Aktiv dødshjælp

Aktiv dødshjælp D&J
Her den anden dag kom min kæreste og jeg til at diskutere aktiv dødshjælp. Han er helt for, mens jeg tøver og både kan se fordele og ulemper ved det. Vi bor i Holland, hvor aktiv dødshjælp er lovligt, og det fungerer åbenbart fint her.

Hvad mener I? Det sker jo, uanset hvad. Hvad er aktiv dødshjælp, er det en overdosis morfin, eller er det at stoppe med at give den medicin, som holder en i live? Skulle begge i så fald være lovlige? Hvilke kriterier skal være opfyldt, før man er "egnet" til aktiv dødshjælp? Hvad med rent moralsk, er det op til andre at bestemme over et andet menneskes liv eller i det her tilfælde død? Er aktiv dødshjælp kun et issue, når det gælder fysiske smerter? - Hvad med de psykiske? Hvad hvis det var dig selv, ville du tillade dine nærmeste at ende dit liv, hvis du ikke selv var i stand til at tage beslutningen?

Kort sagt, hvad er jeres tanker omkring dette emne?!

aktiv og passiv dødshjælp. Anonym
Der er stor forskel på aktiv og passiv dødshjælp. Den aktive er f.eks. hvor man giver et skud morfin og døden indtræder. Den passive er, hvor man ophører med behandling således at døden indtræder hurtigere. Eller den dødende som får smertestillende sprøjter og herved forkortes lidelserne og levetiden. Personligt går jeg indfor den passive - som man jo praktiserer herhjemme. Jeg vil meget nødig stå med ansvaret på mine skuldre i en situation med aktiv dødshjælp. Måske er det fordi, jeg arbejder inden for sundhedssystemet?

Aktiv dødshjælp.. ja tak!!! chakal
Jeg så for ca 5 år siden min farfar ligge og sygne hen. Han var en mand der før havde været meget stor og maskulin og hans værdighed var fuldstændig forsvundet og han havde det MEGET dårligt med det. Skidt med os omkring ham.. vi må takle det som vi bedst kan, men hvad med ham!!! Når man ved at der kun er en vej og at den sidste del af vejen ovenikøbet er fyldt med ulidelige smerter, så synes jeg det er langt mere humant, at lade personen dø og på den måde få lov til at beholde sin værdighed, som for nogle mennersker er roden til al livskvalitet.

Er det ikke også kun for de nærmestes skyld, at mange ikke ønsker det.. fordi vi så mister personen før vi behøver at gøre det.. og er det ikke det mest egoistske vi kan gøre!!

Det er klart at aktiv dødshjælp kan misbruges, men det er klart min opfattelse, at det ikke vil ske mere blot fordi vi gør det lovligt. Det sker jo allerede nu.. bare i de skumle skygger!
Jeg mener helt klart det byrde gøres lovligt g dermed at vi kunne få nogle regler som der skulle følges, sådan at man ikke risikerer at andre uvedkommende tager beslutningen før man selv gør!

Og når det jo fungere så godt i Holland, som det gør.. så burde vi måske bygge det op på samme måde! Danskere og Hollændere er vel ikke så forskellige.. eller er vi?? Det ved du sikkert mere om!!!

Det var så bare min mening=)

Både og Chinchi
Jeg kan både se det fra positive og negative siger.

Jeg synes at aktiv dødshjælp er en fed ide, men det er jo bare så vanskeligt at sige hvornår det er egentlig aktivdødshjælp, og hvornår det mest af alt nærmer sig mord!
Lad os nu sige at vi fik det indført: Hvad med alle dem familin gerne vil af med? De ville jo bare blive slået ihjel, hvis de ikke var i stand til at tale for sig selv, eller der ville ihvertfald være en risiko for det.

På den anden side synes jeg heller ikke at folk skal lide unødigt. Hvis de virkelig har udtrykt at de gerne vil dø, jamen, så lad dem dog dø! Det er på INGEN måde værdigt at holde en person i live, der ikke vil leve mere.

Jeg mener derfor også at mange hospitaler/skadestuer ofte går over stregen med tvangsfodring af meget syge, eller meget gamle mennesker, der ikke kan udholde tilværelsen mere.
Da min morfar døde, havde plejehjemmet f.eks. fået at vide at de ikke skulle give ham noget at spise og drikke, med mindre han selv ville/bad om det, for han var så elendig at det ikke var retfærdigt at holde ham i live.

Nogle gange føler jeg at folk bliver holdt unødigt lang tid i live fordi lægerne nægter at give slip, de vil "hjælpe" men gør faktisk det stik modsatte.

Så aktivdødshjælp er fint for mig, i teorien, men jeg tror at det er enormt svært at styre!

Svar på dødshjælp Anonym
Efter min overbevisning og pasienten er

inforstået med beslutningen så ja .

aktivdødshjælp gfgfsfd
Af det jeg har hørt, så fungere det også fint i holland - men det bliver dog også misbrugt..

Aktiv dødshjælp YARK wow
Ja jeg syntes det er i iorden, jeg tænker det mest som at hvis du ligger med store smerter og ved du skal dø. så tror jeg at jeg ville sige ja til aktiv dødshjælp. jeg kan godr se det er et kæmpe problem for de pårørende men på den anden side så er de også nød til at tænke på at vedkomende nu har fået fred.