13 år og gravid!!

13 år og gravid!! sjoveren
Mit avisbud kom her idag, det er sjældent jeg er hjemme til at møde vedkommende, men idag var jeg i sjoverhytten, lokal avisen kom,,, på cykel, bragt af en meget ung og smilende pige......

Da jeg var ude i haven iforvejen, råbte hun på mig.... Klart jeg ilede hen for at modtage den "lokale"

En sød og smilende ung dame dame rækker mig avisen, siddende på sin cykel. I mine øjne en lille pige,,,, eller meget ung dame.. ;-))

Jeg ser nu først hvorfor hun kaldte, hun er simpelthen høj gravid,,, tykkere end mig,, og det siger ikke så lidt ;-)) Topmave og besværet i den grad. Jeg udbryder: " Jamen dog lille ven, hvad er der dog sket med dig?".....

Dammm, jeg ved squ da godt hvad der er sket ;-)) Hvor dum kan en sjover tillade sig at være en sen onsdag....!

Vi falder lidt i snak, det viser sig hun er 13 år, men fylder 14 i næste måned,,,,,, der skal hun også føde hvis alt går vel!

Fandme en sød og sej tøs/pige/kvinde. Hun smilede og glædede sig, virkede lykkelig og parat. Moden og havde kæresten og familien til at bakke op!

Egentlig en solstråle historie, alt virkede meget roligt og harmonisk men.......

Nu sidder jeg lige så stille og tænker: "Arme pige" godt det ikke er min datter osv..

Er det mig der er sart? Jeg synes det er for tidligt, hun når næppe at få en uddannelse, næppe at opleve ungdommens vilde glæder ;-)) Men er som 14/15 årig allerede sat ind i de voksnes verden, med det ansvar der nu følger med!

Det er ikke en ung pige/kvinde værdigt!

Gad vide om "lokalen" kommer i næste uge??

;-((

Hun er "kun" et barn Rystenderyst
Der er gjort noget kriminelt, hun er blevet besvangret som 13 årig. Jeg forstår ikke at hendes forældre ikke har lavet opstand og sagt hun skulle have abort.

lykkelig! leasen
Så længe hun virkede glad og parat, så er hun det vel også? :o)

Tænk på, at der altså findes en hel bunke unge mennesker, som ikke er til "det vilde liv" eller "sweet sixteen" - alkohol og højt musik - nej nogle er til hjemmehygge. Det er hendes beslutning at hun får barnet (højst sandsynligt) eftersom der ER fri abort i danmark - tilmed gratis (hurra for velfærdssamfundet) - ikke at jeg syntes det er rigtigt at få abort, men det er en løsning, der er tilgængelig.

Hvis hun er glad, så bakker familien hende garanteret op. Endnu en grund til at være lykkelig - barnet kan vokse op med en mor, der stadig kan huske hvordan barndommen og ungdommen var )når det kommer så langt) - tænk på at den alder var meget almindeligt for at få børn for mange mange år siden..

Jeg tror vi fokuserer for meget på at der skal uddannelse og penge til at få livet til at være godt - kan det ikke lige så godt være at sætte liv ind i verden? :o)

EJ! leasen
Jeg blev gravid som 18 årig - og fik abort. Faktisk overtalt af familien. Havde mere eller mindre besluttet mig for at beholde barnet, men blev talt fra det.

En sjælden gang tænker jeg da tilbage, og på at jeg kunne have haft en datter eller søn på 6 år...

Jeg er da ret sikker på at abort har været på tale! Hvis ikke fra forældrene, så fra læge, lærer eller veninder! Abort er ikke et tabu længere, det er det første der kommer på tale, hvis man meddeler man er gravid, og bare fremstår en smule "uansvarlig" (alder, bolig, økonomi, misbrug??) der kan være mange grunde, men et er sikkert - "abort" er et ord, der er brugt meget.¨

Nu tænker man ikke så meget mere på det liv, der er på vej, men mere på den person's (som har gjort en fejl..?) situation, og om det kan lade sig gøre for vedkommende at opfostre..

Læs evt mit andet indlæg "Lykkelig" :o)

Du skriver som du har forstand til teknikkeren
Pigebarnet skal have alt den støtte hun har brug for. Det drejer sig alså om at man som forældre, lader pigen bestemme om hun vil have barnet, eller ikke. Man skal som forældre selvfølgelig råde hende, men det er helt klart pigens valg i den sidste ende. Derefter er det forældrenes pligt at støtte hende i det valg hun beslutter sig for.
Forældre der over-regerer er det sidste pigebarnet har brug for.
MVH Tek-12

wow tidligt jacob.lykke
jeg synes også det er tidligt at få børn. men tænkte egentlig ikke så meget på at hun nu, formentlig, ikke ville få en uddannelse, men mere på at hvis hun er højgravid, hvorfor dælan kører hun så rundt på en cykel med aviser?!? burde hun ikke hellere slappe af?

det bliver da nok hårdt for hende at få et barn i den alder, men mon ikke hun klarer den når hun har opbakning fra båede kæresten og familien.

mh Jacob

Hmmm Han Solo
Jeg er nu ikke ubetinget enig med dig i, at hun selv skal bestemme om hun vil have barnet.

For christ's sake...hun er kun et barn! Hun burde slet ikke være blevet gravid til at begynde med, men når "skaden" nu er sket, mener jeg at forældrene også bør have noget at sige, da hun endnu ikke er myndig, og da det berører dem temmelig ret så meget, hvis hun får et barn.

Nu fornemmede jeg ikke.... sjoveren
...at det var en slags voldtægt eller forbrydelse men at der helt klart er meget enighed omkring forholdet. Det kræver også en anmeldelse hvis et kriminelt forhold skal vidregå til domstolene. Det er slet ikke tilfældet her, og slet ikke det mit oplæg sigter til ;-))

Tjaaa... sjoveren
Jeg tænker lidt i fremtiden..... når barnet skal i skole er moren knap 20 år...

Når barnet er 20 år er moren midt i trediverne,,, er det liv så slut? Skal der bare flere børn til?

Egentlig er den unge kvindes liv fastlagt som fødemaskine, uden anden mulighed end at få børn og lade sig forsørge af hendes mand eller samfundet... mon hun selv er klar over den rolle??

;-))

Hun er afhænig.... sjoveren
af at andre vil bibeholde deres hjælp, det ved alle vist ikke holder altid i det virkelige liv!

YES Mor til 2
Kan kun give dig så inderligt ret!

Venlig hilsen

aaah njah! leasen
Nok har du ret i det du siger. Men hvem siger ikke, at hun er i stand til at få sig i en uddennelse pga et barn? Klart, hun skal da være sammen med barnet det første år, men gør det hun ikke kan få sig en uddannelse?? neeeej :o)

når barnet starter i skole, kan hun meget vel være på vej ud af gymnasiet/gymnasiel uddanelse, hvis ikke hun allerede er færdig der. Hvem ved= Barnet gør da ikke hun bliver inkombatibel med skole eller job?

Min mening..... sjoveren
....er nok lidt forstokket ;-))

Men ingen er moden nok og bevidst nok til at få et barn som 13/14 årig, uanset hvilken opbakning der er hjemme!

Børn er squ ikke en dukke!

måske... leasen
Du bare er bange for at det skal overgå dig, når du nu er mor til 2???

tænk på, HVIS det nu VAR din datter (hvis det da er det du har?) og hun gerne ville have barnet, at hun direkte ville få en depression hvis du pressede/tvang hende til abort?

Tænk på hvad en graviditet gør ved en kvindekrop... just imagine... :o)

mor -> storeøsøster leasen
Der nok stor sandsynlighed for at hun kommer til at agere storesøster og ikke mor - uanset om det er bevist eller ej. I hvert fald de første par år.

Men hvem ved, måske det ikke sker i dette tilfælde... :o) Verden er forunderlig. Og mennesker ligeså

Men JA, det er "sgu" ungt.

Jamen.... sjoveren
Hvornår er det rette tidspunkt så???

;-))

what jacob.lykke
du mener ikke at hendes forældre vil hjælpe hende efter en vis tid?!
sludder, så har hun da verdens dårligste forældre.

om hendes kæreste hænger ved, er aldrig godt at vide, men du skrev selv han støttede hende pt! så det må man jo tage som udgangspunkt.

mh Jacob

Det lyder slemt ;-)) Men.... sjoveren
Tænk hvad det ville gøre ved en mandekrop ;-))

Tjaa.... sjoveren
Hun cykler jo med aviser nu, så måske har du ret!!

Der er jo også enestående kvinder i denne verden, måske hun er en af de få ;-))

Det vil jeg da håbe!!

måske leasen
Når man er myndig? dvs 18?
ej, det er svært at sige - det er jo det samme med kærlighed på tværs af alder og kultur!

LOL leasen
Se "Junior" med arnold og se svaret *GGG*

LOL ,,,, dig selv ;-)) sjoveren
Go humor ;-))

tjoh leasen
Er bare filmelsker af 1. grad *G* specielt komedier *SS*

Det er jo det....Pt.. sjoveren
At tingene er som de skal være netop nu, men er de det fremover? Hvad hvis forældrene bliver skildt osv. Det er det jeg mener med afhænighed!

Jeg mener ikke man kan påtage sig dette ansvar,,,,afhænig af andres forgodtbefindende og deres situation i livet...

Den unge smilende dame er pludselig fanget i sin egen beslutning,,, som hun tog på grundlag af andres råd ;-))) Råd og løfter der måske slet ikke har hold i den virkelige verden!!

Jeg ser det bare for mig, er ellers ikke "sortseer" IRL ;-))

Ja,,, det er svært ;-)) sjoveren
Selv var jeg meget ældre da jeg blev far ;-)) Men ville helst have den erfaring jeg har idag først...... ;-))

Tja, og så er det for sent ;-))

Hvilke er dine ynglinge??? sjoveren
Film og komedier,,, der er jo mange ;-))

Hmmm igen *G* Han Solo
Jeg mener, at det der bør have absolut højest prioritet, er barnets tarv - og man kan ikke ligefrem sige, at det er i højsædet, hvis det bliver født af en alt for ung mor, der ikke er moden nok til at vide, hvad det er hun går ind til. (Selv mange voksne er sq ikke modne nok til det!)

hehe leasen
Jeg har mange yndlinge - "Junior" er en af dem - igennem mange år. Men det er jo ikke kun komedier jeg holder af - fx er en af mine andre yndlinge "Independence day" og "jurassic park" *G*

Har foretrukne skuespillere, ingen idoler (det samme gælder musik) sååh..

nå okay jacob.lykke
lad os håbe at du ser forkert.. når nu hun har valgt at få barnet, må vi håbe det går hende godt, ligeså meget for barnets skyld som for hendes egen.

men jeg forstår godt hvad du mener nu. og du har desværre nok ret i at det let kan dreje i sådan en retning i dag. men igen, ingen siger at det skal :)

mh Jacob

Når et barn bliver forældre… mummi-39
Sikke dog en historie og jeg må dog sige at jeg hvis jeg var forældre, og det til trods for min modstand for abort, så havde jeg helt klart her gået ind og med meget kærlig vejledning til min datter, altså foreslået og helt sikkert fået trumfet igennem, at dette her var lige tidlig nok..??

Der ligger jo immervæk meget i det her, med tanke på den meget unge alder… Så fornemmer jeg ligeledes indlægget igennem at her skulle være søde og forstående forældre..??

Det står jeg noget undren over, hvis jeg havde været forældre i dette her, da havde været meget bekymret for min meget unge datter, der vel næsten næppe kan være konfirmeret..

Men en måned før nedkomst cykler hun rundt med aviser…?? Der er vel selv for en så ung pige noget der hedder barsel..!!

Min klare holdning: Det skulle ikke været drevet så vidt med den unge pige..

Med smil til din dag

/Mummi


Hmm..!! -din undren om lokal avisen..?? Bare rolig du, deres gratis aviser dem skal de nu nok få frem… Se bare hvor de byder en højgravid pige på 13 år at cykle ud med den ;o))

Jeg er stadig uenig i jeres holdning teknikkeren
Jeg har selv en datter på 15 år, jeg kunne aldrig drømme om at presse hende til at få en abort, hvis hun blev gravid.
jeg ville tage en snak med hende og meget grundigt forklarer hende om fordele og ulemper ved at få et barn i så tidlig en alder. Derefter ville jeg gøre hende det meget klart at uanset hvad hun besluttede, så vil hun altid have min omsorg og støtte 200%. hvis hun valgte at få barnet, så ville jeg glæde mig sammen med hende til at blive morfar.
Tek-12

Synd eller ej..... sjoveren
DET er for tidligt.

M.h.t. Barsel, så er det nok hendes forældre der har forsørgerpligten, måske derfor hun cykler rundt med aviser OG topmave!

;-)))) Sjoversmil til mummi

Ville du så også bare.... sjoveren
Forsørge hende og barnet..... eller ville du godtage hun cyklede rundt med aviser???

Det er let at være en rar og forstående far, men det koster også, er du parat til at betale den pris?

Da hendes kæreste, som er far til barnet ikke selv er myndig eller berretiget til offentlig hjælp og måske slet ikke kan yde det der skal til.....Hva så??

ja hvis det var nødvendigt teknikkeren
Nu er loven jo sådan at når den 13 årig bliver mor, så er hun forsørger, også for hun fra det offentlige. Men ellers må hende og hans forældre smide lidt i kassen.
MVh Tek-12

Nej det er ikke teknikkeren
hun kan få fra det offentlige, fa hun som moder er forsørger.
tek-12

Som jeg skriver..!! mummi-39
Der er meget mere i dette her som sådan. Jeg ser det også lidt som valgte mellem Pest eller Kolera, da også en abort ville være/er en meget ubehagelig oplevelse for så ung en pige… -et barn.

Var skade sket om jeg så må sige , da en ganske ung pige i ren frygt jo ville kunne skjule dette her eller ligefrem ikke vide hvad der skete med kroppen før det var for sent… -og det havde været min datter, så kan du bande på at der ville blive fundet kræfter til at støtte op så det forslog her fra min side.

Man skal jo gøre sig helt klart at i en sådan situation her, der vil det helt uden tvivl være Moderen der må belave sig på, at det altså er hende der får et barn mere at tage sig af… Hele familien får et nyt medlem her.. Mere eller mindre.. Moderen, datteren, barnet… Hun er stadig barn inde i sit hoved og har sine ungepige veninder, hvordan vil de se på hende..?? Jamen jeg kunne blive ved med spørgsmål og tanker om en så ung pige her…

Jeg har med megen held selv personligt givet mine piger råd undervejs, da jeg selv blev gravid som 17 årig og ikke ville en abort og det gik… -også med støtte fra mine forældre på det tidspunkt, så at være en meget ung mor det ved jeg dog lidt om, men der sker altså også en del fra de 13 år…. Til de 15 år og så videre…

Og som nævnt i min første kommentar, så havde det ikke været min datter der cyklede med aviser så langt henne i forløbet, det har undret mig at ingen har kommenteret denne situation…

Læser du mit indlæg som at jeg ville “presse” til abort… -det er jeg ked af, da dette ikke er mit budskab, men netop ved omsorg og kærlighed skal vi selvf. lede og føre vore unger igennem også et sådan forløb.

Men jeg tror til gengæld også at vi her er ude i en sådan situation, hvor det umiddelbart er forbandet svært at udtale sig, indtil man selv stod i den…

Men ét håber jeg dog vi kan finde enighed om…-at den omtalte pige her, burde aldrig være havnet i denne her omstændighed…

Med varmt smil til TEK fra


/Mummi

Hej ven britzen
Vil bare sige :

Skal hilse mange gange ;o)

Knuzer
guller

hun er en pige så ikke noget anonym
/kvinde tak.

Men de unger får smidt sex i hovedet overalt, så kan man vel ikke fortænke dem i at udøve det ?

Min kære mummi teknikkeren
Jeg beklager hvis jeg har tolket dit indlæg forkert. Egentlig så har du helt ret i at den unge pige aldrig burde være havnet i denne situation, det burde kunne undgåes. Jeg snakker tit med mine børn om sex og om hvordan man beskytter sig. Knægten er 19 år og tøsen 15,så det er meget vigtigt med åbenhed og info om det at undgå at få børn i en tidlig alder. Sex er ikke et tabu i mit hjem det er en naturlig ting, som vi alle her i huset, både min kone jeg selv og mine børn taler åbent og naturligt om.
Knus og kram Tek-12

gammeldags indstilling teknikkeren
Du kan da ikke undgå at de unge mennesker får lyster på et eller andet tidspunkt. Nogen starter når de er 13 år , andre er 18, det er meget individuelt, sådan er det.
Tek-12

og så griner i af folk mio
i udlandet fordi det bliver gift i en ung alder? Mange i dk bliver gravide før de er fyldt 18

Jamen nu er det jo ikke teknikkeren
tvangsægteskab vi snakker om vel! det er alså om en ung pige der venter sig.
Tek-12

En rigtig far ville slå den pædofile kæreste ihjel marie.jespersen
Hvis barnets fader er ældre end den 13-årige gravide, må han lide en langsom og pinefuld død.

Lige en ting mere, do dér do! :-p Han Solo
Vil lige tilføje, at...

..hmmm hvis det fortsætter for nedadgående med alderen på den måde, så ender det jo med, at moderen og barnet kan følges ad i skole :-/ måske meget praktisk, men alligevel... :-| *G*

Børn skal fødes tidligt Lægen
Kvinder har godt af at få børn inden de bliver for gamle.

Børn skal helst fødes inden kvinden bliver 30 år. Eller begynder de at blive en risikabel affære.

Men efter min mening måske den unge kvinde have ventet indtil hun var 17-18 år.

En kvindekrop er optimal til børnefødseler mellem 17 år og 26 år. Derefter går det ned af bakke.

Kvinder bør optimalt set få deres bøen inden de bliver 30 år. Efter 40 år er det ihvertfald harrardspil og uansvarligt.

Hvor er... Krusty
...du intellektuel og dybsindig.

De er jævnaldrene........Hva"så? sjoveren
Kan man være pædofil som 13/14 årig??

Der er 27 år til.... sjoveren
Den unge moder falde for din aldersgrænse? Er det så ok??

Aldereren Lægen
Som nævnt mener jeg at hun burde vente til hun er 17-18 år.

Hvis hun er fast besluttet på at få sig et barn, kan hun bruge ventetiden til at forberede sig på moderrollen.

Danske kvinde føder generelt alt for sent i livet.

forskel på læge og morfar anonym
Efter at have læst dit indlæg, må jeg konkludere, at det er langt nemmere at være læge end morfar?

Med den indstilling, så finder jeg dig ret klinisk. Hvad med den sociale side af sagen - men du har måske ikke læst om "følgeskader" i socialt dårligt fungernede hjem?

17 år?? Anonym
Jeg giver dig fuldstændig ret i, at danske kvinder generelt får deres børn for sent. Men på den anden side - 17 år gammel??
Du er umiddelbart en lidt gammeldags læge, der kun kigger på biologien og ikke de sociale forhold. Vores samfund - uddannelsessystem etc. er slet ikke indrettet til så unge mødre. Vores unge er slet ikke modne nok til at påtage sig moderrollen, og bedstemødrene har travlt på arbejdsmarkedet.
Hvis man tager begge forhold i betragtning, biologi og samfundsmæssige forhold, vil jeg mene at den ideelle alder er 25- 27 år.

Nej, jeg troede at han måske var ældre marie.jespersen
Men stadigvæk er det dybt uansvarligt at blive mor som 13-14 årig. Hvis ikke bortadoption er en mulighed, bliver det jer der er barnets forældre, og i bør nok simpelthen sige at I tager jer af opdragelsen de første 10-15 år, indtil barnet kan få sandheden om sit ophav at vide.