Børn i en krisetid.........

Børn i en krisetid......... Løvemor
Hej Solfolk

Bliver i af og til mødt med bekymrede spørgsmål, når ungerne overhører Tv avisen?

Jeg mener, vores børn er skarpe og det kan jo ikke undgå deres opmærksomhed, at der virkelig er en finanskrise.

De hører negativt ladede ord som, krak, fald, konkurs og "gået nedenom og hjem" , bankerot, alvorlig krise og jeg kunne blive ved.

Nu har vi ganske vist 2 bankfolk i familien, som vist nok klarer skærene [:)] Alligevel har min lille 12 årige pige fattet alvoren i det der sker for tiden.

Jeg har forsøgt at forklare hende hvad der foregår. Altså det jeg selv forstår og det er jo lige det. Det er godt nok svært at forklare noget man ikke selv fatter ret meget af. [:$]

Hvad gør i, for at berolige jeres børn?

Hvordan forklarer i finanskrisen for dem?

Har det nogen konsekvenser for jeres hverdag med børnene overhovedet?

Løvemor

Det er lidt svært ernst_kolding
at forklare mindre børn om den krise der er i øjeblikket.

At der er bankfolk i familien er ikke en garanti for at få sandheden frem, bankfolk er fantaster der ikke vil se realiteterne i øjnene.

Hvad angår følgerne af finanskrisen kan du læse hvad jeg mner her : http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=18&conference=348&posting=1458909

Nu går hendes..... Løvemor
bekymring mere på, hvordan det går disse to familiemedlemmer, med banker der "går nedenom og hjem" og afskedigelser.

Jeg vil så heller ikke påstå at nogen af dissse to er fantaster, nærmere det stik modsatte. Min svoger er en af dem og han har faktisk set hvor det bar hen for noget siden!

Jeg takker for hintet.

Løvemor

Bekymring/glæde smitter Den hætteklædte
Børn er perfekte kopimaskiner, de kopierer både vores væremåde, humør og hvad vi siger. Så hvis vi ikke viser tegn på bekymring, så bekymrer børnene sig heller ikke. Men der er da ikke noget forkert i at bruge "krisen" i dagligdagen "nu må vi hellere spare lidt", det kan faktisk blive en hel sport for børn, at få det samme som før men for færre penge.

Ingen problemer her, alt ånder fred og idyl.

Hmm løvemor ernst_kolding
det er bare sådan, at bankfolk har det uhyggeligt svært med at indrømme de fejl de begår.

Jeg tænker tilbage til sidste halvdel af 70'erne, der skete det sammen, omend det var boligejerne der først fik "kærligheden" at føle, nu er det finanssektoren der må have den tvivlsomme ære af at starte nedturen, men det bliver nedturen ikke mindre barsk af

start med det mest indlysende realism bites
nemlig at erkende at din datter på 12 nok ikke er så lille en pige mere og så tag og tal med dine børn om hvad der foregår i verden, istedet for at forsøge gemme sandheden,
hvis du ikke har gjort det når hun er 12 vil jeg sige du er alt for sent ude.

Midt i en dyr-tid thecaveman
Tja, hvis jeg havde små børn, ville jeg sammeligne med skildpadden, der trækker sig ind i sig selv, og sige, hold dig indendøre, mor og far passer på dig.[:D]

Til de lidt større børn, ville jeg sammeligne med moskusoksen, der klare de mest utrolige forhold i nordøst grønland, mens de har det for nemt i sydvest grønland og derfor nemt bliver for mange.[:D]

Skulle jeg endelig have en kone, der var nervøs, ville jeg sammenligne med løverne, og sige, gå ud og jage, som de andre hunløver, så kommer jeg, når byttet er nedlagt.[:D][:D][;)]

venlig hilsen

Grøn (der er i fredagshumør)

Fred og glæde...... Løvemor
er nu også det vi praktiserer. Men er dine børn så små at alt hvad der sker i de voksnes verden går henover hovedet på dem?

For når man er 12 år, kan man sagtens følge med i hvad der sker, og afkræver en forklaring på det man ikke forstår!

Det er der jeg godt kunne tænke mig nogle gode input, til hvad man siger.

Løvemor

Tak men...... Løvemor
ikke det jeg talte om. Jeg siger jo netop, at jeg ikke selv forstår ret meget af det der foregår, og så er det svært at forklare i korte træk, hvad der foregår ude i verden.

Det ville klæde dig at læse mit debatoplæg ordentligt igennem inden du begynder at insinuere om min evt. manglende kommunikation med min datter [:/]

Løvemor

Nu tager jeg hjem...... Løvemor
og rider på min hvide hest.

Med et stort smil på læben caveman. Jeg har faktisk købt billigt oksekød i Irma, så du er velkommen til at komme forbi og få dig en luns [:D]

......Altså når løveungen har fået sin del [;)]

Knus Løvemor [s] [l]

Det thecaveman
lyder godt. Irma er en god jagtmark for oksekød.[:D]Så jeg kan nemt lade mig friste til at overtage løveugens rester.[;)]

Nu vil jeg også hjem inden, jeg bliver rullet ind i det der kulturnat.

Kram Grøn[;)]

Kun de rige får problemer Anonym
Vi andre får højst et lille tilbageskridt på pensionen.

Har man mange - eller måske alle sine penge placeret i aktier, så er det slemt. Ellers overhovedet ikke.

Eftersom arbejdsløsheden stadig er historisk lav i DK, så ville jeg ikke være særligt bekymret for at blive arbejdsløs for tiden. Derudover tror jeg ikke der vil rulle så mange hoveder pga. den igangværende krise. Jeg er selv ansat i den finansielle sektor, og der hvor jeg er, er der ingen der er bekymret.

Så lad hende dog Sax
Se TV-avisen, så kan hun jo selv følge med i hvad der sker. Det bliver forklaret på et plan hvor også en 12årig kan være med.

Og lad være med at gøre en sag ud af det. Det er nu en gang finansfolkene der tager de største tab, ikke os almindelige dødelige. Så længe jeg kan beholde mit job, og det regner jeg med at kunne længe, mærker jeg absolut intet til den krise.

Nu var jeg jo..... Løvemor
ikke bekymret for mig selv.

Jeg spurgte mere til hvordan i forklarer krisen for jeres børn?

personligt synes jeg det er lidt svært at forstå, hvorfor det er svært at forklare videre og specielt for min datter.

Hun er godt klar over at vi ikke har noget at frygte, mors job er heller ikke afhængig af hvad der sker på det finansielle marked.

Jeg havde håbet at der sad en derude ud over Thecaveman, der havde en god måde at forklare halvstore børn, hvad der sker derude.

Men det er der tilsyneladende ikke mange der har gjort sig nogen overvejelser omkring.

Løvemor

det kan også være svært... hoenemor1001
...at forklare, hvorfor børsmæglere og andre aktiehandlere opfører sig som en flok hysteriske kællinger. Men det er det nærmeste, jeg kan komme på den opførsel, hvor det hele handler om optimisme, pessimisme, tillid og mistillid, og som får aktiekurserne til at ryge op og ned - mest det sidste.

Men jeg tror, at de opfører sig sådan, fordi aktier kun er papirpenge - lidt ligesom at spille Matador. Og der er rigtig mange, som har spillet særdeles højt spil de seneste år, og det gælder også indenfor boligmarkedet. Tænk på de mange dyre lejligheder i f.eks. København, som nu er usælgelige til den pris, som bygherren skal have for at det kan løbe rundt. Det er kun et spørgsmål om tid, før de går bankerot. De har spillet på, at huspriserne ville blive ved med at stige, og nu hvor festen er forbi, sidder de uhjælpeligt fast i saksen. Der er kun en vej - nedad.

Men jeg tror, at I skal se tv-aviser/nyheder sammen, og så må du forklare så godt, du kan, hvis hun har flere spørgsmål.

Det vigtigste, du skal gøre, er dog at forklare, hvilken betydning krisen får for jer personligt. Hvis hun ved, at du nok beholder dit arbejde, og at hun kan få ca. det samme, som hun er vant til i lommepenge, så vil det ikke få hende til at ligge søvnløs om natten.

mvh hønemor1001