Agressive politifolk i Århus

Agressive politifolk i Århus Mor til en fredelig fodbold...
I søndags var min 18 årige gymnasiesøn taget til Århus sammen med nogle venner for at se fodbold Lyngby-AGF. Under kampen var der bl.a. en ældre 60-årig fan fra Lyngby der kastede med sit plastikølkrus i ærgelse over kampens forløb. Pludselig stormede et større antal politifolk frem og sprayede med peberstray og greb fat i lyngbytilskuerne. Min søns 18 årige kammerat, som normalt er en stille og rolig ung fyr blev brutalt slebt med, fordi han verbalt havde givet udtryk for sin forargelse overfor politiet adfærd. Da min søn under sin vens anholdelse, råbte "hvad sker der med min ven" blev han peberstrayet direkte i ansigtet og slebt med ad politiet. Dette er direkte blev vist i TV- igår mandag den 11/9-2006 på TV2-sporten.
Han sad efterfølgende i detentionen og blev siden sigtet for at have forhindret politiet i at udføre deres arbejde samt fik en bøde på 1000 kr.
Der var i løbet af søndagen flere situationer der viste politiet aggressive adfærd. Bl.a. var politiet stormet ind på et værstshus i Århus, hvor de glade lyngbyfans holdt til og havde udvist agressiv adfærd. Bl.a. lykkedes det politiet at spraye en kvindelig ansat på værtshuset direkte i ansigtet med peberspray. Ejeren af værtshuset har siden offentlig givet udtryk for sin manglende forståelse overfor politiet fremfærd. Dette kan læses på www.onside.dk
Som mor til en fredelig 18-årig, hvis eneste forbrydelse var, at være tilstede på det forkerte tidspunkt, da Århus agressive politi stormede frem, må jeg på det kraftigste give udtryk for min undren og vrede. Man kan spørge sig selv om det er mangel på uddannelse og situationsfornemmelse hos de enkelte politifolk siden de kan lave en så stor fejlvurdering eller om det er dårlig ledelse fra indsatslederens side.
Skal glade foldboldstilhængere nu slås i hard corn med terrorsigtede i Vollsmose og næsten behandles ligeså?
En ting er givet, der er ihvertfald en klage på vej til Politiet i Århus.
Mvh
Mor til en ung fredelig fodboldstilhænger.

harme anonym
kan sagtens forstå din vrede politiet er blevet nogle agresive facister der går til angreb på alt og alle

Mødre Ahaaa
tror altid det bedste om sine børn...

bølleoptøjer Brian.
Først vil jeg spørge dig: ” Hvad har det med hele sagen at gøre, at din søn går i gymnasiet?”

Dernæst må jeg konstatere at du ikke har opdraget din søn til, at lade være med at blande sig i politiets arbejde. Så bøden på de 1000 kr. er okay. Han kunne jo have holdt sin mund!

Jeg synes nu også fodboldtilhængerne er ved at være lidt for langt fremme i skoene. Det er ikke længere muligt for den almindelige borger at komme til at overvære en fodboldkamp live.
Det er ærgerligt, men på egen risiko, hvis man i dag bevæger sig til fodboldkamp! Ordensmagten gør, hvad den kan for at holde ro og orden! Desværre virker en fodboldkamp på mange unge mænd som en rød klud og de bliver nogle helt andre ”mennesker” – totalt ukendte for deres nærmeste.

Vær du glad over, at det ikke gik værre. Skæld hellere dig selv ud over ikke at have opdraget ham lidt bedre.
Trøst knægten med at livet ikke slutter, selv om han nu står registreret i bøderegisteret.
Han skal bare i fremtiden opføre sig ordentlig og ikke forstyrre den offentlige ro og orden.

Selvfølgelig kan du klage, det er din gode ret, men som sagt, bølleoptøjer skal tages i opløbet og din dreng kunne have holdt sin mund og trådt et skridt tilbage!

hmm. rimeligt nok brikri
Ja det er synd at folk ikke kan tænke mere på andre. At en "gammel" mand ikke hare mere respekt for andre end, at han mener, han sagtens kan tillade sig at smide noget i nakken på de folk der sidder foran sig.
At når politiet anholder nogen skal andre nærved gøre sig til dommer over om de har ret eller ej.
Din søn(guldklump) forstyrrede en anholdelse. Så det er kun ret og rimeligt at han får en bøde.
Og han er nu nok ikke så uskyldig i forløbet som han giver udtryk af. Hans kammerat støtter jo at man kan smide med ting efter folk på stadion.

Kan foreestille mig han lige tog i armen på betjenten for at han skulle stoppe op. og så er 1000kr billigt sluppet. For at tage en betjent i armen under en anholdelse og prøve at befri sin ven er meget strafbart.

Jeg så også TV i aftes Far til en fredelig fodbold...
Intet nyt under solen

Synes politiet er Anonym
alt for bløde i DK... der burde sættes hårdt mod hårdt. -Det er det eneste de ballademagere forstår!

Når han går Anonym
i gymnasiet er han jo blomsten af danmarks ungdom... eller det er der i hvert fald nogle der tror??? -Nej, det var i 50-70´erne!

Nu er der ikke mere håb for studenter end for alle andre... Har selv huen med det røde bånd!

Usaglig argument. Mor til fredelig fodboldsti...
Det var dog det mest usaglige og dummeste argument jeg længe har hørt. Kan kun grine af det!!

Problemer med definitionen Mor til fredelig fodboldsti...
Du har åbenbart også problemer med definitionen på hvad der er en ballademager!!

Så hvad har din søn lært af det? komododragon
Jo din søn og hans kammerat har ihvertfald lært at man ikke skal blande sig i politiets arbejde.

Havde de forholdt sig fredeligt var der næppe sket dem noget.

Iøvrigt er det du fortæller her din søns udlægning af sagerne. Det er jo ikke nødvendigvis hele sandheden...!
Jeg nægter simpelthen at tro på at politiet bare sådan uden videre har slæbt din søn og hans kammerat med på stationen.

Du skal måske også prøve se det fra politiets side. Der opstår tumult et sted og det skal de have dæmpet ned. Der er måske en masse fulde og råbende mennesker. De kan jo ikke stå og bruge flere timer på at afklare de enkeltes rolle i tumulten. De er nødt til at handle og passificere tumulten inden den breder sig og nogle evt. kommer til skade.

I stedet for at have forsvaret det bøvehoved der står og kaster øl ud over de andre publikums i utilfredshed med kampen, så skulle de have trukket sig bort og have ladet politiet tage sig af fulderikken.

Træt... No way
....af forældre der tror deres børn er engle. Har gang på gang måtte smide børn og unge ud fra min arbejdsplads på grund af deres opførsel, og har i flere tilfælde måtte stå med klagene forældre der har fået en sukker sød forklaring af deres børn hvorfor de er blevet smidt ud.

Synes faktisk det er usagligt af dig at genfortælle en historie din søn har fortalt. Tror derfor desværre på ingen måde at det du fortæller er sandt eftersom din søn til enhver tid vil fortælle en historie der gør at han ikke kommer i fedtefadet hos dig.

Den enkelte borgers retssikkerhed!!! Mor til fredelig fodboldsti...
Min søn har fået en god opdragelse i en interlektuel og borgerlig ånd, hvor han samtidig er blevet opdraget til at stille kritiske spørgsmål, når man er vidende til uretfærdighed. Da Danmark heldigvis ikke er en diktatorisk politistat,er det vel naturligt at man også kan stille spørgsmål til politiet uden at blive anholdt!! Hvor er den enkelte borgers retssikkerhed henne, hvis dette ikke skulle være tilfældet. Men det er måske et begreb som du ikke kender til!!
Ps. Man kan sagtens være tilhænger af fodbold uden at være voldelig eller provokatorisk.

Forstår ikke helt hvor du vil hen komododragon
Jeg burde måske blande mig udenom da svaret ikke er til mig, men din søn kan jo altså godt have lavet ballade...også selv om han er gymnasieelev.

Jeg kan da huske fra min egen gymnasietid hvad det var for en broget flok der gik sådan et sted. De var ikke nødvendigvis allesammen mønsterungdom!

Der er ikke noget Morten Korch over at gå i gymnasiet idag.

Ansvarlig forælder Brian.
Intet at sige til din søns opførsel. Han opfører sig blot, som han har lært hjemmefra.

Det er udmærket at opdrage sine børn til at stille kritiske spørgsmål, men de skal bestemt også lære, hvornår de IKKE skal gøre det! Det vil jeg påstå, du har glemt!

Man diskuterer ikke med politiet, der hører man efter og gør som der bliver sagt. Hvis en ordensbetjent siger til min søn:” Passer gaden”, forventer jeg af min søn, at han hører efter. Jeg tolererer ikke den slags utidig opførsel fra min søn og jeg bliver mere end vred.

Det er ikke op til din søn at stille spørgsmål til Ordensmagtens dispositioner. Hvis du mener det, er der noget, du har misforstået. Hvis du som borger, mener dig uretfærdigt behandlet, bør du henvende dig og fremføre din klage. Dog på rette sted og rette tid…det gjorde din søn ikke, han hindrede Politiet i sit arbejde og det må man ikke!

Nej, Danmark er ikke nogen diktatorisk politistat. Jeg blander mig ikke i Politiets arbejde. Det lader jeg Politiet om og forventer til gengæld en ordentlig behandling. Dermed ikke sagt, at jeg aldrig har skældt Politiet ud. Det har jeg tit gjort, men ikke midt i ”kampens hede” Jeg kender alt til retssikkerhed, tag endelig ikke fejl af det!

Jeg sammenligner det lidt hen efter min indstilling til mine børns skole! Mit udgangspunkt er, i forhold til mine børn, at skolen altid har ret!
Der har været adskillige gange, hvor jeg har været uenige i skolens og lærerens dispositioner, men uenigheden har jeg ordnet bagefter telefonisk eller personligt. Jeg har ridset mange skriveborde, men aldrig haft et barn, der har været i tvivl om, hvem der bestemte i skolen. Så derfor, vil jeg sige, din dreng er bedst tjent med på sigt at være klar over, at hvad denne episode angik, havde han ”snotten” alt for langt fremme.
Du bør som ansvarlig og lovlydig forælder ikke bakke ham op i den holdning, at det er ham, der er den krænkede part.

Ja, man kan sagtens være tilhænger af fodbold uden at være voldelig eller provokatorisk, men man skal ikke blande sig i Politiets arbejde, uden at være klar over, at det får konsekvenser. Hvis vi alle skulle rende og blande os i hinandens arbejde, hvor er vi så?

Mange hilsner

I år er der Lyngby FC der har fået tilløbere simon-says
Sidste år var det AC Horsens.

- Hvem bliver de næste?

*FB*