Bør ikke-kristne betale kirkens personel?

Bør ikke-kristne betale kirkens personel? simon-says
Hvor ligger rimligheden for at jeg som ikke-medlem af folkekirken stadig betaler til folkekirken, nu bare skjult?

Da præster og biskoper er ansat af den danske stat, får de deres løn fra finansministeriet, dvs. at alle der betaler skat skal betale deres løn.

*FB* - Lad dem der bruger kirken betale deres løn

Hvorfor skal andre FedeBritts mor
være med til at betale din førtidspension og din kørestol, lift og andre hjælpemidler?

Fordi... deseje
Det er fordi der er indgået en aftale mellem folkekirken og staten om at folkekirken tager sig af registrering af alle nyfødte, navneændringer osv. og tilgengæld betaler staten så præsternes løn.

Jeg synes sådan set at selve ideen i aftalen er fin nok. Langt størstedelen af de nyfødte skal alligevel forbi et kirkekontor fordi de bliver døbt, så kan kirken jo ligeså godt indsamle informationer og give dem til staten.
Men du har helt ret i at det er åndssvagt at staten så skal betale præsternes løn, det giver ingen mening. I store sogne er det netop ikke præsterne der tager sig af registrering, men kordegnen eller andet personale (og deres lønninger betales over kirkeskatten, ikke fra staten).
Man skulle langt hellere se på hvor lang tid kirken bruger på de opgaver de tager sig af for staten, og så få staten til at betale det, det egentligt koster. Jeg aner ikke om kirken så skal have flere eller færre penge, men det ville være en mere fair ordning.

Der skal kun være een kirke! Den kristne hedning
Inspireret af kommunalsammenlægningerne, fusionerne af utallige uddannelsesinstitutioner, Skat og ikke mindst de nordjyske motorveje er der kun en logisk mulig løsning:

Der skal kun være én (1) Folkekirke i Danmark, og den skal ligge i Skagen.

Hvorfor skal folk absolut i kirke for at blive gift eller få deres børn døbt? De ku' vel - stadig i flg. den nuværende regerings "logik" - bare sende en mail!

Så Kunne Du socrates
blive ved:

1. hvorfor skal voksne uden børn betale til børnehaver/skoler?

2. hvorfor skal ikke rygere betale for at rygere bliver behandlet?

3. hvorfor skal slanke betale for at fede har større fravær og sygdom/hospitalsindlæggelse?

4. hvorfor skal jeg betale til hundrede tusinder af muslimers underhold, når jeg altid har været imod?

5. osv, osv......

MEN???? -skal du BEGRAVES??? hvis så hvor??
skal du brændes/bisættes?? hvis så hvor??

og hvem skal betale?? - DEM som altid har betalt kirkeskat?? så kan du måske godt bruge kirkeskatten?? men det er bare ikke muligt - ingen kirkeskat, ingen begravelse på en kirkegård.

så du har selvfølgelig den mulighed at blive kulet ned udenfor muren, hvor kommunen har et område hvor hedninge, vantro og andre obstanatikere, kan blive hældt ned i et hul, som graverne inde fra kirkegården modvilligt vil grave mod gavmild ydelse - så vidt jeg ved må familien selv kaste jorden tilbage. ceremoni og evt. muzak står de efterladte for.