Alkohol og lunger

Alkohol og lunger Anonym
Kan misbrug af alkohol påvirke lungerne, så man har svært ved at trække vejret, hoster osv?
Kan ikke finde noget om det på netdoktor.

Godt spørgsmål... jessebel
Med mit beskedne kendskab på det område som lægesekretær, så vil jeg løbe den påstand, at umådeholden druk ikke skader lungerne.

Det skader primært leveren og kan give fedtlever, som gør, at leveren bl.a. bliver meget større end den oprindelig skal være.
Denne forstørrelse af leveren kan måske påvirke vejrtrækningen i negativ retning, da leveren ligger lige under den ene lunges spids, og dermed kan presse på lungen.

Men en decideret påvirkning tvivler jeg på!

hmmm anniehall
- har heller ikke hørt om at alkohol skulle kunne skade lungevævet....tænker jo strax på om du ryger, da det mere lyder som noget i den genre.

Hvis du har hostet i 2 uger vil jeg opfordre dig til at kontakte egen læge. Forestiller mig at generne er værst når du skal sove?

Specielt fremhæver du en åndenødslignende tilstand som kan provokeres af så mange ting - det skal du ihvertfald have undersøgt.

Bedste hilsner Annie

nej - men det kan de smøger du ryger mens du drikker Millemarie
Der er selvfølgelig også den mulighed at du har fået rygerlunger uden at have røget. Det kan man altså godt.

Få de lunger undersøgt, der er nok noget andet i vejen..

Ja! Damen
Min kæreste, der er alkoholiker, har slemme lunge/hosteproblemer præcis så længe som han drikker værst. Så snart han trapper ned og får spist og sovet og drukket vand, mælk og juice, bedres morgenhosten MEGET, skønt han også er ryger. Han siger, det er et almindelig kendt fænomen blandt læger og folk der drikker/prøver at holde op at drikke. Noget tyder på, at lungerne måske virker som en slags ekstra udskillelses-organ, der prøver at befri kroppen for skidtet, når de andre organer begynder at komme på overarbejde. Eller måske prøver dine lunger at advare dig?
De bliver helt sikkert dobbelt belastet af både druk og røg, - også fordi du drænes for livsvigtige vitaminer, og det rammer gerne folk dér hvor deres krop tilfældigvis er svagest i forvejen.

what zeynep
[;)]gå til læge

jeg er sød feyza
jeg er dum[:(]