Av mine ankler

Av mine ankler Nybegynderen
Når jeg går/løber kan jeg få usandsynligt ondt i anklerne. Jeg har altid haft problemet i perioder, og har sådan set troet at det var fordi jeg sled mine sko forkert. Jeg slider ydersiden af hælen helt igennem, før jeg dårligt når at slide på indersiden (den side der støder mod den anden fod). Så når jeg har haft ondt, har jeg købt nye sko, og det har altid hjulpet...indtil nu.

Jeg er lige startet med at løbe. I ualmindelig dårlig form, så jeg er startet på et løbeprogram fra I forms hjemmeside for håbløse atleter som mig. Det lyder i stil med gå i fem min og løb i et min...osv. Jeg er vant til at gå meget i hverdagen...så jeg tror ikke det er en "løbebelastning", for jeg er jo dårligt kommet i gang med at løbe.

Nogen der ved noget om det?
Er det skoene der ikke støtter ordentligt?
Skal jeg have nogle indlæg?
Skal det bare trænes?
Eller skal jeg bare holde mig under dynen og se soaps?

Synes du sol76
skal få foretaget en løbetest i din sports/løbe butik, så du er sikker på du får de rigtige sko til dine fødder og din løbestil. Det kan hjælpe meget :o)

lige nogle flere spørgsmål .o) Nybegynderen
Anede ikke at man kunne få foretaget sådan en. Hvad gør man? Bestiller tid, eller kommer bare? Og er det alle sportsbutikker der har sådan en test?

Hej flaks
At du slider dine sko helt skæv i den ene side og du slår fødderne mod hinanden, tyder på at du har en fejlstilling. Den gør at dine fødder og knæ, ikke har den optimale Stilling Det sætter sine spor hele vejen op i din kropsholdning.
Men det mærkes nok først om en hel del år. Når alle de dårlig domme der følger med, begynder at melde sin ankoms.

Men jeg vil anbefale dig at få lavet et par indlæg der er lavet specielt til dig. Det koster godt nok lidt mere end at gå til en sportsbutik. Men så er det også noget der virker for dig.

Du kan finde en bandagist eller en statsautoriseret Fodterapeut.
Og forhøre dig. Jeg tror altså at du skal have noget der er lidt mere gods i end det en ekspedient kan hjælpe dig med. Jeg siger ikke han ikke ved hvad han snakker om og sælger, men som sagt tyder det på at du har brug noget der er lidt mere tilpasset dig.

Bandagister må du google. Men du kan finde en Fodterapeut her på denne hjemmeside. Så ring og forhør dig om priser og hvad du ellers måtte have af spørgsmål.
http://www.lasf.dk/Default.aspx?tabid=570
Ude til højre klikker du på dit lokale postnummer.

Og skulle du få lavet et par indlæg. Så hver kritisk med dem. Du betaler jo for en vare. Det kan være de skal slibes til og ændres lidt. For de er lavet, til at passe til dig. Og et par indlæg må ikke være ubehagelige at gå med. Så må Fodterapeuten ændre dem til de føles som om de ikke er i skoene mere.
Hun vil også kunne hjælpe dig med fodøvelser der hjælper på dit problem. Da nogle af dine muskler i foden er blevet slappe af at ikke blive brugt, og andre har arbejdet for hårdt og skal aflastes.

Bliv i sengen og se soaps. Anonym
Nej, selvfølgelig skal du ikke det.

Det lyder som om du ikke har de rigtige sko. Har du fået foretaget en løbetest der hvor du køber sko? Det lyder meget som om du vipper lidt for meget udad på dine fødder, og det er bestemt ikke godt når du skal løbe. Måske skal der være en anden affjedring i dine sko, så dine fødder bliver 'tvunget' ind i en mere korrekt stilling.

Det kan selvfølgelig også være at du skal have indlæg, som kan rette din fod op i den rigtige retning, og dermed hjælpe med at du træder rigtigt på foden når du løber.

I hvert fald, så skal du have checket hvorfor du får ondt i fødderne når du løber - for ellers så løber du jo ikke, og det er faktisk en rigtig dårlig løsning.

Laves til skoene flaks
PS Indlæggene kan laves til de løbesko du vælger. Der skal være løs indlægssål i. Så de kan tages ud og indlægget ligges i. Det smarte er at skoene ikke bliver ændret eller ødelagt af at der kommer indlæg i. Og du kan så kun bruge dem i samme type sko. Det er det eneste minus der er ved indlæg. Men det opvejer så det plus man får ud af dem.

Det lyder som om.... Anonym
...du er offer for subpronation.

http://www.sportmaster.dk/bag_om_maerkerne/asics/pronation/

Sportsbutikker til løbere har... mette-webnestor
Hej og tilykke med at du er kommet igang - super!

Men skader er jo det værste, der kan ske, og det der kan få dig hjem under dynen igen, så du SKAL gøre noget ved det!
Det er ikke lale sportsbutikker, der har løbebånd til at tage test af løbernes stil. men de større har oftest, og har også uddannet personalet så de ved, hvordan de skal guide dig.
I Kbh. er der butikker som Endurance sport og Marathon sport. De er MEGET seriøse, og lader dig prøve flere par, som de videofilmer dit løb i. Bagefter afspiller de videoen i helt langsom, og så kan de se præcis hvordan dine fødder arter sig i de forskellige sko - og så bliver de ved med at hente frem fra hylderne, til de finder et par hvor du løber perfekt :)

Lad dig ikke skræmme af at de hedder noget med fx marathon - det betyder bare, at de virkelig går op i løb, og er super dygtige til at finde ud af hvad der netop kan hjælpe dig med din måde at pronere / vride dine fødder rundt i landing og afsæt...!
De butikker jeg kender kræver ikke, at man bestiller tid, men du kan jo prøve at ringe til din nærmeste større butik på forhånd og spørge om de filmer osv...

Held og lykke,
Mvh. Mette