3G-telefoni

3G-telefoni djdaddy
Sonofon lancerer 3G-telefoni i morgen,,


Sonofon tænder ved midnat for sit 3G-net, og bliver dermed det tredje 3G-selskab i Danmark efter 3 og TDC. Telia har også en licens, men har ikke aktiveret sit net endnu.

Sonofon satser på både erhvervsmarkedet, og privatmarkedet. Erhvervsmarkedet vil selskabet forsøge at ramme med blandt andet afsætning af et datakort til bærbare computere, og dermed lægge sig i halen på både TDC og 3, der også har satset på at sælge udstyr til det mobile kontor.

Privatmarkedet skal have telefoni, videotelefoni og indholdstjenester, for eksempel musikdownload og streaming af nyheder og sport. Et musiknummer i Sonofons 3G-net kommer for eksempel til at koste 5 kr.

At Sonofon også vil sælge til privatmarkedet fra starten af betyder, at Sonofon ikke kopierer den strategi, TDC fulgte, om kun at åbne nettet for erhvervskunderne for først senere at lade de private komme til.

Dækning i de fire største byer
Sonofons 3G-net får dækning i Danmarks fire største byer fra starten af, når nettet tændes ved midnat i aften. Det eneste, der kræves for at komme på, er en telefon, en PDA eller et datakort, som er 3G-kompetibelt. Man behøver således ikke et nyt SIM-kort, bare der står Sonofon på det.

Minuttakster og datatrafiktakster i det nye 3G-net bliver de samme som i 2G-nettet.

Allerede i juni afholdte Sonofon generalprøve i de fire største byer og inviterede udvalgte kunder på nettet. Og nu åbner nettet så for alle.

Dermed har Sonofon udrullet 3G rekord hurtigt og er klar til at gå i luften kommercielt med sit net kun 9 måneder efter, at licensen blev købt for 533 millioner kroner. Hertil kommer et milliard-beløb til udbygningen af nettet.

Erfaringer fra Norge
Sonofon tilskriver selv den hurtige udrulning, at selskabet har kunnet gøre brug af Telenors 3G-udrulningshold, der stod for en tilsvarende udrulning i Norge for et år siden.

Vi drager stor nytte af Telenor koncernens 3G-erfaringer fra Norge. Netop disse erfaringer har sat os i stand til at bygge det danske netværk hurtigt og effektivt, sagde Sonofons strategichef Jesper Hansen allerede ved generalprøven i sommers.

Samtidig med at Sonofons kunder kommer på 3G-nettet, vil der også blive åbnet op for kunderne i Sonofons lavprisselskab CBB, der også benytter Sonofons net.

Det er meget fint, men... Anonym
hvad kan 3G telefoni som andre typer telefoni ikke kan. Eller sagt på en anden måde, hvad gør at jeg lige netop skal vælge 3G udover navnet og at det er nyt?

3G er en forældet teknologi Anonym
De prøvet bare at narre kunderne.

forbindelsen djdaddy
er over 300kb/s, jeg har ikke set nogen der kan gøre det Bedre. og alt bliver jo forældet, der for opdater man,