Sådan slipper du af med poser under øjnene: 7 tips

Sådan slipper du af med poser under øjnene: 7 tips

Sponsoreret indhold

Det er en del af vores alles aldringsproces, at musklerne og vævet rundt om øjnene bliver slapt. Derudover kan poser under øjnene også være livstilsbestemte og genetisk betingede.

Mørke rander under øjnene kan være med til at få os til at se mere trætte og uoplagte ud, end vi har lyst til, og end vi føler os. Heldigvis er der hjælp at hente – både i form af mere naturlige metoder og mere omfattende indgreb. Læs om nogle af dem i artiklen her.

1. Sørg for at få din skønhedssøvn
Det første råd her kommer nok ikke som et chok for nogen, men ikke desto mindre er det et vigtigt råd. Vi har nok alle sammen oplevet, at vi får større og mørkere poser under øjnene, hvis vi ikke har sovet nok. Derfor er det vigtigt, at du får den nødvendige søvn.

2. Put kolde teposer under øjnene
Det kan virke lindrende på hævede og mærke rander under øjnene, hvis du putter kolde teposer på. Te indeholder nemlig ofte koffein og antioxidanter, som blandt andet øger blodcirkulationen.

Fremgangsmåde: Du lægger to teposer med sort eller grøn te i varmt vand i fem minutter. Herefter kommer du dem i køleskabet i 15-20 minutter og lægger dig med teposerne under øjnene i 10-20 minutter. Skyld efter med koldt vand.

3. Brug øjencreme og massér området
Indfør en god øjencreme til din daglige hudplejerutine, men husk at påføre øjencremen, før du tager din ansigtscreme på. På den måde opnår du størst effekt.

Derudover er det en god idé at massere området både over og under dine øjne. Du kan finde mange tutorials online, hvor du kan se, hvordan du skal massere. Derudover kan du også få specielle massageapparater, som er designet til at massere øjenområdet.

4. Korrektion med filler
Som et alternativ til ovenstående mere naturlige fremgangsmåder kan du vælge at få lavet filler-behandlinger, som også er mere permanente løsninger end ovenstående.

Ønsker du at mindske dine rander under øjnene med filler, foregår det ved hjælp af en såkaldt tåretrug behandling. Her sprøjtes filler ind i fordybningen under øjnene, som dermed bliver jævnet ud og kommer op i niveau med huden omkring.

5. Skær ned på cigaretter
Cigaretter er dårligt for blodomløbet og får din blodkar til at fremstå mere blå under huden. Det betyder, at de kan opnå mere hævede og mørke rander under øjnene. Derfor bør du skære ned på cigaretterne, hvis du vil undgå mørke rander under øjnene.

6. Japansk Lifting
Japansk Lifting går ud på at massere ansigtsmusklerne og stimulere blandt andet lymferne, nervesystemet og kredsløbet for at udrense kroppen for affaldsstoffer og afspænde musklerne.

Denne behandlingsform er yderst behagelig, og oveni det siges den at kunne reducere hævelserne under øjnene samt opstramme huden og give glød. What’s not to like?

7. Øjenlågsoperation eller øjenbrynsløft
Er dit problem meget udtalt, kan du vælge at få lavet en nedre øjenlågsoperation hos en plastikkirurg. Her lægger kirurgen et snit under øjenvipperne og fjerner det overskydende hud samt det underliggende fedtvæv.

Har du problemer med tunge øjenlåg og meget løs hud omkring øjnene, kan en øjenlågsoperation eller et øjenbrynsløft også være en løsning.

Ved en øjenlågsoperation går kirurgen ind og fjerner det overskydende hud. Dette indgreb foregår som regel i lokalbedøvelse og tager omkring 45 minutter.

Hvis øjenbrynet er sunket ned, kan det desuden være nødvendigt med et øjenbrynsløft. Her findes to forskellige slags: Et direkte øjenbrynsløft, hvor kirurgen fjerner et stykke hud over øjenbrynet, og et tindingeløft. Ved et tindingeløft lægges snittet, som navnet antyder, i tindingen. Herefter løftes øjenbrynets yderste halvdel op. Dette indgreb er mere omfattende og foretages derfor i fuld bedøvelse. Operationen tager ca. en time.

Ønsker du at vide mere om de plastikkirurgiske løsninger, så lad dig inspirere her.