10 gode råd til at prutte

10 gode råd til at prutte Brunkål
Det er vigtigt, at du skaber en god kemi med sælgeren. Er der en afslappet stemning i butikken, er det altid nemmere at få skåret et beløb af prisen. Humor er et godt våben. I stedet for at spørge: hvad koster den?, kan du spørge: hvad kan du sælge den for? Du kan også tilbyde at købe mere, hvis du får en god pris, altså: hvis jeg køber fire, betaler jeg for tre, eller du kan slå på, at du vil købe for f.eks. 5.000 kroner og så spørge, hvad butikken kan give dig gratis oveni.

Hvad kan du prutte om?

De fleste butikker er til at handle med, hvis du er lidt fræk og opsøgende. Du får ikke automatisk nedslag i prisen. Nogle butikker har dog en helt fast prispolitik. Er du nybegynder er et af de mest oplagte steder at øve sig i hvidevareforretninger. Det er næsten en uskreven regel, at du aldrig skal betale det, forhandleren i første omgang forlanger.

Møbler, elektronik og hi-fi udstyr er også gode steder at begynde. Er du garvet, kan du være heldig og få rabat rigtig mange steder.

Det kan også godt betale sig at prutte om prisen på ejendomsmæglerens salær. Ifølge en ny undersøgelse fra Dansk Ejendomsmæglerforening har næsten halvdelen af de sælgere, der har solgt bolig inden for de sidste tre år, forsøgt at forhandle prisen. Og det er rent faktisk også lykkedes for de fleste at få prisen ned.

Skal du en tur i byggemarkedet, så gå ind i håndværkerafdelinger, hvor de rigtige håndværkere kommer. Ofte er der ikke priser på varerne, og du kan gøre en god handel, hvis du køber flere varer.

Skifter du til et nyt teleselskab kan du også være heldig at slippe for oprettelsesgebyret – simpelthen bare ved at spørge.

10 gode råd:

1. Jo flere varer, du køber, jo nemmere kan du få nedsat pris. Gå evt. flere om at handle.

2. Jo større beløb, der er tale om, jo lettere er det ofte at prutte om prisen. Hvis ikke du kan få rabat, kan du forsøge at få lidt ekstra for pengene f.eks. et par puder til den nye sofa eller et bælte til de dyre cowboybukser.

3. Brug samme ekspedient hvor du køber ind. Husk navnet (se det på kvitteringen). Det er et godt argument, at du er trofast.

4. Ansatte med ledelsesansvar har oftere mulighed for at give nedslag i prisen.

5. Man kan godt være venlig og høflig, selv om man er lidt fræk og kræver afslag i prisen. Vær frem for alt ikke ubehøvlet. Sælgere giver sjældent nedslag til ubehagelige kunder.

6. Kom når der ikke er mange kunder i butikken, så ekspedienterne ikke er fortravlede. Spil evt. flere butikker ud mod hinanden.

7. Sæt dig ind i prisniveauet for en vare, inden du går i gang med at forhandle. Brug nettet eller grib telefonbogen.

8. Det er en skrøne, at du ikke kan prutte om prisen i kædebutikker.

9. Spørg efter udstillingsmodeller, restvarer eller varer med mindre fejl.

10. Det værste, der kan ske, er, at du får et nej. Butikken har ingen pligt til at yde rabat, og hvis du brokker dig, ødelægger du måske dine muligheder for rabat en anden gang.

Kilde: http://www.oestrogen.dk/show_page.asp?pageid=18024

Og nu vi jo er på nettet Anonym
kunne du så hjælpe med en pris få en LDC eller hvad de hedder fra Jamo (ja dem med højtalerne) som skulle gå under varebetegnelsen F2

Jeg ve´væ møj taknemmelig om du ku prisen.

10 ANDRE GODE RÅD Prutte om Prisen
Se også disse 10 gode råd om at prutte om priser: http://puine.dk/prutte