Afbryde mens med p-piller?

Afbryde mens med p-piller? silles28
Jeg ved at man kan udskyde sin mens/p-pillepause ved blot at fortsætte med en ny pakke p-piller uden pause.
Men når man nu har sin mens, kan man så afbryde den ved at starte med p-piller, evt. dobbeltdosis?
Jeg skal gå modeshow i morgen, bl.a. i undertøj, og min mens plejer at stoppe torsdag aften(altså i går) og jeg begynder på en ny pakke p-piller mandag. Men min mens er ikke stoppet og har faktisk været ret kraftig i nat og til morgen :o/ så nu frygter jeg det værste i morgen aften...og er ved at panikke! hvis jeg nu tager og starter på p-pillerne nu, kan jeg så "stoppe" min mens?
Nogle der har prøvet det?

Ikke jessebel
umiddelbart. Sandsynligheden for, at din mens. vil stoppe ved at tage en dobb. dosis P-piller nu, er meget meget lille.

For at undgå/udskyde sin mens., skal du fortsætte med at tage P-pillerne og ikke stoppe med dem efter de 21 dage, som du plejer. Du skal altså ikke holde pause i dem.

Jeg har tidl. arb. på en Gynækologisk afd., og har netop spurgt en overlæge om præcis dette emne, også om, hvor smart det egentlig er, at udskyde sin mens., da det jo er en naturlig del af kvindens cyklus.

Svaret var, at 3 mdr.´s udskydelse ville være ok, men heller ikke længere. Svaret kan også afhænge fra læge til læge. Nogle læger mener, at det er helt okay, at udskyde sin mens. i op til et helt år, og andre igen synes ikke det er nogen god idé overhovedet at udskyde sin mens., men at man bare skal lade naturen gå sin gang efter hver pakke P-piller.

Personlig får jeg P-sprøjte. Den holder 3 mdr. af gangen og giver mig ingen mens. i de 3 mdr.
Efter de 3 mdr. holder jeg så en pause på ca. 10 dage, for lige at få gang i cyklus igen og få mens., og efter ca. 5 dages mens., får jeg så en ny P-sprøjte.
For mig en fantastisk løsning, andre har det bedst på P-piller og andre igen med spiral eller slet ingen form for prævention.

Håber det var svar nok.

Held og lykke med showet...

uha.... silles28
Jeg ville godt nok håbe jeg kunne gøre et eller andet! For at det går "over" indenfor de næste 24 timer....

Desværre jessebel
er jeg "bange" for, at der ikke er noget du kan gøre....

Du kan selvfølgelig forsøge at tage en dobb. dosis P-piller, men jeg vil umiddelbart ikke anbefale det og tror næppe, at det vil være særlig sundt for dig og din krop!

Jeg har før.... silles28
pga. gentagne pletblødning, blevet rådet til at min prak. læge at tage 3 uger med dobbeltdosis p-piller (hormonindholdet er jo meget lavt ift. de p-piller man fik for år tilbage, så på den måde er styrken ikke kraftigere end p-piller for 10 år siden). Pletblødningen stoppede prompte og den "kur" hjalp i det hele taget. og jeg fik efterfølgende en kraftig menstruation og så har der ikke været noget siden med pletblødninger.

Jamen jessebel
hvis din egen læge har rådet dig til at tage dobbelt dosis pga. lavt hormonindhold i dine nuværende P-piller, så ville jeg umiddelbart mene, at det mest hensigtsmæssige overfor dig vil være, at give dig nogle andre P-piller med et højere hormonindhold!

P-piller fåes jo i forskellige "styrker" og dermed mener jeg, med forskellige styrker indhold af hormoner. Der er dem med meget lavt indhold af hormoner og så stiger de ellers i styrke.

Det er jo et spørgsmål om, at DU får de P-piller, der passer præcis til DIG og din krop! Og det kan nogle gange godt være lidt på "forsøgsbasis" og famlen frem, men så længe din egen læge starter ud med, at give dig P-piller med et lavt indhold af hormoner, så sker der jo ikke noget ved at du så får nye P-piller med et højere indhold af hormoner, indtil din læge og dig i fællesskab har fundet de P-piller du er tilfreds med.

For lavt indhold af hormoner i P-piller, kan rent faktisk afstedkomme, at du risikere at blive gravid, fordi hormonindholdet ganske enkelt ikke har været højt nok til, at du ikke producerer æg!