Ugens opskrift

Fedtfattige havregrynskugler

Fedtfattige havregrynskugler

Lækre havregrynskugler, der er også er fedtfattige! Få selv den gode opskrift her!

» Fedtfattige havregrynskugler

Søg efter opskrifter

Chili-appelsinolie

Olien er nem at lave, har en lang holdbarhed og

stor anvendelighed. Olien er velegnet til

marinader, grillning, wokretter, og dressinger.

"Bundfaldet" er velegnet til farsretter og

gryderetter. De gærede sorte bønner fås hos

kinesiske dagligvarebutikker. Chilimængden kan

justeres efter ønske. Ved 1/2 dl bliver olien

stærk efter danske forhold, men mild målt efter

f.eks. thailandske forhold.

Ingredienser

3 store usprøjtede

appelsiner

1/2 -1 dl

chiliflager (tørrede

chilier med frø, groft knust)

3 spsk

gærede sorte

bønner

2 fed

hvidløg, finthakket

1/2 l olie (jordnødde,

majs- eller rapsolie)

1/2 -3/4 dl mørk japansk sesamolie

Fremgangsmåde

1. Appelsiner vaskes og skrællen skrælles tyndt af og hakkes fint.

2. Alle ingredienser kommes op i en gryde (min. 2 liter med høje sider).

3. Opvarmes ved jævn varme indtil det bobler

(skru ned hvis bobler bliver kraftige). Hvis man

har et sukkertermometer skal det vise 110-120 grader C.

4. Lad det simre i 15 min. Rør jævnligt.

5. Lad olien køle af i gryden og hæld den på et

grundigt rengjort glas med tætsluttende låg.

Olien skal trække i 1 døgn inden anvendelse, og

holder sig mindst 1 år. Opbevares ved stuetemperatur.

\n
 

Fedtfattig Chili Con Carne

Fedtfattig Chili Con Carne

Forkæl dine smagsløg med denne lækre, og fedtfattige, chili con carne!

Fedtfattig Chili Con Carne

Kulmule med bacon

Kulmule med bacon

Frisk kulmule med strimlede urter og sprød bacon!

Kulmule med bacon

Jordbærgrød

Jordbærgrød

Cremet jordbærgrød til de lune aftener!

Jordbærgrød

Kalvefilet med svampesauce

Kalvefilet med svampesauce

Saftig kalvefilet med cremet svampesauce

Kalvefilet med svampesauce