A.O.F kursus

A.O.F kursus silverfoxdk
citat>
*PÅ VEJ* er navnet på dette kursus, når man så har deltage et måned i dette kursus kan man spørge sig selv på vej hvorhen????

Kikker man lidt på brochure lyder det mere spændende end normalt her er hvad der står:
Eget Arbejdsmarkedsperspektiv
Faglig og praktiske Kvalifikationer
Personlig Kompetencer
Økonomi og netværk
Heldbred

Vi arbejder også med omgåelse / fjernelse af barrierer samt fremskaffelse af praktikpladser, som tilgodeser realistiske jobønsker!*citat slut

Efter at have deltaget i adskillige af kommunale kursus, ser det lovende ud, men når man deltager ser det aldeles ikke ud som noget som helst.
I en måned kan forløbet beskrives med 2 ord *spildtid og spild af penge*, man sidder med en fornemmelse af at dette kun er oprette for at anbringe KHJM et sted for at få støtten fra regeringen som ellers ville udeblive, hvis KHJM ikke kom i aktivering.
I den måned jeg har deltaget (varighed 15 uger) har jeg haft fornøjelse af at sidde foran en pc fra kl 08.15 til 14.15 og Tors/Fredag til 13.15 og søge job , den jobsøgning er overstået før jeg møder op på kursusstedet idet man kan tilmelde sig e-mail service og få tilsendt hvad der er af nyheder på de forskellige job centre.
Men en gode ved dette kursus jeg har fået hævet mit point antal på *kom og vind* gevaldigt.
Det hedder et forløb på 15 ugers fordelt således:
5 ugers afklaring
9 ugers praktik
1 uges opfølgning

1 tid er beskrevet ved at skrive *spil på computer*
2 praktik (andet navn for aktivering), bliver spændende idet vi lige har fået besked på at vi selv skal søge en praktik plads (privat regi) og hvis vi ikke kan finde noget skal vi fortsætte på modul 1 til ubestemt tid.

Her er en af de mere humoristisk i forbindelse med sygdom, man skal ringe ind hver morgen for at melde sig syg og efter en dags sygdom får man tilsendt en syge meldings blanket som skal udfyldes og sendes til kommunen.
Denne erklæring har nogle sjove spørgsmål som bla:
Er det siddende arbejd du har?, stående eller gående?
Skal du til kiropraktor?
Hvor længe er du syg?
Har du været ved læge
O.s.v

Det er en blanket som er hevet ned fra nettet et eller andet sted i arbejds-mæssigt regi og har intet med et kursus at gøre.
Dette kursus kan kun ses som et ud spring af Hr. hjort Frederiksens ideer omkring hvordan man skal tvinge folk i job ved hjælp af kedsomhed , eller han betegner alle KHJM som idioter der bare skal banke på plads så skal de nok lystre og søge de job som ikke er der hvis man ikke lige bestemt har taget den rette uddannelse, og hvem kunne/kan vide hvad udannelse som er den rette når man går i gang.

I det hele taget er det stadig (eller værre) en umyndiggørelse af folk som uheldigvis er endt i det *sociale system*.

Men atter engang er det da ikke de arbejdsløse som er 100% skyld de ikke har et job, der kan være flere grunde som man vælger at overse i hele den debat ang. arbejdsløshed.
Bla uddannelse, efteruddannelse, alder m.m. så hele den hetz og råben og skrigen er et opbygget skønheds billede af den forhutlede regering hvor der er smykket på tal og statistikker som munder ud i af man kan presse dem som har et job på skat afgifter m.v. og skabe det mellemrum mellem folk som uvilkårlig kommer (er her).
Og igen opbygget et større og større skel mellem rig/fattig/arbejdsløshed som gør at sammenholdet smuldre.

Lade man det ske har den forhutlede regering og især Hr. hjort opnået hvad de ville, en spillet befolkning som stemmer hvad regeringen vil have.

silverfoxdk

kære ven.... agv
du kunne jo undgå al din "lidelse" ved selv at lette r.... og finde dig et arbejde.

Faktisk er der en del, der har stor glæde af den type kurser. Men som skatteyder kan jeg da godt se, at pengene helt klart er spildt på dig !

Så måske skulle du henvende dig til kommunen/A-kassen og fortælle, at du synes, deres tilbud til dig ikke er hvad du ønsker, og at du hermed gerne vil bede dig fritaget for at modtage dagpenge/kontanthjælp.

et virkeligt godt forslag silverfoxdk
men ser du man kan ikke nægte at modtage kHJ hvis man ikke kan bevise at man har lovlig indtægt andet sted fra.
Man kan fratages khj hvis man ikke passer en aktivering såå!
På dette link ligger en dagbog far en anden KHJM som også er i aof aktivering *http://ladk.dk*>dagbogen den syntes jeg du skulle læse engang, så du kan ved selvsyn se at der er flere som høre under den samme katagori som du mener jeg høre under.
Helt ærligt har du gennemgået nogle af disse kurser????
citat>Faktisk er der en del, der har stor glæde af den type kurser. Men som skatteyder kan jeg da godt se, at pengene helt klart er spildt på dig ! <citat slut
Jeg har ingen mødt som har haft glæde af de trussler, så overrask mig.
Den med skatte yder og pengene er spildt, er det her dig der giver mig ret eller skal jeg give dig ret.

Søge et job, gør jeg sgu da hverdag derfor jeg er på kursus, jeg betragter det ikke som en lidelse men som jeg har skrevet *spildtid og et forbannedet spild af penge* for at tilfredsstille Hr.Hjort


silverfoxdk

Noget underligt noget.. m35kbh
Igen: Hvis man mener folk er dovne og arbejdssky, så tilbyd dem arbejde - rigtigt arbejde og rigtig løn.

2 ud af 3 KHJM er slet ikke klar til arbejdsmarkedet på helt normale vilkår og det skal vi bare acceptere som samfund og så give folk en chance for at rejse sig op. F.eks. ordner man ikke bare lige 20 års alkoholmisbrug på en eftermiddag.

Alle de penge som det koster at lave sådan et kursus kunne man bruge på kun at ansætte folk som ringer rundt og spørger til arbejdsgivere hvilke former for arbejdskraft de måtte mangle, hvilke kvalifikationer det kræver etc.

Man kan så også kalde de ledige ind til interview og spørge dem. Og hvis de ledige er lidt mærkelige eller skæve personligheder så skal de jo bare placeres et sted, hvor det ikke er en ulempe.

Jeg kender flere direktører i meget store selskaber som er ligeglade med at folk er lidt specielle etc. De finder en plads til dem, hvis de på nogen måde kan trylle en frem. Vi snakker desværre ikke om ufaglærte arbejdere her som mange KHJM jo er.

Der skal være plads til alle der overhovedet er plads til. Og hvis der ikke er plads til alle så skal man lade være med at pisse på dem.

korrekt silverfoxdk
For ikke så længe siden var en statestik som sagde at 64% af KHJM ikke var klar til arbejds markedet, men det S...er de højt og flot på inde på borgen.
http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=2&conference=47&posting=823496


De arbejdsledige får skylden for at der bliver brugt mange penge på dem og at de gider ikke at lave noget o.s,v , men ingen som brokker sig over lige bestemt dette ser på hvor mange penge som bliver brugt på nytteløs aktivering,private aktøre i jobsøgnings kursus, man bliver sendt fra det ene til det andet som ikke munder ud i noget andet end privat aktivering (højest eller arbejde på løntilskud).

En del HJM har en erhvervs uddannelse som ikke kan bruges idag og da regeringen laver nedskæringer på udannelsen til ledige, hvordan i hede o.s.v skal man så komme videre (før der kommer en melding om at man kan tage et banklån, er det her voksne mennesker jeg tænker på som i mange tilfælde har gæld i forvejen som ikke kan få et bank lån til udannelse).

Men summmen bliver at er man landet i systemet og ikke har en uddannelse eller den forkerte uddannelse kan man vandre fra kursus til kursus i jobsøgning som koster en del kroner og som ikke føre til noget.


silverfoxdk

ps>før nogle kommer med den sædvanlige om at jeg kan bare få et job og lade være med at klynke, så klynker jeg sgu ikke, jeg gør opmærksom på hvad regeringen bruger skattekronerne til, hvor det smider dem ud af vinduet for at tilfredsstille en minister Hr.Hjort

Noget helt galt Zigu
silverfox - jeg har arbejdet med vejledning og vejledningskurser i mere end 10 år nu, og jeg kan garanteredig at der er rigtig mange der har gavn og glæde af den type kurser.
Jeg kender godt din type der ikke hurtigt nok kan komme til at spille eller det der er værre når de får tændt for PC´en- og det er jo klart- det er der ikke mange der får arbejde af.
Som underviser "sparker" man lidt til dem- så går de i gang med det det handler om- lige indtil man vender ryggen til dem.- Det er fanme ikke hverken Hjortens- eller underviserens skyld- der er kun een du kan klandre - der er den tåbe du glor ind i øjnene når du ser dig selv i spejlet.
Stod det til mig så skulle pengestrømmen til dig og dine ligesindede stoppe med det samme, for så vidt jeg kan se , så er I ikke til rådighed for arbejdsmarkedet.
Det kan sgu da godt være der ikke er opslåede stillinger I kan søge, men så er der masser af virksomheder der kan søges adresser og andre væsentlige oplysninger på- og enten besøges eller sendes ansøgninger til.
Du kan brokke dig så meget du vil, men der er ikke nogen steder du lærer mere end i et arbejdsforhold, derfor er virksomhedspraktik og løntilskudsjob så højt prioriteret- der er heller ingen kurser/uddannelser der kommer i nærheden rent procentvis i forhold til at udløse et fast ordinært job.
Så længe du har den indstilling du giver udtryk for, har du kun en at takke for din ledighed-nemlig DIG

korrekt kedelig-mand
Men du skal nok ikke forvente et svar.

Jeg kender et par stykker, som igennem årtier har snoet sig udenom arbejdsmarkedet (bevars med stor opfindsomhed, det må man give dem). Nu er selv de 2 kommet i job - så et eller andet må have hjulpet på motivationen.

Efter min mening er dem der stadig går arbejdsløse: 1) på vej til et andet job, 2) ikke i stand til at varetage et job eller 3)gider ikke.

Mon ikke gode gamle Silver er en klar 3ér ?

klart at silverfoxdk
du som underviser ser det som det su her skriver, bare forunderligt at jeg i de kursus jeg har deltaget i ikke har hørt en enkelt tale rosende om det.
Man kan sige at for nogle er det godt at komme ud imellem andre så der kan jeg tilslutte mig et stykke af vejen.Med hensyn til socialt sammenværd.

Så vidt jeg kan se har jeg ikke klandret nogle i det her debat indlæg jeg har på peget at det er spild af penge på den måde det forgår.

Om jeg er en tåbe og du er dybt intelligent skal jeg lade være usagt *men er du intelligent må jeg sige at jeg er glad for at være tåbe*

Jeg er ligeså meget til rådighed for arbejdsmarkedet som enhver anden, men har åbenbart en forkert alder og udannelse samt et par andre små skavanker som gør det svært for mig at få arbejde her i landet.

Uopfordrede ansøgninger jo tak hos AS3+A2B skal man på et kursus skrive ca 200 uopfordrede ansøgninger og gang det ud på antal deltagere så finder du nok ud af hvor glade Fabrikkerne er for dette.

Du skal lige regne med at personligt har jeg være t på arbejdsmarkedet siden 71 så arbejdsprøvning/løn tilskud kan jeg sgu da ikke rigtig have nogen lærdom af kun slave arbejde.

den sidste kan jeg ikke sige noget til at jeg brokker mig ikke over min ledighed i øjeblikket, kun over den spild tid og spild af penge som regering og kommuner laver med det her pjat.

som en daglig leder af etn aktiverings fabrik udtalte *det skal ikke være fornuftigt at være i aktivering, vi skal jo bare bedømme om de kan stå op og morgenen og varetage nogle pligter så som at møde til tiden* har har 160 klienter på stedet.


silverfoxdk

En solstråle! silverfoxdk
kan man vel ikke kalde dig,nærmere solformørkelse
citat>
Men du skal nok ikke forvente et svar.
<citat slut

Jeg er endnu ikke smuttet udenom at svare, så drop lige det bavl, hvis jeg ikke har svaret dig et par gange eller 2 kender du selv grunden vel?

citat
Jeg kender et par stykker, som igennem årtier har snoet sig udenom arbejdsmarkedet (bevars med stor opfindsomhed, det må man give dem). Nu er selv de 2 kommet i job - så et eller andet må have hjulpet på motivationen.
citat slut

Jep men skal vi ikke sige at det nok nærmest er de trusseler fra regerings side som har været motivationen?

citat>

Mon ikke gode gamle Silver er en klar 3ér ?

citat slut

Det her viser bare at du ikke kender en skid til mig og danne ide'er udfra samme princip som du hele tiden har gjort.silverfoxdk

dumme dumme kurser kedelig-mand
"bare forunderligt at jeg i de kursus jeg har deltaget i ikke har hørt en enkelt tale rosende om det."

Kunne det evt. tænkes at denne negativitet havde bund i at brugerne var negative fra start, fordi de nu bliver rykket ud af deres dejlige varme seng om morgenen ?

Ikke en af dem ville komme hvis de kunne blive fri - så selvfølgelig er de negative, og modarbejder systemet på bedste beskub.

pisk eller gulerod kedelig-mand
"Jep men skal vi ikke sige at det nok nærmest er de trusseler fra regerings side som har været motivationen?"

Det er da at håbe !! nu har man i årtier forsøgt med det bløde uden held, ser ud til pisken er mere effektiv end gulerodden.

FØR: Sagsbehandler: Hvad har du så lyst til idag lille Silver ? - Silver: IKKE EN SKID - Sagsbehandler: nå ok, det er også bare iorden skal vi snakke om det imorgen eller ? - GU SKAL VI EJ MØGKÆLLING SKRID.

NU: Sagsbehandler: Her er hvad du skal Silver, hvis altså du vil beholde din bistandshjælp - Silver: Jamen jeg kan ikke jeg er syg og dårlig - Sagsbehandler: må jeg se en læge erklæring - Silver:ok ok jeg skal nok, jeg skal nok.

Har du fået arbejde af sådant et kursus? Anonym
De er direkte nedværdigene. Det er det samme som dum i arbejde. Det ender ikke med et job.
Fra silverfox -2 praktik (andet navn for aktivering), bliver spændende idet vi lige har fået besked på at vi selv skal søge en praktik plads (privat regi) og hvis vi ikke kan finde noget skal vi fortsætte på modul 1 til ubestemt tid.
Der er sgu ingen der gider have voksne mennesker i pratik. Det betyder at virksomhederne skal afsætte en medarbejder til at hjælpe vedkommene og det har de hverken tid eller lyst til.
Du får heller ingen hjælp til hvilke virksomheder der evt. skulle være interesseret i at have dig som pratikantant fordi der ikke er nogle. Så du er tvunget til at gå på et latterlig kursus som ikke bringer dig en skid længere. Det har intet at gøre med at du skal op om morgen.
Du bliver fuldstændigt umyndiggjort og set ned på.
45 årig mand der har været på arbejdsmarkedet det meste af sit liv, men som er blevet fyret og kun har været arbejdsløs i et halvt år i hele sit liv, bliver sendt på sådant et kursus og der skal han lære at samarbejde for det kan han jo ikke, når han er arbejdsløs.
Han skal lære at man skal være høflig til en samtale og man skal være pænt i tøjet. Hvordan tror du det føles for en 45 årig mand, som har haft arbejde det meste af sit liv????
Derefter gå rundt og tilbyde sin arbejdskraft gratis i praktik og det er tvang til steder som slet ikke vil ha en. Det er direkte nedværdigene.
Jeg forstår sgu godt at det er ren kritik af de latterlige kurser.
Det får man ikke job af. Så ka du skrive i din ansøgning jeg har de sidste 6 mdr. været på et kursus hvor jeg skal lære at samarbejde og klæ mig pænt på og skrive ansøgninger.
Hva med at sende folk på relevante kurser som de har lyst til???

Nej det har jeg aldrig kedelig-mand
Jeg har aldrig fået et job igennem et jobtrænings kursus, af den simple grund at jeg aldrig har været på et.

Jeg siger ikke at alle disse kurser er perfekte - men selve ideen bag dem er jeg enig i.

Hvis man kun sendte folk på de kurser som de havde lyst til, ville vi være tilbage ved de gode gamle dage, med pedigrørs fletning, og sækkepibe blæsning osv. osv.
Kurser totalt ude af relevans for de virksomheder som skriger på kvalificeret arbejdskraft.

Lige hvad jeg mener Anonym
Kurser med relevans for arbejdsmarkedet og ikke alt det andet pjat. Det tror jeg også at de arbejdsløse er langt gladere for. Men det koster penge så det bliver ikke til noget.

solestråle silverfoxdk
citat>"Jep men skal vi ikke sige at det nok nærmest er de trusseler fra regerings side som har været motivationen?"

Det er da at håbe !! nu har man i årtier forsøgt med det bløde uden held, ser ud til pisken er mere effektiv end gulerodden.

FØR: Sagsbehandler: Hvad har du så lyst til idag lille Silver ? - Silver: IKKE EN SKID - Sagsbehandler: nå ok, det er også bare iorden skal vi snakke om det imorgen eller ? - GU SKAL VI EJ MØGKÆLLING SKRID.

NU: Sagsbehandler: Her er hvad du skal Silver, hvis altså du vil beholde din bistandshjælp - Silver: Jamen jeg kan ikke jeg er syg og dårlig - Sagsbehandler: må jeg se en læge erklæring - Silver:ok ok jeg skal nok, jeg skal nok.<citat slut

Desværre for dig er du nu over i din egen forestillings evne igen, du lægger mig ord i munden jeg ikke ville bruge ser du jeg er ikke knotten på socialrådgiverne.
Men kunne jo lyde som om du er vant til at tale til mennesker på den måde.

Den med sygerklæring går desværre heller ikke jeg har ikke såvidt jeg husker været syge meldt siden 2000 hvor det var lovligt sygemelding i.fgl alle omstændigheder.

Men se på statestikkerne og se på rapporter må selv du kunne se at det mak værk halter

silverfoxdk

skudt forbi silverfoxdk
Jeg ved flere som har bedt om at få lov til at fortsætte p.g.a det sociale sammenværd, bla. en som blev fritstille fra arbejde p.g.a sygdom kommer 3 dage om ugen for at være sammen med mennesker,

Men det er jo ikke det primære !som der er en som spørger længere nede *har du fået arbejde gennem sådan et kursus*?
Jeg tvivler på at du i det hele taget har deltaget i et job søgnings kursus? eller er dit galde kun fra hvad de siger i tva eller eb ?

Jeg er ikke som sådan negativ over kurset, jeg er negativ over at det er nytteløst spid tid og at det koster samfundet en del kr som kunne være brugt mere fornuftigt til at skaffe arbejde.

citat>så selvfølgelig er de negative, og modarbejder systemet på bedste beskub.<citat slut

som jeg har skrevet før og står ved så længe den kære hr.hjort og en forhutlet regering bliver ved med at pumpe penge ud på en aktiverings industri som føre til nul og nix er jeg negativ! så længe de bliver ved med tvangs arbejde i form af privat aktivering der bevisligt koster arbejds pladser er jeg negativ.

Personligt er jeg bedøvende ligeglad med hvad tid jeg står op (er vant til det som sømand), men det er jo heller ikke denn enkelt det drejer sig om det drejer sig om indstillingen til KHJM (arbejds ledige) hvor man som du! skære alle over en kam og såddan er det når nu du har den indstilling.

silverfoxdk