Afgørelsens time

Afgørelsens time stemmen
Så oprandt dagen, hvor USA skal afgøre, hvem der skal have nøglerne til det hvide hus. Eller rettere beset, så stemmer amerikanerne på de forskellige valgmænd, som er bundet til at pege på en kandidat. [:)]

I nogle stater har de stemt i nogle dage. Meningsmålinger tyder på, at Barack Obama, demokraternes kandidat, vil vinde over republikanernes Joch McCain.

Det er i sandhed et historisk valg:
Det er første gang, at en sort opstiller. Der er talt om, at nu er al racediskrimination i USA passé, fordi Obama har vist, at nu handler det ikke længere om, hvilken farve man har, men hvor engageret og dygtig man er.
Det er også første gang, at en kvinde, Hillery Clinton, var opstillet til et præsidentvalg.
USAs økonomi er på spanden, da de også gennemgår en finanskrise, som ikke er set værre siden 30erne..så der er i sandhed mange gode grunde til, at mange, som formodet, vil strømme til valgstederne.

Og om alt går vel, så ved vi i Danmark imorgen eftermiddag dansk tid, hvem er har vundet valget i det store land, som er kendt for sin mangfoldighed, plads til forskellighed, drømme og en tro på, at alt kan lade sig gøre. [f]

Jeg ville ønske, at jeg kunne stemme, for så ville jeg stemme på Obama.
Jeg kan være lidt i tvivl om, om han måske er "erfaren" nok til den tunge post, men hans væsen, hans medmenneskelighed og vid gør, at jeg finder ham meget tiltalende. Lagt mere en den gamle, krigsglade McCain, som virker stiv i betrækket og lidt for meget som Bush. [l]

Hvem ville du stemme på, hvis du havde muligheden?
Og hvorfor?
Eller er hele denne amerikanske valgkamp bare for meget?

Lad os få gang i en afstemning på SOLdebatten [sol]

Obama yofilo
Jeg ville absolut stemme på Obama.
Det er tiden at både USA og verden kommer ud af middelalderen, og jeg ønsker ikke at der kommer endnu en krigsliderlig, mandschauvenistisk, homofobisk, højreorienteres fundamentalist på den post. USA´s politik påvirker hele verdens politik, ikke mindst hvad angår væbnede konflikter og jeg tror det vil være rigtig klogt med en blødere profil og et mere menneskeligt udgangspunkt.
Jeg tror ikke Obama er for uerfaren. Han har måske ikke været i politik i 40 år, men til gengæld er han veluddannet, velinformeret og tilgængelig og det giver ham kvaliteter som den seneste præsident har haft svært ved at mønstre. Det er også en fordel at man ikke konstant skal være bekymret for om han skvatter død om at alderdom eller sygdom. I den forbindelse ville det på McCain´s side være en særdeles utroværdig og fundamentalistisk vicepræsident der skulle overtage og det er skræmmende. Joe Biden er til gengæld både erfaren og rolig i temperament, hvilket ville være knap så skræmmende hvis det værste skulle ske.

Jeg synes dele af valgkampen er for meget men jeg synes også at demokraterne, hvis man ser bort fra de interne stridigheder mellem Clinton/Obama i starten har ført en meget fair valgkamp, hvorimod republikarnerne i høj grad har ført en kampagne med tilsvining og efter laveste målestok. Alene det faktum at de har brugt computere til at ringe op til folk mange gange om natten for at meddele at det var fra Obama´s kampagne, så folk bliver irriterede og stemmer anderledes, er da lavt.
Jeg så også McCain bliver "stegt" i tv i et eller andet show, hvor han måtte indrømme at Palin havde beskyldt Obama for terrorisme, fordi hans familie da han var barn har kendt en mand der idag er beskyldt for sammensværgelse. McCain havde glemt at fortælle at han selv har tilvalgt en dømt forbryder i sin nære kreds som voksen - og jeg vil mene der er stor forskel på de to situationer.

Obama anonym
Jeg ville stemme på Obama.

Klart Obama Anonym
Jeg ville klart stemme på obama, jeg bryder mig ikke om mc cain som kører højt på han er gammel krigsveteran, og syntes han måske skulle indse hvis han denne gang ikke vinder, at det kommer han nok aldrig til, han stiller jo op som vi andre skifter trusser.

jeg syntes klart obama har meget mere at byde på, men nu har der f'ør været udtalt i medierne, europa er klar til obama er usa ? og ja det får vi jo så snart at se [:)]

Jeg håber på ombama, en ny bush har vi ikke brug for i verden [;)] og slet ikke usa, bush har ført landte i i større gæld end socialdemokraterne gør når de sidder på "tronen" selvom man ikke skulle tro det var muligt [:O][;)]

Obama er mit klart foretrukne valg, selvom jeg også tror hillary clinton kunne ha gjort det rigtig godt [:D]

haha helt enig Anonym
Hehe fedt indlæg [:D]

ja lad os håbe usa er klar til mentalt også, at træde ud af middelalderen med køller i hænderne, og i stedet se der er andre måder at løse konflikter på end bombe ting [;)]

Endnu værre hvis man kigger på mc cain havde så travlt med obama om han var klar, tja dårligt udtalt når han så selv, i sin tudse gamle alder i forhold til at lede et land, vælger sådan en som palin, hende gir jeg nu ik meget for, og hun er da endnu mere uerfaren

ville nødig se hvad der ville ske hvis hun endte som præcident hvis mccain pludselig ik kan klare posten [:O]

Bill Gates Bill
Kan ikke rigtig lide nogen at dem, jeg så hellere have Bill Gates som præsident [:O]

Helt sikkert Anonym
OBAMA - han virker lys og menneskelig - og selvom nogle siger han er for uerfaren - tror jeg han vokser, når han sætter sig i stolen i det Ovale Værelse.

Obama er klart bedst anonym
Det skulle hel klart være obama mc cain er for gammel.

Vote for change! Anonym
Er helt enig med jer andre, Obama må og skal være den næste Amerikanske præsident. For tanken om at en så inkompetent, uvidende og magt-liderlig satan som Palin kan få foden indenfor i det Hvide Hus, er bare for skræmmende.

Pest eller Kolera! RødeLevi
Som socialist ville jeg ikke, kunne stemme på nogen af dem, uden at skamme mig. Danskerne tror at demokraterne og dermed Obama er en slags socialdemokrater. Det er en naiv fejltagelse. Var Obama dansker, ville han på det sociale område, være medlem af Konservativ Folkeparti og i udenrigspolitik står han omkring Venstre. Valget mellem Obama og McCain er valget mellem pest og kolera. Se endvidere: http://www.arbejderen.dk/index.aspx?F_ID=52247&TS_ID=2&S_ID=23&C_ID=65

Her fortæller N.Chomsky om et parti systemet i USA!

:( Ingen af dem ddd
Ingen af dem... de siger det vi vil høre, det gør politikere

herligt indlæg tilslutter mig.. dicegirl
og håber på Obarma [:D]

Hvid Obama, sort McCain Halfdan
http://www.thecoolhunter.net/ads/Obama/McCain---The-Colored-Race/

Vås Bill Gates stemmer på Obama Felix
Det samme gør mange af USA’s mest fremtrædende og rigeste, da Obama vil være en eksponent for den kreative udvikling af samfundet som Obama nok skal gøre sit til bliver endnu mere markant i de teknologiske hightech områder.

Videre er Obama manden der kan samle USA's multikulturelle samfund, da han selv er farvet, og manden der her sætter en rekord af de mere glædelige i det tidligere racistiske slavesamfund som den første farvede præsident. Han bliver symbolet for, at den etniske islæt ikke mere er en hindring for at nå toppen, når man er ihærdig og begavet som Obama.

Selvklart ville jeg selv stemme på Obama som kan bidrage til USA's blakkede renomme ændres positivt. [s][f][:)]

Du har ret MEN gubbi_the_great
Det er ikke pest eller kolera... Det er nærmere Ebola eller forkølelsessår. Forkølelsessåret er i dette tilfælde Obama. En pisse irreterende sygdom, men en sand velsignelse ved siden af Ebola.

Ok, så .... TommyKat
... Stemmer du bare på en, der ikke er politiker. Det vil sikkert blive rigtigt godt ... Nåh nej, det er ikke muligt. Men så må du jo være sofavælger og i så tilfælde, bør du slet ikke blande dig i en politisk debat... Desværre.