Arveligt eller...

Arveligt eller... Chas
Hej Trine,

Jeg mistede min far for nogle år siden pga. en blodprop i hjertet [:*(] Han blev kun 52 år... Siden da har jeg tænkt rigtig meget over, om risikoen for at jeg selv bliver ramt af en blodprop er større end den er for andre. Min mormor døde også af en hjertesygdom, så jeg tænker, at jeg måske har noget med mig i bagagen/generne.

Har du mon selv mistet nogen tæt på pga. en hjertesygdom? Og hvad har det betydet for dig?

Fedt at se dig i front for sådan en vigtig sag [:)] Det er beundringsværdigt, at du har tid og overskud til at stille op i den gode sags tjeneste!

[l]-lig hilsen Chas

Arvelighed Anonym
Ja - det er arveligt. Jeg er selv "belastet" med gener der hidtil har vist et overtal af hjerte-karsygdomme.

I den forbindelse er det umådeligt vigtigt at være bevidst om sin livsstil. Der SKAL sund og alsidig mad på bordet, der må IKKE ryges, alkohol i moderate mængder, masser af motion og vigtigts af alt: Du skal kende dit blodtryk og dit kolesteroltal. Det kan du let og enkelt få målt hos din læge, gerne en gang om året. Du er i en risikogruppe, og derfor er det vigtigt at følge med i din krops tidligste signaler på at noget kan være galt.

er det arveligt ......??. trinepanumkjeldsen
Kære Chas ...

tak fordi du skriver - jeg deler din sorg over at ha mistet din far. Det gjorde jeg osse selv for mere end 7 år siden. Min far blev 57 år - han døde på en rejse i østen med min mor...men det er en helt anden hsitorie.

Du spørger om hjertekar-sygdomme er arvelige .....det ved jeg faktisk ikke, om de er. Men det ville undre mig, hvis vi IKKE fik noget med i generne/bagagen. Derfor er det da rigtig vigtigt, at du er opmærksom på risikoen og måske opsøger en læge for at høre OM du er mere disponeret end andre ?

Det, jeg ved er, at kvinder typisk rammes af hjertekarsygdomme 10 år senere i livet end mænd - og at livsstil spiller en endnu større rolle end hidtil antaget - og at hjertekarsygdom er den hyppigste dødsårsag i danmark!!! - det overraskede mig meget, da jeg blev forelagt fakta om hjerte-kampagnen.

og nej - jeg har ikke mistet nogen i min nære omgangskreds pga hjertesygdom ..men jeg har nogle i min familie, der lever MED hjertesygdomme. Derfor støtter jeg kampagnen - det er ikke blot en god sag - det er osse en personlig sag for mig og rigtig vigtigt at vi blir klogere på de sygdomme, der hvert år koster omkring 9.000 danske kvindeliv.

hilsner fra Trine Panum