Bør telefonsælgere forbydes?

Bør telefonsælgere forbydes? komododragon
Jeg er netop lige blevet ringet op af en der ville sælge mig et avisabonnement. Det er sket utallige gange for og jeg synes faktisk at omfanget er tiltaget.
De ringer oftere og er mere påtrængende end nogensinde.

Jeg er lige ved at synes at der må nogle skrappere reguleringer til. Jeg synes, at det er irriterende at blive ringet op om aftenen og skal tage stilling til et eller andet tilbud. Jeg mener de forstyrrer privatlivets fred. De burde ikke have lov at ringe efter kl 19 og et givet selskab skulle ikke have lov at ringe til den samme husstand mere end en gang i kvartalet.

Hvad mener i?

Betleri og tiggeri frabedes abo
Jeg er helst helt fri for telefonsælgere.

Nogle af de ting, der hurtigt får lukket munden på dem er:
- Jeg kan ikke læse!
- Jeg har ingen penge!
- Jeg bor her ikke!

Jeg bliver også voldsomt irriteret quinden
når de ringer og vil sælge snart den ene, snart den anden avis. Jeg gør kort proces - lige så snart de har præsenteret sig, skynder jeg mig at sige nejtak og lægger røret på.
Et par gange har jeg været inde på et lokalt dagblads redaktion og bedt dem om at slette mig fra deres tlf.liste, hvilket har hjulpet et stykke tid, men nu har jeg problemet igen. Jeg har prøvet at forklare, at alle deres opringninger har den stik modsatte virkning, men det fatter de ikke rigtigt.

Ja, telefonsalg skulle forbydes! Dem, der ønsker at abonnere på en given avis, skal nok selv finde ud af at henvende sig.

kommer vel an på hvilke telefoner de sælger babs-o-man
;-(

Brug humoren... anders_engberg
Istedet for at gøre det irriterende, så tag det med et smil - og tag lidt gas på sælgeren.

Tjek evt. www.vibrugerikke.dk - en hyyyle morsom side om folks oplevelser med telefonsælgere - god underholdning - og gør det lidt sjovere næste gang en tlf-sælger ringer...

Og forresten, til ham længere oppe ang at få slettet sit nr - det skal du gøre ved dit teleselskab mener jeg - det er dem der sender lister ud til call-centre... måske.. Bare lige noget jeg overhørte engang...

;o)
a

danmark ville gå under jacob.lykke
tænk på alle de studerende der tjener lidt ekstra til weekenden på at ringe og generer dig... du kunne da ikke finde på at fratage dem deres job... neeeeej vel, så ond er du ikke, veeeeel?!?

;)

det kan være træls, men sig nej tak og læg på, eller brug "vi bruger ikke" metoden, som med garanti giver gratis underholdning!

mh Jacob

Næh, hvorfor dog det Attila
var det ikke bedre at forbyde langsomme bilister, eller børn i supermarkeder så... de er sgu da meget mere iriterende!

Nej, man skal være varsom med at lave love/regler for den slags... vi lever allerede i lov/regel/forbud helvede -hvorfor gøre det værre!

hvad drejer det sig om. Må jeg lige bruge___
2 minutter af din tid, nej siger jeg, hvad drejer det sig om, og så kommer der en lang forklaring, og jeg siger farvel.

IF forsikring løber også rundt på parkeringspladserne ved supermarkerderne, og prøver at sælge forsikring, hvilket er klart ulovligt.

al telefonsalg burde være forbudt, men aviserne har stadig tilladelse, og sælgerne får godtgørelse, når en ny abonnement har betalt første kvartal.

de ringer altid fra en anonym telefon, og jeg svarer ikke anonyme, jeg har en fornemmelse af, at folkeregistret arbejder sammen med sælgerne, jeg har været ude af landet i mange år, men kort tid efter jeg tilmeldte mig, blev jeg ringet op af utallige aviser.

lige nu har jeg et uheldig nummer, det har været et taxa nummer for ca. 8 år siden, og folk ringer stadig midt om natten efter en taxa.

jeg kender hende der havde nummeret før, hun blev også konstant ringet op.

cafeer og studerende. til lykkelige Jakob.
de fleste studerende sidder og fiser den af på cafeer jeg har ikke tøj eller råd til at komme der, så danske studenter er ikke fattige, de er de mest dovne i verden, i mange andre lande må studenter selv betale for hele uddandelsen, bøger, uniform, mad, mange gange kun en skål ris og en saltet fisk, hvis der er penge til det.

det er en hån mod mesterlærlinge, at studenter kan bestå med et 6 tal, mesterlærlinge må virkelig arbejde hårdt for at lære noget, og hvis ikke de er af den rette støbning, ryger de ud efter 6 måneder, de studerende kan bare blive siddende, og samtidig hæve SU.

staten har miliarder tilgode i støtte fra såkaldte akedemikere, som aldrig vil kunne tjene en løn som en håndværker, lærlinge får løn, og er ikke en udgift for samfundet, bortset fra fagskolerne, som arbejdsgiveren også betaler til.

tænk på alle de evigheds studenter, som nu hutler sig rundt i rendestenene, man burde lave en prøve hver halve år, og hvis ikke den studerende kan klare testen, skal der lukkes for den økonomiske støtte.

samfundet har ændret sig, almindelige mennesker skider på skrankepaverne, eller også skal kollegaerne hurtigt få luget ud i lusene.

studenter med et 6 tal, kan måske komme ind på pædagog eller læreruddandelsen, men hvordan skal de overhovedet kunne undervise med en så manglende viden.

de er idag folkeskolernes største problem, forældre burde kræve, at lærerne og skoleledelsen fremviser deres kundskaber, så de ikke bare bliver forfremmet på grund af acenitet.

ingen mestre kan bruge 20 min af hver time til at gennemgå undervisningen, som lærerne kan, hvis ikke lærerne har den grundlæggende viden, må de forberede sig derhjemme, uden betaling, det er også et hån mod samfundet, at lærerne er så uvidende.

SU?!? jacob.lykke
hvad har SU med hele denne debat at gøre?

i tilfælde du ikke så smilyen fra min første indlæg i tråden så får du den lige igen ---> ;)

alt det du skriver har jeg læst 100 vis af gange før, du kunne såmænd have kopiret det fra en anden debat herinde, for de indlæg er somregel identiske. jeg gider ikke diskuterer SU for/imod her. vil blot konstaterer at den første del af mit forgående indlæg skulle ses med et glimt i øjet..

mh Jacob

ps. jeg staves med C

ja luk dem ikke ind annoym
det skal forbydes at bruge den form for handel
og betal ikke for noget som der ikke er skrevet under. bed sælgerne om at sende deres tilbud med posten vil de ikke det så smid røret på

En af de sjoveste jeg har hørt var... komododragon
...en der tilfældigvis blev ringet op på sin mobil mens han var udenfor. Det blæste lidt i telefonen og det benyttede han sig af til at bilde telefonsælgeren ind at han lige var sprunget ud i en faldskærm og om de ikke kunne være søde at ringe på et mere passende tidspunkt.

Sælgeren skulle være blevet helt mundlam.

Tak for den komododragon
Jeg kunne især godt lide ham der ikke var interesseret i blækpatroner fordi han smed sine printere ud når de var løbet tør for blæk.

/komodovaranen

De kunne bringe avisen ud istedet komododragon
nu er der jo så meget snik snak om at de ikke kan skaffe avisbude. Det kan da ikke være værre end at sidde på et call-center. Sure kunder eller vrede køtere det kan da være et fedt :)

/komodovaranen

vi bruger ikke gratis avis ;) jacob.lykke
haha ja kan kun give dig ret.. men hvis de vil være så venlige at springe min postkasse over...

hey skal vi ikke lave en lov mod gratis aviser der bliver leveret ;)
hehe men ja du har ret, der er arbejde til dem som vil have det.

mh Jacob

Enig komododragon
Det er også min holdning. Skal jeg holde deres avis, kan jeg sagtens selv finde ud af at ringe.

/komodovaranen

Jeg har hørt at deres fremgangsmåde komododragon
er at de sidder og ringer til bestemte områdenumre. Så en dag tager de nogle bestemte områdenumre. Næste dag nogle andre og dagen efter nogle andre igen. På den måde kan de holde lidt styr på det.

Men har man først abonneret på en avis, så ringer de konstant fra den pågældende avis. De er temmeligt aggressive i deres salgsmetoder.

Er du sikker på det? Anonym
Jeg er inden for det sidste halve år blevet ringet op tre gange (om aftenen) af forskellige forsikringsselskaber der lige tilfældigvis havde en assurandør i mit område og om de ikke lige måtte.... Hvortil jeg venligt men bestemt måte fortælle dem at jeg er udmærket tilfreds med mit nuværende forsikringsselskab. Ende på den samtale

Den bruger jeg faktisk ofte komododragon
Jeg siger at jeg som princip ikke køber noget når de ringer, fordi jeg vil have bedre tid til at overveje købet. Men de er velkomne til at sende noget skriftligt materiale.

"...Nej, det gør vi desværre ikke, men vi kan ringe tilbage senere..."

...Jamen det gør i bare, farvel

Men det bedste af det hele er, at det gør de faktisk næsten aldrig.

Det troede jeg ikke de måtte komododragon
man bør anmelde dem til forbrugerstyrelsen.


/komodovaranen

Slap af Anonym
Jeg er selv telefonsælger og mener tit at det er folk man ringer til, der hidser sig op over ingen ting. I må huske at det at være telefonsælger er et ganske almindeligt job, som ganske alimindelige mennesker har. Ofte er det studerende som bare prøver at tjene lidt ekstra ved siden af Su'en. Når man ringer op, bliver vi ofte svinet til uden grund og folk behandler os som skidt. Jeg blev overrasket over hvor fjendtlige folk kan være. Folk kan i det mindste sige "Ingen interesse" eller "Nej tak" i stedet for diverse ukvemsord. Jeg kan selvfølgelig godt forstå at det er irriterende at blive ringet op sent om aftenen, men hvor slemt er det egentlig lige? Går der noget af dig for at tage telefonen og svare pænt nej tak?!

HVOR SEJT Label
ok den historie er jeg helt vild med. Den vil jeg også prøve næste gang, hvis jeg får muligheden for det.

HA HA HA HA HA HA, hvor fedt sagt :-D

du ber selv om det d_ibe
Man skal faktisk selv tilkendegive overfor folkeregisteret at man vil_ikke vil modtage opkald af markedsførende art. det skal telemarketing selskaberne selv tjekke om du har. Jeg har selv arbejdet for sådan et selskab i 2 år og det tjekkede de slet ikke. så hvis du har tilkendegivet over for folkeregisteret at du ikke vil ringes op - så be om at snakke med superviseren og fortæl ham hvordan landet ligger.

Nummerbeskyttelse Sælgeren
Hvis det er så irriterende så få dog nummer beskyttelse. Det betyder at man ikke har hemmeligt nummer men at nummeret ikke må benyttes til salgslister og andre ting.....

Men husk at hvis du har været kunde må de stadig beholde dit nummer i op til 12 måneder

PS. De fleste kan IKKE selv finde ud af at ringe og mange bliver glade for de gode tilbud :)

hmm anonym
Jeg tror ærlig talt ikke du rigtig har sat dig ind i hvordan systemet virker inden du skrev. Man kan for det første slet ikke være evigheds student i dagens danmark efter at der er indført SU-klip. For det andet har vi studerende det slet ikke så godt som du får det til at lyde - der er virkelig ikke ange penge i SUén. Jeg er selv telefonsælger i fritiden for at tjene lidt ekstra ved siden af.. Det er bestemt ikke et rosenrødt job fordi der er mange af den slags som har deltaget i denne debat. Det er selvfølgelig okay at takke nej, men gør det ordentligt. Sig ganske enkelt "nej tak, det har ingen interesse" i stedet for at overfuse sælgeren. Det er jo bare vores job at ringe rundt til folk. Så ingen grund til at være grov. Mvh. en studerende med sælger job...

Det er ikke helt rigtigt Sælgeren
.... se tidligere indslag med overskriften nummerbeskyttelse

Ligeglad Bobby Fischer
Supervisoren er da ligeglad. Han snakker dig efter munden og fortsætter som hidtil.

Hvorfor skulle han gå op i dit brok? Det er gratis at fortsætte som hidtil og meget nemmere.

reklamer liva5
Jeg har flere vennepar der er irriterede over reklamer, så de fik sig et skilt som blev sat op på døren med reklamer nej tak.
Sjovt er det at de løber af med 2 -3 reklameblade
når de er på besøg. 5 minutter efter de er indenfor døren er de igang med det interessante studie

Smid på Bobby Fischer
Smid røret på uden forklaring. De fleste ringer bare til den næste på listen.

Hvis du får en af de tosser, som ringer op igen og siger "hov, jeg tror at forbindelsen røg", så giv den hele armen og spild deres tid, indtil du ikke gider mere. Det er vel bare fair :)

Her er lidt inspiration til næste gang, en sælger ringer til dig: http://www.vibrugerikke.dk/

Jo de må Bobby Fischer
Til private må de sælge: "aviser" og "bøger" (folkeoplysning), "forsikringer" (Så slipper staten for at sikre os). Førhen også "fersk kød", men det er vist ikek aktuelt længere.

Mere pli ønskes Jacob
umiddelbart burde de forbydes, ofte er det rent spam med alle de opkald, men er der jo også produkter som er nemmest at sælge via telefonen og det betyder jo i sidste ende at produkterne er billigere.

Der er også nogle telefonsælgere der ikke har pli, og ikke respekterer at man siger nej. Disse typer er dels sjove og dels irriterrende fordi at jeg ved at jeg i sidste ende spilder mandens tid og at det er hans egen skyld (ja det er altid en "han").

Venlig Hilsen Jacob

Forslag til telefonservice sanessa
At man meddelte sit telefonselskab på lige linie med "nej tak til reklamer"-skiltet på sin brevsprække...at man ikke ville ringes op af sælgere...Og at det så blev en pligt for de telefonsælgende selskaber at respektere den blokering?

begynd at tude... joe2000
bare sig "op i din far" og lig på så ringer de ikke igen. tro mig. been there, done that.

Jeg kunne få en gave TIL 49 KR.! sanessa
Jeg blev ringet op af en sælger fra et computerblad jeg havde abonneret på en gang. han ville ikke sælge mig et abonnement...næh...han ville skam sige tak for min tid som abonnent! Han ville give mig en gave til 200 kr. (som jeg ikke gad vide hvad var, for at HAN siger den koster 200 kr. er jo ikke det samme som at jeg ellers overhovedet ville have invetsteret så meget som 5 øre i den)

Derudover ville han give mig hele to blade af dette computerblad, så jeg kunne se, hvordan det havde formet sig på baggrund af bla. min tid som abonnent. Jeg skulle bare betale 49 kr. i porto, og jeg forpligtede mig ikke til noget.

'Kæft mand et salgstrick...jeg blev ærlig talt så sur i hovedet på ham at jeg ikke gad tale med ham.

Jeg sagde at jeg ikke gad høre mere fra det blad, og at jeg ikke brød mig om tonen i det, hvilket er i overensstemmelse med sandheden...Så begyndte han at spørge mig ud om hvad jeg mente og hvilken tone det var jeg ikke brød mig om...det er ligesom OLIEpletter...de KAN ikke komme af, når de først er kommet på. Jeg HADER det virkelig.

Og lige nu er jeg enormt syg...ondt i hovedet og halsen og alting...man gider sgu da ikke skvadre med en sælger om noget der ikke interesserer en et klap, når man har det skidt. Det er meget respektløst...

Hvad der er endnu mere respektløst er...at de er uddannet til det! TÆNK at hyre folk til et job der er sådan! Det er uetisk! Synes LIGE at virksomhedslederes skulle spænde hjelmen...og sælge deres produkter på en måde, så man også var glad for at få dem! Det her gør sgu bare en endnu mere irriteret på producenten!

Telefonsælgere maijannes
JA, den slags skal helt klart forbydes!!!! Jeg bliver også frygtelig irriteret over det, synes det er grænseoverskydende at de hele tiden ringer, jeg har tænkt mig næste gang at sige, at jeg nok selv skal kontakte dem hvis jeg er interesseret i deres avis, forhåbentlig hjælper det. Kan iøvrigt heller ikke forstå at regeringen ikke griber ind og forbyder den slags, det burde den gøre.

Maijannes

slet ikke! dmaw-ureg
Dybt irritrende med sælgere. Mange gange drejer det sig om at man kan spare 50 kr i kvartalet på tlf. regning ved at skifte selskab. Det er det ikke værd at skulle til at læse et nyt selskabs betingelser og brugen tid på at underskrive aftaler m.v. Det var noget andet hvis der var tale om store besparelser og ikke "PEBERnøddder".

tlf.sælgere paw1
Selv om man er irriteret bør man selvfølgelig ikke svine sælgeren til - desværre oplever jeg selv at når man har haft 2-3 sælgere igennem på en uge bliver man irriteret.

Forsikr. IF paw1
Forsikringsselskabet IF ringer til folk hele tiden. De siger, at de har en sælger kørende i området, der lige kan komme forbi. Jeg vil ikke have en sælger forbi og sidde hos en 2 timer for at jeg kan spare 50 kr i kvartalet. Det var noget andet hvis det var 500 kr. Jeg kan godt Lide at selskabet har et kontor hvor man kan henvende sig. Det har IF slet ikke. Man kan i provinsen ringe til Århus eller København.

slap af.. Elisabeth
Jeg var engang tlf. sælger, og det er ikke de bedste job, fordi man ofte møder sure mennesker i den anden ende.. Men hvis man ikke ønsker at blive ringet op, kan man bede om at de sletter en fra den liste tlf. sælgerne fra netop dette firma, sidder og ringer op efter. Så vil de ikke ringe igen.

Gør som Norge! Anonym
Jeg er personeligt også meget træt af telefonsælgere! Så hvorfor gør man ikke som i norge, hvor man blot skal oplyse for(jeg tror det er telefonselskabet) om man er interesseret i at blive kontaktet af telefonsælgere.
Har man sagt nej til denne "service" og bliver allivel ringet op, vanker der STORE bøder til den pågældende sælgers firma!

Du kan... fxx
da bare lægge på. Eller lade være med at tage telefonen, hvis du ikke kan se afsenderen.

Prøv... Myggen
Denne hjemmeside, har selv brugt det flere gange med held... :-)

Hov... Myggen
Jeg glemte lige at sætte linket ind...
Men her er det:
http://vibrugerikke.dk

Så slap dog af... julie.a
Jeg kan ikke have det her, altså! Hvorfor er der nogen mennesker, som har så meget spildtid i deres liv, at de kan finde det rimelige i at hidse sig op over telefonsælgere, i så høj en grad, at der ligefrem skal skrives debatindlæg om det!? Det er ligesom dengang, visse butiksejere klagede deres nød over de medarbejdere fra nødhjælpsorganisationer, som stod uden for deres glitrende butiksfacader og passede folk op... For så kom folk jo ikke ind i deres butikker og brugte penge! Så slap dog af, og vis noget goodwill! Hvis du ikke har overskud til at sige pænt nej tak til telefonsælgeren, mon så ikke det er dig selv, og ikke ham, som er problemet?

tja... Anonym
Hvis man er uinteresseret i at købe/snakke med sælgeren, er man jo i den heldige situation at man kan takke nej og lægge på igen. Eller man kan undlade at tage telefonen.

Jeg kan ikke se nogen grund til at skulle 'forbyde' salg over telefonen.

Bare min mening...

Svaret er ja! first dancegirl 2
...telefonsælgere burde forbydes - totalt!
Mange Anders And tegneserie handler om den plage, der hedder dør-til-dør-sælgere, og det er lige så slemt.
Begge dele burde forbydes
- eller at man simpelthen kunne melde sig til en database (udover Robinson), der hed 'Telefonsalg nej tak',
uanset, om det var magasiner, blade, aviser eller nogetsomhelst andet.
Meningsmålinger ja tak!
Telefonsalg NEJ tak!

gør det til en sport ... anonym
Telefonsælgere slipper vi nok ikke af med. Her i huset er vi også temlig trætte af dem. Men istedet for at tosse af over det, har vi indført en ny sport. Hvor hurtigt man på en ordetlig måde kan få en sælgersamtale afsluttet? Der er kun 2 regler:Det er forbudt at klaske røret på og det skal gøres inden 15 sek. Ellers har huset håneret!Se så bliver sælgere billig underholdning..

Folk er konfliktsky! Medmenneskelig Mand
Det er et godt billede på vores samfund; nu skjuler sælgerne sig bag telefoner, hvor de før i tiden turde se folk i øjnene som dørsælgere.

Måske sælgerne er blevet bange for Doug?
http://dhart.no-ip.info/gldoug.html

Skjuler sig bagved..JAA kejler
Sådan er vores samfundet skruet sammen nu.

Såre enkelt!!!!!!!

Mener at det er uforskammet!!!!!! solvej
Jeg smækker røret på!!!Pengemagt!!!!Lige til at græde over.

Det kan altså lade sig gøre epson
Jeg forstår godt telefonsælgere synes det er ubehageligt at blive overfuset, men når det samme selskab har ringer 3 gange på en måned bliver man altså godt og grundigt gal i skralden.. Vi fik fjernet vores nummer fra marketings listen ved teleskeskabet sidste år og har ikke siden haft problemer. Hurtigt og nemt var det problem løst. :-)

Tuder Blank
Til alle dem der tuder over at man må ringe og sælge vise ting over tlf, KOM OVER DET!!! Hvis det er et problem, så kontakt dit tlf-selvskab og bliv fjernet fra den liste de sælger vidre, så bliver du aldrig ringet op igen. Det er da vildt at man kan blive så gal af sådan et lille problem. Samt det viser virkelig at der er nogen der ikke har styr på hvordan tingene fungere...

yadda yadda mormor
Jeg syntes, det er en anelse pivet at syntes det er så stort et problem. Jeg kan godt følge din irritation, men er det ikke at gå op i små, ligegyldige ting?
Hvis du bliver ringet op af en tlf.sælger på et tidspunkt, hvor det ikke passer dig, har du jo stadig ret til at sige nej tak og derefter lægge røret på. Så let kan det faktisk klares.. og så kan du bruge din energi på vigtigere ting.

det var andecreme
sgu da flabet bare og smide på.

vrøvl andecreme
det er et spørgmål om de kan nå mange flere via tlf, end ved at møde op personligt.
I sidste ende giver det flere penge på bundlinen.

Tag jer lige sammen!!! Århus C
Tag jer lige sammen!!! Hvis alle jer derude, som klynker over at blive ringet op, bare gad at sætte jer lidt ind i reglerne, kunne i jo helt undgå alt det her pjat og klynk. Man kan bare bede sit teleselskab om at få sit nummer reklamebeskyttet, så er der ingen terminalister der må bruge jeres nummer til opkald!!! Så det kan jo være i skal prøve at gøre lidt selv…

se dig selv sælger
Det er et godt billede på vores samfund; nu skjuler debattører sig bag computere, hvor de før i tiden turde se folk i øjnene som rigtige agitatorer.

buuhhhh Anonym
en telefonsælger!

indbrudstyve Anonym
det er en meget alm. måde for indbrudstyve at undersøge om at man er hjemme på, så kan de se om der er fri adgang, en avis sælger ringer ikke så tit.

dog syntes jeg dog osse at det skal forbydes at reklamere på andres belastning.

Er selv telefonsælger Martin Hansen
Jeg arbejder selv med telemarketing, og det lyder som om at i bare prøver at finde de bedst mulige måder til at slippe af med os eller nedgøre os - Vi er også mennesker, vi behandler jer med respekt og passer bare vores arbejde, ville ønske i også viste lidt når vi ringer.

Jeg er selv telefonsælger Martin Hansen
Jeg arbejder selv med telemarketing, og det lyder som om at i bare prøver at finde de bedst mulige måder til at slippe af med os eller nedgøre os - Vi er også mennesker, vi behandler jer med respekt og passer bare vores arbejde, ville ønske i også viste lidt når vi ringer.

Martin Hansen
Jyllands Posten

avisen gennem kiosken herollen
Det er slemt når man ringer op og tilbyder et blad. Hvis man var intresseret ville man nok have købt det i kiosken. Og hvorfor ikke tilbyder man ikke avisen til levering gennem den nærmest kiosk til en rimelig pris.
Søndagsavisen fra Berlingske rummer så mange sider med boliger og erhverv hvorfor tilbyder man ikke en ordning hvor kun de som var intresseret i at modtage dem kunne få dem mod et tillæg til avisen? Hvorfor skal vi andre som smider det ud være med til at forringe naturen?
herollen@sol.dk

Stop HLE
Find et andet job, det vil glæde mig og mange andre, så bliver vi ikke generet.

Nu er det nok Bagsværd
Telefonsalg bør forbydes ligesom dørsalg.

ENIG kuk-kuk
Jeg mener nærmest at telefon-sælgere skulle forbydes! Nogle gange afbryder man noget vigtigt eller springer fx. ud af badet for at tage telefonen. Man kan jo ikke på høre på ringetonen om det er en sælger eller et vigtigt opkald! På dette punkt skiller denne slags sælgere sig ud fra andre slags reklamer, og jeg mener de herved går over stregen! TV og blad reklamer overtræder ikke denne privatlivets grænse!

Elsker du dit job,....... Den forundrede
....efter at have læst, hvor forhadt din funktion i princippet er??

Er du blevet klogere på, hvad du egentlig forøver i dit job?

Hvis nej til det første og ja til det sidste så: Skift job!!

Ja! skyd de studerende! sidsel
Hvor har du bare ret! Alle studerende burde udryddes, og vi skulle allesammen blive mesterlærlinge, for det er det eneste rigtige i verden! Så kunne vi allesammen vide det samme, og synes det samme, og sidde hver for sig og hade alle de andre på fuld smadder.
Længe leve jantelov, smålighed og fordomme!

Tag dig lige lidt sammen ;)

Jeg har det anonym
sådan at de bare ikke skal ringe til mig overhovedet. Jeg bliver bare SÅ sur hvis der er en der ringer til mig. Jeg har hemmeligt nr på både min privat og mobil tlf, men alligevel ringer der ofte nogen. Jeg knalder helt ud. Hvor har du fået mit nr fra og så kommer den: vi har en maskine der selv får nogle helt vilkålige nr frem. Ja klart at det sker igen og igen. Og når jeg har hemmeligt nr er det fordi jeg vil være i fred, hvorfor ellers have det... Arme tlf sælger der ringer til mig siger jeg bare..

Du forstå det bare ikke Blank
Selv om du har hemligt nummer, kan tlf-sælgere stadig ringe til dig. Dit Hemlige nummer gælder kun folk der bruger en tlf bog. Hvis du vil undgå at en tlf sælger ringer til dig, skal du kontakte dit tlf-selvskab og blive taget af deres lister som de sælger til tlf-salg. FORSTÅ DET NU OG KOM OVER DET

Robinson-listen Anonym
Jeg har selv arbejdet som telefonsælger.
Vi ringede til telefonnumre som virksomheden havde købt. Det er ikke ulovligt. Men hvis man ikke vil ringes op kan man henvende sig til folkeregisteret og komme på "Robinsn-listen", bliver ens tlf.nr utilgengeligt for telefonsælgere.

dårlige telefonmanerer Anonym
Ja det er utroligt hvor svinsk folk tror de har lov til at opføre sig overfor telefonsælgere.
De færreste ville behandle et andet menneske sådan hvis de stod over for dem, men det er åbenbart noget andet over telefonen. Så gælder de almindelige regler for god opførsel pludselig ikke mere - for dem i hvert fald.
Os der ringer, SKAL nemlig være høflige lige meget hvad.

Efter studiet gør akademikerne også deres for samfundet Anonym
Jeg synes du er lidt hård ved os studerende, selvom du har ret i at studerende har det godt i Danmark med gratis uddannelse og SU. Og folk der beklager sig over at SU'en er for lav bør ganske rigtigt være taknemmelige over at den er til.
Men derudover er der ingen grund til at hade os.
SU'en blev indført for at gøre det nemmere at studere, fordi der åbenbart var mangel på akademikere. Danmark er et lille land uden de vilde naturresourcer(indtil de finder olie på Færøerne), og vi lever bla. af vores viden.
Så selvom håndværkere er aldeles uundværlige i samfundet, så skal nogen også kunne håndtere de internationale relationer politisk og ønomisk - internationale relationer og den slags....

fosikringselskaber må gerne ringe Anonym
Forsikringselsaber har også lov til at ringe til folk... Jeg har selv arbejdet med den slags.
Der er ingen der tvinger nogen til at købe noget, og hvis det er så stort et problem, så er der altid Robinsonlisten

Det er ikke personligt! Anonym
Som om sælgeren har den mindste indflydelse på hvem de ringer til... Det er forretning! Lad være med at tage det så pissepersonligt!

Konspirationteori Anonym
At du har et gammelt taxanr er selvfølgelig surt, men hvad fanden har det med noget herinde at gøre?
Folkeregisteret sælger ikke dit nr, det gør teleselskabet. Og nej, det er ikke noget personligt fra deres side..

skift hårfarve Anonym
.... eller lad være, hvis du kan lide den du har. Folk skal behandle dig ordentligt lige meget hvad!

Det burde forbydes - gldansk
er dørsalg ikke forbudt? Så burde telefonopringninger af den art også være det. Det er, som du selv nævner, indgriben i privatlivets fred! De sk... reklamer - intet sted er man i fred for det! :-)

logisk Anonym
Så slipper I for en opringning og sælgeren for skældud - alle er glade

tro det eller lad være... Anonym
...Men telefonsælgere kan også have en humoristisk sans, og vi vil 10 gange hellere have at man tager lidt pis på os, end at man sviner eller smækker røret på. Så har vi også lidt at grine af i rygepausen : )

Tlf.salg til erhvervsdrivende Svar fra en sælger
Tlf.salg til erhvervsdrivende
Er man virksomhedsejer kan man kontakt KOB 33111200 det er dem der vidergiver oplysninger til danske telmarketingscentre.
Jeg kan godt følge dem der er træt af tlf.sælgere, især fordi der er så meget fub imellem.

MEN sommetider er der altså nogle af de sælgerne der ringer som har en reel hensigt, og måske kunne man i nogle tilfælde spare penge.

Og skal i afvise os uden at høre hvad det går ud på så gør det med et smil.
Der er ikke noget mere trist og humør ødelæggende, end en person, som flipper ud (tro mig ikke engang skattevæsnet bliver overfuset såan).
Tag det til eftertanke

Ja det kan godt være men jeg har ikke Telefonsælger overfølsom
bedt dig om og ringe, det er pisse irreterinde og blive forstyrret om aftenen , hvis jeg vil købe noget så går jeg i en forretning , men det vælger jeg selv.

Så find dig et andet job,

Helt enig Morfar
Når man er blevet afbrudt i sin aftens mad et par gange er det for mit vedkommende slut med tålmodigheden , men det er ikke kun avis sælgere det er efterhånden alle mulige der ringer STOP det

NEMLIG Camilla Hansen
Hej Martin

Jeg er enig i at vi skal alle behandle hinanden pænt, men de fleste sælgere accepterer ikke når man pænt siger nej tak...

www.vibrugerikke.dk Supersælger
Det værste svar en sælger kan få...uanset hvad man vil sælge og hvor dygtig man er så er det absolut det bedste svar fra den "forulempede" På et tidspunkt var jeg inde på en hjemme side der hedder www.vibrugerikke.dk meget underholdende...og prøv det næste gang du blir ringet op...vil han sælge et eller andet så sig til ham at det bruger du ikke...vil han sælge et godt abonnement til telefonen så sig du ikke bruger telefon...han vil helt klart blive forvirret og ikke vide hvad han skal stille op...god dag og held og lykke til alle sælgere derude....Nåh ja og et andet problem - irriterende pop up vinduer som den fra jyllandsposten der er poppet op 2 gange mens jeg har siddet her...

Ja sq df-propaganda
De er nøjagtig lige så pisse irriterende som Jehovas Vidner.

Ud med dem!

Sælgere er liberalismens yngel, forbyd det og få fred!

Forbyd mig her og forbyd mig der Peter Madsen
Vi kan vist ikke være uenige om, at disse sælgere er endog voldsomt irriterende, men i et frit land gølder det altå om at forbyde så lidt som muligt

Telefonsælger Guyårhus
Hej
Hvis man ikke ønsker telefonsalg, så er der altså noget som hedder "robinsonlisten" man kan melde sig på og på den måde undgå det.

Jeg vil gerne sige at vidste du at 95% af dem som sidder og ringer rundt er gymnasieelever? -- Dvs. når du tager røret og brokker dig, så brokker du dig til en person som måske ikke engang er flyttet hjemmefra endnu -- det viser stor klasse hva.
Sagen er at mange af de gymnasieelever har mere mod end de fleste voksne mennesker -- for hvor mange voksne mennesker tør at ringe rundt til 60-70 mennesker og sælge dem noget og modtage den ene fornærmelse efter den anden af mennesker med en dårlig attitude?

Jeg er selv telefonsælger og jeg synes det er komisk hvor mange som ikke gider ofre 1 minut på lige at høre et godt tilbud. Jeg har efterhånden hørt alt hvad der er at høre af svar fra kunder.

Her er en ting at tænke over -- hvis du synes telefonsælgere forstyrrer din fred, hvorfor tager du så telefonen? -- Hvis du har taget telefonen, så er det netop fordi du ønsker at blive forstyrret, for hvorfor ellers tage den? Så på den måde modsiger du dig selv -- den eneste grund til du siger som du gør er fordi du ikke kan lide at en person prøver at sælge dig noget du ikke er forberedt på (ps. det kan ingen), men det har ikke noget at gøre med de forstyrrer din fred.

Det er interessant at kunden ikke blot siger til telefonsælgeren: "Jeg ønsker ikke at blive kontaktet af bladet mere, da det ikke interesserer mig" -- her er der ikke noget at gøre for sælgeren, så enkelt er det.
Hvis bladet er interessant nok, så bør kunden give det minut og høre på hvad sælgeren har at sige -- værre er det ikke.

Alle har barrierne oppe når de bliver ringet op af en sælger, det er da klart -- inklusiv mig selv -- men det kan være en god måde at øve dig selv i at sige "nej" og stå ved.

Jesper

Hej Guyårhus
Ved du hvad dit job betyder?
Det betyder at du ALDRIG behøver at tage imod en afvisning i den forbindelse.
Se det er ikke at være en rigtig sælger. En rigtig sælger er én som ikke er bange for at blive afvist og tør gøre noget ved tingene. Dit job er bliver også mere alment betegnet "ekspedient" og det er fordi du sørger for at hjælpe kunden, men det han/hun er interesseret i og de færreste ekspedienter prøver at sælge noget som sådan.

Som du skriver møder du alligevel mennesker som kan være ubehagelige -- så på den måde skiller telefonsælgerens og dit job sig ikke ud -- har du tænkt over hvordan at det kan være? -- Mit svar er at det er fordi at mennesker som har en dårlig attitude eller negativ adfærd er umulige at undgå -- uanset hvilket job man har.

Ud fra dit brev kan jeg se at du har en negativ adfærd overfor telefonsælgere -- så på den måde bliver du den ubehagelige kunde som du selv møder i butikken, når du bliver ringet op af en telefonsælger.

Jesper

Nej de gør ikke Guyåhus
Nej folk henvender sig ikke bare lige -- det er noget du selv tror de gør. Der er så mange aviser og blade rundt omkring at folk ikke kan finde ud af hvad de skal vælge -- det er ikke sikkert de overhovedet har lyst til at købe noget, men bottomline er at hvis du bliver ringet op af en telefonsælger, så er det fordi du på én eller anden måde har vist lidt interesse for blade eller aviser på et eller andet tidspunkt.

Det viser søreme enormt meget modenhed fra din side at knalde røret på! -- WOW

Jesper

Nemlig Guyårhus
Fuldstændig korrekt.

Ja, hvis der ikke var nogen som blev glade for at få et godt tilbud, så ville den business selvfølgelig også stoppe.

De folk som brokker sig har ikke selv prøvet at ringe og høre det positive.

til folk der gentagne gange bliver ringet op... Telefonen
Der er mange her der klager over at blive ringet op af samme virksomhed flere gange indenfor en måned - jeg skal ikke kunne sige det, men for mig at se virker den mest sandsynlige årsag som at i kommer til at bruge den nemme undskyldning 'nej tak, jeg har ikke tid'. Denne findes ikke som afslagskode (en smart slags tal der skal tastes ind så virksomheden ved hvorfor i ikke er interesserede i produktet), derfor kan emnet ikke lukkes og vil sendes videre til den næste der kommer på vagt. Giv dem et ordentligt afslag, på en ordentlig måde, det hjælper alle parter.

Nu skal det lige siges at jeg tidligere har været sælger for en avis, hvilket jeg til tider havde det lidt svært med rent moralsk, og derfor i sidste ende valgte at stoppe. Vi bliver uddannet til at 'vække folks latente behov' og det synes jeg er en lille smule fusket - derudover forstod jeg nu egentlig ikke hvorfor så mange sagde nej tak, for det var i grunden stjernegode tilbud. Hvis folk er interesserede i at holde billig avis kan jeg kun anbefale dem at tage telefonsælgerens tilbud. Når i siger de op igen ringer de sandsynligvis kort efter og giver et nyt.

Nu sidder jeg og ringer rundt for en velgørende organisation, og det har jeg det faktisk fint med. Jeg oplever faktisk også at folk er mindre ubehagelige når de takker nej. Jeg er ikke provisionslønnet, og jeg har det helt okay med at genere folk i deres privatliv for en god sag.

1 gang hver dag!! diamantpigen
jeg har meldt mig til diverse konkurrencer på nettet.og pludeselig ringer masser af sælgere flere gange til mig. nu her ringer telefonsælgere til mig ca 1-2 to gange om dagen. nu er jeg ved at være så træt af dem at jeg simpelthen ikke tager mobilen når der står at den ringer fra privatnummer. det er simpelthen frækt! jeg er ved at være så træt af det. det eneste jeg tænker jeg kan gøre for at få dem til at få dem til at holde op er at slette mig selv fra diverse nyhedsbreve og konkurrener - men kan det virkelig passe jeg skal bruge tid på at slette alle disse før jeg kan få lidt fred!`??? mvh anja

forbrugerstyrelsen M. Rasmussen
Hey.
Det er sådan at du kan ringe til forbruger styrelsen, og tilmelde dig det der hedder robinson listen. Så er du helt fri for at blive ringet op af telefonsælgere. Så det nemlig ulovligt at ringe til dig!

Jeg er selv telefonsælger, og når en kunde, typisk meget vredt, siger at vi fandme skal holde op med at ringe, forklarer jeg at systemet helt automatisk ringer op, og hvordan hun kan tilmelde sig robinson listen. Se så bliver folk så glade:)

det har du egenlig selv bedt om M. rasmussen
Når du tilmelder dig alverdens konkurrencer, skal du normalt krydse en box af med at du accepterer vilkår. Nogen af de vilkår er bl.a. at de må ringe til dig!

TUSIND tak! Det var brugbart! sanessa
Det var lige præsis sådan en tjeneste jeg tænkte på Man kan læse om det her http://www.cpr.dk/cpr/site.aspx?p=136&ArticleID=4324

Men hvor er det knaldet at kalde det ROBINSON-listen...det er alle dem der vil leve enligt på en øde ø ligesom Robinson Crusoe. De glemmer vist han gode selskab Fredag!.... Det er sgu ikke fordi man ikke gider snakke i fon, man gider bare kun snakke med familien, vennerne og hvad der nu er nødvendigt. synes det er et uheldigt navn der insinuerer et eller andet sted at de er lidt sære de kunder der vil på den liste...men det vil jeg ihvertfald.

Så mange tak for din oplysning, og undskyld mig min association...den kom jo bare af sig selv [;)]

I har for lidt indhold i jeres liv!! Anonym
Gud hvor er det dog patetisk at høre på! Hvis du ønsker et telefonsalgsforbud så bliv dog politikker og stil et lovforslag! Eller meld dig på Robinsonlisten og slip for at blive ringet op nogensinde igen. Det er for latterligt bare at skrive et indlæg til en debat, i stedet for at gøre noget ved det! Desuden hvis du blot siger pænt nej tak, så har du brugt 10 sekunder af din dag på en telefonsælger, er det ikke lige til at klare ;) ?... Men så ryger vi ind i et endnu større problem, nemlig at folk ikke kan sige nej og så er det sgu dit eget problem.

Hilsen

En af de mange ”irriterende telefonsælgere”.

magen til idioti skal man lede længe efter !! jake
Prøv at hør her folkens !

Først skal det siges at jeg IKKE er telesælger.

MEN MEN MEN. Der er jo nok en grund til at telesalg eksisterer, og det er at DET VIRKER.. det kan godt være HR. og FRU. Jensen der er så dumme i nakken at i smækker på. hvis det ikke virkede, ville det forhelvede ikke findes..

så hvis ikke i kan klare mosten,

then KILL yourself.. for så har i formendtligt ikke ret til at leve alligevel.. Frikadelle dansker !

Sig nej til telefonsælgere Mia S. Poulsen
Sig nej til telefonsælgere, og underminer deres forretning! Benyt i stedet internettet til at finde tilbud som man selv kunne være interesseret i:
http://avisabonnement-tilbud.dk/artikel/undgaa-telefonsaelgere/

Så skulle du fremover blive interesseret i eksempelvis et avisabonnement, så benyt: http://avisabonnement-tilbud.dk

Jeg er selv telefonsælger hkdal
Jeg er selv telefonsælger og jeg er glad for mit arbejde. Jeg kan godt forstå, at folk bliver irriterede, når vi (på mit arbejde) må ringe til folk helt indtil 20.30, for folk kan i teorien ligge og sove der - det er helt klart for sent at ringe til folk, men derfor burde folk stadig vise lidt respekt, når en telefonsælger ringer, for det er ikke forbudt og jeres numre er ikke hemmelige, så vi har tilladelse til at ringe til jer (meld jer for guds skyld på robinson-listen på borgerservice og få hemmeligt nummer i stedet for at råbe af en stakkels telefonsælger og bruge dobbelt så lang tid på at give et kæmpe møg-fald istedet for bare at sige pænt nej tak) Desuden ringer vi kun til jer for at tilbyde jer noget som for det meste er endnu billigere end der hvor man normalt kan købe det.