At købe en kat !

At købe en kat ! stig-eriksen
Beslutningen er taget - selvom jeg altid har været hundeelsker, har mine 2 småtøser tvunget mig i knæ og overtalt mig til at anskaffe en kattekilling.

Men uerfaren som jeg er, da jeg jo altid har elsket hunde, søger jeg et par råd:

* hvornår må man kastrere en hankat ?
* skal de have ormekur ?
* skal de øremærkes ?
* hvornår skal de vænnes til at sove ude i skuret ?

Der er sikkert andre ting jeg ikke har tænkt på, men det kan I nok hjælpe mig med ;o)

hvis den skal sove i skuret dulkis
gider jeg slet ikke svare dig.

Kun Miauuuw
nogle af tingene ved jeg.

Alle husdyr skal have ormkur ;o)

For at din kat ved hvor den hører hjemme, skal du holde den indedøre de første 14 dage, så der her ikke kommer til at herske en usikker/utryghed.
Selvfølgelig må du gå tur med din kat (men i bånd) - igennem de 14 dage.

kattens værn Anonym
Jeg ville køne den gennem kattens værn der får du alle de oplysninger du har brug for

Undskyld deer
Men hvad skulle der ske ved at den sover udenfor, såvidt jeg ved er en kat et ude dyr af natur.

Hvor i landet... abcd&e
bor du?

Der er Tinggården ved Århus, hvor du kan købe katte der er neutraliserede, og med ormekur.

(Der har været udsendelser fra steder i TV, og de bliver som alt andet genudsendt igen og igen og.....)

Jeg har selv en kat derfra og dens eneste problem er at den ikke kommer når jeg kalder *gg*

Der er sikkert andre steder i landet som det, men dem kender jeg så ikke.

Den metode er klart den billigste, da det du betaler faktisk kun dækker ormekuren , og du er rimelig sikker på at du får en "normal" kat, altså ikke en kat der har været mishandlet eller vokset op hos galninge.

Det Feminette
er en hund altså også (udedyr fra naturens side), og selvfølgelig lader man hverken hunde el. katte sove i et skur, hvis man har taget dem til sig.

Katte kan li friheden Katteelsker45
Og befinder sig faktisk bedst når de kan rende ud som de vil.
Jeg kender mange hvor deres katte bor dejligt i skuret, så hvad er der galt med det.

Det er meget normalt og godt for dyret

katten er et udedyr ja Kæledyret
Og den har det bedst ude, katte skal have mulighed for at komme ud når det passer den.
en kat skal ike dersseres som en hund, men skal have sin frihed.

katteoplysninger gitte76
hejsa

Du spørger om hvornår en hankat kan kastereres. Det kan den ved 6-7 måneders alderen. Måske kan du også vente til 8 måneders alderen, men man siger som regel når den begynder at skifte tænder. Ellers kan du se hvis den begynder at tisse andre steder udover kattebakken, så er det tid til at det skal ske hurtigst muligt. Jeg har selv to katte. En han og en hun. Min hankat er nu 8 måneder og skal kastereres på tirsdag, den har først nu vist de første tegn. Hvis du får den kastereret for tidlig har jeg hørt noget om at så bliver den ikke så stor, jeg ved ikke om det passer, nogen dyrelæger vil hvis heller ikke gøre det så tidlig.

Du ønskes held og lykke med det lille væsen, du vil få mange glæder af den forhåbentlig. Du skal lige være opmærksom på at når du anskaffer en kat, at den kan ødelægge mange ting, hvis du ikke er over den med. Ved opdragelsen er en vandpistol en god ting at have.

mvh. Gitte

En lille mis ;o)) mummi-39
Du vil se inden du aner af ´det vil du komme til at holde af katten som det dejlig selvstændige dyr det er. Men skuret..?? Det skal du lade den vælge som sit sted.. HVIS den vil og om ikke andet så kan du anskaffe dig en kattelem som i monterer så den har frit valg, du kan ikke lukke den inde der om natten hvis du havde tænkt dig det….

Skal katten være udekat, så skal den have frit valg og katten er jo et natdyr , så er det en udekat i skal have, så er nætteren det mest foretrukne tidspunkt for en kat at være ude i da der sker mangt og meget i natten ;o))

Kattelemme vil dog være bedste egnet til at montere i døren til Jeres hjem. Bor i så der er natur og det vil være kanon for katten, at kunne nyde udelivet, for katten er og bliver et udedyr ;o)) Og som andre er inde på…-den nye mis den lader i blive indenfor i de første 2 uger… Den skal lige have chancen for at vænne sig til jer, det nye hus og alle de gemmesteder der er, duftene og at i nu er de nye “ mad mødre”

Du bor jo i Esbjerg og jeg ved ikke hvordan det ser ud med katte hjem der omkring, om i har noget som Tingskoven, som vi har i Århus, for et sådan sted er det perfekte for køb af kat. En voksen forladt kat kan man være meget heldig med, men en killing vil være at foretrække, da i her præger den selv fra start og pigerne,, -og i selv, skal have det helt sjove med fra start med en killing. Det vil give anledning til mange smil og sjove stunder ;o)))

Ellers er der utallige der har til salg i alle mulige slags aviser og opslag i lokale butikker. Vælg gerne nogle hvor de kræver et lille beløb og hvor der evt. er anført. Sælges KUN til voksne eller , kun til børn ifølge med voksne ;o)) Pigerne skal jo med og kigge… Bar de kan blive enige så ;o)))
Meget gerne fra et sted hvor de har børn, så er katten vandt til børn, sådan nogle skal man jo også vænne sig til som kat ;o))

Hvis ikke den har fået ormekur, hvis i vil købe privat, så gør som noget af det første det at i smutter forbi den lokale dyrlæge, tag pigerne med. Der er lærdom i sådan en tur ;o)) Og den kan blive vaccineret…

Så kan i få tjekket det nye medlem i familien og få en snak om hvornår i skal komme tilbage og få den kastreret, hvilket normalt gøres i 6 mdr. alderen og der i samme åndedrag, når den nu er bedøvet, så får i den øre tatoveret, på den måde slår man to fluer med ét smæk og katten nøjes med kun én bedøvelse…

Pøj Pøj med jeres søgen ;o))

/Mummi


Her lidt link til jer, både sjov og lærdom ;o)


http://www.kattegalleri.dk/

http://www.katteinfo.dk/Her et herlig link til jeres piger ;o))

http://whiskas.dk/whiskas/da-DK/default.htm

Ikke nødvendigvis skuret... stig-eriksen
...men regner da med den skal være udenfor det meste af tiden - vi forlader hjemmet kl 0730 og er ikke hjemme igen før kl 1630 så det er jo mange timer den skal tilbringe alene...

Derfor tænker jeg den har bedst af at have et udendørsområde som "base"

Nogen ide om.. stig-eriksen
...hvad sådan en ormekur ca koster ?

Ved godt jeg kan søge info på nettet men hvis du lige ved det, er jeg selv fri for at lede ;o)

Har set... stig-eriksen
...Dyrenes Beskyttelse har internater rundt omkring, hvor man kan "arve" en kat for ca kr 450

Bestemt en mulighed !

Tak for... stig-eriksen
...info - der er jo så forfærdelig mange ting man skal sætte sig ind i som 1. gangs-køber.

Vi venter 7-8 måneder med at give ham et højere leje ;o)

Kære Mummi stig-eriksen
Tak for de gode forslag og links - vi bor ved et skovområde så der er rige muligheder for Lukas (tøserne har alleredt givet ham et navn) at jage..

Tror da bestemt jeg - med tiden - bliver glad for ham, men du ved én gang hundeelsker altid hundeelsker....Om ikke andet så for tøsernes skyld

Vil dog forsøge at vænne ham til at bruge vores skur (som er isoleret, varm og behageligt) - selvfølgelig skal han også have lov til at rende rundt indenfor (hvis han vil), men er ikke så vild med at skulle få lavet en lem i døren (plasticdør med 2 store ruder)

Ingen idé? Miiauuw
jeg er et hundemenneske og kigger ikke på økonomien, når jeg vælger at anskaffe mig et dyr - det hedder ansvarlighed.

sove ude?? musse123
ja katte skal have adgsng til at komme ud. men mine katte vil da godt nok ikke sove udenfor om natten. det er da også synd!!