17. november er lungekræftdag

17. november er lungekræftdag hallodu
Lungekræft er en sygdom med lav prestige. Sygdommen rammer årligt 3600 danskere og 9 ud af 10 af dem er rygere eller eksrygere.

Hver 10. ryger får lungekræft og prognoserne er dårlige, selvom Danmark de seneste år har fordoblet succesraten så er Danmark faktsik kun først nu på højde med de fleste andre lande.

Overlevelsesraten er på omkring 10 % fem år efter diagnosticiseringen.

Til sammenligning får 4.000 kvinder årligt brytskræft, men her er overlevelsesraten oppe over 80 %.

Trods dette er der ikke større opmærksomhed mod lungekræftpatienter. Der afholdes ikke indsamlinger til støtte for patienter eller forskning i lungekræft som ved brystkræft.

Folk med lungekræft dør bare som fluer.

I en artikel fra sidste års lungekræftdag beskrives det godt.

http://www.berlingske.dk/article/20071116/danmark/111161376/

"Samtidig har lungekræft i en årrække været mere eller mindre overset i offentligheden, fordi sygdommen har stået i skyggen af andre kræftformer, og det betyder, at mange lungekræftpatienter først søger læge, når det er for sent, siger overlæge på Odense Universitetshospitals Onkologiske Afdeling, Peter Sørensen:

»Lungekræft er en lavprestige og dermed overset sygdom,« siger han. »Det skyldes dels, at sygdommen oftest er selvforskyldt, dels at behandlingsmulighederne er dårlige. Dertil kommer, at lungekræftpatienterne først de seneste to og et halvt år har formået at organisere sig og er begyndt at få råbt politikerne op på samme måde, som andre kræftgrupper har gjort i længere tid.« "

Men er det ikke naturligt at der ikke er den store fokus på lungekræft? Befolkningen er oplyste om at rygning giver kræft. Politikerne er oplyste om at rygning giver kræft. Alligevel var det først sidste år at der kom en rygelov der beskyttede borgerne mod passiv rygning og loven var endda fuld af huller.

Først i år kom der forbud mod at sælge cigaretter til unge under 18 år.

Dertil kommer horden af fanatiske rygere der ikke ligefrem giver rygerne et godt rygte.

En del af disse fanatikere har vi her på siden.

Tidligere i år har vi set Kim Larsen og hans rygevenner i deres egoistiske ridt mod rygeloven.

Sålænge der er den ligegyldige og afslappede holdning til rygning skal man næppe forvente den store opbakning til patientgruppen af rygere der får lungekræft.

Først når der bliver ført en offensiv politik mod rygning i Danmark og fokus på at stoppe rygepidemien og antallet af rygere rasler ned, kan man forvente at der bliver stor opbakning til at bekæmpe lungekræft.

Desværre må man sige, da lungekræft også rammer folk der er stoppet med at ryge eller aldrig har røget. Det er faktisk disse to grupper der rammes af rygernes egoisme og kynisme.

Er der fanatikere på SOL? dommeren
Fanatisme:
Fra fransk fanatique eller latin fanaticus 'inspireret af en gud, drevet til vanvid' er en følelse af at blive fyldt af en usædvanlig stor iver, specielt af ekstreme politiske eller religiøse årsager, eller med en besættende entusiasme for en hobby.

Ifølge filosoffen George Santayana, "består fanatisme i at øge dine bestræbelser når du har glemt dit mål."[1]

Forskellen mellem en fan og en fanatiker er, at mens de begge har en overvældende forkærlighed eller interesse for et bestemt emne, ses fanatikerens opførsel som et brud på sociale normer, hvorimod en fan ikke vil bryde de normer.Hvem bryder social normer som f.eks at tilbyde "lavest mulige behandling"?


Kan du komme op med nogle navne? [:D] [:D] [:D]

Hold dig til emnet dommer hallodu
Som jeg skrev tidligere. Jeg gider ikke dine forsøg på at afspore debatten i denne katagori, men vi kan da tage en debat om din demens i en anden katagori en anden dag hvis jeg da ellers har lyst [:)]

Stod der ikke om fanatikere? dommeren
I dit hovedindlæg?

Er der andre ting fra hovedindlægget der heller ikke er til debat?

Og hvorfor ønsker du ikke at begrunde en af dine påstande i hovedindlægget?Jeg vil da gerne høre om disse fanatikere [:D] [:D] [:D]
Tror du selv på at du kan finde en eneste som kun vil skrive i denne rubrik?
For det er vel en meget væsenlig del for at være fanatisk i rygerdebatten!


Vil du have definitionen på en fanatiker en gang til?


"Fanatisme:
Fra fransk fanatique eller latin fanaticus 'inspireret af en gud, drevet til vanvid' er en følelse af at blive fyldt af en usædvanlig stor iver, specielt af ekstreme politiske eller religiøse årsager, eller med en besættende entusiasme for en hobby.

Ifølge filosoffen George Santayana, "består fanatisme i at øge dine bestræbelser når du har glemt dit mål."[1]

Forskellen mellem en fan og en fanatiker er, at mens de begge har en overvældende forkærlighed eller interesse for et bestemt emne, ses fanatikerens opførsel som et brud på sociale normer, hvorimod en fan ikke vil bryde de normer."

Det er nemlig rigtigt! dsb-manden
Lige som at skrive: at dem der hverken kan eller vil, har en uheldig holdning også
er fanatisme!! Fik du den, min selvsikre ven.

Har du nogen holdning til lungekræft dommer? hallodu
Vil du mig noget kan du sende mig en mail. Måske svarer jeg på den, måske ikke.

Tror de fleste der gider at læse herinde er ret ligeglade med dine tirader af personangreb. Jeg kender sgu' ikke mange andre end dig som render debattørerne i hælene.

I betragtning af dine mange indlæg om din opfattelse af min seksualitet bliver jeg sgu da helt bekymret. Har du ikke nok i ernie eller foretrækker du ungt kød ? [:D][:D][:D]

Forresten du kan sikkert svare Rygeren
mig Hallodu - vil der dø 14.000 færre om året i Danmark hvis der aldrig var blevet røget ?????? jeg tvivler,--- venter spændt på svar, men det skal være Hallodu, vil du svare mig seriøst uden mudderkastning ????? tak på forhånd

Hmm hallodu's sexualitet ??? ernst_kolding
den anden morgen skrev hallodu at han er impotent, det tyder ikke på et aktivt sexliv, hmm jo måske hvis man kan kalde pornosurfing på nettet for sexualliv [:D]

En anden ting er hallodu, at mange mænd bliver impotente af at ryge, så mon du er ex-ryger der nu har smagt straffen for at leve livet ??

Selv er jeg ikke impotent, skønt jeg har røget siden jeg var 14 og nu snart fylder 63 [;)]

Mon hallodu er blevet dement af at skrive her, han kan ikke huske alle de indlæg han skriver og han svarer ikke på direkte spørgsmål, det er de første sikre tegn på demens.[:D]

Med denilsementpotentrøgfyldt hilsen

Ernst

Jeg troede kun dsb-manden
det var hallodu, der måtte svare på rygerens indlæg???? Det kan godt være du ikke er
impotent, men imbecil måske?

Tjae dsb-manden ernst_kolding
hvis du opfatter mig sådan må jeg jo være det [:D]

Jeg mener nu ikke at jeg er imbicil, men det er jo op til hver enkelt hvad man opfatter.

Ernst

hallodu ernst_kolding
jeg svarer lige for mig selv.

Holdning til lungekræft?

Jo jeg har da en holdning til det, det er da synd for dem som bliver ramt af det, men sådan er livet, ingen ved hvad livet bringer, det finder vi ud af efterhånden som tiden går.

Jeg havde f.eks. aldrig forestillet mig, at jeg skulle ende med at miste evnen til at arbejde med fysisk krævende arbejde, men omvendt, så burde jeg vide, at når man når skelsalder, så er man ikke hvad man var engang, men sådan er det igen, "man" vil ikke vide af det før det er aktuelt.

Hvad angår min rygning og risikoen for at få lungekræft eller KOL, så er jeg indstillet på, at hvis jeg vil have det sjovt i livet, så har det visse omkostninger, kort og godt og ingen andre kan bestemme hvad der er godt for mig, heller ikke hallodu.

Jeg kører hver dag omkring 300 km i en taxa, chancen for at blive lemlæstet eller dræbt i den taxa er en million gange større end at jeg skulle dø af en sygdom fremkaldt af rygning, og dog fortsætter jeg med at køre taxa, det er mit job, mit liv og jeg elsker det og kender risikoen.

Så kære hallodu, prøv at se på livet som det er, alle skal dø før eller siden, nogle tidligt, andre sent, men alt levende skal dø, det er betingelsen for selve livet.

Med hilsen

Ernst

http://www.ernstjensen.dk/debatten

Sæt afgifterne op Julemanden
Så skal de nok holde op med at ryge.

Okay dsb-manden
Rygeren siger i sit indlæg, at han kun vil acceptere svar fra hallodu alligevel gider
du ikke at lade være med at skrive det vrøvl du får frembragt, hvad er man så?

Spøjst at rygeren ikke har sagt noget til dig, så kunne jeg jo godt have skrevet
et indlæg for rygeren havde jo ikke brokket sig bare fordi det var en ikke-ryger
der havde skrevet, vel?

Yepper Havaje
op men afgifterne
på tobak
mad
mælk
skoler
børnehaver
biler
4 X afgift på el
kæledyr
tøj
højre skat på arbejde
på julegaver & træ
sko
2 X afgift på transport
ja det hele
så vi kan komme til at bo i huler igen
ja den gang var det tider
det var kun vulkanerne der svinede
ren luft ingen biler ingen cigar ingen køleskabe tv
ingen deo
kun dejlig frisk luft
ingen ikke rygere der beklager sig
nej kun ren luft
ja lad os da komme tilbage til den dejlige tid
uden julemænd biler skibe lastbiler tobak børnehaver fabriker kulværker
kun frisk luft
uha hvor vi dog savner det
Og julemand hav nu en god jul nu hvor vi har afskaffet julen den største menneskeskabte forureningskilde på jorden [:(]

Hvis ikke du gider filosoffen
at argumentere på en nogenlunde fornuftig måde, hvorfor så spilde din egen og vores
tid???

Filosoffen