Abort eller behold barnet??

Abort eller behold barnet?? ullababe
Ja det store og sværeste valg i livet... :( jeg er en pige på 20, 21 til oktober, jeg fik lige at vide igår tirsdag 19 september at jeg er gravid i 5 uge.. Jeg bestod HH for 1 ½ år siden, og Jeg står i den situation, at jeg lige har fået en elevplads til den 1 januar.. så nu står valget mellem om jeg skal vælge elevplads eller barn.. Jeg har nogle veninder som har fået børn, og ihh hvor er jeg misundelig når jeg ser de små lykkefugle, og hvor ønsker jeg mig en selv. Men hvis jeg vælger barnet er muligheden så for at få en elevplads bagefter? jeg har hørt det er meget svært at få en elevplads bagefter man har fået en lille solstråle.. min kæreste er 24, 25 til januar. han er elev, blev han den 1 juli, så han er først færdig om halv andet år.. han siger at han helst ser en abort, pga tidspunktet er forkert.. men i sidste ende er det mit valg, og hvis jeg vælger at beholde barnet, står han selvfølgelig 100 % ind for det.. så det dejligt.. men mine forældre er så meget i mod det, og siger jeg skal få aborten, fordi jeg ødelægger min fremtid, pga jeg fravælger den elevplads jeg lige har fået, og at jeg aldrig vil få en mulighed for at få en elevplads igen.. Jeg står virkelig og er helt forvirret.. noget i mig siger at jeg virkelig skal have det barn, for det vil gøre mig så lykkelig og noget siger i mig at jeg skal hører på hvad mine forældre siger..

Vælg fremtiden elway
Din uddannelse... Du kan forhåbentlig altid få børn.. :)

uddannelse sunnyboy
det lyder rigtigt i mine ører avle kan du sku altid...
tja i er jo ikk så gamle *LOL*

så der er tid nok

du skal leve med din beslutning blev mor først i 20 erne
som kvinde, der har været igennem det samme. Man kan sagtens få uddannelse med barn.
Du har kun fået svar fra mænd, som ikke har en jordisk chance for, at sætte sig ind i tilstanden gravid og hvad den gør ved en fysisk såvel som psykisk. Ens krop reagere på biologiske afbrydelser og det gør psykken også, det skal du være forberedt på, såfremt du vælger en abort.

Mit råd til dig er, at det skal være dit valg fra hjertet ellers får du det svært lige meget, hvad du vælger.
.... der er ingen fortrydelsesret.. så gransk dit sind og find ud af, hvad du kan leve med.

...... pøj pøj

vh. mor... har nu tre og uddannelse :-)

Hejsa remember--me
Jeg synes det er svært at svare på dit spørgsmål,fordi det er i den sidste ende kun dig der kan beslutte dette og dig der bestemmer. Kan også godt forstå dig,at du spørger her,men folk plejer ikke at være helt loyale når det svarer og mange kan godt finde på at svine en til og jeg ved ikke hvad,det er set før i hvert fald... Jeg tror at det vil gøre dig endnu mere forvirret.... Til selve spørgsmålet der vil jeg bare sige at nu ved jeg ikke hvad det er for en elevplads,altså hvilken uddannelse,men i hvert fald den uddannelse jeg tager der er der mange som har børn uden at det har været et problem. Har også snakket med nogle af de piger,da nogle af dem er 20,24-25 for at spørge om de kan klare det,hvortil de svarer at det kan de sagtens og man kan hvad man vil og det holder jeg også på... Selvfølgelig er det svært økonomisk men det varer hellere ikke for evigt....Er måske lidt imod abort,og dog ikke alligevel hvis vedkommende slet slet ikke kan overskue at tage vare på barnet eller sig selv,men på mig virker det som om du vil kunne klare det og ikke stå helt alene med det hele hvis det var....Ved ikke rigtig hvad jeg skal sige,for mig er det bare den største gave at kunne blive gravid og forhåbentlig gå godt igennem sin graviditet så det prioriterer jeg personligt... :))
Ønsker dig held og lykke uanset hvad du beslutter

Du kan da ved gud også altid få en uddannelse dulkis
Børn er ingen hindring for den del af tilværelsen, men det pålægger én en opgave mere og dine forældre mener nok, det vil "være nemmere" for dig at gennenmføre uddannelsen UDEN børn, men kan de også fatte, hvad de beder dig om?

Det her er en beslutning kun du kan tage.

Min hustru valgte sol
for 40 år siden at føde det barn jeg senere, ved adoption, blev far til. Min kone stod i nøjagtigt samme siyuation som dig. Hun havde en umådelig stor støtte fra sine forældre og gennemførte fødsel og senere en uddannelse. Hvad du end gør, gør du det rigtige, uanset hvilken du vælger.
Du skal leve med ansvaret for dine handlinger, andre kan ikke påtage sig det ansvar.
Det er dit valg.
Kram fra mig.
PS. Er gift på 38. år med konen.

Behold dit barn! Anonym
Kære gravide
Børn kommer ikke altid, når man har planlagt dem til at komme! Men børn er den største gave, og er et barn undfanget, er det liv. Tænk, at du bærer rundt på et levende barn i dig! Et barn, som du om ca. 8 måneder kan kigge ind i øjnene og elske med en mors kærlighed.
Men også et barn, som helt sikkert vil forandre dit liv og dine planer om elevplads her og nu. Uddannelse kan man altid få - hvor der er en vilje, er der en vej, også når det handler om en elevplads.
Værn om dit barn og fød det med stolthed!

Kærlig hilsen Mette

Behold barnet Peter H
Kære gravide,

Du står lige nu i en situation, som er helt unik for dig. Du har et lille liv inden i dig, som nu er et foster og om 35 uger er et barn. Et liv med det potentiale at kunne leve i måske 90 år? Allerede nu er barnets anlæg til hoved, arme og ben dannet, og om få uger (inden abortgrænsen på 12 uger) har barnet fingre, tæer og negle.

Det kan godt være, at det er en elevplads, der er på spil for dig - men for dit kommende barn er dette altså meget mere alvorligt. Det er liv eller død. Et helt nyt liv med et utal af muligheder, som du kan vælge at fratage dit foster ved at ende dets liv nu.

Måske har dine forældre en holdning til, at du skal have en uddannelse før børn. Det havde min far også, da min lillesøster blev gravid ret tidligt. Men når de først står med det barn i deres arme, så tror jeg deres kritik holder op ret hurtigt.

Min erfaring i livet er, at der altid kommer en mulighed mere for en elevplads eller et helt andet job. Men for de fleste, der oplever at få et barn, bliver en elevplads et helt bestemt sted lidt mindre vigtigt sammenlignet med barnet.

Rigtig mange kvinder, der får lavet en abort får det meget skidt psykisk bagefter. Især hvis de et eller andet sted i dem selv ønskede at få barnet. De bebrejder sig selv og tænker ofte på, at de kunne have et barn på f.eks. 2 år idag, hvis de ikke havde fået en abort. Dette er især svært, når man ser børn i den samme alder, som ens barn ville være, hos venner eller i andre sammenhænge. Nogle få får en reel depression bagefter og flere oplever selvmordstanker.

Selvfølgelig er det ikke kun let at få et lille barn, men det er det altså heller ikke at få en abort. Du har den store fordel, at du har en kæreste, som vil støtte dig i den beslutning, som du vælger.

Så mit råd er, at du vælger livet for dit barn og så tager det helt roligt med elevpladsen. Du vil jo godt kunne nå at starte på den, og så holde barsel. Hvis du allerede har fået pladsen og har skrevet kontrakt er det ulovligt for dem at fyre dig fordi du er gravid. Så kan din fagforening eller dig selv lægge sag an og få en stor erstatning. Så jeg tror du bare skal starte på din elevplads og derefter gå på barsel og så tilbage og gøre din uddannelse færdig bagefter.

Held og lykke med din beslutning.

Med venlig hilsen

Peter 27 år, Lægestuderende (i praktik på en fødegang i øjeblikket)

Hej Søde : ) Anonym
Tillykke med babyen. Jeg syntes at du skal vælge at få barnet. Jeg har aldrig fået en abort selv, men tror man vil tænke/fortryde det resten af sit liv.
Også hvis du får børn senere. Så vil man sikkert fundere på om det nye barn ville have lignet det andet.
Jeg har selv tre drenge og de ligner ikke specielt hinanden.
Elevpladser kan man altd finde, hvis man giver sig selv 100 %.
Og bare vent. Hvis dine forældre ser den lille, så er de sikkert solgt med det samme, og vil forkæle ham/hende over alt.

Jeg håber at du finder ud af det.

Held og lykke ; )

valget er dit Sussi
Valget er dit og kun dit, du skal følge dit hjerte og hvad du føler er rigtigt, det er en beslutning for livet.. Dine forældre mener sikkert kun det bedste når de siger du ska vælge uddannelsen, men de vil da sikkert støtte dig uanset hvad du vælger..
Jeg stod selv i samme situation for nogle år siden, er idag enlig mor til en dejlig dreng på knap 3 år og er igang med uddannelse, så det kan lade sig gøre.. Jeg kunne aldrig drømme om at få foretaget abort, men husk valget er dit og KUN dit!!!
Held og lykke uanset hvad du vælger, men husk valget kan ikke fortrydes senere hen...

Følg dit hjerte. Quinde
Hej.. Jeg ved det er svært at vælge... Har selv lige stået i den situation. Jeg ved ikke hvad du har valgt, eller om du har valgt endnu. Du skal vælge hvad der er bedst for dig selv, du skal ikke lytte til hvad andre siger, det er ikke deres liv, -det er dit! Jeg valgte selv abort, og har fortrudt lige siden. Jeg lyttede til hvad andre sagde og det lød også fornuftigt, men det er altså ikke altid det fornuftige, der er det rigtige. Kunne jeg vælge om nu, så havde jeg valgt barnet. Det jeg vil sige er.. Lyt til dit hjerte og ikke til din fornuft, så er jeg sikker på at du gør det rigtige for dig.

Det økonomiske behøver IKKE at spille en rolle fru-chr2005
Hmm Jeg kender mange der har fået barn før uddannelse og der er lykkelige. jeg kender faktisk kun 2 som var udlært inden de fik børn og den ene har haft økonomiske problemer! Et andet par som fik barn inden de blev færdige har begge fast job med en god løn, og de har råd til at bygge en masse om og holde dyre ferier.
Så økonomien behøver ikke at spille en rolle for om man skal have udd. før børn!
Jeg personligt ville beholde barnet også selvom at jeg ingen uddannelse har.. din kæreste er færdig om ½ år så jeg kan ikke se problemet der. han er udlært inden den lille kommer og derfor ville økonomien godt kunne klare jer alle 3...

Men JA følg dit hjerte måske ville du ikke tænke mere over det hvis du fik en abort eller måske ville du føle at der altid ville mangle én i familien! Dine forældre skal ikke bestemme over dig... hvis de er så meget i mod det og du så vælger at beholde barnet og de så stadig er sure (eller hvad de nu er) så fortæl dem at det er din datter/søn du bærer på og deres barnebarn! Så skal de nok ændre mening!