Alle bør lade sig hiv teste!

Alle bør lade sig hiv teste! f.eks. Jane
Alle teenagere og voksne bør lade sig teste for hiv mindst én gang. Anbefalingen gælder alle amerikanere mellem 13 og 64 år, og sundhedsmyndighederne begrunder den med, at alt for mange risikerer at få aids uden at vide det.

Ville du følge den anbefaling, hvis det var de danske myndigheder der anbefalede det?

Selvfølgelig Den trygge
Er blevet testet en gang, efter et tvivlsomt forhold.

Ja da sussi81
Alle bør HIV testes engang imellem, osse selv om man måske ikke mener at der skulle være noget men bare for en sikkerheds skyld..
Jeg mener så ikke at en gang i livet er nok, men derimod bør man gøre det med nogle års mellemrum hele livet igennem..

Det er der jo ikke Tja`eh!
altid nogen grund til.Skulle man lade sig teste,når man ikke er seksuel aktiv??Men,måske selvom man er gift,eller lign.Man kan jo ikke stole på modparten ikke rende uden om,men ,man kunne jo garderer sig,Gummi,hvergang til manden,og hvorfor ikke,kvinder har jo i herrens mange år,måtte bruge div.forskellige usunde ting,for at beskytte mod uønsket graviditet.

Hm undre undre Cathja
Lækkert spørgsmål, som jeg undre mig over, for nogle md siden fik jeg ny kæreste på og sammen bestemte vi os for at ville testes for div. Men fik begge at vide af vores læger at man kun tester for klamydia. Man tester ikke længere for hiv mm.

automatisk testet anonym
Jeg brugte nogle år til at arbejde i USA, fik også et barn derover og blev automatisk testet ved fødsel for HIV. For min egen og barnets skyld. Det var for 14 år siden. Mon ikke det er på tid at tilbyde noget lignende herhjemme.

det gjorde de også før migza
I ca år 2000 blev det fjernet fra Dk.
Ellers blev man også her testet for hiv ved den første blodprøve i.flg.graviditet.

Det er ikke helt rigtig kattie
Hej.

Herhjemme er det rigtig nok de tester kun for klamydia og sådan, hvis ikke du ber dem om at få taget en HIv test. Ber man lægen om at få taget en, for man også taget en.
Jeg troede nemlig også man automatisk blev tjekket når man var til de underlivsundersøgelser, men det gør man ikke.. De tager kun en test hvis man ber om det.
Men ja, tror da helt sikkert det er en god ide der kommer lidt fokus på det igen, er lige som om det er faldet lidt af de sidste par år. Og at folk nu om dage er mere bekymret for at blive gravid end at få HIV. De glemmer den sygdom lurer derude et sted!

Håber det gav mening.

uden tvivl f.eks. bekka
- selvfølgelig ville jeg gøre det. Det er jo for ens eget bedste, og ens partners bedste.

ved ik... icarus
om jeg ville gøre det fordi det blev lovkrav...

men har allerede ladt mig teste 2 gange... det var begge gange inden jeg indgik fast forhold og kom på p-piller.

synes også kun det er fornuftigt.

er ikke smart så mange dyrker sex uden beskyttelte (gummi) hvis de nu er smittebære.

hov icarus
nu hvor jeg har læst svarene igennem kom jeg til at tænke efter...jeg fik ikke hiv test...for den indgår som i skriver nemlig ikke i de tests ved lægen.

ja´kun hvis man er denne virusspreder kronen på feltet
!ja"-kun hvis man er denne virus spreder, for fenemenet-aids-
denne virus synes (jeg),kun skal foretages af folk med invandrerende prostruations problemmer,såsom (folk i alderende fra 18-73 årige eksempler!),,
"som lige frem praler ,med deres virksomheder for fenemnets opdager indenfor for aids-funden selv...
(man:siger at aids forekommer somregelvia egen frivilje for (prostrationsvirksomheder) såsom via en fejl bedømmelse hos lægen selv."der skal så lige siges disse mændlige ludere og kvindelige ludrer har somregel ingen forstand på,hvor farligt dette kunne være for dem selv, og deres familier!?
"smitten er yderst uklarligt ,at heldbrede når dette opstår i blodet(aids-virusen)-yderst dødbringende virus kan kunholdes nede med et lægemiddel som indtages via en pille form.den kan ikke heldbreds ved at diffentnere dens bestandigehed for virusens effektlige eksstablilitets virknings fenemen.-dit´spørgsmål var så det",om man bør´virus teste ungen-mennesker ialdrerende 14-73 årige mennesker.hvis man godt ved som ung som gammel ,at der fandtes præventioner i alle-former,behøver man absolut ikke ,at aflevere en test,på fenemenets problem!,,(iøvrigt er det spild af tid for landetslæger hvis man så ingenting fejler forområdet her;,
-jeg går da stærkt udfra ,at du sikkert selv engang har været bøsse,så du behøver ,at få kontroleret dit røvhul istadigt for hovedet måske!?,,(hvis det er muligt for denne sysle at få det konstateret kan det først forgå efter tidsrummet (6-måneder), efter man har dyrkket sex med invetar-virus bombe.ja"det er langt tid at vente på svaret,efter man har syntes ,at det skulle være morsomt ,at få opmærksomhed på problemmets fremfussenhed på sporændringer.hvis man elsker alt den formiddeldabbeltelige sengekantsforlystelser er det vil optil den enkelte at få det testet,hos egen læge.

er testet anonym
et par gange... begge gange negativ. Hvis man vil have børn er det da smart lige at lade sig teste først.

vh anonym

og ja, hvis man blev det af vide, at det var en god ide at lade sig teste, for at forebygge spredning, da ville jeg da det.

Nej -unødvendigt! Desirée
Jeg har ALDRIG været i seng med andre end min ægtemand (gennem 12 år - jeg er 34 år gammel), og han har heller ikke haft andre partnere end mig, så det ville være fuldstændig unødvendigt. Jeg mener, det ville være ressource-spild at alle danskere skulle testes - som om sundhedssektoren ikke har nok at lave i forvejen! Hvis man har mistanke om, at man kan være smittet, kan man jo til enhver tid lade sig teste, og gravide bliver som standard testet.

Begge gang jeg blev konstateret gravid... miss-mee
...tilbød lægen mig en hivtest sammen med alle de andre blodprøver, der tages i forbindelse med graviditet (røde hunde, antistoffer, toxoplasmose osv).

Det var hos to forskellige læge i henholdsvis 1994 og 2001 og jeg er slet ikke i nogen risikogruppe. Jeg troede faktisk at det var standart her i DK...mee

Gør man stadig! jannien
Ikke bare obligatorisk, men man bliver stadig tilbudt en test. Sammen med div. clamydia- og rødehunde-test m.m.
Jeg ved da ikke om det gælder i hele landet, men ved, at det gør i Ribe Amt.

Mvh Ripenseren, som stadig er gravid...

blir man icarus
testet for hiv som gravid??

Topmål af naivitet! smagsdommeren
1.
At du ikke har noget "udenoms" ved du bedst selv.
HIV kan også overføres UDEN seksuelt samkvem via blod.

2.
At du føler dig 100% sikker på din mands trofasthed - forklarer sgu fint hvorfor vi har så høje skilsmisserater herhjemme! 47% af alle mænd er deres koner utro, hvad i alverden får dig til at tro, at Jeres forhold skulle være undtagelsen?

3.
HIV overføres IKKE ved utroskab - men via kropvædsker. Typisk blod, men spyt,
slimhindekontakt m.m. kan også være smitteveje.


Stakkels du!
Smagsdommer af gavn!

Ja da Kath
Ja. Det er sq da bare en blodprøve.

Næh... det ville Attila
jeg ikke. Synes det er tåbeligt.

Dog burde alle flygtninge/indvandrer der kommer til landet, testes for diverse sygdomme som HIV/AIDS, leverbetændelse, ebola osv.

Mange negere har jo HIV/AIDS og tror det kan fjernes af en medicinmand(???)

Hvis de har sygdomme bør de afvises og hjemsendes!

Uhh.... nej Attila
http://ekstrabladet.dk/112/article225187.ece

Ærgelig bavian!

obligatorisk... party'uartig
Lyder som en meget fornuftig ide ;) og især hvis det blev obligatorisk..for jeg tror ikke at der ville være så mange unge som frivilligt ville lade sig tjekke...? Jeg tror man ville få mest ud af det hvis alle mellem 15 og 65 skulle tjekkes hvertår i forbindelse med ex. vaccination..?

Har ikke været hos lægen Anonym
i min. 10 år. Så i hvilken forbindelse skulle jeg???

Hvem skulle forøvrigt betale for det... det vil koste en formue og aldrig kunne opvejes af de få tilfælde af smitte der måske vil spares.


Går ikke ind for tvang af den slags. Man må selv tage ansvar for sit helbred!

Det lyder som.... lekriki
....en god idé

Men det skal nok være obligatorisk, for tror ikke mange vil gøre det frivilligt..

Men idéen er hvertfald god.
Så det jo bare det om det bliver til noget...

For dyrt for samfundet. claespedersen
Man kan bruge pengene meget bedre andre steder i den offentlige sektor end at opfordre alle borger til at lade sig teste for AIDS.

Hvis man er nervøs for havde fået HIV i kroppen skal man selvfølgelig gå til sin læge og få taget en test under anonymitet, hvis man først begynder med at teste borgerne fra den ene og den anden sygdom får det aldrig en ende.

Det største problem som folk oplever inde for vores sundheds system er den manglende personlig kontakt som forsvinder jo mere dygtige de bliver inde for vores moderne lægevidenskab.

Samt bør vi ikke glemme det der resulteret i meget bedre personlig trivssel for mange mennnesker er de bedre sociale forhold som bolig og arbejdsmarkeds forhold og uddannelse og uddannelse muligheder for den enkelte.

Mvh

Betaler du regningen. claespedersen
Det koster ret mange penge at teste folk og der bliver brugt flere og flere penge inde for det offentlige sundhedssystem ved at vi skal teste for diverse sygdomme og heldbreds undersøgelser.

Måske vi skulle bruge vores penge på en lidt mere fornuftig måde end at rande og gør befolkning nervøs for om de skulle være syge og fejle et eller andet.

Mvh

Hvis man er... frk.
bange for at få hiv, så bliv bloddoner.

Når man er bloddoner bliver ens blod tjekket for hiv og andre blodsygedomme.

Man få en nål i armen, ligger og slapper af imens der tappes en ½ liter blod. Man gør det hver 3. mdr. og det går til et godt formål. Og man hører kun for laboratoriet hvis der er noget galt med ens blod.

Folk skal selv betale for dumheder uerfaren fyr
En HIV-test ville være spil af samfundets penge, hvis den blev brugt på mig - jeg har kun haft én partner, og hende har jeg stadig - vi har altid brugt kondom. Desuden planlægger vi ikke børn.

Men for dem, der har haft en vild ungdom og senere i livet, når børnene er fløjet fra Rheden, pludselig begynder at fordelagtiggøre sig i sexklubber og partnerbytte, ja der kan jeg godt se at en HIV-test vil være sund fornuft.

Men jeg vil ikke betale for andre folks dumheder.

Hmm, nu er du lidt pivet. Charlotte..
Har du overvejet at et kondom kan springe?
Og bare fordi man ikke er som dig, kun at have en partner, er det så en dumhed?
-Nu er du vidst lidt naiv:s

Jeg vil undlade at... Zap
komme med kommentarer omkring de mange synspunkter, som er herinde. Jeg vil derimod sige at en HIV test kun kan være i ens egen interesse, for at vide at man er sund og rask, der næst er kondomet jo en genial opfindelse, når det gælder om at undgå kønssygdomme generelt.

Det burde være en del af folks ansvarlighed og omtanke overfor dem selv og andre at konstatere at de ikke fejler noget. Dem der bare går i clinch med den første og den bedste… Ja, hjernen har sat ud på dem og deres fysik har desværre fået overtaget, eller også tror de at det kun sker for naboen. De er vel selv uden om det, men det er tragisk at de ikke formår at tænke sig om, inden ulykken er sket.

Jeg ved ikke om staten skal gøre det, samme som der åbenbart skal gøres i USA, det virker voldsomt og totalitært på mig. Jeg ville hellere at folk selv gik til deres læge og fik en test, det ville være det fornuftigste at gøre, specielt hvis de efter testen også fortsætter med at bruge kondom.

-
Zap NPT
the one and only!

bare min holdning sussi81
Jamen det er bare min holdning og hvad jeg selv har det bedst med, hvad andre gør må de selv om.. Siger bare at jeg synes det er en god idé, og jeg går ind for det..

ja men mere for egen skyld sole
jeg ville gerne, men også mere for min egen skyld. jeg ved bare ikke hvordan det foregår og jeg har en frygt for nåle..

hva så den gode
hva så hvis man aldrig har dyrket sex men kun håndrally ska man stadig testes haha

essensen af mit indlæg uerfaren fyr
er blot, at samfundet ikke skal betale for en HIV-test. Hvad så med dem, der aldrig har fået sex i hele deres liv? Skal de så også betale til andre folks HIV-tests?

Jeg kan gå med til det, hvis det bliver et velment råd, men så må folk da selv hoste op af lommerne for en test.

Det er ligesom... Zap
at få taget en blodprøve, ikke noget at være bange for. Jeg har selv haft en frygt for nåle og kan da fortsat ikke lide at blive stukket, men jeg har lært at bide det i mig.

-
Zap NPT
the one and only!

Hvad tror du selv? Anno
"håndrally", Herregud, altså!

Gør jeg selvfølgelig allerede!!! Anonym
Er udemærket klar over at de fleste ikke opfatter Hiv som et problem i danmark, for det første på grund af at relativt få har sygdommen, og for det andet fordi den ikke er overdrevet smitsom (kun gennem blodblanding og kønslig omgang) men jeg nægter at tage chancer

jeg lader mig teste for alle kønssygdomme en gang hvert halve år. Som regel har jeg kun gonorea, men man kan jo aldrig vide sig sikker. Jeg kan da også nævne at langt de fleste på mit studie (jura) følger samme ordning... det er jo ikke fedt hvis man har hiv uden at vide det, så vil den jo i løbet af ingen tid blive spredt til omgangskredsen....

Nu er det jo ikke for at betale for andres fejl Anonym
At samfundet betaler for Hiv testen er den eneste logiske fremgangsmåde... Man kunne sagtens lade folk betale testen selv, men det ville blot gøre at ingen tog den... og hva er resultatet så?... mere hiv!!... og hvem betaler behandlingen?... ja samfundet... i virkeligheden går din diskussion i højere grad på om vi skal have et offentligt sygehus system, eller om det hele skal privatiseres, for at begynde at privatisere forebyggelses delen giver så absolut ingen mening...

Hvorfor skal man spilde ressourcer? irene54
Enhver må da kende sit sexliv. Er der nogle der tager chancer og har risikabelt sexuelt samkvem, er det OK at få taget en HIV test.

Ellers er det kun tids- og ressourcespild.

Det bliver man ikke uden at du ved det irene54
herhjemme skal du give tilladelse til en HIV test, der er ingen der bare uden videre kan tage prøven.

Bliv blod donor. sko1
Bliv blod donor så bliver du testet og samtidigt støtter du en god sag, der er mangel på donore for tiden.

Bør man ikke blive det uanset hvad? Ubesmittet
Jeg ser ingen grund til at vente på at regeringen anbefaler at man lader sig teste, hvis der er en risiko for at man er blevet smittet med en kønssygdom. Hvorfor ikke bare gøre det af sig selv?

Bedre at forebygge signethiemer
end at behandle. Ved denne metode vil man
få færre smittede og det er trods alt mere økonomisk end at skulle behandle når sygdommen først er brudt ud.

jo da neseor
jeg havde ubeskyttet sex med min partner, hvor jeg senere bliv i tvivl om hun havde været utro! -blev testet samtidig med at forholdet sluttede!

Det gør jeg allerede hver gang jeg skifter partner. Anonym
Så bliver både han og jeg hiv-testet inden vi har sex uden kondom. JEg synes ikke der er nogen grund til at tage chancer, når det nu er så nemt at få testet. Man må også godt passe lidt på andre mennesker engang imellem.

Ja det NurseQ..
ville jeg da. Det er jo ikke kun, når man er seksuelaktiv man kan blive smittet, men også ved evt blodtransfusion eller andre ting.


Mvh Nurse

Det kommer måske helt bag på dig irene54
at nu til dags er ikke alene samtlige donorer HIV testet og hver en enkel blodpose er ligeså - nurse?

Buges hiv positive til organdonation? Spørgende.......
OG
der kan jo gå op til et halvt år før fundne positive smitte kan ses?

Og hvorfor bruger I så samme nacl til at trække op med nacl
inde i medicin rummet.(for at spare )??

For mit vedkommende nej Banko
Jeg har levet i cølibat hele mit liv og kommer altid til det - er det, der kaldes asexuel, hvilket betyder at jeg ikke har noget behov for sex med det andet køn - eller for den sags skyld mit eget :-)

Gør det dc.dk
Gør det jævnligt for at sikre mig at der ikke er noget galt.

Selvom jeg går stærkt ind for brugen af kondom og andre sikre metoder (Som "NO SEX")

Tja... Anonym
Er selv blevet tjekket da jeg fik min spiral og derfor inden vi kunne smide kondomet, selvom jeg aldrig havde haft sex uden kondom, men bare for en sikkerheds skyld og da vi senere gik fra hinanden blev jeg tjekket noget tid efter igen, bare igen for en sikkerhedsskyld og nu er jeg bloddonor så bliver det relativ ofte, men bruger altid kondom, så risikoen er meget lille.

Hvad mener du med dette spørgsmål? irene54
Hvad har saltvand at gøre med HIV-testet blod?