Atomkraftværk! Hvad sker der inden i?

Atomkraftværk! Hvad sker der inden i? emilieduus
Jeg sad lige og tænkte på, hvordan foregår det egentlig inde i et atomkraftværk? Og forklar det helst på den mest forståelige måde som mulig! Ikke alle mulige uforståelige ord, så som "komponent" e.lign.

Prøv at Svend Nu
Google "Atomkraftværk" så kommer den første side op som godt nok i "svære ord" forklarer hvordan det virker men ikke mindst også med billeder.

Megel enkelt svar Besvareren
Atomerne "gnides" op mod hinanden og varme opstår, ligesom når du gnider dine hænder om vinteren. Det hele forgår i store vandtanke, så vandet fordamper. Vanddampen driver turbinerne, så elektricitet bliver skabt. Det var vidst den mest enkelte måde, at svare dit spørgsmål på.

Se her Anonym
Lidt sjovt at du skriver under "Mystikkens Verdens", men ok...

Den korte forklaring.

Et atomkraftværk virker ved kernespaltning - den såkaldte kernefission.
D.v.s. at tunge atomkerner deler sig i to mindre atomkerner og samtidig frigiver energi.
Denne energi kommer i form af varme, som bruges til at varme vand op til damp.
Den damp driver så igen en turbine, som driver en generator.
Det er generatoren, som laver strøm.

I bund og grund fungerer et atomkraftværk på samme måde som et olie- eller kulkraftværk. Man skaber varme som til sidst skaber elektricitet. Det er kun måden man skaber varmen på, som er forskellig fra kraftværk til kraftværk.

Hvis du ønsker en længere forklaring skal vi ind på radioaktivitet og henfald og frie neutroner og mere af samme skuffe. Hvor interesseret er du i atomfysik og hvor meget ved du i forvejen?

Sådan.: Elle
Det fungere sådan at ser er nogle stave med uran i. i mellem de stave, er der nogle andre stave. Uranen hopper fra stav til stav, og så bliver stavene varme.
Stavene er inde i sådan en beholder. Rundt om beholderen er der vand. Når beholderen bliver varm, begynder vandet at fordampe. det damp kommer så op i en generator som laver damp om til strøm :)

Her :) Nikolaj
http://www2001109.thinkquest.dk/energi/atom.html