Arbejdsløshed

Arbejdsløshed Turbo 37
Hvad er jeres holdning til de forskellige (tvangs)aktiveringer, der foregår mht. de arbejdsløse?

Har I været i aktivering - og i så fald var det positivt ell. negativt?

Førte det til et ordinært job??

Er selv arbejdsløs - aktivt jobsøgende :-) - og er indtil videre undsluppet jobtræning, har dog deltaget i en jobklub, div. info-møder fra fagforeningen, og sidst i et coaching-forløb, der var meget konstruktivt, selvom det ikke - indtil videre - har ført til job... men kæmper videre - det SKAL lykkes ;-)

Jeg vil meget gerne høre om jeres erfaringer ift. arbejdsløshed.

Held & lykke med job-jagten c",)

tjek her! ledig
http://www.ladk.dk/forum/forum.asp?FORUM_ID=3

Rimeligt anonym
Jeg synes det er fair nok at man har ca. et år "for sig selv", inden man begynder at tænke på aktivering. For indenfor det år har du haft tid til selv at prøve.

Tænk på det positive. Man kan lære noget mere, man kan skifte brance hvis man vil (selvfølgelig til noget der er mangel på eller noget der er væsentligt). Man kan komme ud på arbejdsmarkedet og møde andre = et andet netværk.

Jeg har fulgt med i tv´s "Håbet". Heri er det tydeligt at det bliver sværere og sværere at "tage sig sammen" til bare at gøre noget (f.eks. biblioteket, som en af dem nævnte). Hende der nævnte det, troede aldrig hun skulle se sig selv sådan, men det er en "tilstand" man meget let kommer ind i.

Så jo, men det skal selvfølgelig ikke være "bare for at aktivere". Det skal være noget realistisk for dig (hvis du er håndværkertype, skal man ikke sendes på sygeplejeskole og vice versa).

Jeg synes det kun er rimeligt.

Vil lige nævne at jeg også er ledig.

Sur pligt / Rådne op? domix
Jeg tror det komme meget an på hvem man er. Der er jo stor forskel på folk hvordan de er. Nogle er sikkert meget godt tilfreds med at gå og hygge sig derhjemme mens de søger job. Andre igen (incl. undertegnede) har det dårligt med ikke at kunne bruges til en skid (det er sådan del kan føles konstant at få afslag.) selv om man egentligt gør en masse for at tingende ikke kører helt galt for samfundet.

Jeg har selv været aktiveret, og det har da været meget lærerigt og været vigtigt at blive farvet af nogle andre mennesker end jeg bliver til hverdag. Jeg vil hellere i aktivering end at gå og ikke lave noget fornuftigt. - Og hvis man tænker over forskellen, så kan man da lige så godt bruge tid på at løse nogle opgaver mens man forgæves søger job (vi er for mange mennesker til for få jobs) frem for at gå og gå og lægge planer om at afskaffe kristiansborg (for at spare skatteborgerne, herunder især de arbejdsløse for den overflødige udgift (for ikke at sige landsskadelige byrde) som demokratiet desværre har været i nogle år - det vil jeg da lige syrligt bemærket - det kunne jo være vores statsminister skulle se dette indlæg).

For mit vedkommende har aktiveringen været stort set positiv (Nogle former for aktivering er bedre and andre, og jeg har været heldig af mange årsager at komme ind et sted hvor jeg havde det godt, blev behandlet særdeles godt af an masse søde mennesker og kunne bruge min farvning til at lære at håndtere mange forskellige slags mennesker og se tingende fra flere sider). Og det har da også ført til at jeg har haft et vikarjob, men det har altså endnu ikke medvirket til at jeg har fået noget fast arbejde.

Jeg har hørt om andre former for aktivering hvoraf nogle nok ikke burde være sket, og hvor man ikke bruger folks kvalifikationer og personlige egenskaber og tager højde for folks begrænsninger - og der burde vi nok stoppe med. Folk skal behandles ordenligt (Venstrefolk og Konservative er dog en undtagelse - de skal behandles efter fortjeneste - noget for noget og de skal have et kærligt skub for at yde deres for samfundet - noget som det bestemt ikke er mit indtryg at særligt mange af dem har prøvet).

Men jeg vil sige at hvis man kan holde aktiveringen på et tilpas ordenligt niv. hvor man ikke sætter folk til at lave det som ingen andre ellers ville gøre så er aktivering bedre end at gå hjemme. - Og man kan lære noget nyt, og nogle nye mennesker at kende og se ting man aldrig har set før. Så alt i alt så er jeg tilhænger at aktivering frem for at lade folk gå derhjemme og rådne op.

Dog bør man tælle folk i aktivering, jobtræning og ansatte med løntilskud med i statestikkerne over arbejdsløshedstallende.

Domix

Jeg er ny-ledig... ullala1
...Så jeg er ikke nået til aktivering endnu. Jeg søgte og fik faktisk et job, som jeg så idag har måttet ringe afbud til, grundet private omstændigheder.
Jeg ser min ledighed, som en slags ferie, hvor jeg nu endelig får tid til at få malet huset, hygget i haven, og syet noget tøj. Jeg får mere tid sammen emd mine unger, og hund, og kan i det hele taget gøre næsten lige hvad jeg vil. Nu har jeg altid været god til at holde mit eget selskab ud, så jeg har intet problem med at gå alene rundt og nusse.

Jeg mener dog, at aktivering er fint for dem, som ikke kan affinde sig med ledighed, som simeplthen nærmest bliver psykisk nedbrudt. Det kan handle om et menneske, som har haft sit arbejde i 10-15 år, og som pludselig bliver fyret, af en eller anden årsag.
Her kan aktiveringen være rigtig fin - HVIS man vel at mærke tager højde for tidligere beskæftigelse/ referencer, og ikke bare putter vedkommende ind i et projekt, for at det offentlige skal kunne skilte med at, "vi har skam ingen arbejdsløse i vores kommune".

Jeg søger jobs, og kan sagtens beskæftige mig selv inden for hjemmets 4 vægge, så jeg ville være ked af at blive "sendt ud", inden jeg selv fik chancen for at finde et job, som passer mig.

Derfor ville det være rart, om kommunerne ville begynde at kigge på det enkelte individ, i stedet for at skære alle over en kam, og etablere det ene projekt efter det andet.

Aktivering.... Tomas
Tjah.. jeg blev i sin tid aktiveret med at male flagstænger for en handdelsstandsforneing i en uopvarmet garage i midten af Januar måned.. 2-4 graders varme med sundhedsskadelig maling uden udlufnting eller maske.

Det var hvad kommunen kunne finde på... efter jeg har arbejdet 3 år som projektleder for ledige og 5 år som it-supporter .....

De kaldte det 'opkvalificering'.. ahem....