Bedstemødre er ikke hvad de har været

Bedstemødre er ikke hvad de har været Veninden
Hvad f.. er der galt med nutidens bedstemødre? Er de da helt fra snøvsen? Den ene dag læser man de flygter på højskole for at slippe for børn og børnebørn, den næste sover de (brandert ud??) mens de skulle være barnepige og en undre dig ikke så meget over natligt besøg af en 3-årig at hun ringer til forældrene og fortæller, hvor barnet er - herre Jerimia - er verden da gået amok?

http://www.bt.dk/nyheder/artikel:aid=484626/

http://www.bt.dk/nyheder/artikel:aid=484814/

Enkeltstående tilfælde......... rosalilje
..man skal ikke stemple alle bedstemødre, jeg har lige læst de medsendte link, og kan ikke finde noget sted hvor der står at "bedste" havde sovet brændert ud ?

En anden ting er, at bedsteforældre har også ret til et liv, et liv på helt egne primisser, de har deres gode ret til at tage på højskole hvis det er det - de har arbejdet et langt liv, og står nu ved en pose frihed - hvorfor skulle de ikke bruge den - om det er højskoleophold eller udenlandsresjer eller en glad aften i byen - man behøver ikke være gammel og mølædt fordi man er bedste - man kan blive bedstemor som 40 årig !

Vh Rosalilje

Du er for langt ude Comeonkone
Der er sqda flest normale bedster, to tilfælde i jylland siger ikke noget om bedste i almindelighed.
Forresten har bedste osse ret til liv hun skal ikke bare være barnepige,det har hun været hele livet så hold nu lige op.
forældre har hovedansvaret for deres ejet afkom.

HELT FORKERT!! s.m
... I det ene tilfælde er det altså hjemme fra far og mor barnet forsvandt og gik hjem til farmor!!

Hvordan i al verden kan farmoren være ansvarlig for at barnet går fra forældrene???

Hmmm, læser det lidt som... miss-mee
...om at bedste var lidt læge om at få ringet og meddelt at barnebarnet var dukket op hos hende. Men jeg ved selvfølgelig ikke om det hænger sådan sammen?

Jeg er nu stadig tilbøjelig til at give flertallet ret; der er ikke noget galt med bedsteforældrene. Det er tilfældige omstændigheder de har jort det:-)

...mee:-)

Helt ærligt Sundhedsarbejder
Hvad har du egentlig tænkt dig? hvor gammel er du?. Har du tænkt dig, at når ens børn bliver voksne og selv får børn, skal bedsteforældre stoppe med at leve deres eget liv, og tage over for deres voksne børn i stedet?...Du er ikke så kløgtig- desværre er du ikke alene om den mening du har. Siger bare.......Du Godeste ....Vent til det bliver din tur.

ud af 100 bedstemødre Genietsbedste
er 99 gode bedster. dermed er ikke sagt at bedste skal være 100% til fri afbenyttelse,bedste har retten til et liv,bedste skal være der,men ikke bare være barnepige når det passer de voksne børn.
basta gode svar o har giet

Sagde ikke men satte ? Veninden
ved om hun måske var halv bedøvet, hun har da sovet lidt rigeligt tungt.

Selvfølgelig skal bedstemødre ikke stå til fri disposition, men det er vel en berettiget forventning at ungerne ikke går på nattevandring, når bedste har indvilliget i at passe purken.

Og ja - den anden har været for længe om at ringe og sige hvor nattevandren var henne.

jeg vil ikke passe børn under 7 år. den sarte
Jeg har passet børn alt min tid, lige fra jeg var 8 år.
Blev uddannet pædagog, men de sidste år syntes jeg bestemt ikke det var sjovt, og hvorfor?
Jo mange forældre tror kun det er deres barn det gælder, og børnene er blevet meget råbende, og grædende, er alt for mange timer sammen med alt for mange børn.
Børn i dag bliver opdraget til små egoister.
Jeg passer kun mine børnebørn hvis de selv vil, og så ved de godt, at det er mig der bestemmer.
Men vi har det sjovt sammen, jeg laver mange ting sammen med dem, på søndag skal vi lave juleting, vi er 4 børn, og så kommer forældrerne og får æbleskiver, men jeg vil altså ikke passe dem, for vil de ikke høre hvad jeg siger, så ringer jeg til forældrerne, så de kan hente dem.
Jeg har dem på mine primisser.
Forresten tager jeg også på højskole i 14 dag jul og nytår, dejlig dejlig

Stærkt valg Annette
Kære den Sarte

Du lyder som en bedstemor, der har taget stilling til det at passe børnebørn - på dine præmisser.

Jeg er journalist på et dameblad og i gang med at forbedrede en artikel til det nye år om bedsteforældre - både dem som gør alt og dem, som gør det på egne præmisser.
Har du mulighed for at skrive en mail til mig (annette.soenksen@soendag.dk) så kunne vi evt. få en snak om emnet og evt. du har lyst til at være med i artiklen?

Mvh
Annette