ADVARSEL mod kosmetisk forstørrende brystoperation!

ADVARSEL mod kosmetisk forstørrende brystoperation! Anonym
Jeg vil gerne benytte lejligheden til at advarer alle kvinder mod at få foretaget en kosmetisk brystforstørrende operation. Udfaldet kan være uopretteligt, og der er INGEN hjælp at hente nogen steder! Jeg har igennem 9 år kæmpet en indædt kamp, mellem Plastikkirurgen som opererede mig (Frantz Grymer,Århus) og det danske Retslægeråd. Trods div. speciellæge erklæringer - som bekræfter at jeg har 80% permanent følelsesløshed i begge bryster, en advokat regning på ca. 65.000,- samt en retssag for øje, er jeg dømt til at tabe kampen. Retslægerådet har på forhånd konkluderet at mine mèn er et "hendeligt uheld, og at følelsesløsheden er af forbigående karaktèr" - og Dommeren som skal afgøre min sag d. 29.8.06 vil med stor sansynlighed frifinde Frantz Grymer på dette grundlag. Retslægerådet er nemlig den øverste instans indenfor lægevidenskaben, og INGEN andre er kvalificeret til at modargumenterer deres konklusion - end ikke div. speciellæger!!!!

Jeg er DYBT fustreret, for hvor der den enkelte danske borgers retssikkerhed i sager som disse? Hvor er retfærdigheden blevet af?

Jeg ønsker brændende at komme i kontakt med andre, som har været udsat for lignende sager - eller måske høre fra folk, som har et godt råd til, hvordan jeg skal gribe sagen an herfra. Jeg NÆGTER simpelthen at give op nu!

.....og det skal lige tilføjes... Anonym
....jeg blev IKKE informeret om, at komplikationerne ved en brystforstørrende operation kunne være SÅ omfattende. I sådan et tilfælde havde jeg ganske enkelt takket pænt nej, og var gået min vej.

Det er en fejl.. Anonym
for følelsesløshed er en meget almindelige risiko ved brystoperationer.

Hvorledes skal det forståes? Anonym
Tak for din kommentar, men jeg er lidt i tvivl om, hvorledes det skal tolkes?! Du skriver at det er en fejl....betyder det at du mener at JEG tager fejl, eller at der er sket en fejl?
Ydermere skriver du at følelsesløshed er en meget almindelig risiko ved brystoperationer. Netop denne specifikke komplikation spurgte jeg Frants Grymer om ved forsamtalen, og hans svar på dette var, at der i sjældne tilfælde kunne forekomme lettere følelsesløshed, men at det altid var af forbigående karakter. Det samme udtaler Retslægerådet, hvorfor jeg med stor sansynlighed taber Retssagen d. 29.08.06 - MEN forbigående karakter??? Efter 9 år er følelsen stadig ikke vendt tilbage - og det gør den heller ikke iflg. neurologerne på Viborg Sygehus.

Jeg mener... Anonym
det er en fejl du ikke er blevet informeret ordentligt. Selvfølgelig sker det ikke for alle, men mange oplever nedsat følelse og som regel permanent. Det kan jo ikke undgåes at der bliver skåret nogle nerver over.

Du er så en af de uheldige som har oplevet dette. Jeg synes de burde have været mere præcise. Ja, hos nogle går det over eller de lærer at leve med det, men hos andre forbliver de følelsesløse.

Har selv overvejet en operation, men lige netop risikoen for nedsat følelse har været en af grunde til at jeg ikke ønsker at gamble med det. Det betyder en meget stor del i min seksualitet. Det er vel også forskelligt fra kvinde til kvinde hvor sensitive ens bryster er, så det er jo noget man må veje for og imod.

Præcis! Anonym
....det er en fejl, at jeg ikke er blevet informeret tilstrækkeligt. End ikke i det skrevne informationsmateriale, fremgår det, at permanent følelsesløshed kan forekomme. Det er bl. a. èn af de ting min advokat og jeg vil fremlægge i Retten. Men tro det eller ej - på trods af mangelfuld informationsmateriale bliver plastikkirurgen med meget stor sansynlighed frikendt!Jeg har virkelig overvejet at gå til medierne, men synes efterhånden at have hørt om så mange der har forsøgt at gå dén vej, UDEN nogen egentlig effekt. Har du et forslag til, hvad jeg skal gøre?

SKRIV TIL MIG ... anonym
ttiillddee@hotmail.com

Måske til hjælp :-) Madicken
Hej

Det er rigtig ærgeligt for dig, at du ikke er blevet informeret ordentligt og det er slet ikke i orden. Jeg skal selv havde foretaget en brystforstørrende op. om et par måneder. Jeg har lige været til forundersøgelse, og har fået en samtykkeerklæring med hjem. Man skal i følge sundhedsstyrrelsen have både skriftlig og mundtlig information, om samtlige mulige bivirkninger. Jeg skal skrive under på det, før de vil opererer.
Jeg skal ydermere vente en uge med at skrive under, så man har lejlighed til at tænke det ordentligt igennem. Det er en stor beslutning, og man skal kunne træffe sit valg på baggrund af de rigtige informationer. Jeg ønsker dig held og lykke med din sag og håber snart at du kan få ro i sjælen.[:)]

Risici ved brystforstørrende operation Brystkirugen
Brystforstørrende operationer er desværre ikke uden risici. Ærgerligt, at du først fandt ud af det efter operationen. Jeg har før overvejet en brystforstørrende operation, men efter, at jeg har læst om de forskellige risici har jeg fået kolde fødder. Ifølge http://www.sundhedslex.dk/brystforstoerrende-operation.htm kan en brystforstørrende operation føre til følgende komplikationer:

- Gentagende operationer. Ca 25% af de kvinder, der har fået foretaget en brystforstørrende operation har måttet få yderligere en operation inden før 5 år efter den første brystforstørrende operation som følge af komplikationer såsom eksempelvis bristede implantater eller vævskader.

- Punktering af brystet. Herved bliver det ene bryst større end det andet.

- Kapselskrumpning. Vævet vokser ind i implatatet. Dettte kræver en operation.

- Infektion af brystet. Ved en infektion efter en brystforstørrende operation kan det blive nødvendigt at brystimplantaterne fjernes helt i et stykke tid, før brystet er klart til at få nye implantater. Det skyldes at antibiotika ikke altid hjælper.

- Indre blødninger i brystet. Årsagen skal findes til blødningen, hvilket medfører en operation.

- Smerter i brystet. Ovenstående årsager til komplikationer kan føre til smerter. Disse smerter er symptomerne på ovennævnte komplikationer, hvilket fører til en operation.

- Følelsesløshed i brystet. Dette er en risici som alle skal være opmærksom på inden den endelige beslutning omkring en brystforstørrende operation.