Behøver et godt råd.

Behøver et godt råd. Anonyme mig...
Vi har en labra blanding på ca. ½ år, som vi har nogle problemer med...

1) Hunden gør og hyler når den skal være alene.. den ødelægger og bider i alle mulige ting, og vi er ved at være rigtig trætte af det. Vi går fra ham flere gange om dagen (5 min) af gangen, er der andet man kan gøre...???

2) Så snart vi vender ryggen til hunden så hopper den op i sofaen? Der vil vi altså ikke have hund.... Hvordan får man den til at forstå at det må den ikke? Jeg har læst at den søger tryghed, og derfor hopper op for at få lugten fra os. Har prøvet at ligge en trøje i hundekurven, men det hjælper ikke. Nogen forslag???

3) Når vi giver ham en kommando som "dæk" så står han bare og glor på os, han ved udemærket hvad det betyder for han har ingen problemer haft med at lystre førhen.. Nu skal man hæve stemmen før han hører efter, og det syntes vi ikke burde være nødvendigt, kan de være fordi hunden mangler respekt for os..
Vi er ellers meget opmærksomme på at han skal lystre mm.

Håber i kan komme med nogle gode råd :)
Tak. Hilsen Futte.

Halløj (: nat..
Vi har selv en labrador balnding (: så kan da prøve at se om jeg kan svare..

1) Prøv at tænde en radio når han skal være alene hjemme, det behøver ikke være voldsomt højt, også prøv at begræns hvad han kan komme til at bide i f.eks sætte stolene op osv.

2) Vores hund har også gjort det meget, men så begyndte vi at sætte ting op i sofaen, så han simpelthen ikke kunne være der, og det har hjulpet meget.. (:

3) du må endelig ikke opgive, når han ikke gør som du siger, så skal du bare tage hans ben, og ligge ham ned, så minder du ham lidt om, at det jo er det han skulle gøre, også brug nogle godbidder i starten, ligesom når du skal lære ham det helt fra bunden..

han skal lære det.... Kelly
Hej med jer....

1) I skal lære ham at være alene.....ligesom alt muligt andet. Gå fra ham, med lommen fuld af godbidder, men gå ind igen hurtigt - faktisk skal i kun lige lukke døren, for i skal gå ind igen inden han bliver ked af det - og ros ham, giv ham godbidder og leg lidt med ham. Gør det igen og igen - måske 20 gange, eller mere - indtil i kan mærke det går godt. Så øger i tiden i er væk, når han kan være alene i 5-10 minutter, kan han være alene i flere timer. Husk at lege med og stimulere ham inden han skal være alene, og meget gerne inden i vil lære ham at være alene, for så lægger han sig og sover når i går, og det er netop dét i skal opnå. På den måde kan i lære ham at være alene på 2-3 dage.

2) Send ham ned, når han hopper op. Vær glad og leg med ham, når han er på gulvet. Vær "små-sur", knur lidt og/eller sig nej når han prøver at hoppe op, på den måde lærer i ham hvad i vil have ham til, og han finder ret hurtigt ud af at det er både rarere og sjovere at være på gulvet, for dér får man både leg og opmærksomhed. I kan være 100% sikre på at det er fordi han ikke forstår hvad det er i vil, hunde er meget behage-syge

3) Jeres hund er blevet teenager, og kommet i lømmelalderen, han ved godt hvad i vil. Det går snart over. Bliv ved med at træne, træne og træne....og lege. Lad være med at skælde ud.....knur evt. lidt ad ham hvis han ikke lystrer. Har i lært ham ordet "nej"...???? Det er et utroligt dejligt ord i forbindelse med hunde, når han gør noget i ikke vil have eller ikke lystrer....så sig nej. Man behøver ikke råbe, man kan måske bruge en dyb stemmme.

Husk at lade jeres hund "lege" og omgås andre hunde. De opdrager meget på hinanden, og stimulerer hinanden. Nøjagtig som vi også har brug for at snakke med andre mennesker. Læs evt. nogle bøger om hundeopdragelse, de er gode at få "forstand" af ssss
MAnge hilsner og held og lykke
Kelly´s madmor

KUN et halv år Anonym
Hej Futte
Jeres hund er KUN ET HAVL ÅR, HVAD FORVENTER DU.
Hver gang I går, straffer I ham, han forstår det ikke. Når I går så smid nogle gudbidder på gulvet, gemme rørben med gode ting i, gem det inden I går. Hundemad fra dåse moset ind i rørbenet, froset i 20 min, giv ham det, og kom hurtigt tilbage, find en ting der er mere fristen end sofaen, og bare sæt han ned, når I er der, skæld ud HJÆLPER IKKE.
Når i hæver stemmen, så har I tabt, der er ikke mangel på respekt, det er en prøve som alle leder må igemmen, råben skrigen og fysiske afstraffelse, er kun til at kue hund ikke få dennes respekt, Jeg tro I er for meget på, rolige tiltage, smid morgen og aftensmag ud på gulvet, aktiver ham med andre hunde små opgaver, men han skal havde succes med det, og stadig husk han er kun et halv år.

Lige en ting cv2002
At forbinde hundens navn med noget negativt for.eks. nej duer ikke. Hundens navn skal kunne bruges positivt.

Tage de i benene!! cv2002
Der er ikke noget nemmere i denne verden end at lære sin hund at sætte sig og at lægge sig. Med en godbid over hovedet intil den sætter sig. Hvis man træner dette i meget korte sekvenser flere gange om dagen vil den have lært det på meget kort tid. Bagefter sætter man ordet sit på. Det samme med dæk. Når hunden sidder ned tager man en godbid og trækker frem foran hundens forben helt nede ved jorden hunden vil så lægge sig ned og man roser og giver godbidden på jorden. Igen som ved sit, sætter man ordet dæk på senere hen.

Det nytter ikke noget at træne helt vildt. Det vil den hurtigt blive træt af.

En hund på 6 måneder burde for længst have lært at side på kommando, ligge på kommando og for dan sags skyld også gå rimmelig pænt i snor.

Læs mit indlæg "tage i benene" cv2002
En hund på 6 måneder, burde have lært en del allerede!!

ja.. anonym
det undrer også mig at man kan kalde sig en erfaren hundetræner, når man kan finde på at bruge hundens navn kombineret med et nej.
Det er noget de fleste hundeejere ved, at det må man aldrig gøre.

råd. anonym
I har fået mange gode råd, mht. alenehjemme problemet, men jeg vil lige tilføje, at I skal tænke på jeres væremåde, når I går fra hunden og kommer hjem igen.
Nogen gør den fejl, at de "nurser" hunden inden de skal gå, klapper den og siger måske "nåhhh..lige ven, du skal ikke være ked, vi kommer snart igen.
Hunden mærker hurtigt, at så er der noget at være ked af.
Så I skal bare smide nogle godbidder på gulvet, og så gå uden at overpylre hunden inden.
Det samme gælder når I kommer tilbage. Ikke noget med "Dyyygtig hund, har været alene hjemme" osv... Så opfatter hunden det som om, at I også synes det er helt forfærdeligt at være alene hjemme.
Sig kort hej til hunden, og gå så ind og pak indkøbene ud, eller hvad I nu gør, og giv først hunden opmærksomhed, når den er faldet til ro, efter I er kommet hjem.

Mht. sofaproblemet så skal I sætte jer ned på gulvet sammen med hunden, og giv den noget opmærksomhed der. Så finder den hurtigt ud af, at gulvet er et rart sted at være, men ikke sofaen, da det ikke giver noget opmærksomhed.
Læg et tæppe ved siden af sofaen, som hunden kan ligge på, når I sidder i sofaen, og nus den lidt fra sofaen af, imens den ligger på tæppet.

Man skal have god tålmodighed som hundeejer. Ting tar´tid.

rigtigt elskerminfyrmeget
hej

hvis i siger ordet nej. ud i luften. så er der ingen chance for at hunden ved det er den i taler til.

selvfølgelig hvis i har hundens opmærksomhed inden behøver i det ikke.

men hvis hunden ser på jer, er opmærksom på jer og den så hopper op alligevel.
så er det rent trods. og altså ikke fordi den ikke ved den ikke må være i møblerne.

og det var jo ikke det der er problemet.

og faktisk er det heller ikke ret tit at hvalpen bevidst prøver at trodse en.

derfor siger jeg at man skal sige hundens navn.

ellers har i ganske ret.

hilsen elskerminfyrmeget