Æbleflæsk

Æbleflæsk Pia
Hjælp....mangler en gammeldags opskrift på æbleflæsk.har kun fundet en masse moderne opskrifter,men de kan ikke bruges.Er der en eller anden der har en god opskrift på det?????

Æbleflæsk Juliane
Hej Pia

Her får du min nordjyske opskrift:

Æbleflæsk

½ - 3/4 kg letsaltet stribet flæsk
½ kg æbler
2 - 3 løg ( kan udelades - afhænger af hvilken egn man er fra )
sukker efter smag

Flæsket steges.
Varmen skal være jævn, og fedtet hældes fra efterhånden, så flæsket bliver sprødt. Det afsmeltede fedt hældes over i en skål, der kan tåle høj varme. Jo mere fedt, der smeltes fra, jo sprødere bliver flæsket.

Pil løgene og skær dem i skiver, stegs derefter møre i fedt fra flæsket.

Æblerne skylles, deles i fire dele, og kernehusene fjernes. Derefter deles æblestykkerne i igen i tynde både og steges møre i fedt fra flæsket. Der drysses sukker over, men ikke for meget.

Nydes med rugbrød, øl og en dram!

Velbekomme :-)


Æbleflæsk Pia Lorentsen
Steg den rette mængde flæsk som ganske almindeligt stegt flæsk. Tag derefter flæsket af panden og læg dem på et sugende papir. Skær 2-3 æbler i både og fjern kerner og kernehus.Belle de boscop er meget velsmagende, men pigeoner er også gode. Man kan evt. bruge begge dele.Skær 2 store løg i ringe og steg dem sammen med æblerne i fedtet fra flæsket. Læg det hele i et fad og lun det i ovnen inden servering. God fornøjelse.

æbleflæsk beethoven00
Køb et stykke røget bacon (ca 500 gram). Skær det ud i tern og svits det længe på panden ved middel varme til det er sprødt. Tag det af panden og læg det på køkkenrulle. Hæld fedtet fra, men gem ca 1 spsk fuld. Læg ituskårne æbler (uden kernehus) på panden og steg til de er møre. Drys 2 spsk sukker over til sidst. Når æbler og bacon er blevet kold, blandes de sammen. Spis rugbrød til.

Æbleflæsk Kirsten H.
Hej Pia...

Du efterlyser opskrift på gammeldags æbleflæsk - min er fra 1962.

ÆBLEFLÆSK MED BACON OG KARTOFLER
375 g bacon, 1 stor tallerken kolde, kogte kartofler, 5 store æbler, 1 stort løg, 2 spsk. sukker, mere eller mindre eftersom æblerne er sure til.
Den tyndt udskivede bacon steges sprød og tages op. Løg og æbler skæres i skiver og svitses møre i baconfedtet sammen med sukkeret og til sidst kartoffelskiverne. Smages til. Ved anretningen lægges de sprøde baconskiver over. Serveres med rugbrød til.

Her er en der kan bruges sendjano
http://www.maduniverset.dk/opskrift.php/5646/Buffet-opskrifter/Gammeldaws-aebleflaesk.

Du kan jo også se her sendjano
http://opskrifter.dseneste.dk/?opskrift=%C3%A6blefl%C3%A6sk

Ævleflæsk Flemming J
400 gram let røget flæsk eller bacon i tern brunes så fedtet er smletet. Ca 500g ingemarie æbler skæres i små stykker og kommes i . Lad det simre til æblene næsten er mos kom derefter brun farin i efter smag. Op mod jul kommer jeg kanelsukker i. Kom det i bøtter og stilles i køleskab da det spises koldt. Det er det mine piger elsker mest ved julefrokosten