Angst

Angst Anonym
Hej.
Vidste ikke hvor jeg skulle ligge indlægget, så det blev her...
Jeg er 19 år gammel, og er igang med mine afsluttende eksaminer på HF. Mit problem er, at jeg er så angst for at gå til eksaminer. Jeg får det fysisk og psykisk dårligt lige op til en eksamen. Eller det vil sige, det begynder 3 dage før, og bliver ved til jeg er færdig. Men i hele eksamensperioden har jeg for højt blodtryk, svedeture, søvnbesvær og opkastninger. Jeg klarer mig mærkværdigvis godt til mine eksaminer, og har endnu aldrig dumpet nogen, men jeg er så angst.
Jeg har forsøgt alverdens ting de sidste par år. Heriblandt samtaler med en psykolog, akupunktur, baldrianpiller, afspænding, sovemedicin og så har jeg selvfølgelig læst en masse om emnet...
Intet hjælper tilsyneladende, selvfølgelig sover jeg nu natten op til min eksamen, men jeg kaster stadig op, græder, render på toilettet og lignende.
Jeg er træt af det, da jeg selvfølgelig ikke selv har det godt med det, men ligeså meget fordi jeg føler jeg påvirker mine med-eksaminanter, og gør dem endnu mere nervøse.
Er der nogen der har det på samme måde? Eller kender noget til det?

Stiller du... steagle
store krav til dig selv....?

Åhja, kender det godt! Soon to be
Selvom jeg snart har været til et hav af eksamener, bliver jeg stadig ret nervøs før en eksamen.
Faktisk er jeg i gang med at skrive et bachelorprojekt om emnet. Efter at have lagt et spørgeskema hvor jeg forsøgte at afdække folks følelser og handlinger op til en eksamen, kan jeg se at ca. 90 ud af de 96 der har svaret på det, svarede at de var nervøse inden en eksamen. De samme tal gør sig gældende i forskellige tekster jeg har brugt til projektet.

Med det kan jeg så sige, at du er absolut ikke alene om at være nervøs og føle stor angst inden en eksamen.

De metoder folk bruger til at slippe for angsten, ifølge den undersøgelse jeg foretog mig, er at øve sig på stoffet foran familie, venner og gruppemedlemmer.
Andre skriver stoffet ned på et papir og går så i gang med at fremlægge for sig selv, enten foran et spejl eller bare ud i luften.
Fælles for de svar jeg fik var, at jo bedre man var inde i stoffet, jo mindre nervøs følte respondenterne sig til selve eksamen.

Jeg har indtil dette semester været i gruppe med en gut, som op til hver eksamen havde det virkeligt dårligt. Hans bedste metode under en eksamen var, hvis vi andre ikke kiggede på ham når han talte. Denne metode gælder selvfølgelig kun i gruppeeksamener.
Ved enkelteksamener kan man bruge metoden med at kigge på lærerens+censorens hår, så man slipper for at kigge dem i øjnene, så vidt muligt.

Ellers findes der, på mange uddannelsesinstitutioner, kurser der hjælper en af med den værste angst. Mon ikke der også findes en på din skole?

Hell, jeg sidder faktisk selv nu og bliver lidt nervøs, når jeg tænker på at jeg skal forsvare min bacheloropgave om mindre end en måned. [:O]

Jeg håber du kunne bruge noget af dette. Evt. bare til at finde ud af, at du bestemt ikke er alene om din eksamensangst.

Det er altid rart ikke at være den eneste Anonym
Der er rart ikke at være den eneste, tak for dit input.Jeg har været til det kursus du omtaler. På min skole er det samtaler med en psykolog. Synes bare ikke det virkede...

Både og... Anonym
Ja, jeg stiller ikke lave krav til mig selv. Men jeg har lært ikke at være urealistisk. Jeg siger gerne til mig selv, at jeg nok skal bestå, og derudover nok lidt mere... Men problemet er nok også, at andre har store forventninger til min præstation. Folk ved at jeg plejer at klare mig godt, og derfor forventer de at jeg gør det hver gang. Når jeg fortæller folk at jeg er eksamensangst, får jeg derfor altid samme kommentar: "Dig? Du får sgu da altid gode karakterer, hold nu op med det pjat... Du har ingen grund til at være bange." Det kan jeg så ikke bruge til en skid i situationen. Jeg har flere gange bedt mine klassekammerater lade være at sige det, for det øger presset, men det er som om de ikke fatter det. I al fald siger de det igen gangen efter.

Det vigtigste må vel være at bestå Soon to be
De gode karakterer kommer jo bedre man er inde i stoffet, og jo bedre man er til at formidle det.
Jeg har det sådan, at hvis jeg stiler efter at bestå, så bliver jeg mere rolig, end hvis jeg stiler efter en høj karakter. Den må komme, hvis den kommer.
Jo mere rolig jeg er, jo sværere bliver det for mig at gå i panik til eksamen.
Derudover skal man ikke være bange for at bruge lidt tid på at lede efter svarene på de spørgsmål der bliver stillet. Det er ikke menneskeligt muligt at have alle svar lige på tungen.
- Og spørg gerne en ekstra gang, hvis du skal have uddybet spørgsmålet i stedet for at gøre den sorte klap endnu mere massiv.

Pille cc-b
Du kan spise en pille, som nedbryder dit nervesystem i en lille times tid, mens du er til eksamen.

Mvh.
Carina

Måske dette LineL
Hej Du !

Angst kan opleves på mange forskellige måder, og det er meget individuelt hvordan vi mærker det fysisk og psykisk. Jeg har selv lidt af angst og er nu også kommet over det. Du gør hvad du kan for at arbejde med det, og det er godt !! Jeg kan ikke fortælle dig hvordan du kommer ud af det - kun anbefale at tage flere samtaler med en psykolog og for guds skyld holde dig væk fra piller.

Jeg kunne godt fortælle dig en masse om hvad jeg tror det er, hvad jeg tror du skal gøre osv. Men jeg kender dig jo slet ikke...

I stedet kan jeg give dig et trick som jeg selv bruger.


Du skal først og fremmest finde ind til Roen i dig selv. Tro på dig selv, og vid at du kan det du vil. Brug den erfaring, at du er god til at gå til eksamen. Du har gjort det før - derfor vil du også kunne det denne gang! Vid hvad du er værd: du er et værdifuldt menneske og du gør det så godt du kan. - Som langt de fleste andre mennesker her på jorden. :) Du er ikke ansvarlig for, at andre (familie, venner) skal opleve succes gennem dine resultater. Dine bedrifter er dine, og det skal føles godt inde i dig! Så skru presset ned, hvil i dig selv og gør det så godt du kan.

Du kan prøve at se dig selv lidt udefra... Forestil at du ser dig selv ude fra rummet som en lille lysende prik nede på vores lille bitte jordklode i lille bitte Danmark. Forestil dig hvor uendeligt universet og tiden er og hvor mirakuløst det er, at vi er her. Forestil dig den lille prik gå ind i et klasseværelse og sidde til eksamen i 25 min. Det sætter tingene lidt i et andet perspektiv, ikke ?

Træk vejret dybt hver gang du mærker angsten, og find roen i dig selv. Sig til dig selv mange gange, at du vil være rolig og ikke lade angsten styre dig. Hjernen er en muskel, der kan påvirkes, bare den får tingene at vide mange gange nok !!!

Held og lykke med dine eksaminer og knus herfra.

Hej.... kry
Det gør mig ondt, at du lider af angst.
Angst kommer i mange - ganske som beskrevet former.
Den hjælp, du mangler - eller den jeg kender til, kan desværre ikke nå at hjælpe dig i din nuværende akutte situation.
Men måske kan det hjælpe dig på sigt.
Behandlingen af angst kan være kognitiv terapi hos en terapeut - gerne en uddannet psykolog - eller en, der har dokumenteret erfaring med behandlingen af angst.
Hvis det kemiske skulle have en hjælp - altså piller - så anvendes antidepressiva i store doser som hjælp på visse typer af angst - men det tager også mere end 4-6 uger at komme i niveau.
Hvis du har interesse i eller kan have ønske om mere oplysning end dette - er du velkommen til at kontakte mig - jeg vil skrive til dig så....


God vind og held og lykke med dine eksaminer

Tidlig Morgen

Klap nu lige hesten... steagle
man skal altså ikke til at tage antidepresiva, fordi man er eksamensangst !!!
Man skal arbejde med angsten. Arbejde på at lære at holde "ulven" i hånden.
For mig lyder det som om, at du ligger lidt under for andres mening om DIN præstation...
Overvej om du bare skal komme 10 min før mundlige eksamener og gå så snart, det er færdigt. Så undgår du andres "gnavende" øjne og bemærkninger.
Jeg er ikke coach eller noget der ligner, men du skal arbejde med dit selvværd og lære at stå i din egen energi...
Meditation og vejrtrækningsøvelser kan helt klart anbefales, når angsten banker på...

Any way - god eksamen....;-)

smiler..... Tidlig Morgen unlogged...
Nej - man skal ikke tage antidepressiva for eksamensangst ....
Det afhænger fuldstændigt af, hvilken type og hvor omfattende det er - jeg tilkendegiver blot, at der er en hjælp at hente der i meget specielle situationer- og det skrev jeg egentlig som en kommentar for en ovenstående omkring nervemedicin.....


Ellers enig ...

Knus
Tidlig Morgen

Jeg må sige... steagle
at min respekt for antidepresiva kan ligge på det hvide af en lillefingernegl.
Har selv haft meget dårlige erfaringer med det efter at have følt mig presset af en læge...
Det er ALT for nemt at ty til og tit kommer man ikke de underliggende årsager nærmere - snarere tvært i mod...

det ses... Tidlig Morgen
ud af dine indlæg.
Jeg er ikke til enten eller - men prøver at finde en tilpasset løsning .....Derfor også information om de behandlingsmuligheder, jeg kender til....Tidlig Morgen