Al dente..?

Al dente..? Ingen køkkenevner
Jeg ved godt hvad al dente, betyder, så det skal I ikke begynde at pædagog-forklare mig...MEN!

Hvordan hulen koger man sin pasta/spaghetti 'al dente'? Jeg har snart prøvet alt og kogt nok spaghetti til at give hele Italien mavepine.

Det ender altid med et af to: Enten bliver det nogle gummiagtige spaghettier, der er helt hårde i midten, eller også ender de som smattede, melede klisterorme.

Og med 'prøvet alt' mener jeg ALT: Billige mærker (500 g for 4.50,-) vs. dyre mærker (250 g for 28,-), koge i lidt vand, meget vand, lav varme, høj varme, uden olie, med olie, komme dem i det kolde vand vs. når vandet koger, uden salt, med salt...og hver gang har jeg fulgt den kogetid der står på posen/æsken (som i øvrigt varierer ret meget....jeg mener, spaghetti er vel for pokker bare spaghetti??).

Og nu er der sikkert nogen der vil sige "så brug da båndspaghetti". Nul, det er i min verden 'snyd' da det allerede er færdigkogt fra start, og bare skal dyppes kortvarigt i kogende vand.

Jeg VIL lære det der al dente trick! ARGH!

Kvaliteten jetpost
er ikke vigtig. Bring RIGELIGT vand i kog. Tilsæt salt, og en spsk. olie. Knæk evt. spaghettien, så den lettere kan være i gryden. Kog ml. 9 og 10 min, men bliv ved gryden, og tag jævnligt, måske hver 30 sekund efter 8 minutter et stykke op og smag på det....Det er ikke så svært. Når det er færdigt hældes spaghettien i en sigte, men sigt det ikke helt tørt, da det vil klistre sammen hvis det ikke er fugtigt.

Ingen pædagogsnak... ;o)) piglet45
Den eneste måde jeg kender, er at lægge pastaen ned i saltet SPILKOGENDE vand i en stor gryde. Vandet skal være spilkogende hele tiden, og pastaen skal koges UDEN låg. Kig efter kogeanvisningen på pakken, og træk et minut fra. [:)]

Du skal prøvesmage på den engang imellem, det er vigtigt. Siden du ved hvad al dente betyder, behøver jeg så ikke forklare dig hvordan pastaen skal være når den, efter udtrykket al dente, er færdig. [:)] Hæld pastaen i en si, men hæld ikke alt vandet fra. Læg pastaen tilbage i gryden hvor der stadig er lidt vand, og rør rundt. På den måde undgår du at pastaen klister sammen. Du behøver slet ikke olie. [:)]

spaghetti italiena
koge maget vand med salt når vend bobler vand så du kommar pasta i,du skel købe di god pasta,så det ikke klistre,det stå i pose hvor mange minut du skel koge.du sked ikke potte olie.når pasta er ferdi ,putte lidt kolde vand,så befter tager du vand vak,og putte lidt sovs i pasta,så du spise spaghetti al dente buon appetito.

Bider loejsermand
Jeg bruger ganske almindelig spaghetti, eller fuldkorns. Det er ligemeget. Så smider jeg et løg og en bouillonterning i kogevandet - som der skal være rigeligt af - sammen med en skefuld majsolie/solsikkeolie.

Når vandet bulderkoger, kommer jeg spaghettien i, og skruer lidt ned, så det stadig koger seriøst. Efter ca. 8 minutter, kigger jeg på den første gang.

Hvis de enkelte "strå" stadig er tynde, lader jeg den koge lidt endnu
Når de enkelte "strå" er blevet lidt tykkere, tager jeg et op og bider i den. (Deraf udtrykket Al Dente = Med bid). Hvis den lige knap er mør, men ikke blød hele vejen igennem, og heller ikke tør i midten, hælder jeg vandet fra.

Så kommer gourmethemmeligheden: Med det samme stiller du den tilbage på pladen (der er slukket) og tilsætter først en spk. smør (Ikke olieblandingsprodukter eller lurpak. Rigtig, kærnet smør). Det rører du hurtigt i, hvorefter du kommer en sjat piskefløde i. Rør hurtig rundt, til det har samlet sig.

Server straks med lidt pyntegrønt på. Det er mums!

MVH
GL

jeg sel italiena italiena
så jeg vid det godt hvorden men lave pasta,med ret italiensk sovs.jeg smider bouillonterning når jeg lave risotto ikke i pasta.

al dente al dente anonym
kogende vand i gryde,spaghetti i gryde uden laag evnt et par draaber olie,koges ca 5-7 min.haeld vand fra og server med det samme...que aproveche!

Så lykkedes det sgi! Ingen køkkenevner
Men det krævede 100% opmærksomhed under hele kogningen - hele tiden, tage én op, knække lidt af, smage på den, den resterende del tilbage i gryden. Og jeg mener, det kan da ikke være rigtigt at så simpel en ting som spaghetti skal være så krævende?

Jeg hader de folk der bare kan smide spaghettien i kogende vand og så lave alt muligt andet i mellemtiden og når de så hælder vandet fra er den bare perfekt, uden at de på noget tidspunkt har været i nærheden af gryden.

Darling,den anonym
med at folk blot kan smide ting og alsken gode sager i en gryde og vopla! laekker mamse....det kaldes : RUTINE.En dag vil du selv fornemme om du er naaet det punkt...jeg selv er ikke i stand til det,men jeg kender en som er...og wow,sir jeg blot...laekrere mad har ingen smagt i det ganske land..og inyey,skriver intet,blir vejet eller maalt.Jeg taenker din Fru Moder kan det samme for ikke at sige mormor osv.Held og lykke..!