Alkohol og depression.

Alkohol og depression. Anonym
En mærkelig tanke har jeg, men ikke desto mindre er den der

Jeg har før haft depression, for mange år siden. Nu er jeg stoppede med rygning for 3 måneden siden, og er også stoppede med sprut for ca. 3 uge siden.

Jeg stoppede med drikker fordi jeg mente at nu har jeg drukket nok i mit liv, og det har jeg, også fordi det er rar om at være frisk hele tiden.

Jeg drukket temmelig meget, men har aldrig været en problem drikker, aldrig voldeligt. Og ifølge min samlever en glad person.
Min samlever har aldrig prøvet at stoppe mig, eller sagt noget som helst negativt om at jeg drikker meget.
Hun mener at jeg bruger alkohol mod stress.

Hun har heller ikke kommenterede meget at jeg stoppede.

Nu er jeg bare bang for at min depressionen kommer tilbage, jeg kan mærke en rastløs følelse som jeg ikke har haft i mange år.
Og pludseligt har jeg lidt dårligt humør i dag.

Er der nogen som ved noget om dette, og vil dele viden med mig.

Mange tak.
Anonym

Det kan vel... elway
Være pga af du er stoppet med at ryge og drikke.. :) Det er jo klart det påvirker dig :)

Man kan jo godt sætte gang i en depression ved hele tiden at tænke på det, eller være nervøs for det.. :)Det jo klart din krop reagere på at du er stoppet, da den har været vant til du røg og drak.. Du skal ikke bekymre dig, men være glad for du valgte at stoppe med at ryge og drikke :) Så op på hesten :)

Lyder meget.. anniehall
- sandsynligt at du oplever ændret energiniveau og blåt humør.

Din kemi ændrer sig jo og påvirker med garanti dit humør.

De kloge (hvem de så end er :))mener jo, at selvom det kan være det sidste man har lyst til, er motion en rigtig god ting at substitutte med når man er ude i at ændrer vaner.

Dels bliver du mere afslappet og endorfinerne hjælper på dit humør.

Husk at have en god ven på sidelinien som (eller flere - the more the merrier - som de kloge også siger) kan få dig ud af hulen og inddraget i alle de andre oplevelser som venter på dig.....nu du ændre dine vaner - godt gået.

store knus til dig.

Lyder lidt bekendt tomtitomtitom
Jeg kan godt føle hvad du spørger om, men nej, du skal lige prøve vente et par dagen.
Som andre nævnte, skyldes det nok ændrede processer i din krop, at du føler dig anspændt og i et dårligt humør.

Nu er du kommet så langt, så kan du ligeså godt vente lidt mere, og jeg mener faktisk også at det er rigtigt flot hvad du laver.

Om det hjælper ved jeg ikke, men jeg kan nævner at jeg også er stoppede med rygning (cigar) og pibe.
Også med alkohol er jeg stoppede. Jeg har dog ikke oplevede dårligt humør pga. dette.
Men dette kan skyldes mængde;o)

Og jeg vil for resten sige tillykke med din kone, hun lyder som et ønske samlever.
Held og lykke
Vh
Tom

Selve de fysiske abstinser er væk misbrugskonsulenten
De fysiske abstinenser efter både rygning og alkoholmisbrug forsvinder efter få dage til en uges tid. Disse dage har sikkert været ganske ubehagelige, men gik de ikke relativt hurtigt over?

De længste fysiske abstinenser får man vist efter længerevarende misbrug af et eller andet amfetaminlignende stof. De skulle vare mellem 20 og 30 dage og være ganske forfærdelige.

De psykiske abstinenser derimod kan vare i årevis. Alkoholen og tobakken var gode venner der kunne give glæde, sætte kulør på festen og dulme nerverne og i og med at du nu har vedtaget at de ikke længere er tilgængelige kan du føle et tab og en rastløshed. Men prøv at mindes de rædsomme tømmermænd, svigtende, den dårlige samvittighed som disse såkaldte venner også har givet. Find et andet indhold i tilværelsen som kan erstatte dem.
Tænk også på hvor rart det er at vågne om morgenen at føle sig frisk og sund.

Du er i en meget sårbar fase nu, så vær viljestærk og konsekvent.

Rod i kemien... miss-mee
...både rygning, depression, stress og brug af alkohol påvirker serotonin og dopaminballancen i hjernen. Det er bla. disse to stoffer, der regulerer vores følelser. Når du pludselig rykker på ballance, kan det give sig udslag i angst, uro, negative tanker, seksuelle dysfunktioner osv. Fx rygning øger antallet at serotoninreseptorer i hjernen, hvilket gør at du hurtigere oplever lystfølelse og hurtigere mister den igen. Når du pludselig ikke ryger mere skal din hjerne til at finde nye ballanceforhold for at du kan komme i din "normale" sindsstemning...det tager tid.

Nogle mennesker oplever direkte at rygestop udløser en depression, og det er derfor vigtigt at du er obs på, om det er forbigående rastløshed og irritation du oplever eller om det er en egentlig depression. Brug evt. depressionsscorelisten inde på netdokter til at holde øje med dig selv. Man opdager det sjældent når man er på vej ned.

Som en anden er inde på er motion rigtig godt. Det er også vigtigt, at du får gjort noget ved din stress, da den i sig selv kan give depressioner og på længere sigt kan øge din risiko for livsstilssygdomme....

Håber at du kommer både røg- alkohol og stressfri ud af din gamle livsstil og får alt det gode ud af det ...mee

Mange tak i alle. Anonym
Det er rart at læse hvad andre mener.
Nu vil jeg lige tilføje, at jeg ikke har haft tømmermænd, og kun har drukket hjemme.
Men den rastløse følelse er ikke rart.

Jeg vil holde lidt ved, og takker alle venlige sjæler.

Jeg har også oprettede profil, så vi snakkes ved.
Med venlige hilsen
Anonym

wauw Anonym
Sikker forstand du har på alt.

Jeg læser de hele en par gang til, og mange mange tak også til dig.
Venlige hilsen
Anonym

Selv tak:-) miss-mee
Ih tak *rødme*....

Håber at du melder tilbage hvordan det går med dig ...mee

Abstinenser Alåna
og du går enten til din læge og får noget der lindrer det, eller du sørger for så vidt muligt at holde dig beskæftiget - gør dig selv fysisk træt. Det er meget normalt at man får humørsvingninger ved abstinenser. Det ville faktisk være unormalt ikke at få det. Men kan stadig anbefale lægen, just in case :0)

Fedt - keep on the good work.. FordrukkenM
Jeg er selv blevet afsprittet over 2 omgange, men har fået godt fat i mig selv igen. Alkoholabstinenser og dårligt humør følges fint ad. Kroppen er i ubalance og man skal grave sig op af det hul man har gravet til sig selv. Det kan tage lang tid. Mine sidste fysiske alkoholabstinens fik jeg fire måneder efter jeg stoppede med at drikke dagligt, så 'misbrugskonsulenten' der skrev et indlæg tidligere er fejlinformeret.

Det bedste jeg kan råde dig til er at lave fysiske aktiviteter. F.eks. gå til fitness eller svømning eller noget andet lidt anstrengende, fordi det udløser behagelige stoffer i kropppen der får humøret til at stige. Eller begynd at løb. Der er ingen der siger du skal blive ved, men gør det indtil humøret er oppe igen og bliv så ved et stykke tid.

Et yderst fornuftigt valg, du har gjort dig med at stoppe i tide inden familie og arbejdsgiver fortæller at de synes du skal stoppe.

Misbrugskonsulenten? densomvilhavehjælp
Kan jeg få en anonymkontakt til dig.? Har det virkelig skidt... Kan ikke lide at skrive på et offenligt forum? - Kan jeg få en mail evt. ?