Børn - alles ansvar!

Børn - alles ansvar! Elisa K.
Jeg mener at børn, er vore fælles ansvar. For tiden hører man meget om forældre, der ikke ser efter deres børn på stranden. Selvfølgelig skal forældrene holde øje, men det er ligeså meget alle andres ansvar. For eksempel ham der sidder og nyder solen, med en øl i hånden, han burde være ligeså opmærksom, som forældrene, for børnene er jo også hans fremtid, de er vores alles fremtid. Det er forældrenes ansvar at opdrage børnene, men det er alles ansvar, at sørge for, de ikke kommer til skade. Er I klar over hvor krævende det er, at være forældre!? Så lad være kun at hade forældrene når der er sket deres børn noget, for alle dem der havde været i nærheden da det skete, burde skamme sig!

Hold da ferie FerieLotte
skal jeg gøres medansvarlig fordi du har VALGT at få børn *GH*

Buuuuuuuh

Tak skal du ha Homo sapiens
Forældre har opsynspligt og ansvar, det har onkel jørgen med bajeren i hånden ikke. DU får børnechecken, det gør onkel jørgen ikke.

Hvis du ikke gider interessere dig for dit afkom, hvorfor fik du dem så?

Ikke meget ros for det indlæg dulkis
Ja det indlæg har du indtil videre ikke fået meget ros for, men jeg ved godt, hvad du mener.

Til gengæld tror jeg det er noget der ligger i alle os der har børn og som vi ikke deler med de barnløse.

Hvis jeg opholder mig et sted, hvor der er børn, har jeg helt automatisk "et øje på hver finger" og selvfølgelig vil jeg forhindre noget barn i at komme til skade, såfremt jeg har muligheden, men jeg har aldrig turdet lægge an på at de andre også tænkte sådan om mine, så de har fået besked på at lade være med at kommet til skade *SS*, for det ville jeg ikke kunne holde ud.

Det er også min holdning..... Homo sapiens
..og jeg tror, nej jeg véd naturligvis, at min holdning ikke er udtryk for at sådan tænker én uden barn. Jeg har selv 3 børn og jeg kunne ikke drømme om at lade en anden person tage sig af et af dem.

Jeg ligger tæt op ad din holdning, og har naturligvis også et omsorgsgen for andre folks børn. Som du siger, det ansvar dukker op samtidig med at man bliver forældre.

Hvis jeg ude på stranden overvære at et barn kommer lidt vel langt ud på sin luftmadras, og ingen bekymrede forældre er at se i miles omkreds, så snorkler jeg da ud og leger "hvid haj" og henter ungen ind til stranden igen. Manglede sguda bare. Og så er det jeg kommer til at stå overfor forældre af den type som har skrevet dette indlæg. Det er deri forskellen med starteren af denne tråd, og mit første harmfulde indlæg består, ansvarsforflygtigelse er simpelthen et NOGO når man er forælder.

Og så kan omgivelser ellers pimpe alt det de lyster. De har IKKE ansvaret for gideløse forældres børn.

Solstik.... Dionyssos
Hørt hørt. Jeg læste for ikke så lang tid siden et indlæg her på¨debatten. En debattør var gået forbi den lokale politigårds parkeringsplads. Det var en knaldvarm dag i højsommeren. Han havde hørt barnegråd og havde så undersøgt de biler der stod på parkeringspladsen.

Et lille spædbarn lå på et bagsæde. Da politiet naturligvis blev sat på sagen, viste en måling at temperaturen i bilen var 50 grader - HALVTREDS!!

Ved 35 grader dehydrerer et spædbarn på en halv time. Denne debattør reddede det lille barns liv. Men det er ikke det springende punkt. Når man taler om ansvar for sine børns liv, så er det KUN ens eget ansvar, og ingen andens.

Børnene har ikke bedt om de forældre det har fået, det er lige omvendt.

børn er ligeledes voksens ansvar som voksne har ansvar for andre voksne Mariaa
selvfølgelig lægges der ekstra meget vægt i at voksne har et ansvar for børnene.
men som den måde at indlægget er skrevet på lyder det sgu ærligtalt som om at personen der har skrevet det har ondt i røven over hendes barn kom til skade uden nogen har fået gjort noget.

men som jeg har læst de andre skrive, fordi du har fået børn er det jo ikke vores ansvar at de kun går ud til navlen og de ikke smider sten på hinanden og andet de nu kunne finde på.

vi har selvfølgelig et ansvar, det ansvar som vi har til alle andre personer i samfundet, alle kigger da efter alle. hvis et voksnet menneske pludselig falder om på stranden så bliver der jo straks sat alarm klokker gang og hjælpen er nær - det samme gælder børn.

men på den måde du har fået skrevet på så har vi sgu ikke ansvar for dine unger

idioti anonym
Jeg kan love dig for, at jeg ikke tager på stranden, for at holde øje med andre folks unger.
Det må forældrene sgú selv klare, lige såvel som jeg har ansvaret for mine niecer og nevøer, når jeg har dem med nogen steder.
Det skal andre ikke tage ansvaret for.

Det er aldeles ikke alles ansvar MRW
at passe andre børn end sine egne.

Hvis man ikke kan overkomme at passe sine børn, så er der noget i vejen med personen.

Børn er og forbliver alene forældrenes ansvar og ingen andres.

Elisa k. filtut
Du er sgu da totalt blød oven i hovedet. Det er selvfølgelig forældrenes eget problem/ansvar at passe børnene.
Filtut

Det er lige nøjagtig vibemus62
den indstilling,som rigtig mange småbørnsforældre har. Det retfærdiggør på en eller anden måde deres hensynsløse holdning for andre menneskers lyst til at være "med i familien",en rigtig god måde at fralægge sig ansvar....Ikke så mærkeligt at der er flere og flere unge og børn på lykkepiller...
MVH

Er du da fuldstændig sindssyg, kvinde? Far til 2
Jeg har to børn, som jeg tager det fulde ansvar for, men hvad andre unger foretager sig rager altså mig en fjer