Account Manager

Account Manager Anonym
Er der nogle der ved hvad sådan en laver?

Jeg overvejer nemlig at søge en stilling hvis ønskede profil passer på mig. Jeg er bare lidt i tvivl om hvad selve titlen egentlig betyder. Hvad laver en account manager helt præcist.

Som account manager Account Manager
kan man typisk have ansvaret for et af firmaets store kunder. Det drjer sig om Customer Relationship med en kunde. Du har så at sige ansvaret for at den pågældende kunde befinder sig godt i samarbejdet med dit firma.

en helt alm sælger Sproglig forvirring
Det kan også bare være en helt almindelig sælger, uden noget management ansvar. Visse virksomheder spreder om sig med fine titler og i de virksomheder er det blot en sælder.

I mere seriøs sammenhæng kan det være en person med ansvar for visse kunder, herunder at anskaffe nye kunder (new business) dvs opsøgende salg, kundeudvikling (få dem til at købe mere/ blive loyale og kunder i lang tid, kundeafvikling (hvis kunderne er urentable eller for ressourcekrævende ift. det afkast de bidrager med.

Key Account Manager, er så den person som har ansvaret for ¨nøgle¨kunder, som normalt burde være særlige vigtige for virksomheden - enten i form af de indtægter de bidrager med eller den strategiske betydning kunden måtte have for virksomheden. Ofte bruges titlerne i stor forvirring.