Arbejde til alle

Arbejde til alle zsara
Nyt tiltag fra regeringen går ud på at få ALLE i arbejde. Det lyder super godt og rimeligt, men, men nu er der lige det at den sidste rest af kontanthjælpsmodtagere rent faktisk er så dårlige, at selv et flexjob næppe kan komme på tale, hvis det endda var muligt at finde nogen som vil give ansættelse i ganske få timer om dagen.
Her tænker jeg ikke på alkoholikere, narkomaner og selvvalgte som ikke VIL arbejde, men de mennesker som ingen læge kan hjælpe med en diagnose, og derfor havner de på kontanthjælp, da de vitterligt ikke KAN magte et arbejde, det er ulykkelige mennesker, som virkelig prøver at få dagligdagen til at hænge sammen, med de få kræfter de har, på grund af sygdom, oven i dette bliver de mistænkeliggjort at "systemet" da de ikke kan få dokumentation på deres lidelse og mange bliver endog stemplet som psykisk ustabile efter nogen tid, da økonomisk pres, manglende forståelse endog fra familie efterhånden sætter sit præg på hverdagen.
Jo vi vil heller end gerne arbejde, være fri for vores daglige/natlige til tiden ganske uudholdelige smerter, vi vil gerne stadig tjente gode penge, så vi kan leve et anstændig liv som alle andre, tænk at kunne tage på ferie, købe et par nye bukser, få råd til at få lavet sine tænder eller lignende. Tænk jer godt om før i dømmer andre, det kan jo være der er noget om vi har "valgt" at leve på et minimum, udover dovnskab

Jeg var på en chat... ( arbejde til alle) ? mandaabenraa
... en enlig mor sagde , at hun ikke ønskede et arbejde , fordi hun havde en bedre økonomi , hvis hun fik kontanthjælp - dem er der rigtig mange af.

Rigtig mange mennesker kan ikke klare et arbejde , fordi der sommetider stilles meget store krav.

Jeg har tit hørt den der , at mange mennesker lever af kontanthjælp i flere år uden aktiverings krav - det forstår jeg ikke , at det kan lade sig gøre ( "straks aktivering" og "klappe kassen i" og man skal være selvforsynende - klare sig uden kontanthjælp ) .

Kommunerne har deres egne arbejdspladser , hvor man kan lære at passe et arbejde - HERFRA kan der så skabes kontakt til arbejdspladserne. Det kan enhver klare - har prøvet det selv.

Der er fleks og skåne job , som er en god opfindelse.

Jeg har været ansat ved blå kors , vi havde flere personer der havde pligt , til at arbejde i to timer hver dag , også en god løsning - kontakt til en arbejdsplads , og kontakt til mange mennesker.

Der findes rigtig mange job med tilskud , også en mulighed for at få et arbejde - et arbejde der ikke skal søges.

Arbejde til alle , den tror jeg ikke på.

Jeg har selv været handlingslammet. mandaabenraa
Jeg havde svært ved at søge et arbejde , men passede flere aktiverings job ( den lille sats som gav mange sociale problemer).

Sagsbehandleren forlangte , at jeg skulle snakke med en psykolog ( 5 timer ialt over flere dage).

Herefter fik jeg et fast job , som jeg ikke selv søgte ( men hvor jeg havde meget erhvervs erfaring) - nu er der gået 7 år med det job .
Det blev lavet som et fleks job - kommunen , arbejdspladsen og jeg selv , har fået noget ud af denne ordning.
Det vil jeg anbefale for andre mennesker , der har lidt svært ved at få en fast ansættelse - og som har problemer , ud over at være arbejdsløs.

tjah okker
Jeg er for engang skyld til dels enig med dig.

Ja der er mange der ikke gider, som bare skulle have et los i røven. Spørgsmålet er hvad man skal presse dem med. At tage penge fra folk er en dålig ide, med mindre man vil have et samfund som USA eller Afrika, hvor man bliver slået ihjel for et par sko fordi folk er for fattige til at købe lortet selv. Det er vi heldigvis forskånet for i DK.

Der er en del nedslidte som efter 10 år på flasken eller i en sofa kan have umådeligt svært med at holde et job. Ikke kun fordi de har svært ved at møde op, men også fordi disse mennesker er så mentalt nedslidte at deres kollegaer ikke orker at arbejde sammmen med dem. Der er en masse indvandre der (som der står i aviserne) der har uddannleserne i orden, men dem er der åbenbart ingen der gider ansætte. Det kan der desværre nok gå rigtigt mange år før de bliver. Tænk på hvor svært det var for danske kvinder at komme ud på arbejdsmarkedet i starten og så tænk på at der går stadig 150 år før de får ligestilling.Hvor lang tid tror du så der går før en arbejdsgiver vender sig til i kvinde i slør. Jeg går dog ikke, som nogen konservative gør, ind for at arbejdsgiverne skal tvinges til at tage indvandre ind. Det bør være af egen fri vilje.

Tror heller aldrig vi får alle folk i arbejde.

skal vi ha pisk! zsara
Jeg gætter på du bor i Kbh, siden du tilsyneladende mener det er let at finde et arbejde. Jeg bor på Lolland, hvor der i forvejen er stor arbejdsløshed m.m. Kommunerne har dog flere steder, hvor man kan aktiveres, og de bliver også flittigt brugt, og selvfølgelig kan der derfra skabes plads til dem, der kan bestride et arbejde. Det kan enhver klare - har prøvet det selv skriver du. Magen til ignorering af fakta, skal jeg desværre ikke lede længe efter, det er jo nemlig det, der er hurdlen i hvad jeg skrev.
Derefter skriver du: Der er fleks og skåne job , som er en god opfindelse, og det har du ganske ret i, jeg ville elske at få en sådan, men ved det er eutopi, og de personer som skal skaffe flexjob, skånejob fortæller det er helt umuligt, så hvad gør vi så lille du:) Det er da også fint at have pligt til at arbejde, men hvad gør man, hvis det ingengang er kraft til at tage bussen, bilen eller anden transport til arbejdet Skal vi så have pisken frem!!!

Handlingslammet zsara
Siden jeg for godt 10 år kom ud for en arbejdsskade, har jeg skam selv skaffet mig mange jobs, som tog mere og mere hensyn til min situation, men jeg måtte smide håndklædet i ringen, da jeg tilsidst ikke engang kunne klare et forholdsvist let job på 3 timer hveranden dag. Mit problem var og er, at jeg ikke ved hvornår jeg er istand til at bestride et job, og derfor vil ingen ansætte mig, en arbejdsgiver skal jo kunne regne med deres arbejdere. Men har du/i en ide til et job til mig på ovenstående præmisser, vil jeg meget gerne høre fra jer.

Du er jo ikke interessseret. Enoch
Vel? Du snakker bare. Det er ligesom dem der er afhængig af tobak, altså tobaksrygerne (forkortet, rygere)

De taler hele tiden om hvordan de skal holde op, men der sker ikke noget,vel?

Så dersom du virkelig mente det, skulle du nok finde på noget.

Enoch

Er der noget jeg har misforstået? irene54
Du skriver i dit indlæg at du kom ud for en arbejdsskade for 10 år siden.

I et andet indlæg skriver du at der er ingen diagnose - jeg må derfor spørge om de to udsagn hænger sammen eller om de skal tages hver for sig.

uoverensstemmelse zsara
Jeg fik ikke skrevet klart: der er en diagnose, men den accepteres ikke for at kunne give så grelle smerter, dog for et fåtal er det et faktum, men jeg kan ikke bevise det, da smerter ikke kan ses, altså udover at jeg kan få masser af ketoganer af min læge, hvis jeg var interesseret i at blive narkoman.
Det er registreret som arbejdsskade, derfor er der overensstemmelse.

godt for dig zsara
Jeg er meget glad på dine vegne, at du slet ikke har forståelse, for det fortæller mig, at du aldrig har prøvet, hvad store smerter er, du tror vel det er som en almindelig hovedpine, håber du aldrig vil komme i samme situation som jeg og andre. Ja det er blevet en temmelig kold tid vi lever i, og fanden hytter sine.
Tro mig det var sjovede da jeg kunne tjene mine egne penge, og 6500kr i stedet for 17000kr, hvad får dig til at tro det er mere attraktivt end "at tage sig sammen"

Tag dig sammen? enoch.ben.enoch
Jeg er meget glad på dine vegne, at du slet ikke har forståelse, for det fortæller mig, at du aldrig har prøvet, hvad store smerter er, du tror vel det er som en almindelig hovedpine, håber du aldrig vil komme i samme situation som jeg og andre.

Ja det er blevet en temmelig kold tid vi lever i, og fanden hytter sine.

Tro mig det var sjovede da jeg kunne tjene mine egne penge, og 6500kr i stedet for 17000kr, hvad får dig til at tro det er mere attraktivt end "at tage sig sammen"
Citat slut.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Er Du seriøs? Hvorfor er du så pivet? Tror du ikke der er andre smerter end dine? Jeg vil råde dig til at få gjort noget ved det.

Penge, jo de er rare, men helbred er bedre.

Enoch.

seriøs zsara
Åh jo, jeg er seriøs, og bestemt ikke pivet. Klart ville et godt helbred være nummer 1. men jeg kan jo ikke tvinge en læge til at operere mig. Argumentet er, at skaden ikke skal kunne give så mange smerter,!!! men der er nok ingen regel uden undtagelse og der befinder jeg mig tilsyndeladende, desværre Jeg ville være lykkelig for at få det lavet, og måske komme tilbage på arbejdsmarkedet igen.
Jeg forstår godt mistænksomheden jeg møder, for jeg har selv været af den mening, at man altid kan arbejde, og der altid er noget at lave for den der vil, har måttet sande det ikke nødvendigvis er korrekt

Penge, jo de er rare, men helbred er bedre.

Aha, så forstod jeg det irene54
- måske et overflødigt spørgsmål, men har du været i kontakt med en smerteklinik?

Hvis ikke, vil jeg foreslå dig at få en henvisning, (formentlig lang ventetid, men alligevel) da en smerteklinik vil ikke alene kunne vurdere graden af dine smerter, men måske komme med bedre behandligsmulighed end Ketoganer.

Zsarah, enoch.ben.enoch
Hej Zsarah,

Tak for dit svar. Jeg vælger at tro på dig. Ja, det er ikke en rar situation du er havnet i. Men, der kan dog gøres noget ved det, det er min fulde overbevisning.

Du skriver:

"....men jeg kan jo ikke tvinge en læge til at operere mig. Argumentet er, at skaden ikke skal kunne give så mange smerter,!!! men der er nok ingen regel uden undtagelse og der befinder jeg mig tilsyndeladende, desværre Jeg ville være lykkelig for at få det lavet, og måske komme tilbage på arbejdsmarkedet igen".
Citat slut.

Svar: Nu må du (og enhver) selvfølgelig forstå, at dersom man (jeg) vil forsøge at hjælpe dig er jeg jo ikke den der kan gå ind og vurdere en læges diagnose endsige bedømmelse af din tilstand.

Det må vi overlade til lægerne. Det betyder jo ikke, at vi ikke kan ha` en mening om eet eller andet og det har vi vel alle sammen.

Jeg ved ikke hvilken "skade" der er tale om (det har du ikke fortalt), men at en "lille" skade kan give store smerter ved jeg godt.

Du har min fulde sympati for din situation. Så hvad er der tilbage, at forsøge? Du kender muligvis dette ordsprog:

" Når du har forsøgt alt, så læs brugsanvisningen". Det er jo ret typisk for vi mænd. Skal noget samles, ordnes eller skrues sammen, så forsøger vi mænd ofte at klare det med "simpel" logik.

Det er ikke altid den "simple" logik slår til og ja, så må vi krybe til korset. (et andet gammelt ordsprog).

For at kunne hjælpe dig, kunne du muligvis fortælle mig i hvilken del af landet du bor i. Altså er du i Ålborg, Sønderborg eller Odense?

Skriv blot tilbage til mig, så kan vi se om vi sammen kan finde ud af noget.

Venlig hilsen

Enoch

Tak:) zsara
Det er altid rart at blive anerkendt for det man siger/skriver, så tak for det, jeg blev lige lidt højere, og det har jeg brug for.:)
Ved ikke lige hvad du kan hjælpe med, men jeg bor på Lolland, da det er det eneste sted jeg har råd til at bo.
Jeg har fået et kraftigt piskesmæld, som har givet mig en inkomplet, diskoprolaps i nakken mellem 3 og 4 nakkehvirvel, dvs den har endnu ikke læderet rygmarven, men trykker alligevel på nerverne. Hvis jeg går i arbejde, er der risiko for at membramen giver efter, og jeg bliver en endnu mere handikappet, kørestolsbruger Dette er overhængende efter en spciallæges udsagn, der som den eneste IKKE er ansat af det offentlige, men en meget kendt neurolog som opereret i udlandet, med netop disse skader. Desværre har jeg ikke råd til at betale for en sådan behandling, selvom det er mit helbred der er tale om.
Jeg kan evt skaffe 60000 kr, og få en kikkertoperation i Tyskland, men de kan ikke garantere nogen helbredelse, men måske en lille lindring, og i bedste fald vil min skade ikke forværres, og det kunne da friste meget.
Diverse symptoner kan jeg læse om nettet(seriøse sider altså) fx piskesmæld den værste grad, ligner mine symptoner og læser jeg om diskoprolaps kan jeg også nikke genkende til symptomerne, så hvorfor speciallæger ikke kan(måske vil!!) forstå mine symptoner er mig en gåde.

Selvfølgelig. enoch.ben.enoch
Hej zsara,

Det er godt du skriver tilbage. Du skal ikke tage dig noget af, at debatten her kan blive temmelig "højrøstet".

Der er mange "forpinte" mennesker uden symptomer, men med sår og ar på sjælen og de deraf smerter.

Det kommer så til udtryk gennem et beskidt sprog og meget usmagelige kommentarer, men det lære man at se bort fra.

Jeg svare dem nogen gange tilbage med deres eget sprog, men det forstærker blot deres smerte og det resultat jeg så får ud af det fortæller mig meget om de enkelte personer og det helvede de end måtte leve i.

Grunden til jeg nævner det er, at du ikke skal tage dig af de beskidte kommentarer jeg personligt får og den useriøse diskussion der opstår imellem dem og undertegnede.

For mig betyder det intet, men det gør det åbenbart for dem. Nå, nu var det dig og dit problem vi skulle tale om.

Dit problem og det jeg vil tale med dig om vil vi begge holde på et seriøst og sobert plan. Det kan jeg garantere dig for fra min side og jeg kan mærke, at du selv er seriøs.

Så lad os se hvad vi sammen kan finde ud af for dig.

Har du lyst til, at fortælle lidt om hvordan dit piskesmæld indtraf? Det kunne jo være det betød noget i sammenhængen.

Venlig hilsen

Enoch

Har du det ellers godt på Lolland?

Dejligt på Lolland:) zsara
Jo tak jeg har det fint på Lolland, selvom jeg savner at være tættere på mine voksne børn.
Håber da også du har det hvor end du bor i DK:)
Mit uheld skete på følgende måde: (Arbejdede med rengøring og cyklede fra plads til plads, derfor var det en arbejdsskade)Jeg var færdig 1ste. sted og satte mig på cyklen, kom ca 300m og skulle så over Amalienborgs slotsplads, som er belagt med brosten, desværre havde jeg ikke lagt mærke til det var faldet islag, så vupti var min cykel pludselig væk under mig, og jeg faldt reverenter talt på røven, hvorved jeg fik et smæld op gennem ryggen, jeg kunne ikke rejse mig, og der blev tilkaldt 112 osv..........men da jeg er er hård hund tænkte jeg kun på at komme hjem, for jeg manglede jo stadig en plads, som jeg så måtte hurtig have en anden til at lave for mig, så jeg bad om at måtte tage hjem, dumt af mig, men ansvarlig
Hvad har du tænkt dig at bruge disse oplysninger til udover nysgerrighed måske

Sne og is-glat? enoch.ben.enoch
Hej Zsarah,

Ja, det var jo en ubehagelig oplevelse. Jeg undre mig, at du ikke har bragt det ind i dit forløb, at der jo er tale om både en arbejdsskade, men også kommunen (grundejeren) er jo forpligtiget at salte og sørge for, at vejene er farbare.

Sker der uheld, er der alle mulige forsikringer at tage hensyn til. Muligvis har du også en personlig forsikring eller din arbejdsgiver har / havde, som både kan dække juridisk bistand og deraf udgifter, men også fuld behandling.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

".............over Amalienborgs slotsplads, som er belagt med brosten, desværre havde jeg ikke lagt mærke til det var faldet islag....."
Citat slut.

NB.

1) Erstatningsansvaret for skader ved uheld som følge af glat føre påhviler grundejeren. Grundejerens forsikring dækker erstatningsbeløbet i henhold til policens tekst.

Link: • Vej & Parks hjemmeside, Regler for renholdelse, http://www.vejpark.kk.dk/renhold/regler.htm

Jeg tænker, at du muligvis ikke har prøvet alle dine muligheder for erstatning / helbredelse.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2) Må jeg spørge dig om dit netværk? Det er meget vigtigt, at ha` et stort og bredt netværk i en situation som din. Man kan ha` brug for trøst og opmuntring og noget "andet", at tænke m på så man ikke hele tiden har sit fokus på sit problem.

Jeg kender godt det, at man tænker på det konstant og hvordan det dog kunne ske og hvorfor lige netop mig og hvorfor går det ikke væk. Det gør det ikke sådan lige af sig selv og der kan andre "omstændigheder" mange gange hjælpe. (i dette tilfælde helt bestemt)

Nogen gange fordi man får tankerne lidt væk og andre gange fordi man bliver inspireret eller fordi man lige pludselig får hjælp fra andre til at bære sin byrde.

Nuvel, jeg vil bede dig om ikke at misforstå det jeg nu skriver. Du er selvfølgelig et frit menneske og kan derfor gøre lige nøjagtig hvad du selv vil.

Det er nu ikke sikker man altid gerne vil gøre bare det man selv vil, fordi ofte kan der være omstændigheder der gør, at man ikke kan gøre lige hvad man selv vil og andre gange er det ikke sjovt, at gøre bare lige hvad man selv vil.

Vi har alle brug for "samarbejdspartnere" i alle livets forhold.

Så jeg går lige til sagen.

På Lolland findes der forskellige kirkelige / kristne grupperinger , ofte af mennesker der søger et fællesskab omkring noget åndeligt / spirituelt, men også for at hjælpe hinanden og søger et fællesskab hvor den stærke kan hjælpe den svage.

*Eet af de steder er "Frimenigheden i Nakskov" Evangelisk Frikirke, 4900 Nakskov, tlf. 5492 3120.

Jeg vil derfor anmode dig om at kontakte dem på det tlf. nr. Jeg her giver dig og tale med dem og nogen evt. kunne besøge dig eller du kunne komme til dem.

Se hvad der kommer ud af det og gør dig selv en tjeneste. Vær åben for noget nyt også selv om du ikke lige var indstillet på det.

Vær ikke fastlåst i et bestemt mønster, men gør dig fri for evt. fordomme og søg noget nyt.

Vil du forsøge det?

Venlig hilsen

Enoch

Erstatningsansvaret zsara
Åh jo jeg har haft advokat på, men vej og park ændrede forklaring 3 gange, samt der blev ikke skrevet politirapport, og vej og parkmanden, som ringede 112 kan ikke findes og 112 samtalen eksisterer sandelige heller ikke, de gardere som var vidner kunne ikke findes, da vagtskemaet var destrueret, så alt hvad jeg har er min egen forklaring samt modtagelse af mig på skadestuen via 112, hvor behandling kan dokumenteres, det er alt
Jo mammon kan gør mennesker grimme overfor hinanden

netværk zsara
Med hensyn til dit tilbud om et netværk, vil jeg sige dig mange tak for din betænksomhed, men indtil nu har jeg måttet klare mig selv næsten alene i 10 år, og har ikke rigtig lyst eller for den sags skyld råd til at lære nye at kende, da det er rigeligt for mig at blive "aktiveret"

Et problem. enoch.ben.enoch
Hej,

Du må ikke gøre dig selv til et problem og tro, at du bare kan leve alene og ikke ha` brug for andre.

Det netværk jeg foreslår dig rækker langt længere end du har fantasi, men det er op til dig.

1) Lov om erstatningsansvar. Det er f.eks. erstatning for varige mén, tabt arbejdsfortjeneste eller tab af forsørger.
Forsikringsoplysningen udgiver hvert år en pjece om lovens vigtigste paragraffer og de ajourførte erstatningssatser.

http://www.forsikringsoplysningen.dk/Forsikringstyper/Indboforsikring/Erstatningsansvar.aspx

2) "Husejeransvar" (Amalienborg)

Den kombinerede husforsikring dækker det erstatningsansvar, en husejer kan pådrage sig, f.eks. hvor folk kommer til skade ved at falde på et isglat fortov, hvor der burde være gruset.

http://www.forsikringsoplysningen.dk/Forsikringstyper/Husforsikring.aspx

3) Hvad enten vi får en hård eller mild vinter, så er der én ting, som er sikker: Hvis der falder sne eller danner sig is på fortovet, skal det væk. For hvis nogen glider på et sne- eller isglat fortov og kommer til skade, kan vedkommende rejse erstatningssag.

Det står i loven
Det er “Lov om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje”, der fastslår, hvem der har snerydningsog grusningspligt, og det er kommunalbestyrelsen, der har kompetence til at udfærdige retningslinjer om vintervedligeholdelse af private veje og stier.

http://www.idenyt.dk/artikler_show.asp?show=11680

4) Side 11, http://www.hk.dk/hkwww/afdeling/svglawww.nsf/GraphicLookup/TLLN-58MDGZ/$FILE/svg0202.pdf

Kun for at vise dig, at et medlemskab i en Fagforening betyder noget.

5) Her kan du være på Debatten i dit lokalområde. http://www.lokalnyheder.nu/?News=Debat&Mid=87

Spørg andre hvad de mener og vil råde dig til.

Venlig hilsen

Enoch

Jeg er enlig mor d.k
godt nok fleksberettiget (men der er vi også enormt mange ledige) og jeg er enlig mor og jeg er/var på kontanthjælp.

du hævder "citat.. .. en enlig mor sagde , at hun ikke ønskede et arbejde , fordi hun havde en bedre økonomi , hvis hun fik kontanthjælp - dem er der rigtig mange af. ""

Hvor er det lige der er rigtig mange af dem, jeg er en af de heldige der har fundet et job (kommuner kan/vil ikke hjælpe) og jeg sidder da meget bedre i det med løn end uden ...

Min boligsikring er ikke faldet nævnværdigt (200 kr, jeg skal nu selv betale min datters klub 520 kr også har jeg transport 600 kr) så alt i alt koster det mig 1420 kr om månden at arbejde.
Tilgengæld er lønnen 20.000 mod før 11.00 (det er ca beløb, begge ting er lidt mere) så forklar lige mig hvordan det bedre kan betale sig at være på kontanthjælp... (jeg var også ramt af et loft)

Så de der holdninger om at det bedre kan betale sig at være på kontanthjælp , det er noget der er opfundet for at få lov at sætte kontanthjælpen yderlig ned, jeg ved at jeg har en rimlig løn, men selv til 14.000 eller 15.000 ville det bedre kunne have betale sig for mig at arbejde, bare 1000 kr mere om månden gør at man får en mere menneskelig tilværelse, og tro mig bare det at komme ud af det system og den mistænkliggørelse vi har i danmark, er det hele værd..

Så jeg tror ikke på at nogen mener at det økonomisk kan betale sig at være på kontanthjælp, måske for 15 år siden, hvor huslejen og el og div ting blev betalt og hvor man fik et vist beløb pr voksen og pr barn, men i dag.. niksen biksen..