Afhængig af den første cigaret?

Debatmand 6 måneder 5 dage siden 3

Afhængig af den første cigaret?

Afhængig af den første cigaret?

http://livsstil.tv2.dk/sundhed/2018-01-10-saa-vanedannende-er-den-foerste-cigaret

”Nikotin er lige så afhængighedsskabende som kokain, fortæller misbrugsekspert.

Det skader jo ikke at prøve.

Sådan tænker mange teenagere måske i sekunderne, inden de fører en cigaret op mod læberne for første gang.

Men det er bestemt ikke rigtigt.”

Omkring 5.000 danskere dør om året af lungesygdommen KOl, fordi de fik en cigaret stukket i munden da de var 14 år – konfirmeret og nu var de så voksne!

Desværre kommer den mægtige tobaksindustri tilsætningsstoffer, eller rettere afhængigheds stoffer i tobakken, så rygere bliver afhængige af at ryge!

Nikotinen i tobak ødelægger lungernes kapacitet til at trække vejret, stille og roligt efter hver eneste cigaret, cigar eller pibe tobak!

Til sidst dør rygere, fordi de bliver kvalt ved ikke at kunne trække vejret længere, eller det man kalder at sove stille ind, på grund af at lunge kapaciteten er nedsat til nul!

”Hvis man dør af sin KOL, er det ofte i forbindelse med gentagne forværringer og akutte indlæggelser ofte på grund af luftvejsinfektioner.

Har et menneske med KOL en meget svær forværring, er lungernes evne til at optage ilt og udskille kuldioxid nedsat.

Iltmanglen kan behandles med ilt via næsekateter eller maske.

Når lungernes evne til at udskille kuldioxid er nedsat, betyder det, at kuldioxiden ikke udskilles via udåndningsluften som normalt.

Det betyder, at kuldioxiden ophobes i blodet. Blodets syre-base status ændres så blodet bliver mere ”surt”.

Dette kan måles ved det, der kaldes en A-punktur. Det er en blodprøve som oftest tages i håndleddet.

Når kuldioxid begynder at blive ophobet i blodet, bliver man træt, sløv og kroppen ”glemmer” at trække vejret.

Hvis denne situation ikke behandles, betyder det at den syge simpelthen ophører med at trække vejret og sover stille ind.”

Rygere med KOl, og som er kommet ind i den sidste fase med kunstigt ilt tilskud via næsekateter eller maske fra iltbeholder, vil i den aller sidste tid af lægerne få beroligende medicin, så de kan sove stille ind!

Bør tobak og rygning helt forbydes?

Eller overskrider dette rygerens selvstændige personlige valg?

Din mening?
 

Nøgleord: 
123456+ 6 måneder 5 dage siden

Tror du selv på at et forbud mod rygning vil stoppe det?
.
Der vil altid være leverandører af tobakken, og smugleriet samt priserne og den medfølgende kriminalitet vil antage dimensioner man slet ikke kan forestille sig.
.
Det man kunne gøre var at tilbyde gratis rygestops metoder og tillade ting som feks snus, som rent faktisk er ulovligt, selvom det lader til at være nemt at skaffe.
.
Eller kræftindustrien kan  lade være med at kritisere tobaksmidler som tyggetobak, fordi det også er skadeligt, dog ikke for lungerne.
.
Hvis rygerne ønsker nikotinen eller bare ikke kan slippe vanen og undvære den, så må alternativet vel være det mindsgt skadelige alternativ.

jens261 6 måneder 5 dage siden

Det er noget pladder " Debatmand " man bliver ikke afhængig af den første cigaret og heller ikke af nummer 10 i rækken, der er meget stor forskel på at være afhængig af tobakken og så hyggesnakken med de andre rygere.
Det er først når tobakken virkelig har overtaget styringen af personen at det er helt galt.
Efter 50 år som ryger lagde jeg tobakken på hylden 28 Aug. 2014 fordi at jeg dårlig nok kunne trække vejret om morgenen hvor jeg næsten hostede mine indvolde ud af kroppen, så var jeg klar over at nu var jeg nået til vejs ende som ryger, men ved gud hvor jeg dog savner det, og det er den hygge man har med sig selv over en pibe tobak.
Hej

Sofie2016 6 måneder 4 dage siden

Jeg tror det er meget individuelt, nogle bliver afhængig af den første - andre af den hundrede Biggrin