Arbejdsmarkedet.

Arbejdsmarkedet. mandaabenraa
Man SKAL *stå til råddighed for arbejdsmarkedet*. Arbejdsgiverne burde også *stå til råddighed* for de arbejds søgende. Kan man ikke det , så skal alle de arbejdsløse , have en økonomisk rimelig erstatning , og behandles på en rimelig anstændig måde.

A-kasse understøttelse kan være langt under en normal indtægt , kontanthjælp kan være meget lave satser og et tvangsarbejde.

Efterløn. Det var i radioen d. 16.2. Hun skulle på efterløn om 14 dage , hun blev tvunget til at søge arbejde , et krav fra en a - kasse. Sådanne uforståelige krav bliver mange mennesker udsat for.

Politikerne siger at man skal arbejde så længe man vil og kan , og LO fagforeningerne siger så , at når man har en vis alder , så forlader man arbejdspladsen.

En ansat har problemer på en arbejdsplads , det er noget med det psykiske arbejdsmiljø. En opsigelse kan så være den eneste handling der kan foretages , ud fra de problemer der er. Ingen hjælp fra den ansattes kommune ( sagsbehandlerne fatter ikke sådanne problemer ) . En person sag fra Haderslev kommune , der er også andre lignende sager fra andre kommuner. Ingen indtægter.

Og de snakker om nedslidning , psykiske problemer , strees , det psykiske arbejdsmiljø ( LO fagforeningen - finder du dig i for meget - på deres oplysnings side ).
Alt det psykiske skulle man forske i , og gøre noget ved problemerne.

A-kassen følger bare de regler filosoffen
som folketinget udarbejder. Men du har ret reglerne er urimeligt ufleksible, hvorfor
ikke hjæle unge mennesker med arbejde/uddannelse i stedet for at chikanere mennesker
der har arbejdet størstedelen af deres voksne liv??? M.H.T sagsbehandlerne i kommunerne,
er de tit og ofte så overbebyrdet med arbejde at de ikke har tid til at gå i dybden
med "problem" sager!

Er du vimmer mand? Anonym
Hvor skal man så sætte grænsen, syntes du, for dem der skal på efterløn som 60 årige?

Og hvis man så sætter grænsen til 3 måneder før de fylder 60 år, hvor lang tid tror du så der går, før den står en 59 år + 8½ måned gammel person og himler op over den uretfærdighed det er, at også han/hun skal følge loven?

Get a life, sønderjyde - gerne et med lidt mere indhold end det du viser her.

Det er jo helt rigtig ansætteren
hvis man ønsker en ren kommuniststat.
Og vi har jo set, hvordan den ideologi har klaret sig rundt omkring i verdenen.

[f] Selvfølgelig skal man stå til rådighed for arbejdsmarkedet for at kunne få dagpenge.
Det er da kun rimeligt, at man gør hvad man kan for at komme i job, mens staten forsørger en.

[f] Og arbejdsgiverne? jamen hør nu her: ikke alle arbejdspladser i Danmark er socialkontorer. Det er der ganske få der er: nemlig socialkontorerne.
Alle de andre er faktisk private virksomheder, som er dannet for at tjene penge. Ikke for at lege socialkontor og ansætte mennesker, som knap er i stand til selv at indtage føde.

[f] Problemer på arbejdspladsen. Hvorfor i alverden skal kommunen blandes ind i det for? Det er jo lige præcis det, som fagforeningerne tager sig dyrt betalt for.

[f] Efterlønnen. Ahhh skattekrone-hullet. Hvis man modtager dagpenge og vil på efterløn, skal man naturligvis opfylde reglerne for at få dagpenge INDTIL man går på efterløn. Det er da ikke så svært at forstå. Ellers er det jo det samme som at sige, at man godt kan få dagpenge uden at være berettiget til det.

Så vi er faktisk ikke enige i ret meget - det skulle da lige være, at vi er enige i, at folk skal behandles ordenligt. Hvad ordenligt så er, det er vi nok ikke enige i.

Inddirekte foreslår du jo højere dagpengesatser, højere satser på kontanthjælp, ingen krav om jobsøgning til de ledige, og "fagforeningshjælp" fra kommunen.

Hvordan har du tænkt dig, at alt dette skal finansieres? Og ikke mindst de øgede udgifter til dagpengesystemet, når der nu ikke længere stilles krav til de ledige (=4 års skatteyderbetalt ferie)?

her taler nok en, der ikke har ledighed som problem - Godt for dig trunte1970
Jeg kan kun give aabenraamanden ret i, at håndteringen af ledige ofte virker både arrogant og meningsløs.
I den omtalte sag var der tre måneder, til damen skulle på efterløn. At bede hende søge faste job, er jo kun at gøre hende og den arbejsgiver, der skal spilde tid på hendes ansøgning, helt til grin[:D]
Jeg er netop dimitteret som cand mag og er på kontanthjælp, indtil jeg kan få dagpenge. I de fire uger skal jeg derfor aktiveres ( ved at skrive ansøgninger på Jobcentret, hvilket var nemmere at gøre hjemmefra - Men kommunen betaler transporten, så det må de jo selv om;) Målet med aktiveringen er at finde job eller praktikplads. Jeg meddeler så glad, at jeg har fået praktikplads? Men hvad sker? Sagsbehandler fortæller mig, at de sagsbehandlere, der står for at udarbejde praktikpapirerne vil "se rødt", fordi jeg skal i praktik i en så kort periode, at det ikke er værd at fylde papirer ud! En kort periode på fjorten dage - som i sagsbehandlerens optik bliver til en uge, da Jobcentret åbenbart skal bruge en uge på at skrive papirerne. Jeg fortæller så, at jeg meget muligt kan blive i praktikplads efter at være kommet på dagpenge. Jamen, så kan jeg jo bare vente, til jeg kommer på dagpenge!
Ja, på den måde er det jo a-kassens problem at fylde papirer ud. Men det er godt nok overraskende, at Jobcentrets damer ikke gider passe det arbejde, de får løn for - Mens jeg forventes glad og gerne at arbejde fuldtid i praktik for en kontanthjælp? Kom ikke og sig, at det er mig, der er doven[;)]

joe - og dog!! trunte1970
Jeg håber, at du som ansætter behandler folk ordentligt. Det er der mange, der ikke gør. Spørg ledige, og du vil opdage, at mange gange har de søgt uden at få svar. Andre gange søgt og fået at vide, at jobbet var besat, skønt fristen ikke var udløbet. Atter andre gange søgt og blevet kontakte med spørgsmålet, om de havde en kvalifikation, som ikke var nævnt i jobopslaget, og uden hvilken man pludselig slet ikke kom i betragtning?
Og så videre, og så videre.
Lige som supplerende oplysning er Jobcentrene ikke meget bedre.Jeg har nu selv søgt job som jobkonsulent, da jeg kan se, at jeg nok nemt kunne gøre det ligeså godt som damerne på mit Jobcenter - se indlæg ovenfor[;)]
Så jeg forstår godt det synspunkt, at skal man stå til rådgighed for arbejdsmarkedet, må det også forsøge at stå lidt til rådighed. Når der fx klages over, at der ikke er kvalificeret personale, kan man jo spørge sig selv, om arbejdsmarkedet ikke selv kunne have ansat nogle praktikanter?
Bare et eksempel!

Er praktik relevant? Praktiker
Nu har jeg læst en del af dine indlæg i forskellige debetter. I de fleste af dem fortæller du, om dit praktikønske.
Godt for dig, at du har fundet en praktikplads.

Det betyder bare ikke, at du så ikke, at du ike skal følge de gængse regler. Det kan godt være, at praktik i dit hovede er den eneste og bedste vej til job. Resten af samfundet er uenig med dig. Faktisk har virksomhedspraktikken og "asættelse med løntilskud" fejlet stort, og er på vej ud (læs mere på www.ak-samvirke.dk som er en paraplyorganisation for a-kasserne).

Men om sagt godt, at du nu får din praktik - hvis du er glad (og endnu bedre hvis du kan få et job ud af det) er det jo bare fint. Derfor skal du stadig følge de almindelige regler.
Ganske ligesom damen, der skulle på efterløn.

Som en anden skriver: hvis grænsen for jobsøgning sættes til 3 måneder før efterlønsdato, er der nok mange der har 4 måneder til, der kan bruge din argumentation.
Udover det er der rigtig mange der vil give udtryk for at ville på efterløn, for at slippe for de slemme slemme krav til jobsøgningen.
Og da man jo ikke kan tvinge folk på efterløn, vil man jo ikke kunne sige noget til, når de trækker ansøgningen tilbage - kun for at indgive en ny startende fra om 3 måneder.

Den holder altså ikke: vil man have dagpenge, skal man altså søge job- Det er prisen for ofentlig forsørgelse, og den synes jeg altå ikke er høj.

Nu er jeg ikke helt med? trunte1970
Jeg søger altså job, og har forresten gjort det i lang tid under mit studium. Jo, praktiske erfaringer er et et must, hvis man med min baggrund skal have job. I øvrigt er det altid bedst at undgå huller i sit cv. Jeg har selv været aktiv for min fagforening DM, som vil give mig ret i, at praktik og studiejob hitter som vej til job efter studiet.
Jeg klager ikke over at skulle i praktik? Jeg klager over at Jobcentret ikke gider skrive papirerne under, men hellere vil overlade arbejdet til a-kassen! Det er trods alt Jobcenterdamerne og ikke mig, der får løn får at komme her.
Ja, jeg kan godt se dilemmaet med "efterlønsdamen". Men jeg synes altså stadig, at almindelig fornuft må have en gang på jorden, og det vil sige, at man ikke generer arbejdsgivere og ledige ved at bede dem søge job, som man udmærket ved, at man ikke vil få. Og det vil sige, at man naturligvis forlanger, at damen søger job også i de sidste mdr, men til gengæld affinder sig med, at hun søger vikarjobs og lign., som med rimelighed kan passes, selvom man skal gå af om tre mdr.[:)]

tak for link trunte1970
i øvrigt. Jeg læser nærmere der.

praktik fejler. trunte1970
Har tænkt lidt over, om praktik fejler pga den måde, det foregår! Her på Jobcentret beder sagsbehandleren folk finde arbejdspladser, de kunne tænke sig at være på, og så kontakter hun arbejdspladsen! Hvorfor? Arbejdsgiver kan da ikke undgå at få indtryk af praktikanterne som en flok uselvstændige får, der ikke selv kan gribe telefonen!
Behøver jeg at tilføje, at de erfaringer, jeg har gjort mig med frivilligt arbejde og lignende, i mit cv ikke bærer overskriften "frivillig", men fokuserer på den opgave, jeg har løst.

Tilbage til lovgivningen!!! Anonym
Der er en lov der siger, at folk skal søge arbejde og/eller aktiveres, indtil de fylder 60 år og går på efterløn (eller 65 år og går på folkepension).

Hvor skal grænsen være, hvis den ikke skal være 60 år?

Og hvis den så flyttes 3, 4 eller 6 måneder - hvor lang tid tror du så der går, før en 59 år og 5½, 7½ eller 8½ måneder gammel arbejdsløs himler op om det nytteløse i at søge arbejde, så kort tid inden grænsen?

Ja det er korrekt at jeg ikke har arbejdsløshed som prblem. Jeg er konsulent, og arbejde selvstændigt med opgaver af kortere eller længere varighed. Og det er min egen opgave at finde en ny opgaver, når den jeg er på slutter. Så kom ikke her og lær mig noget som helst om hvordan det er at skulle søge arbejde - det kender jeg alt til.