At svare tilbage

At svare tilbage chinc
Hvad er der blevet af almen pli hos dansken?

Jeg oplever flere og flere gange, at folk ikke svarer tilbage på forskellige ting, f.eks.:

Jeg var til jobsamtale, får at vide at de vil kontakte mig når de ved noget nærmere. Jeg kunne jo have sagt mig selv det, men der kom aldrig svar.
Havde det været så forbandet besværligt lige at skrive en mail, eller ringe op, og sige at man ikke havde fået jobbet?

På et tidspunkt søgte jeg i en anden forretning. De blev ved med at sige at de ville vænde tilbage til mig, men det skete bare aldrig... Efter jeg havde været der inde 4-5 gange, for at høre nærmere, og der bare ikke skete noget, så droppede jeg det til sidst. De kunne da godt lige have sagt, at de ikke have interesse i at ansætte mig, og ikke ville kontakte mig, frem for at få mine forhåbninger op.

Det er da muligt at jeg er naiv, men man kan sq da godt lide være høflig. Men nææææh nej, det hele skal bare gå så stærkt.

Og så har jeg f.eks. sat nogle dyr til salg. Der var et par forbi og kigge på dem og alt muligt, de ville så tage hjem og snakke om det, og siden har jeg ikke hørt noget fra dem.
Hold da helt op hvor kan jeg blive tosset over sådan noget. Det er da fair nok at man ikke vil have dem, men man kan da godt lige ringe eller skrive tilbage, og sige at det ikke har interesse alligevel. Hvad nu hvis jeg havde haft nogle andre potientielle købere, jeg havde afslået?

Det er simpelt hen for dårligt at folk ikke kan finde ud af lige at skrive eller ringe, hvis tingene ikke bliver til noget alligevel.

Hvor pokker er høfligheden forsvundet hen?
Er den røget ud sammen med alle andre værdier, i det forbandede materielle samfund vi lever i?

Der er da ikke noget at sige til, at folk stresser sig selv halvt ihjel, når de har så taravlt, at de ikke engang har tid til at udvise lidt almen høflighed.
Øv hvor er det altså surt at folk er så fandens egocentrerede, at de tror, at alle andre er parate til at smide alt hvad de har i hænderne, for at følge deres rytme.

Dem af jer der er sådan, tænk jer lige om en ekstra gang, og hvis i er ligeglade, så skulle i satme skamme jer noget så grusomt!

Ja, helt enig Almindelig Dansker
Du har fuldstændig ret.

Jeg tror, at det er et af liberalismens åg. Alle er sig selv nærmest.

Ingen respekt for fælles værdier, kun for det jeg selv har.

Må håbe at det ændrer sig, når folk indser ensomheden ved at være liberal.

Helt enig monicamp
Jeg har selv prøvet det der med jobbet og man går lidt og venter med forhåbningerne oppe og så bliver man bare sat på vente, til man selv gætter svaret - virkelig surt.
Men det er utroligt hvordan folk tænker. "Jeg er mig selv nærmest" så derfor bliver der tit digtet en masse undskyldninger...
Utroligt hvad folk kan finde på.

Godt indlæg

Knus

systemet leif nasser
du har da ret, men tænkt lige over det med arbejdssøgning, f.eks. en enkelt arbejdsgiver søgte en medarbejder og fik over 300 ansøgninger, alle ansøgningerne burde have svar som en selvfølge men det tager alligevel mere end 5 minutter at gennemlæse ansøgningerne, 5 X 300 min. = 1500min. = 25 timer, à 120 kr. 3000 kr. hvis du er lidt seriøs. Der bliver derefter udvalgt en håndfuld, der bliver indkaldt til samtale af ca. 20 min. varighed, = ca. 1,5 timer, derefter svar til de 299 ansøgere der ikke fik jobbet, 299 kuverter à 1 krone, 299 frimærker af 4,25 = ca. 1600 kroner + tiden med at lægge brevene i svarkuverter osv.

så selvom jeg giver dig fuldstændig ret, kan jeg indimellem godt forstå at der, indimellem, ikke kommer svar.
jeg har da også været ud for en jobannonce, hvor ansøgningen gik igennem AF af den simple grund at arbejdsgiveren ikke havde tid til at alle ansøgere henvendte sig personligt, det ville koste ham meget i tabt arbejdstid.
endvidere er det et "krav" at du som arbejdsløs også sender ansøgninger uopfordret, gode og attraktive arbejdspladser bliver derved bombarderet af ansøgninger fra ledige, mange af ansøgningerne er ikke seriøst ment men et resultat af "kravet" om et vist antal ansøgninger, du kan jo altid sende til virksomheder du er sikker på ikke vil ansætte dig. disse virksomheder vil på et eller andet tidspunkt løbe surt i det og begynde at behandle ansøgere på en uhensigtsmæssig måde.

En ting er chinc
at jeg sender en ansøning, og ikke får svar - det kan jeg forholde mig til.

Det jeg IKKE kan forholde mig til, er at være til en samtale, få en ca. dato på hvornår de vil vende tilbage, og så bare aldrig høre fra dem igen.
Det er pisse frækt at gøre sådan. Så kan man i det mindste sige, at man ikke har i sende at kontakte en igen...