30 år med Iron Maiden

30 år med Iron Maiden musikredaktionen
Iron Maiden udkommer med en ny skive den 28.08 "A Matter Of Life and Death"!!!!!
http://en.wikipedia.org/wiki/A_Matter_of_Life_and_Death_%28album%29

Og de kommer til Danmark den 9.11 i Ålborg og 10.11 i København. Der er stadig få billetter til koncerten i Ålborg, og selvfølgelig allerede udsolgt i København.

DEJLIG nyhed her i disse for vort land så alvorligt Madonna-dominerede tider!

IM er et af de mest populære og utrolige bands gennem tiden indenfor heavymetal-genren. Et band, der har undergået mange udskiftninger og udviklinger undervejs, men musikalsk set holder de vand hele vejen igennem og helt frem til idag!

Frække ryk, sindssygt fede guitarsoloer, trommespil, der ikke kender sin lige...og melodiøse sange vi alle vil fælde en tåre til, når vi ældes. Kender du numre som "Hallowed Be Thy Name", "Fear After Dark", "Run To The Hill", "Two Minutes To Midnight", "The Trooper" eller mit yndlingsnummer "Purgatory"?

Fælles for ALLE IM's numre er, at man BRØLER med på dem, og til enhver koncert overalt i verden, kan det være svært for BANDET selv at få ørenlyd gennem publikums skrig og skrål... De er PUBLIKUMS band mere end noget andet band i verden! Så pr. definition er de faktisk et pop-band, men det fedeste og mest sublime pop, der overhovedet findes...og her må Madonnaen bøje nakken og vige pladsen for Jern Jomfruen og hendes trofaste følgesvend Eddie. Læs mere om IM's baggrund her http://en.wikipedia.org/wiki/Iron_Maiden

IM er et engelsk band, som oprindeligt blev dannet i 1976, men først udgav deres første skive (Iron Maiden) i 1980. Det synes som en almindelig kultur dengang, at man tournerede LÆNGE før man udgav en skive. Også at man snurrede rundt om sig selv og en masse lineups før, man fandt frem til en stabil konstellation. Alle hvirvlede rundt og bands opstod på kryds og tværs. IM's forbilleder Judas Priest var på vejen allerede fra de blev dannet i 1970, men kom til at bestå af nogle helt andre, da de endelig udgav deres første skive i 1974 (Rocka Rolla). IM var således gennem 20 lineups det første år, før de fandt frem til det, der dannede grunden til det fantastiske metaleventyrland, som mange af os lejlighedsvis har festet igennem i og tumlet fortryllede og forbavsede ud af dagen efter ;o)

Fælles for Judas Priest og Iron Maiden er at deres rødder er dybt boret ned i tungmetallets kraftige muld. Black Sabbath, Deep Purple og Led Zeppelin stod faddere samt et legendarisk band som Wishbone Ash, som næsten har fortabt sig i glemslen idag.

Men Iron Maiden kender alle!

Trofaste fans kender historien om Iron Maidens koncert ved Ozzfesten sidste år, hvor Sharon Osbourne, Ozzy Osbournes kone og manager, som hun senere har indrømmet, saboterede lyden i så høj grad så publikum rasende kastede æg i hovedet på bandet. (KLART - man som koncertgænger til sit yndlingsband, bevæbner sig med ÆG for det tilfældes skyld at musikerne ikke spiller ordentligt!?!?!?!)

Hendes begrundelse var at IM havde kritiseret Ozzy og Black Sabbath for ikke at forny sig. - KLART nok moster...når din mand er blevet for kedelig, så skruer man sgu da bare ned for kritikerne, det er der nok ingen, der lægger mærke til! – Hun er sgu still going wrong, men alligevel er det ikke så ringe endda, for man må da konstatere, at de er lyslevende og skrubskøre hele bundtet!

Personligt mener jeg, at kritikken er berettiget, uden at den derfor behøver at være ondskabsfuld!

Gutterne fra IM formår til gengæld i fin stil at holde den form for kritik fra livet, så de var sgu i deres gode ret til at give Ozzy et praj om, at der var for vindstille i hans lejr.

IM har til dato overrasket, eksperimenteret og begejstret metalfans hver gang. Usandsynlig fedt at deres publikum den dag i dag når fra os andre i den pænt modne alder og helt ned til fans i børnehavealderen! Man kan læse om det på deres danske fansite (bemærk det fixe ordspil ;o)) Maiden Denmark http://www.maidendenmark.dk/

På den danske fanside er der en fin tidslinie der giver et udmærket overblik over, hvad der er sket gennem tiderne. http://www.maidendenmark.dk/tidslinie.asp

Well Folks og metallere derude - Iron Maiden ruster ikke og Eddie dør aldrig...eller hvordan er det nu lige med ham? Kender du Eddie? Ved du hvem han er?

Glæder mig! kiksemor
Godt indlæg!!
Skal selv til Aalborg og se drengene flytte sig...Det bliver så vildt for undertegnet.. Har været fan i 20 år og skal først se dem nu!!! HERLIGT!!:-)

Kunne du ikke lige have....... sjoveren
lavet dette indlæg lidt tidligere? F.eks iaftes. Der kunne jeg faktisk godt have brugt lidt af de gamle toner,,,,, for fuld skrue ;-))

Tak for at minde mig om dem ;-))

Lars.

hmm djdaddy
ja og det er da for plat de ikke kan finde på et orginalt navn til det album. de er jo en kunster der har et album der heder det.

David Allan Coe

Vigtig pointe du har dér! Sherlock-Holmes
Det var hvad præcis på kornet hvad nyheden om Iron Maiden's nye CD havde med til omverdenen! Manglen på et originalt navn til den. Elementært min kære DJD Watson.

ja det er da total plat djdaddy
...