45 chauffør måske ulovlig dømt

45 chauffør måske ulovlig dømt Tics
http://www.tv2east.dk/article?id=31021

citat fra artiklen->


45 lastbilchauffører blev sidste år med stor sandsynlighed ulovligt dømt og straffet for overtrædelse af hviletidsreglerne, skriver Ekstra Bladet torsdag.

De mange fejlskud i retsvæsenet bli'r opdaget som en sidegevinst, da Rigsadvokaten gennemgår 559 hviletidsdomme for at finde ud af, om strafniveauet er rimeligt.

Nogle af de 45 chauffører skulle have været frikendt. Resten have haft mildere straffe.

De 45 justitsmord skyldes, at anklagere og dommere har bedømt sagerne efter gamle og ugyldige regler i stedet for efter nye og mildere bestemmelser.

Alle 45 sager er returneret til de politikredse, hvor de hører hjemme, med besked om at genoptage dem. Det vil i praksis ske ved, at landsretterne omstøder byretsdommene.

Et af justits-ofrene er erhvervschauffør Michael Jørgensen fra Sandby på Sydsjælland, der fik en bøde på 9.000 kroner og frakendt kørekortet - og et indtægtstab på mindst 90.000 kroner.

- Han skulle have været frifundet, siger politiadvokat Helle Just Christensen fra Nordsjællands Politi til Ekstra Bladet.

Statsadvokat Hanne Schmidt, der arbejder for Rigsadvokaten, undskylder juristerne med, at hviletidsreglerne 'er svære'.

- Nu har vi arrangeret kurser for de politiadvokater, der har med disse sager at gøre, siger hun.


Der må godt nok være nogle der har en dårlig samvittighed blandt politikere, jurister og såmænd også visse debattører herinde [;)]

Hvis loven er for svær for juristerne Faderen
så er det bare så nemt for chauffører at overholde den
DET´ EN OMMER

Vi nærmer os de tilstande der førte til dannelsen af den Sicilianske mafia nemlig et retssystem der skyldiggør alle og derfor kan man jo bare gøre som man finder opportunt man kommert jo alligevel galt afsted.

Sådan.. jahn
Det er såmænd de regler vi arbejder under hver dag. Noget at sige til at vi af og til laver fejl, når vi tolker/skal forstå kører - hviletidsreglerne..

God dag til jer alle..

Vh. Fynboen

Rigsadvokaten? Tics
Er rigsadvokaten så den der er bedst til at kontrollere det???
Ja det er da ikke underligt at chaufførerne flygter fra lastbilerne og over i andre erhverv.
Hvad med at lade sunhedsstyrelsen se på de 559 sager, de er jo ret gavmilde når det drejer sig om lægers endda meget store fejl.
Sundhedsstyrelsen er nok lidt mere uvildige end rigsadvokaten, eller hva?
Hvis lægerne var blevet skamstraffet fra hus og hjem på samme måde for mikroskopiske administrative bagateller, så var der nok ikke een eneste læge tilbage i danmark.

Har Lene E. bevist sin uduelighed udi populismens kunst, når hun kunne lave så hårde stramninger med så uoverskuelige konsekvenser for bagateller?

Hvad kan der gøres for dem der allerede er blevet dømt tilbage til stenalderen, uden indtægt og uden kørekort til noget så harmløst som en nissan micra.
Er der fornuft i at små administrative bagateller på en lastbils køreskiver skal have den konsekvens at de ikke engang må køre en personbil? De kunne jo bo på landet og være ret afhængig af en bil. Hvor mange af dem HAR mistet deres indtægtsgrundlag, deres hus de ikke kunne betale, været henvist til cykel eller knallert 30? Mistet måske mange penge på et hurtigt salg af en bil de ikke måtte køre, vognmænd der har måttet afvikle forretningen med tab osvosv........
Hvor mange chauffører mon der i dag er psykisk belastede af frygten for at begå bare en lillebitte administrativ fejl, som intet har med trafiksikkerheden at gøre?
Hvor bliver de bedrevidende debattører af?
Hvad mente 3F transport næstved's repræsentant med at chaufførerne bare skulle køre efter reglerne, da chaufførerne blokerede rundt om i landet i frustration over netop de meningsløse konsekvenser?
Hvor var 3F henne? Var de ude og støtte chaufførerne der betaler kontingent til deres pamperi?
Chaufførerne var jo netop frustrerede over at ingen, ikke engang deres egen fagforening, ville indse at der var lagt i kakkelovnen til stribevis af justitsmord og dummebøder.

Hvor bliver debattørerne af? Tics
Hvorfor kommer Rodvad, M47, Ernst Kolding osv. ikke ind og kommenterer dette indlæg?
Det har jo ellers før luftet deres holdninger til lovgivningen på dette område.
Troede de vidste en masse om netop køre/hviletidsregler og lastbilchauffører.
Er der alligevel noget de herrer ikke tør eller ikke har svar på?
Har de bare lige pludselig ikke en mening om det mere?

http://www.sf.dk/default.aspx?site=karinalorentzens&func=weblog.entryview&eid=32046

http://sf.blogs.com/karinalorentzen/2008/03/lastbilchauffre.html

http://sf.blogs.com/karinalorentzen/2008/04/lastbilchauffre.html

Jaaah Tics
Et sådant svar fra dig forbavser mig faktisk ikke.
Lidt mere lødig substans ville ellers ha klædt dig [;)]

2½ års psykisk op og nedture Ullamo
Hej
2½ års psykiske op og nedture er ved at være slut, (mangler kun at få betalt bøde på kr. 27.000,00) kom ind af døren lige inden jul.
sept. 2006 blev min mand stoppet, han havde ikke fået udskifte køreskiven p.g.a (havde meget at tænke på rent privat) ingen undskyldning, men han havde på ingen måde haft mulighed for at overtræde køre- hviletidsbestemmelserne hvilket også kunne ses på dem, trods de var overskrevet.
Anklagen lød på 27.000,00 i bøde + ubetinget fratagelse af kørekort, ved møde i retten blev dommen dog ændret til bøde kr. 27.000,00 og betinget fratagelse af kørekort, dette på grund af, at dommeren syntes der var gået meget lang tid før den kom for retten.
Julen kom dog til os, da min mand som er 64 år bestod teori- og køreprøve 1. gang, så vi er jo lykkelige over at han kan beholde sit arbejde.
Det mest fustrerende er, at man overhovedet ikke ved hvor man kan henvende sig for at få nogle til at forstå, at det er dybt urimeligt, der er ingen opbakning nogle som helst steder samtidig med, at man læser mand kørt 2 ihjel, får kr. 6.000,00 i bøde og ½ års fængsel, hvor er retfærdigheden henne, hvor er eks. 3F henne ingen opbakning kun dyb frustration
Vi har lovet hindanden, ikke at bruge mere vrede og energi, kun være glade for at min mand har sit kørekort, og håber på at få en afdragsordning på bøden, min mand bliver folkepensionist feb. 2009

Fuldstændig urimeligt! Tics
Det er lige så man får en knude i maven af skræk.
Hele ens økonomiske grundlag kan kollapse fuldstændigt på sådan en teknisk detalje der netop ikke på noget tidspunkt har givet anledning til fare for hverken din mand eller andre.

3F er nogen hundehoveder der har mere travlt med deres eget pamperi end at hjælpe deres medlemmer.

Skriv til Line Barfoed (EL) , Carina Lorentzen (SF), Peter Skaarup (DF) med flere og fortæl dem din historie.
Nogen af dem er pt. i gang med at se på lempelser i bødekataloget for netop sager som din mands.
Skriv eller for den sags skyld kopier dit indlæg og send det til div. aviser incl. Lastbilmagasinet, Transporttidende, DTL, FDL.
Send det til Advokaten Jacob Forman.

Du skriver at I ikke vil bruge mere energi på det men tænk på at der kan være en hel del at hente af de 27.000.
Der er med garanti rigtig mange chauffører der vil blive glade for at der er nogen der vil fortælle sin historie vidt og bredt, så der kan blive gjort op med urimelige overgreb på hårdtarbejdende chauffører.

Held og lykke med det og ønsk din mand tillykke med at han da i det mindste d.d. ikke kan risikere flere af den slags dummebøder på den konto.