At flytte hjemmefra i lejlighed

At flytte hjemmefra i lejlighed Donna
Jeg sidder med en masse tanker i hovedet, som jeg håber I kan hjælpe mig af med.

Jeg er 17 år gammel og bor i ungdomsbolig, og jeg er derfor forpligtet til at flytte ud i en "rigtig" lejlighed når jeg fylder 18.

Jeg er selv ved at spare op til mit kørekort, sådan at jeg ikke skal tænke på det når jeg fylder 18. Så har jeg min børneopsparing som jeg regner med skal gå til indskud til en lejlighed. Nu sidder jeg bare og tænker, hvordan skal jeg dog få penge til alle de møbler jeg skal have i min lejlighed? Jeg kan selvfølgelig arbejde som de fleste mennesker gør, men jeg har tænkt mig at starte på en 3 årig uddannelse efter sommerferien, så jeg kommer nok til at leve af min SU og måske en smule arbejde ved siden af hvis jeg kan klare det.

Men jeg kunne godt tænke mig at høre hvad I gjorde da I flyttede hjemmefra. Tog I et lån eller? Jeg tænker lidt at det ville være løsningen, men allerede at have et lån som 18 årig, synes jeg lyder lidt for voldsomt [:|]

ja, det går oldefar
da nok, jeg flyttede i ejerlejlighed, samme udbetaling som indskud i en leje lejlighed og kun en lille smule dyre dengang, og det gælder stadig i mange byer, men ikke i de 4-5 største byer, havde en madras på gulvet et par mursten og nogle brædder udgjorde for en reol, et par øl-kasser som bord, et par skeer, gafler og knive et par tallerkner og et godt humør så har du alt til din start på livet. Har set at en 1 vær på 42 m2 i Randers koster 350.000,00 med 15.000 ud og 2.500 kr om måneden + el,vand m.m. Så held og lykke til

Hvad? Donna
Jeg synes ikke rigtig at det gav svar på mit spørgsmål [:)]

Du vrøvler Socialrådgiver m.m.
Du er ikke forpligtiget til at fraflytte din ungdomsbolig, når du bliver 18. Sikke da noget vås.
Du skriver også et andet indlæg, hvor du vil flytte i lejlighed med din kæreste og vil have kommunen til at betale! U-ha det bliver en brat opvågen for dig, når du bliver 18.

Det er ikke en menneskeret at have kørekort, så brug du dine opsparede penge på at købe møbler.


Ja, jeg arbejdede og modtog SU, gik på hf og passede det hele og gik i genbrug og købte det jeg manglede, eller det jeg kunne få råd til.

Senere på universitetet, modtog jeg SU, tog studielån og arbejdede.

Jeg fik kørekort som 30`årig

Hvorfor? K-milla
Hvorfor er du forpligtiget til at flytte i lejlighed når du fylder 18? De fleste ungdomsboliger/klubværelser/kollegieværelser mv. er beboet af folk over 18..

Desuden har du vel nogle møbler allerede? De kan jo sagtens bruges videre et nyt sted.. Ellers kan man ofte finde nogle gode, brugte ting i genbrug, på dba.dk etc.

Det kan jeg love dig for Donna
Både min konsulent og min sagsbehandler siger at hvis de kan se på mig at jeg kan klare mig selv når jeg fylder 18 år, så er jeg forpligtet til at flytte ud i en rigtig lejlighed fordi at der netop står andre unge som har brug for min lejlighed.

Hvis man IKKE kan klare sig selv når man er fyldt 18, så kan man blive her til man er 21, men der ér man også forpligtet til at flytte.

Jeg ved ikke om du misforstår mig når jeg skriver ungdomslejlighed. Jeg snakker ikke om en ungdomslejlighed til studie aktive folk, men en ungdomsbolig til unge med problemer der gør at de ikke kan bo hjemme hos deres forældre.

Jeg tror heller ikke du forstår hvad jeg mener med mit andet indlæg. Jeg har tænkt mig at flytte ud herfra INDEN jeg fylder 18, og hvis jeg gør det så er mit spørgsmål om kommunen betaler noget, i det jeg ikke er fyldt 18.

Det er kommunen der har ansvaret over mig nu, i det at jeg ikke bor hjemme hos mine forældre. Det er da ikke fordi at jeg vil have dem til at betale alt og leve som samfundsnasser - For det er det sidste jeg vil. De har bare ansvaret over mig INDTIL jeg fylder 18. Min mor må ikke engang udlevere penge til mig, ligeså vel som at jeg ikke må tjene over 1000 kr i md, NETOP fordi at de har ansvaret over mig og giver mig et fast beløb hver 14. dag.

Så jeg synes det er noget vås at DU begynder at snakke til mig som om at jeg er ude på at være samfundsnasser efter jeg er fyldt 18 :-S

Du misforstår Donna
Dette er ikke en såkaldt lejlighed til studie aktive unge, men en lejlighed til børn der har problemer så de ikke kan bo hjemme hos deres forældre.

Her hvor jeg bor, bor vi 2 personer i en 2 værelses lejlighed. Så har vi et værelse hver, med vores seng, tv, sofa og hvad der nu er plads til og så deler vi køkken og bad. Så jo, jeg har nogle møbler, men det er ikke meget.

Har jeg skrevet at det er en menneskeret? Donna
Jeg vil gerne have kørekort, derfor spare jeg op til det. Det kan jeg ikke se problemet i?

Spørgsmålet Donna
Jeg forstår heller ikke hvorfor I begynder at skrive om dét. Det er nemlig ikke det mit indlæg handler om.

Jeg kunne bare godt tænke mig at vide hvad I gjorde da I flyttede hjemmefra, og om der var nogen der tog et lille lån, som jeg har i tankerne nu [:)]

Vi har alle svaret dig - du fremturer Socialrådgiver m.m.
Oldefar har fortalt dig, hvad han gjorde dengang, han flyttede hjemmefra. Endvidere har han givet dig et godt råd om lejlighed.

Jeg har svaret dig, om hvad jeg gjorde, dengang jeg flyttede hjemmefra,..og givet dit et forslag til hvad du kan bruge din opsparing på.

K-milla har også svaret dig, ganske pænt endda.


Det er lidt svært at hjælpe dig, når du ikke "hører", hvad der bliver sagt.

Prøv at læse svarene èn gang mere, så falder 25-øren nok også for dig.

Nej Donna
Du begyndte nærmest at prale med at jeg ikke havde ret. Hvis du var socialrådgiver burde du vide at man er forpligtet til at flytte ud når man er fyldt 18 - HVIS man kan klare sig selv, og ellers som 21 årig. Du begyndte netop at snakke om alt mulig andet, som ikke havde med mit spørgsmål at gøre.

Jeg har ikke sagt at K-milla ikke har svaret mig pænt. Jeg synes at Oldefar og K-milla var de eneste der skrevet noget pænt [:)]

Hvis du skriver her for at diskturer og få bekræftet din viden, så synes jeg du skal finde et andet sted at ytre dig.

Hej med dig Stine28
Jeg var godt nok først 20 da jeg flyttede første gang, men jeg kan godt sætte mig ind i det. Jeg kan godt forstå, du vil have kørekort. Det ville jeg også. For det giver sgu en frihed. Jeg valgte så at købe en ejerlejlighed med min daværende kæreste, hvilket var rigtig rigtig hårdt for mig, og fik kun reddet røv fordi min kæreste havde fast løn.

Da forholdet krakkede skulle jeg ud og have mit eget sted at bo. Med en SU. Jeg fandt en billig andel og så lånte jeg 20000 kr til møbler. Jeg havde 15-20 timer i Kvickly om ugen ved siden af, og det hang faktisk fint sammen. Men jeg var ikke millionær.

Nu har jeg fast arbejde og netop bygget hus med min kæreste. Nu er økonomien ikke så streng mere....det var bare min version!

Go lørdag[;)]

Hej Stine Donna
Tusind tak for din historie. Det lyder da rigtig spændende med jeres nye hus [:)]

Som "Socialrådgiver" skriver ovenstående er det ikke menneskeret at have kørekort, men det ville bare være en fordel. Hvis jeg så selv kan spare op til det nu, hvor jeg ikke skal bekymre mig så meget om penge til når jeg flytter, så er det jo bare perfekt.

20.000 kr det var mange penge. Hvor lang tid gik der før du fik dem betalt, hvis jeg må spørge. Og hvor meget rente betalte du oveni?[:)]

Tak og god lørdag aften til dig også [;)]

hvorfor eramitten
kære du! jeg er rundet de 50. og det er da først nu jeg er er etableret.
møbler finder/får ma, genbrug m.m.
Der komme hen af vejen.
Skal man absolut have villa volvo og vovse med det samme?

sådan eramitten
glemte lige at sige ! jeg tog en masse lån da jeg flyttede...skulle have bil og stor lejlighed.
det jeg vil sige undgå lån kæmpede med det i 25 år.

Eramitten Donna
Nej, det er slet ikke det jeg prøver at sige. Jeg vil bare gerne have styr på tingene og bo ordenligt. Men jeg må indrømme at jeg ikke lige umiddelbart har tænkt mig at købe ting fra genbrug.

Eramitten. Donna
Det lyder ikke rart. Det er heller ikke sådan at jeg har tænkt mig at købe den største og mest luksuøse lejlighed ned til vandet og bil på samme tid. Tværtimod vi tænker på en forhooldsvis lille 2 v. lejlighed og vi har ingen planer om at købe bil foreløbigt. Når den tid kommer om nogle år, så er det heller ikke en splinter ny bil vi skal have. Bare den kan køre, så er det jo fint nok. På det punkt er jeg så heldig at have en rar mor der har sagt at jeg må låne hendes bil til hver en tid, så det er ikke det jeg går og spekulerer på [:)]