Børnenavne

Børnenavne pussy_katten
Jeg er helt ny herinde og sad og læste lidt i de forskellige debatter.

I dette forum stødte jeg på en tråd, hvor en kommende far spørger til navne-ideer til sin datter og jeg syntes, at det var sjovt og pudsigt, at der kom så mange forskellige forslag.
Selv går jeg bestemt IKKE rundt og har planer om at få børn lige i den næste tid, men blev alligevel lidt skruk og tøse-agtig over at læse de mange søde forslag ;o) Og så endte jeg i en hyggelig samtale med min veninde om, hvilke navne vi selv syntes var søde og morede os over, at smag og behag er så forskellige.

Så here it goes - hvilke navne synes du/ i er pæne? Hvad kunne i finde på at kalde jeres børn og hvorfor? Er navnets mening vigtigt for jer eller er det vigtigeste bare, at det lyder sødt? Og hvad kunne i bestemt IKKE finde på kalde jeres børn?

børnenavne staybaby
Jeg har selv to piger de hedder jessica og sophie, den stores navn har jeg valgt efter en gammel sang jeg hørte inden jeg fik hende og den lilles har hendes far valgt. Og ja navne som sigurd, asbjørn og heidi er ikk lige navne jeg ville vælge til mine børn. Får jeg nogensinde en dreng ville han nok komme til at hedde Lucas eller Sonny.

min datter heder stina djdaddy
det var så mig der fik min vilje :)

jeg står MIDT i det nu gnaek
skal føde om ca. 2 måneder og vi er overhovedet ikke enige om navne!!
Det er egentligt ikke så mærkeligt at det er svært at blive enige, for ALLE mennesker har associationer til de fleste navne.
Indtil videre har vi fået snævret os ind på følgende:
Sonia, Sine, Sina, Mia, Oline, Marius, Johan og Gustav. Men jeg vil da følge denne tråd i spænding, og håbe på lidt inspiration.

Phillip anonym
Min søn hedder Phillip. Han er opkaldt efter Phillip Lundsgaard som var DJ på the Voice i gamle dage. Jeg synes at han var den sejeste og at hans navn var lækkert, derfor skulle min søn hedde Phillip:-)

Jeg kender jojo
en pige der hedder Sulajma og hun er 15 år nu, hun synes bestemt ikke det er sjovt.
Jeg har fire børnebørn (tøser) de hedder i rækkefølge, men 2 af hver sit hold forældre:
Adea-Ena ikke helt almindeligt,
men det er min søns sgu heller ikke de hedder:
Chanice - Chanell (den sidste kaldes kun Nelle)
Da vi hørte hvad de skulle hedde, sagde vi selvfølge ikke noget dumt el.lign. men tænkte vores.
Nu ligger landet imidlertid sådan, at nu kan de fire tøser simpelthen ikke hedde andet. For hvad skulle børnene ellers hedde.
Jeg ville f.eks. ikke kalde min søn Hugo, jeg ved ikke hvorfor. Men det ved I måske?

Navne michael-dahl
På søndag skal min datter døbes og hun kommer til at hedde Hailey som den eneste i danmark da det var nødvendigt for os at søge statsamtet om navnet. Navnet kommer fra min forlovedes farmor i USA.

overvejelser mor til 2
Jeg mener man skal gøre sig nogle seriøse overvejelser i forhold til at navngive sine børn - og det er der desværre mange, der ikke gør! Kan barnet blive drillet med en eller anden forkortelse af sit navn - eller en kombination af for og efternavn - eller betyder barnets initialer et eller andet, der kan latterligøres (tænk hvis du skulle rende rundt med initialerne RØV resten af dit liv - ikke særlig gennemtænkt vil jeg mene! Når det så er klaret, så bør man træffe et valg om hvorvidt navnet skal klinge udenlandsk - men man bør altså også forholdes sig til det efternavn man har. Jeg er ved at kvæles når jeg hører typiske danske efternavne, der er overdrysset med et alenlangt udenlandsk fornavn. Erkend dog, at du bor i Danmark og giv barnet et dansk navn, hvis du har et dansk-klingende efternavn. Så kan man jo altid vælge at give barnet et mere internationalt mellemnavn, så ungen har noget at "rejse ud i verden med". Eller man kan vælge mellem de mange internationale navne, som kan siges på alle sprog - så virker det ikke så tåbeligt!

vil ikke icarus
sige min datters navn her, men inden jeg fødte havde jeg en liste på ca.10 drenge og 10 pige navne jeg sytes var rigtig søde.

da jeg fødte og så hende vidste jeg lige hvad hun skulle hedde (navnet havde ikke været min favorit inden, men synes det passer perfekt til hende).

derud over fandt jeg ud af at min tipoldemor har heddet det samme, så det gav jo et ekstra plus... er bare lidt bange for navnet kommer for meget på mode, senes det er synd hvis man går 5 i samme børnehave og skal kaldes v.efternavnet.

Navne... Leanne
Det sjove er at alle forsøger at vælge noget helt specielt til deres lille ny - og så hedder en masse i samme årgang alligevel det samme. Jeg ville vælge et dansk navn, men det må gerne lyde ok på engelsk også - har boet en del år i udlandet og vil ikke udelukke at jeg tager afsted igen, så det ville være besværligt for ungen at hedde Røskva eller andet der bare ikke kan siges eller skrives udenfor DK. Nu er der så ingen unger på vej i øjeblikket, og heller ingen potentiel far... han skal vel også have noget at sige. Jeg synes det er rart hvis navnet betyder noget, f.eks. benedikte betyder "godgørende", ragna betyder "fra Gud", Leo betyder "løve".

Chanell mig selv
er da bare det sødeste navn jeg længe har hørt... tak for det. Nu ved jeg hvad min datter skal hedde hvis jeg en dag er så heldig at føde andet end drenge...

min søn mig selv
hedder Mathias. Hvilket der er rigtig mange børn der hedder. Til gengæld har han et meget specielt mellemnavn og efternavn og vil altid kunne være en ener på det område.
Vi valgte mathias fordi vi synes navnet er sødt, men også fordi det passer både til baby, drengeårene og voksenårene. Desuden er det et bibelnavn og det kendes i de fleste lande.
Hvis han var blevet en pige skulle han havde heddet Caroline, men det er vi gået bort fra, hvis vi en dag er heldige at få en pige.
Istedet skal det være Malou, Melissa, Marie eller Jasmin. Desuden så jeg lige i et andet indlæg navnet Chanell som da bare er for fedt. Desværre klinger det ikke så godt med vores efternavn, så det bliver det nok ikke alligevel.

hugo icarus
den lille skærmtrold eller tarantellen fra kærlighed ved første hik??

er i hvert tilfælde det første der falder mig ind.

er rart med lidt specielle, flotte og internationale navne...bare det ikke ender med alle hedder det.

Hov pussy_katten
Jeg glemte vidst at indskyde, hvilke navne jeg selv kan lide :o)

Til en pige:
Alba, Agnes, Anouk, Asta, Bianca, Carla, Clara, Cornelia, Elvira, Emma, Elin, Francesca, Frigg, Felipa, Hannah, Isja, Irina, Luci, Marie, Maya, Madicken, Maude, Maika, Marikka, Merle, Nova, Norah, Olivia, Philippa,Rosa, Stella, Silke, Victoria, Viola og Wilma

Og til drenge:
Albert, Cornelius, Johannes, Lucas, Luis (udtalt uden s)og Noah

Ja ved godt, at min smag er lidt sær...

Vitus, Frida eller Carla Anonym
Er mine favoritnavne...

Hvor sjovt.. mor20
.. mine 2 børn hedder Caroline og Mathias.. Syns bare lige det var lidt sjovt ;)

mine børns navne... Anonym
Jeg fik børn ret tidligt... fik den første da jeg var 16 og den sidste da jeg var 24, og jeg har 5!
4 piger og 1 dreng...

De hedder:
Isadora, Isobelle, Isolde (Som er tvillinger)Ophelia, og Tristan

BØRNENAVNE Jan & Jannie
vores børn hedder: 3 drenge for Magnus- Christoffer, Toke og Janus og 3 søde piger for Emma- Victoria, Freja og Nynne.. Og vore hade navne er: pigenavne: Laura & Olga de er for alm. drengenavne: Svend & Ole de er for gammeldags

baby-navne.dk meTarzan
Tjek baby-navne.dk (http://www.baby-navne.dk/) - de har både drengenavne og pigenavne listet i alfabetisk orden.

Hailey Luxusnegle
Jeg har mødt en der hed Hailey. Hun var opkaldt efter Eminems datter : )

Men det var så laaaangt ude på bøh landet, så hende render du aldrig ind i..

en Hailey. mere her Nopa
som ikke er døbt men navngivet. Har de ikke styr på kirkebøgerne mere? siden nogen bliver bedt om at søge, efter det er taget i brug? Hun er i øvrigt også opkaldt efter Eminems datter - så mon ikke de kommer dryssende nu?

børnenavne m.o
her er lige et par navne jeg kan lide (dog flest drengenavne)

Drenge:
William
Oskar
Benjamin
Carl
Villads
Marius
Lasse
Tristan
Hugo
Knud
Emil
Pelle
Vitus
Vegas
Robert
Ludwig
Otto
Jonas
Elliot
Morgan
Jasper
Marvin
Geo
Albert
Calle
Hannibal
Louis
Konrad
Enzo
Milan

Piger:

Caroline
Alberte
Josephine
Liva
Frida
Alma
Andrea
Astrid
Asta
Ella
Cornelia
Luna
Cirkeline
Julia
Zarah

lidt specielle tifire
piger:

Caroline Centa
Josephine My
Frida Lucia
Liva Nessie
Ella Delia
Andrea Stella
Alma Lucia
Asta My

Drenge:

William Kay (kay udtales engelsk)
Oliver Enzo
Emil Saxo
Oscar Evan
Benjamin Enzo/Saxo
Carl Maximilian
Jonathan Remy
Waldemar Morgan
Villads Enzo
Frede Marius
Lasse Colin
Albert Kay
Tristan Mikk
Hjalte ?

Mine børnenavne Mig selv
Her er min navneliste med alle de navne jeg kan lide.
Drengenavne:
Anton
Sofus
Mikkel
Emil
Frederik
Oliver
Noah
Emilius
Magnus
Frede
Tino


Pigenavne:
Naja
Mathilde
Merle
Amalie
Emilie
Sofie
Laura
Emma
Louise
Augusta
Celina
Astrid
Thea
Marie