Økologiske grise basser.

Økologiske grise basser. Øffen
Nu ved jeg godt,at en gris ikke er en hund. Men vidste ikke lige, hvor jeg ellers skulle placere dette indlæg.
Jeg har lige læst om regler for, at avle økologiske grise. Der står bla. at halen ikke må klippes på grisen. Landmænd klipper grisens hale, for at den ikke skal blive halebider og bide til den får store betændte sår.
Det er meget logisk. Men hvorfor må økologiske landmænd ikke gøre dette.? Hvad har det med økologi at gøre.? Det er da ikke særlig økologisk, hvis grisen bliver halebider, får sår, og derved skal medicinsk behandles.
Nogen der kender en forklaring på dette.?

har måske et frum
argument for det. Når landmænd klipper halen bliver de også nødt til at give grisen medicin for at sikre at der ikke går betændelse i halen. Det bløder meget, har jeg set. Og da såret er tæt på endetarmen, kommer der også nemt mere seriøst farlige bakterier i.
Grunden til at grise bider i halen er som regel stress, de er ofte mange i grisestien.Økologiske grise har mere plads, og er derfor ikke så stressede.
Jeg er opvokset på en gård, så derfor tillader jeg mig at lege lidt klog.

appelerer til øko-tossernes intelligens. jacob
Hej
Som landmandssøn så følger jeg jo ret meget med i økologi og ikke økologi diskussionerne.

Det er langt fra alt økologi der er logisk, men det appelerer måske snarere til økologisternes mangel på fornuft (intelligens). Nææh økologi handler om at sætte nogle rammer som selv den dummeste forbruger kan forstå om det så nytter noget i virkeligheden er jo ligemeget bare, fjolserne hopper på den.

Hale klipning:
Økologister mener at hale afklipning er synd for dyrene. Jeg vil mene at det er mere synd at dyrene i tide og utide får smertefulde bid i halen af deres "klassekammerater".

Plads i hønsegården:
Tror i at en burhøne nogen sinde har tænkt over at det er synd for den? Den har jo aldrig prøvet andet og har dermed ingen reference til hvad der er godt.

Sprøjtning:
Ligeledes er der jo meget fokus på sprøjtning.
Klart der men er der nogen der har tænkt på konsekvenser ved at landmanden konstant kører marken over med en (tung) harve frem for en til to ture med en lille sprøjte. Sådan en traktor blæser jo osse en del røg op i luften. En økologisk landmand blæser langt mere CO op i luften pr. tønde korn han høster på hans magre marker der er ved at kvæles i kvikgræs.

Økomælk:
Som om at køer bliver pumpet med medicin... Det hører altså til sjældenhederne.

biobenzin:
Ihh hvor er jeg økologisk er der nok mange der tænker når de fylder tanken med biobenzin. Men hvormeget belastes naturen af at "bio'en" skal sejles med tankskib fra den anden ende af verdenen?

Økologi er i storetræk baseret på skrivebords afgørelser og følelser frem for fornuft.
Men bort set fra nu plejer jeg at lade økologisterne være. Lad dem da bare tro at de reder verdenen, når de tager bilen 500 meter ned til supermarkedet og køber økologisk ind.

Vh Gårdmandens knægt.

ikke økologisk frum
Jeg er heller ikke økologisk, men som det er med så meget, så er der noget af den økologiske tanke, jeg er enig i. Men jeg køber ikke økologisk.

Det handler måske... miss-mee
...også om at det er et smertefuldt og unødvændigt indgreb. Svin bider hinanden, når de er stressede og har for lidt plads. De økologiske svin lever under andre forhold end almindelige svin.

De er jo ikke kun haler der klippes. Man klipper også ørerne, så vid jeg ved.

Hos høns bliver overnæbbet klippet, så de ikke skal hakke hul på hinanden, når der er for mange på for lidt plads.

Måske dyrene ikke kender til andet, som Jacob er inde på. Men det retfærdigøre i mine øjne ikke at man behandler dyr dårligt i landbruget. Det hjælper ikke kyllinge til et ordenligt liv at den ikke ved hvad den går glip af...hvis den da ikke bliver trampet ihjel på gulvet inden den når at bliver stor ...mee

Ikke ørerne! jannien
Man klipper ikke ører på en gris.
Hvad angår haleklipning, så bløder det næsten ikke. I mange stalde anvendes i dag en tang, der samtidigt med klippet, også kan brænde såret. Altså bliver såret lukket med det samme.

ja.. anonym
Og de skal ikke have medicin bagefter.

Nemlig. jannien
Lige netop min pointe...

Skal ikke kunne sige om det er egnsbestemt... miss-mee
...men jeg har været i 2 stalde, hvor grisene havde fået kuperet ører?

Nu var det ikke mig, der skrev om antibiotika og blødning, for det ved jeg ikke noget om. Jeg skrev kun om smerten der er forbundet med indgrebet.

Jeg er vokset op i et økologisk husmandssted FØR økologi blev et begreb. I mit barndomshjem var det bare en naturlig viderførsel af det mine forældre havde lært hjemmefra (som jo så ligger før landbrug for alvor blev en industri)

Jeg kan godt lide dyr, både at spise og hobby. Jeg nyde at sætte tænderne i en gris, der har gået på marken og rodet i jorden heler sommeren og som er blevet slagte af en lokal slagter, der er stolt af sit håndværk og som ikke bruger elstav og deslige...

Man kan godt være til økologi uden at være skrivebordsradikal og uden at være idiot:-) ...mee

98 pct. af alle industrigrise får klippet haler Holger Øster Mortens
- spørgsmålet ovenfor er ganske let at svare på: Økologiske grise har så meget plads omkring sig og rigeligt med rodemateriale, at de stort set ALDRIG halebider artsfæller. Dyreværnsloven siger, at smågrise KUN må få klippet halespidserne, "hvis den enkelte svinebonde skønner at dette er nødvendigt for at forhindre halebidning". Men halekupering af smågrise i de konventionelle svinestalde sker i 98-99 pct. af alle tilfældene - stik imod lovens hensigter.
Industrisvinebruget er så infamt indrettet, at grisene ikke har plads nok pr. individ og stort set mangler rodemateriale.
Produktionen og staldsystemerne i svineindustrien må straks laves om - og al halekupering (som hos andre dyr) skal helt forbydes.[:)]

Økologiske grise basser. Sarah Knudsen
Hejsa [:)]
bare en lille kommentar [f]
Holger har ret!!!
du skriver i starten at du godt ved at en gris ikke er en hund og det er ikke fordi jeg ikke er enig men jeg har en kælegris som går inde i huset sammen med min hund [:o] den laver også trix med min hund og den slags [:)] og den hedder forresten Sol [sun]

nå men håber at du har et godt liv [:)] og du kan bare ignorere min kommentar hvis du syntes den er tumpet [;)]