Att Ftg

Att Ftg kristen123
Godmorgen Ftg

http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=6&conference=217%20&posting=877865

Jeg noterede i din historiske gennemgang af treenighedslæren en
passage.

"Mødet i Nikæa hævdede ganske vist at Kristus var af samme væsen som Gud,
hvilket lagde grunden til den senere treenighedsteologi."

Kristus var af samme væsen som Gud.

I begyndelsen var ordet, og ordet var hos Gud, og ordet var Gud.

Når Gud fortæller om sig selv, refere det til sandhed. Når Jesus taler om Gud, refere det til sandhed. Så sandt jeg lever, siger Herren.

Ordet er sandheden. Formoder vi begge er enige.

-----------------------------------------------

Tallet 7 står i Bibelen for åndelig fuldstændighed.
Tallet 6 er noget som forsøger på at være fuldstændigt, men som ikke er det. Det forsøger
på at være 7, men kan ikke nå op til det.
Når noget nævnes tre gange i Bibelen betyder det, at det bliver slået fast med eftertryk.
For eksempel dyrets tal er 666, noget som er fuldstændigt ufuldstændigt, noget der bestemt
ikke dur. Tallet 10 står for fuldstændighed i jordisk henseende. - Citat FTG

Jeg henviser her til en tidligere debat.

http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=6&conference=217%20&posting=619146

-----------------------------------------------

Hvis Gud vil "slå noget fast med efterrtryk", vil Gud nok bruge tal retorikken?!

Når nu vi kan finder denne tal retorik. Foreksempel, da Gud kom til Abraham ved 3 skikkelser før Sodomma og Gomorras tilintetgørelse eller de 3 visemænd, der kom til Jesus krybe efter hans fødsel. Giver treenighed en vis "logik".

Nemlig den, at noget skal slås fast med eftertryk. Derfor syntes jeg dit argument om treenigheden ikke har været en klar bibelsk lære, måske ikke er et endegyldig argument mod treenigheds læren. Taget i betragtning at hele messias profetien er i lignelser og gåder.
Det er vel netop hvad man forventede ved den kommende messias, at nået skulle slåes fast
med eftertryk. Det er vel hvad alle profetierne netop sigter i mod.

Foreksempel:Jer 31,31-34
"Der skal komme dage, siger Herren, da jeg slutter en ny pagt med Israels hus og
med Judas hus, en pagt, der ikke er som den, jeg sluttede med deres fædre,
den dag jeg tog dem ved hånden og førte dem ud af Egypten. De brød min pagt, skønt det var mig, der var deres herre, siger Herren.
Men sådan er den pagt, jeg vil slutte med Israels hus, når de dage kommer, siger Herren:
Jeg lægger min lov i deres indre og skriver den i deres hjerte. Jeg vil være deres Gud, og de skal være mit folk. Ingen skal længere belære sin landsmand og sin broder og sige: Kend Herren! For alle kender mig, fra den mindste til den største, siger Herren. Jeg tilgiver deres skyld og husker ikke længere på deres synd."

Istedet for den dommedags attitude, der ligges for dage igennem hele Ezekiels. "Jeg er Herren" og "Så skal de vide, Jeg er Herren" er denne nådes pagt ved Jesus Kristus EN HELT NY PAGT. Nyt skal det være i henhold til profetien! Find ved hver pagt der indgåes at Gud manifestere sig som et eller andet.

Gud er selvfølgelig af Guds væsen. Vi kan vel godt sige Jesus Kristus er af Gud væsen, i det sandheden og ordet er Gud. Det viser sig Gud væsen kan vise sig som mere end blot en, som ild i en busk eller en tordensky eller i et menneske.

"Men selv blev han alene tilbage, og en mand kom og sloges med ham til daggry. Manden indså imidlertid, at han ikke kunne vinde kampen. Da gav han Jakob et slag på hoften, så den gik af led. Og han sagde: Lad mig være, for det begynder at blive lyst! Men Jakob gispede: Jeg giver ikke op, før du velsigner mig! Hvad er dit navn? spurgte manden, Jakob, svarede han. Du skal ikke længere hedde Jakob men Israel, sagde manden. For du har kæmpet med Gud og mennesker - og sejret! Jakob."

Jeg er enig i Gud er en, men han kan være uendelig mange på samme tid (Jødernes mange navne for Gud) og stadig bibeholde sin sande natur, nemlig den ene. At kende Guds navn til perfektion er det samme som at se Guds ansigt. Jeg mener derfor, en "sand" tilbedelse af Gud ikke er mulig. Vi kan simpelt hen ikke foretræde JHVH, i dens oprindelig natur.

I så fald ville det være den ultimative tilbedelse, og temmelig kortvarig i denne verden.

Ha det godt på Solen

At ftg både kan være.............. jalmar
.

........ENIG - næsten ENIG - UENIG ! = TRE "-ENIGHED"

I din tekst på samme tid, ER sandsynligvis et indlysende faktum.(lol)


Med venlig hilsen

jalmar

Jeg vil rose dig for at du er så grundig i dine undersøgelser. ftg
Jesus sagde: "Men den time kommer, og den er her nu, da de sande tilbedere vil tilbede Faderen i ånd og sandhed, for det er sådanne tilbedere Faderen søger." (Johannes 4:23)

At tilbede Gud i sandhed vil sige at tilbede Gud som han er. Det er derfor ikke lige meget om man tilbeder en treenig gud eller "den eneste sande Gud". (Joh. 17:3) Faderen søger jo dem der tilbeder i ånd og sandhed. Derfor må vi sikre os at vi tilbeder ham på den måde han godkender.

Dit spørgsmål var om treenigheden i virkeligheden stammer fra Østens religioner, da vi finder treheder af guder i alle religioner pånær jødedom, islam (og Jehovas vidner). Jeg svarede ved at sende dig et enkelt kapitel fra brochuren: Skal man tro på Treenigheden? Jeg anbefaler dig at læse HELE brochuren, for der får du besvaret alle de spørgsmål du stiller. Brochuren er gratis og fås ved henvendelse til Jehovas vidner.

"Gud er en ånd, og de der tilbeder ham bør tilbede i ånd og sandhed.“ (Johannes 4:24)

Med venlig hilsen, ftg.

sandheden er paxus
ligesom en stor sleben diamant med mange facetter de kan ses fra mange positioner og hver facet giver forskellige brydninger af lyset nogle røde andre blå og så videre men det er stadigvæk kun en menneskesleben diamant og GUD er lyset som reflekteres i den og så kan i diskutere til dommedag hvilken trekant der er den rigtige,altså glo ikke så meget på fingeren men se hvorhen den peger. venlig hilsen og jingle bell paxus

Udmærket, ftg
men hvad skal vi bruge diamanten til? Er det ikke bedre at se sandheden som den er?

Billedet er udmærket, paxus, men passer ikke helt. Det er Gud der er sandheden.

Venlig hilsen, ftg.