Ansvar for civile ofre ?

Ansvar for civile ofre ? tbone
Så var der igen civile ofre i Palæstina.

Jeg holder egentligt ikke med nogen af parterne, men vil blot komme med følgende observation.

I det 19'ende århundrede meldte mig sig til hæren, tog en uniform på og gik ud på slagmarken for at slås. Resultat: få civile dødsfald pga kampene.

Idag sker flere af de såkaldte "kampe" i byområder ofte mellem oprørere og uniformerede styrker ... og midt i en civilbefolkning, som udråbes og også omkommer som "ofre".

Hvem kan kende en "kriger" eller oprører idag ? Det ene øjeblik er han købmand - det næste øjeblik, med en missillauncher, er han kriger. Han dør og kæmper i sit eget tøj - og bliver betragtet som civilt offer.

Jeg kan ikke lade være med at tænke på hvorvidt denne (fredelige) civilbefolkning ikke ofte har et betydeligt (omend indirekte) medansvar heri.

Civilbefolkningen er medansvarlig for deres regering (også diktatorer) - alle bør interessere sig for og engagere sig i sit land. Hvis en gal (Irak) diktator lægger sig i strid med andre lande - må befolkningen være den første som gør oprør... Vi ved jo (nu) at irakerne godt kan mobilisere sig når de er utilfredse med deres regering.

Well 1-2-3
... den seneste Israelske fadæse skyldes at de med artilleri ramte en bus med kvinder og børn...... det er der sgu ikke meget raketlauncher over.
Så en dok. med israelske kamppiloter hvoraf en havde nægtet at flyve f16 fly over byer, for som han sagde.: "at bombe noget som helst i en by fra en f16 med mere end 1000 kmt, er og blir en krigsforbrydelse" .......... han blev fyret sammen med de 25 andre der også nægtede.

1-2-3

Og du. Mjølner.
Er selvfølgelig en af de ufatteligt naive Røde der tror alle de søde små Islamister er såååååå uskyldige!..... vorherre bevares!.

bla bla bla 1-2-3
... bla bla bla

bla bla bla