Arbejdets indblanding i Facebook?

Arbejdets indblanding i Facebook? haren_karen
Nu læste jeg tidligere et indlæg, om en der havde fået en alvorlig løftet pegefinger, for at have udtalt sig om noget (som egentlig var for sjov) om sit arbejde.

Jeg har hørt om flere der er kommet ud på et mindre skråplan mellem arbejdet og Facebook.

Jeg synes det er et ret vigtigt emne at tage op efterhånden, da jeg selv er lidt i tvivl om, hvor grænserne går henne

Facebook er jo et sted hvor mange mennesker lægger større eller mindre dele af deres tanker og privatliv ud og måske ikke lige tænker over, hvad der kommer ud, hvad der må komme ud og hvilket forum der bliver skrevet i (a la hvem kan se det) og ændrer forummets status sig fra lukket til åben eller omvendt.

Jeg synes min chef havde en rigtig god løsning på problemet. Han indkaldte os til møde (ganske vidst i forbindelse med noget andet) og sluttede det af med, at fortælle hvad firmaet synes er etisk korrekt opførsel overfor firmaet i forbindelse med Facebook jævnfør vores kontrakter. Det lyder måske lidt nazi, men det var virkelig godt han gjorde det, for vi snakkede bagefter om, at mange virkelig ikke tænker over deres gøren og laden derinde i forbindelse med deres arbejde plus at det var godt at vide hvad firmaet "tillader" i forhold til vores kontrakt. Nu har vi alle fået det at vide og så kan man ikke få sig en grim overraskelse.

Synes du det er vejen frem, hvor meget må arbejdet blande sig eller skal de blande sig helt udenom?

Godt indlæg Sigrid
ihvertfald relevant for tiden. Jeg synes din chef gjorde det rigtige, men egentlig hælder jeg mest til at de blander sig udenom, medmindre andet står i ens kontrakt

det kan jo ikke nytte at man optræder Anonym
iloyalt overfor sin arbejdsplads, da de har en omdømme at tænke på.

Hvad menes der med, at I skal jævnfør jeres kontakter ?

Ej gør han det? Nete Sørensen
Opsøger dig på Facebook og MSN? Det havde jeg godt nok været træt af...


Jeg synes det er helt fint at arbejdsgiveren udstikker nogle retningslinjer, men jeg tror enhver medarbejder vil være glad for at blive dem bekendt[:)] Netop så man kan undgå en grim overraskelse. Man kan jo hurtigt bevæge sig ud i en gråzone da det stadig er forholdsvist nyt

Nej kontrakter Haren_karen unlogged
ikke kontakter[:)]

Det jeg mener det er, at jeg synes det er en god ide hvis ledelsen står frem og fortæller om de retningslinjer de mener er korrekte i forhold til færden på Facebook og kontrakten fra arbejdet. Altså hvad anser man for tllidsbrud, hvor trækker det enkelte firma grænsen osv. Jeg tror der er mange der ikke tænker over deres gøren og laden i den forbindelse og ikke vil være illoyale med vilje, men hvis man får udstukket nogle retninglinjer fra ledelsen, så tror jeg mange grimme overraskelser kan undgåes?!

Er TRÆT af at arbejdet Madick
skal blande sig i alt man laver.

Min arbejdsplads´ ledelse gav en streng løftet pegefinger til nogle af mine kollegaer i nogenlunde samme forbindelse, men to af dem blev selv senere grebet i at have bagtalt andre kollegaer og firmaet. Såååeh, alle skal vist holdes i ørerne - OGSÅ ledelsen, den kan jo sagtens sidde og være hellig, da ikke mange tjekker op på den

ok :-)) Anonym
så jeg vist med igen [:)]

Jamen, better safe than sorry.. så fint nok

Jamen jeg er ikke uenig Haren_karen unlogged
Jeg kan sagtens se det fra begge sider. Og jeg er meget interesseret i at høre andres meninger.


Min personlige mening er, at vi er vant til at vores færden på nettet enten er anonym eller privat og derfor tænker mange ikke over hvad de skriver. Jeg tror hvis man gerne vil undgå at det sker, så kan andre firmaer evt gøre som min chef. Jeg tænkte ikke så meget over det før, men efter mødet med min chef, kan jeg da sagtens se hvad han mener og har det da i mente[:)] Altså lidt ligesom her. Her er jeg opmærksom på, at jeg ikke kan skrive min humor 100%, da den sandsynligvis vil blive opfattet som grov, fordi folk ikke kender mig og ikke kan læse helt hvordan jeg er udfra det skrevne ord. Jeg tror mange kommer til at skrive noget i sjov uden at tænke på, at udeforstående jo ikke kan vide det. Det var bl.a det vores chef gjorde os opmærksom på.[:)]

Det er sådan, at en arbejdsgiver ernst_kolding
ikke har lov til at blande sig hvad en arbejdstager gør i fritiden, det er de ansattes egen skyld hvis arbejdsgiveren gør det, sæt dem på plads, var det mig fik den arbejdsgiver fingeren lige for næsen af alle, ingen skal blande sig i hvad jeg foretager mig privat.

I værste fald er jeg væk fra det firma, og virksomheder og forretninger kan ikke undvære ansatte, det er bare med at fortælle dem at de skal passe sig selv og respektere privatlivet.

Det gælder på alle områder også det med tyske forretninger, de får da ingen ansatte hvis de kører frem på den måde, forudsat at folk der søger job hos dem er hårde nok til at sige fra.

Hvis de skal holde sig fra ens privatliv dulkis
- så er det vel sund fornuft ikke at blande sin virksomhed ind i det. Altså undlad i privat regi, at sige noget krænkende eller nedgørende om den hånd der føder dig. Det er jo idioti at tro, det kun vender een vej.

- Det er, som du siger medarbejderens egen skyld. Holder man sin sti ren er grundlaget for indblanding væk.

- pst.... Det er altså for dumt at lukke munden på sig selv med tåbelig opførsel.

Det var en noget overkill reaktion Yambalaya
fra kvindens/mandens firma (det indlæg du hentyder til). Hvis der er blevet stjålet, nogen er døde eller kommet til skade, så kan vi tale om at det er alvorligt, men Facebooker som regel bare en kvajefejl uden den dybere mening fra den der har gjort det´s side. Din chefs løsning er god, jeg synes det er blevet et meget relevant emne til diskussion.

Jeg tror virkelig du har ret i, at mange ikke tænker over at man skal passe på Facebook, hvad man skriver og lægger ud derinde.

Jeg har gjort min profil så usynlig som det overhovedet er muligt, fordi jeg synes det er blevet noget af et minefelt at navigere rundt og overvågningen er kun lige startet...

Kan anbefale alle at gøre deres profil usynlig, så man ikke bliver fanget af i at lave noget som NOGEN ikke mener man bør lave...

Facebook ejer dig jo alligevel ;-) tomoe unlogg
så hvad gør den smule forskel om din arbejdsgiver vil ha lidt indflydelse inden du lægger noget ud til evigt eje for FACEBOOK? [;)]

Det jeg ikke forstår er, Sinøva
at der kan ligge så mange grupper rundt omkring, som ikke er just fordelagtige for nogle firmaer. Skal man så ikke også i høj grad gå efter dem eller går man kun efter enkelt personer? Hvor går grænsen?

Nu du siger det Magtens Medie
er der faktisk rigtig mange grupper derinde som firmaer sikkert vil være meget interesseret i at få nys om...

Facebook's... bigbrother ! klarsyns-klumpen
Davs Haren Karen...

Godt indlæg, for hvor langt går det hellige arbejde...

Jeg er selv i den heldige situation at jeg ikke arbejder, men jeg var
ansat, i mange år i et Arkitektfirma..

Inden jeg stoppede, var det ved at kører helt af sporet, med dress-kode,
ikke-rygnings-politik og ryddede tegneborde (da jeg startede eksisterede
de begreber ikke)...

Så jeg syntes at Cheferne blander sig alt for meget i medarbejdernes
gøren og laden, det blev mindre og mindre sjovt at værer der, mere
stressende og vi fik mindre fra hånden, fordi vi skulle gå alt for
meget op i pænhed... det har selvfølgelig ikke så meget at gører med
facebook, men noget med frihed, accept og stå til ansvar for egne
handlinger...

Så min konklusion er, at arbejdet blander sig for meget i vores ret
til at udtrykke os frit (men under ansvar for egne handlinger)

Venligst Klaus [:)]

facebook er total sol-sorten-unlogged
barnlig - folk skriver om så kedelige ting so, at nu er de gået sig en tur, nu går de i seng, nu har de bagt kage til familien m.m det virker som om, at folk er ude på at få så mange venner som muligt - gerne op til 200 - 300 og det er jo kun bekendte..

Men for at komme til sagen, så mener jeg det er helt ok, at arbejdsgiveren siger nej til, at man "udstiller" sin arbejdsplads.