Bedste bog I har læst.

Bedste bog I har læst. Anna Clara Smith
Hej Alle.

Jeg går i øjeblikket og har virkelig svært ved at finde en bog at læse. Når jeg står på biblioteket og kigger på hylderne, har jeg ingen idé om hvad jeg skal vælge.
Derfor vil jeg gerne høre hvad jeres absolute yndlingsbog er!
Jeg er ikke så meget til gys og krimi, men ellers er jeg åben for alt andet [;)]

En nyudkommet bog anonym
"De velvillige" af Jonathan Littell er rigtig god.

Den handler om en SS officer som tænker tilbage på sin tid under 2. verdenskrig.

Erik Menneskesøn Eiram
Ååååh der er jo millioner af gode bøger...

Den bedste bog jeg har læst er faktisk en børnebog (ungdomsbog måske) og hedder:
Erik Menneskesøn.
Den er skrevet af Lars Henrik Olsen og handler om en helt almindelig teenage-dreng, der bliver hentet af Tor og bragt til Midgård hvor han skal hjælpe de nordiske guder med, at redde verden fra Ranarok. Han tager på en åndeløst spændende rejse igennem den nordiske gudeverden sammen med Tors jævnaldrende datter Trud, og de møder alle dem vi kender fra sagnene. Den står både på drama og kærlighed og man lærer, helt uden men opdager det, en masse om den nordiske gudeverden. Uanset om man er kristen, muslim, ateist eller andet, er det jo sjovt at vide noget om hvad danskerne troede på engang for længe siden (og nogle gør endnu)

[s] Fortsat god dag!

Flere... steagle
forslag...
Trilogien: Kvinden der husker, Ørnens Stemme, Lad trommen tale - indiansk historisk roman.
Vinden er min Moder ; Bear Heart.
Seeren fra Andalusien ; Lars Muhl
Momo ; Micahel Ende - om pigen der bringer tiden tilbage til menneskene.
Alkymisten ; Paulo Coelho

Det var vist alt for nu....

Den bedste bog jeg nightdrivercph
har læst er "Den grønne mil" , jeg pjækkede sgu fra job fordi jeg ikke kunne slippe den.

Sad i et tog, da jeg læste slutningen og tårerne trillede ned af kinderne, folk gloede, tjae, man er vel mand nok til at tude, når det trænger sig på;o)))

http://driverboogie.urbanblog.dk/

http://nattaxi-vogn32.blogspot.com/

Gamle klassikere som fx anonym
"Les Miserables" af Victor Hugo.
"Eugénie Grandet" af Honoré de Balzac.
"Germinal" af Émile Zola.
"Forbandede Ungdom" af J. D. Salinger.
"Klokkeren fra Notre Dame" af Victor Hugo.

Annette Klingenberg - livsskildring Anonym
Hej.
Jeg elsker at læse, bor lige opad biblioteket, og har samme problem som dig, de kan ikke følge med. Jeg læser mest livsskildringer, og har læst fantastisk mange gode og spændende. En af dem jeg har haft mere en èn gang er A.K. Erindrnger. Hun fortæller bare så godt og medrivende.

intet nyt fra vestfronten m35kbh
let læst og usentimental skildring af hvordan unge mænd lokkes til krig. Grundlæggende en pacifistisk bog og uden alt for mange skildringer af død og ulykke. Læste den første gang i folkeskolen.

Arthur Conan Doyle / Sherlock Holmes :-)
Selvom det falder lidt udenfor, synes jeg bestemt hans bøger er fantastiske.
Gode klassikere [:)]

2 super bøger.. Anonym
På nye vinger er en ungdoms bog, og jeg syntes den er ret så god..
Der er også Brandt livene, hanler om en udlands familie,det er en som en fra familien har skrevet, og man får virklige øjne op, og ser hvordan det virklige kan være..

Pigen med den blå cykel Zizzi
skrevet af, Règine Deforges
er en dejlig bog, det er en serie som er super[:D]

Skøjeren og Grevinden af Bagsværd Borge
Skøjeren.
Hvis du er lidt historisk interesseret er der en bog af J. Bech Nygaard der hedder Skøjeren. Den handler om livet i Danmark i slutningen af 1700 tallet, gennem to personer bevæger man sig rundt i landet, følger livet som bestemt ikke var nemt for fayyige mennesker den gang.

Grevinden af Bagsværd.
En meget spændende skildring af en ung dansk kvindes liv. Fra et liv på nørrebro i København til et liv som mangemillionær tværs over kontinenterne til et endeligt i fattigdom på vesterbro.
Denne bog er en autentisk beretning.

De kan lånes på biblioteket begge to. Rigtig god fornøjelse. [:)]

Mænd der hader kvinder... Christa
af Stieg Larson.

Erlend Loe uberpyle
Prøv stort set hvadsomhelst dette geni af en nordmand har konstrueret. Jeg kan anbefale at du starter med "Doppler" og fortsætter med "Volvo lastvagnar" (som er fortsættelsen) og tager den derfa. Det er sjældent jeg griner højt, når jeg læser, men det er altså tilfældet med ham her.

Janni Olesen har lige vundet en velfortjent pris for sin "Noget du skal vide". Rå, ligefrem, bidsk og bitter -og ret morsom sprogekvillibrisme fra hende her... Jeg går og venter på hvad hun finder på næste gang og glæder mig meget.

God fornøjelse.

svært at vælge, men anonym
Phantom of the opera af Susan Kay HELT KLART!!!!
Alle krimier af Sara Blædel og Camilla Lackberg(er ikke helt sikker på stavning af efternavn).

igen anonym
Sorry, overså det med krimierne, men prøv at kigge på dem.

Varulven RødeLevi
Uha – tror nok at jeg kunne nævne omkring 60-70 bøger som alle sammen er min absolutte yndlingsbog. Det er heller ikke nemt at anbefale en bog når jeg intet ved om dig! Kan du lide en bog p.g.a. sproglige eksperimenter ligesom Rimbaud, William S. Burroughs eller læser du helst hverdags realisme som Tove Ditlevsen skriver eller heller en rå realisme som Charles Bukowski ynder. Eller fanden tage mig litteratur, der bare buller der ud af som Kin Kesey og især Jack Kerouac kunne lide at skrive. Eller leder du efter den gode historie, der også stiller spørgsmål ved den måde vi lever på? Så skal du læse Aksel Sandemose: ”Vareulven”, om trekantsdramaet mellem en kvinde og 2. mænd. Et trekantsdrama uden jalousi, men med masser af spænding alligevel. Den stolte bourgeoisipige Felicia forelsker sig som ganske ung i ”arbejder klassens helt” Erling Vig. Erling forførte Felicia og glemte hende hurtigt igen. Da hun træffer ham igen i Stokholm, under krigen, og forelsker sig i ham igen, vil hun ikke giftes med ham. Hun gifter sig med Jan, en rolig natur, der har, kunne likvidere, uden så meget som en ansigtstrækning (Jan var modstandsmand ligesom Erling og Felicia). Hun elsker dem begge men såret er ulægeligt. Alligevel er hun den perfekte elskerinde, mor og hustru og mellem Felicia, Jan og Erling findes et sjældent varmt og jævnbyrdigt venskab. En dag forsvinder Felicia pludselig og det konstateres hurtigt at hun er myrdet – man finder aldrig liget. Erling og Jan forsøger alligevel at hævne hendes død på deres egne måde, men nogen er kommet dem i forkøbet – er det varulven? Gartneren der nød at belure Felicia når hun gik nøgen omkring i sit drivhus.
( Felicia vidste godt at hun blev beluret – det var derfor hun blottede sig). Metaforen varulven anvendes dog, hovedsageligt i romanen, til at anskueliggøre ondskaben og intolerancen, ” det som mennesket ikke vil se men lægger udenfor sig selv”.
Sangen ”Felicia Adjö” af den svenske trubadur Cornelis Vreeswijk er inspireret af Aksel Sandemoses bog ”Varulven”. Cornelis Vreeswijk læste førstegang bogen i Brasilien 1967 og sangen ”Felicia Adjö” kom med på CDeren ”Tio Vackra Visor” blandt andre ballader og sambaer. Cornelis forelskede sig i roman figuren Felicia herom siger han: ” Den Felicia som jeg lærde at kende i Varulven var, uden på nogen måde at være rødstrømpe, feminist eller mandehæder, en frigjort, en rigtig fri kvinde! Hun skildres med så meget kærlighed og omsorg. Hvilket jo ikke undgår at gøre indtryk. Felicia er en kvinde som ” kan slås og tage for sig”. Altså samme ideal som vi mænd kan identificere os med. Hun fremstår for mig som den frie kvinde”.
Cornelis Vreeswijk fuldender sit værk omkring Sandemoses forfatterskab med en hel hyldest CD til Felicia, nemlig CDeren: ”Felicias Svenske Suite” som kom i 1978 og blev en bestseller.
PS: Ingen har nogensinde opklaret mordet på Felicia. Sandemose røber det simpelthen ikke! Jeg spurte engang en Sandemose ekspert om hvem der myrde Felicia. Han så på mig, tog så en ordentlig slurk af sin øl, hvorefter han med et stort grin sagde: ”Det gjorde Aksel Sandemose”.

Tak :) Anna Clara Smith
Tak for alle jeres svar. Der er mange bøger der lyder spændende, så jeg vil starte fra en ende af [;)]

Harry Potter sara2880
Den bedste bog jeg har læst er helt sikkert HarryPotter,
desuden er der skrevet 7 bøger & jeg har læst dem utalligegange..
Bliver aldrig nogensinde træt af dem, har læst Harry Potter bøger fra de kom ud til nu (:

Grevinden af Bagsværd sara2880
Grevinden af Bagsværd.?
Det er da sjovt, vidste jeg ikke der var skrevet en bog om, tror jeg at jeg vil læse, da jeg selv kommer fra Bagsværd & der står den gamle ruin hvor hun boede stadig.

Jeg ved ikke hvad min y-bog. men har MANGE bøger(; TyrkerGirl
sk. Bruun Johansen, Clea: Mai
sk. Bruun Arildsen, Vibeke: Marlene og kærligheden
sk. Rendtorff, Ida-Marie: Strømsvigt - Sofia og Tobias
sk. Åxman Christensen, Hanne: Zehra og Martin
sk. Glover, Sandra: Alex og Josie
sk. Berggren, Mats: Blåøjet
sk. Bredow, Katarina von: Alt for forelsket
sk. Strandvad, Anne: Kæreste

Disse er nogle af de bedste ^^ XD

Jeg har ikke en favorit. live.your.life
Men 'Sofies verden' er en rigtig god bog.
Hvis man er interesseret i filosofi og de gode gamle filosoffer som Sokrates og Aristoteles.
Jeg er blevet klogere af at læse den, samtidig med at jeg har nydt den. (jeg læser sjældent en bog, menmindre det er en slags lektie).
Bogen har en rigtig fed opbygning, som gør, at den ikke er så tung at komme igennem.