Børnepenge

Børnepenge Look1
Kort fortalt har jeg en søn på snart 15 år sammen med kvinde der aldrig har været til at snakke fornuft med. Hun har spændt ben for mig i, hvert fald mere end 15 år og er dybt umulig at nå til enighed med. Nu spørger jeg så jer!.: Hvis nu min søn har fået lønnet arbejde og tjener omkring 4000.kr om månden er det så ikke moderen pligt at inberette til sin sagsbehandler, at der er ændringer i økonomien? Jeg mener børnebidraget frafalder faderen når drengen tjener penge?? Ellers betaler jeg jo penge direkte til moderen. Jeg har ikke været gift med hende, så, hvis ikke hun vil fortælle om min søn arbejder, hvem kan så??? Jeg mener, at en ting er at man som mor har den fulde forældremyndighed som våben i kampen mod både faderen og barnet, men til gengæld skal faderen selv finde ud af om drengen tjener penge. Det er ikke for at jeg ikke vil betale til drengen, men jeg vil bestemt ikke give moderen penge en gang om månden.
[s]

link alenefar.dk
http://www.foreningenfar.dk/forum/topic.phtml?tid=2640
De må ku hjælpe...

et af de latterlige fædre Anonym
der kun er ude på at ramme deres børns mor..

Skal mænd der så ikke gider deres børn snart straffes ?

Føj du er lille

pengene er til barnets underhold Anonym
så det vel rimligt at du betaler børnebidrag..

Hvorfor straffe dit barn ? fordi du ikke bryder dig om moren ?

Hvis drengen tjener penge og du melder det, så kan det være at han skal bruge af de penge for at kompensere for huslejen, som hans mor taber.
Hvis hun er på bistand mister hun boligydelse og så skal du så heller ikke betale.. hvad tror du så drengen får ud af sine penge ?

AT du har taget dem fra ham fordi du er ham på moren ..

Betaler du skolerejser, vinterjakker, flere par sko til dit og dat... mobiltelefon, computer osv til din dreng ?????????

jo, fuldstændig korrekt black-magic-women un
Hvis dit barn tjener 3 x børnebidraget, kan du søge om, at bidraget falder helt væk. Det er din X, der faktisk skal oplyse det. Det skal hun underskrive en gang om året til kommunen og snart(16 år)hver måned! Hun får måske også problemer med boligsikringen.

Jeg har dog aldrig oplevet en 15 årig, der tjener så mange penge. Går han ikke i skole? Jeg tror, du snyder os her på solen eller din X tager pis på dig? [;)] Det er omkring 80 arbejdstimer/mdr.!!Det er jo slet ikke lovligt for en 15 årig.

Faktisk er det din pligt at vide den slags og er du så sikker i din sag, havde jeg allerede haft fat i "StatsAmtet". Hvorfor tøver du? Du får et langt mere kvalificeret svar hos myndighederne end her på Solen

Man vurdere ud fra fast job eller få timer Mor til teen
Syntes du skulle holde din mund!!! Spørgeren har INTET med det at gøre, som du tror du kan dømme på!

Til spørgeren:

Reglerne er således at tjener barnet max 3500 pr måned, bortfalder underholdsbidraget ikke.
Har barnet et sommerferiejob eller andet kortsigtet arbejde, må barnet godt tjene omkring 4000 UDEN at der sker noget.

Men ligger et barns fritidsjob med en fast md. løn på over 3500 så går myndighederne ind, og vurdere, at barnet godt selv kan bidrage til sit eget underhold, og der kan der så komme på tale, at skære underholdsbidraget bort.

Jeg oplevede det samme, da min søn fik job, han tjente i gnst. 3700 i tre måneder, og faderen forsøgte straks at blive fri for at betale.. Min søn startede så skole igen, og gik derfor ned i timeantal, og får nu ca 3000 udbetalt om måneden.. Det er IKKE nok til at fritage den ene forældre fra at betale underholdsbidraget, da man vurdere, at han ikke ville kunne klare sig selv økonomisk.

Men nu bliver han 18 om tre måneder, og så bliver hans far nok glad for at slippe.

Forstår godt dit spørgsmål.. det ville heller ikke være rimeligt at skulle betale underholdsbidrag, hvis barnet havde en rimelig fast indtægt hver måned, og godt ville kunne klare sig selv uden tilskudet.

Held og lykke til dig.

Du havde ikke behøvet krydre din fremlæggelse dulkis
- med hvad moderen "er for en".

Svaret på dit spørgsmål:

Nej hun er ikke forpligtet til at meddele hverken gud eller fanden om hendes søn arbejder. Han er et selvstændigt skatteobjeket. Men du kan da søge om du kan blive fritaget. Dog først når han er fyldt 15 - (kan du næsten ikke vente?) Så må drengen jo nøjes med det, han selv kan slæbe til huse. Uanset, hvordan du vender eller drejer det, så er det dit barn du betaler til og ikke hans mor.

Og så siges det, at alle børn har krav på en far!! Der er nogle af dem vi straffer hårdt, for deres valg af forældre[:(]

spørg drengen? trunte1970
hvad han tjener, det er vel næsten det nemmeste

Som sagsbehandler blåsokken
ved du vel at mænd INGEN ... og jeg mener ABSOLUT HELT OG ALDELES INGEN ...rettigheder har i den slags sager.

Pas din pligt! Tilteren
Uanset hvad din søn tjener ved et fritidsjob, så skal du sådan set bare passe din pligt og dine bidrag til din søn.
Forældre har forsørgerpligt indtil barnet fylder 18 og det har faktisk intet at gøre med om drengen har et fritidsjob.

Det er forkert at sige at du betaler pengene direkte til hende; du betaler til din søns underhold, dvs. et bidrag til mad, tøj, fritidsinteresser osv. Det er klart at de penge vil indgå i husholdningen for din søn er en del af husholdningen. Men det er ikke sådan at du kan slippe med et mindre beløb fordi din søn tjener nogle håndører (som han i øvrigt nok tjener på sit frikort), da han ikke skal forsørge sig selv i den alder.

Faktisk synes jeg det er rigtig bittert hvis du vil tage penge fra din søn, fordi du ikke kan lide hans mor. Du har valgt at få et barn med hende og det må du tage konsekvensen af. Konsekvensen er at du skal betale til BARNET, ikke til moderen og jeg synes det er en rigtig grim mistænksomhed hvis du tror hun bruger alle pengene på sig selv, i stedet for at lade dem indgå i husholdningen til fordel for din søn.
Du kan i øvrigt, hvis du vil sikre dig at kun din søn har adgang til pengene, bede om at få dem sat ind på hans konto.
Det kender jeg en anden bitter far der gør.

Nej nej - den går ikke dulkis
"Du kan i øvrigt, hvis du vil sikre dig at kun din søn har adgang til pengene, bede om at få dem sat ind på hans konto.
Det kender jeg en anden bitter far der gør" Så nogen har fortalt dig en halv historie.

- Det gjorde min mand faktisk[:O] (han havde fået er perplexisk anfald af at få ny kæreste) å der røg lige et halvt års bidrag ind på ungernes konti. Glade børn, glade børn. Han kom til at betale dem én gang til! denne gang på kommunen, så det vil jeg ikke anbefale.

Selvfølgelig har de det dulkis
- de benytter den bare ikke altid. [:O]

- Retten til at opføre sig ordentligt. [:/]

- Der er heldigvis også fædre, der ikke er sådanne øv-fædre. [:)]

Du forsætter anonym
med at betale til knægten bliver atten,er han under uddannelse efter sit 18.år,betaler du også det.Moderen var god nok til dig for femten år siden,så hvad er problemet? Er det pengene? Betal ved kasse A!

Nu er det bare sådan det er. Look1
Hvorfor skulle jeg lægge skjul på at moderen er en nar der aldrig har bidraget til samfundet andet end nu hu skal pumpe systemet for kroner og øre. Vi mænd får jo dårlig samvittighed når vi høre i radio og tv, at mænd tæver deres koner. Lad os få fokus på de snyltere af kvinder der misbruger deres forældre myndighed over for manden, så det faktisk går ud over barnet. Jeg skriver jo at jeg ikke vil gøre det mod min søn men jeg vil sgu ikke betale til hans mors underhold og damefrisør, mens hun sidder og griner mig lige op i ansigtet pga. af hendes magtmisbrug....Føj for en kvinde! [;)]

Til alle jer i denne debat, især fædre.. Øllebølle
Til alle jer der diskutere herinde....

En regl, er en regl, sådan er det. Så kan man diskutere en masse om holdninger til tingene.

Gå ind på internettet, slå Statsforvaltningen Sjælland op. Under børnebidrag står følgende :

1. Statsforvaltningen skal modtage en skriftlig ansøgning ved bortfald af børnebidrag.

2. Der står : Det er muligt for den bidragspligtige at søge om bortfald af bidraget, hvis barnet selv har indtægter. Hvis barnet har en indtægt på ca. 4000,-kr månedligt, vil vi i almindelighed lade normalbidraget bortfalde.
Uddannelses bidrag vil tilsvarende bortfalde.

Dette er skrevet direkte af fra deres hjemmeside, så nu burde der ikke være nogen tvivl.

Jeg har fornylig læst et eller andet sted, kan ikke huske hvor, at der er rigtig mange fædre der ikke kender til denne regl, at de faktisk kan søge om, at de ikke skal betale børnebidrag til deres ekskone, hvis barnet selv tjener penge.

Og hvem siger det er et fritidsjob den unge har ?
Det kunne ligeså godt være en af de nye uddannelser, hvor man står i mesterlære, og tjener et sted mellem 4000 - 8000,- kr om måneden ?

Hvis et ung menneske tjener lad os sige 8000,- kr om måneden, ville det så ikke være fair, at faderen ikke skulle betale bidrag ?

Så har denne unge da selv råd til at købe tøj, sko, frisør, biograf, guf osv. selv. [;)]

Jeg mener ikke man absolut skal plyndre sin eks, så det går ud over børnene, men er man bekendt med at hun snyder og bedrager bevidst, og udnytter systemet, så kan jeg sku godt forstå, at man kan blive harm og tosset....knægten lider sku ingen nød hvis han tjener så mange penge...

Hvad skulle hun så sidde der og krydre røv for...[:|]

Hilsen Øllebølle

hmmm? tarzan21
mon man kunne slippe for at betale børnepenge , hvis moderen gifter sig med en anden mand.
det ville vel være rimmeligt nok ?

Uha uha lat
Som jeg læser dit indhold. Må jeg give dig ret. Iflg. en sagsbehandler i Gentofte Kommune fortale mig da min datter fyldte 15 år og opkrævninger blev ureglmæssige. Jeg blev vejledt om de sørgede for jeg ikke blev opkrævet børnepenge - hvis barnet tjente mere end 3 x normalbidraget. Jeg er nu bekendt med hun har arbejdet fuldtid i et supermarket da hun droppede ud af 10ende klasse. Det kan godt være forældremyndighedshaveren skriver under på tro og love. Men vi er begge opkrævet penge vi sikkert ikke skulle betale. I mit eget tilfælde henvender jeg mig skriftligt til Statsforvaltninge og beder dem undersøge min sag - måske får jeg penge tilbage, smiler, var pengene havnet i mi dattes EGEN lomme havde jeg ikke gjort det. God tur

tarzan21 Njal
Ja, det ville godt nok være træls, hvis man skulle betale til eksen efter hun havde gift sig med en anden - ham hendes nye mand ville sgudda gå og grine hele vejen hen til banken, og bruge børnenes penge på en lækker bøf med en god rødvin til lørdag aften imens ungerne kan gå for lud og koldt vand...grrrrr...Hvis man SKAL fortsætte med at betale efter hun har giftet sig med en anden mand, så skal pengene direkte ind på ungernes konto, og de skal være spærrede til de fylder 18. Så kan de få deres penge for sig selv.

Mor til 16 årig i mesterlære mor til søn i lære
Jeg har en søn på 16 som har været så heldig at komme i mesterlære, hvor han får ca. 8000,- i løn før skat....

Jeg mener ikke, at faderen skal slippe for at betale børnepenge, bare fordi sønnen har valgt den uddannelse han har, frem for fx. at gå på gymnasiet.

Så skulle jeg som mor også pludselig begynde at afkræve sønnen husleje og kostpenge.... den måde kan man sku da ikke straffe sønnen, for at han gider lave noget.

Hvorfor skal en far eller mor kunne slippe for sin forsørgelsespligt, bare fordi man har fået en ung, som gider bestille noget.

Så skal Eksen vel også slippe - eller hvad Halli hallo
Hvor kan jeg undres over de bidragspligtige mødre og fædre, som HARMES og er helt sikre på at den forælder som får børnepengene i hvert fald ikke bruger dem på barnet.

Nu er det nu engang sådan, at børnepenge skal være en hjælp til forsørgelse af barnet - fx. husleje, mad , strøm osv... og ikke bare som lommepenge til barnet.

Når du nu mener, at det er iorden at du slipper for at betale bidrag, ville du så også finde det i orden at din eks. begyndte at opkræve disse penge af datteren?

Hvis du skal slippe for at bidrage til datteren skal eksen vel også - eller hvad???