Børn og mental sundhed

Børn og mental sundhed ftg
„Statistiske undersøgelser viser at hvert femte barn har udviklet en sindslidelse som elleveårig,“ skriver Montrealavisen The Gazette. „Hos et menneske der er mentalt sundt, er der balance mellem de sociale, fysiske, åndelige og følelsesmæssige aspekter af livet.“ Ifølge Sandy Bray, som er lokal undervisningsleder i den canadiske forening for mentalhygiejne, burde vi være lige så optaget af vores mentale helbred som af vores fysiske helbred. „Hvis vi ikke bekymrer os om vores mentale sundhed, vil vi lettere blive deprimerede, angste og udbrændte,“ siger Sandy Bray. Forældre opfordres til i endnu højere grad at gøre noget aktivt for at værne om deres børns mentale sundhed. Det kan de gøre ved at sætte tid af til familien og spise sammen med børnene. Vil man bevare den mentale sundhed, må man sørge for at få tilstrækkelig søvn, spise sundt, holde sig i form, le, give sig tid til at gøre noget man godt kan lide, være sammen med venner, deltage i frivilligt arbejde, give eller modtage ros og ikke være for hård ved sig selv når man begår fejltagelser.

Gode råd rie.rie
Hej ftg.

Du har ret i at den mentale sundhed er vældig vigtig. Jeg synes det er nogle gode råd du kommer med, Men for fx. at le skal der jo være noget at le ad, med mindre man går i latterklub.

Jeg synes derfor det er vigtigt hvor man har sit fokus. Jeg plejer at sige: "Hvorfor fokusere på mugpletterne, når man kan kigge på rabarbergrøden?"

Det var et livsbekræftende indlæg og især blev jeg glad ved at læse den med at man ikke skal være for hård ved sig selv når man begår fejltagelser :-)

Venlig hilsen P&C