Betaling for at bo hjemme

Betaling for at bo hjemme Tahoma
Jeg er mor til en 19-årig ung mand (så måske hører dette indlæg ikke helt ind under katagorien "børn"), der stadig bor hjemme. Det vil han givetvis gøre et års tid endnu.
Hvor meget er det rimeligt/almindeligt, at en hjemmeboende med fuldtidsarbejde skal betale for kost, logi, vask m.m.?

2000 why.king
Det er mit forslag der har bund i at man må have en lejeindtægt på 24000 kr. pr. år før man skal betale skat af det. Det er så med alt inkluderet forstået på den måde at vand, el, husleje og varme er med. Udover det kan du jo sige til ham at han skal supplere lidt op i køleskabet engang imellem.

Få jer en snak om det anonym
Jeg betalte ca. 1500,- om måneden fra mit 18. til mit 21. år, hvor jeg boede hjemme. Men det var på baggrund af en god snak med mine forældre. Så tag fat i din knægt, og find et kompromis - så ingen af jer føler jer snydt.

hjemme airimorten
nøjagtigt sin andel af udgifterne dvs. er i kun dig og ham er det halvdelen

Ikke en skid anonym
hvorfor tror du man bor hjemme, det er fordi man ikke gider betale husleje.

Tag hvad det koster i driftsomkostninger.. M35Kbh
Jeg betalte 1500 kr. i 1988, det må vel være ca. 2000 i dag. Det er sgu billigt for kost og logi, men hvis han studerer så skal der jo helst også være lidt lommepenge til fester m.m.. Han bør have mindst 1200 til sig selv om måneden til tøj og fester så du kan også sige hans rådighedsbeløb minus f.eks. 1500 kr. til tøj og sjov, men så skal han fandme også gøre rent og lave mad nogen gange.

Ja betal hjemme aloo vera
selvfølgelig.Slankekur er det øl?Øl er der sukker i ? Forstår slet ikke. :=(((
Betal dog menneske ehhhh hjemme.
En tredie del af lønnen.

afhængig af situationen... mor/læge/30år
For ti år siden boede jeg et år hjemme hos mine forældre i et år fra uden at betale for mit ophold. Jeg sparede en del penge op det år, da jeg arbejdede og således ikke havde særligt mange udgifter. Pengene brugte jeg mens jeg læste...

Hvorvidt din søn skal betale hjemme og hvor meget, bør afhænge af hvor mange penge du selv har til rådighed hver måned (om der er økonomisk råderum til at lade ham slippe), samt hvordan han bruger de penge, han selv tjener.
Hvis det drejer sig om at leve livet med fester, venner og dyrt tøj/mobil/anlæg etc - så kan jeg egentlig ikke forstå hvorfor forældrene skal betale gildet...

Mine forældre havde samme holdning til fritidsjob i gymnasiet. De ville gerne betale mine lommepenge/tøj etc. - men kun under forudsætning af, at jeg brugte den ekstra tid på lektierne. Ellers kunne jeg da få et fritidsjob. (ud fra lektien "hvis du ikke vil bruge hovedet- så må du bruge hænderne" :0)

Lav en opsparing ungpige21.
Personligt er jeg aldrig blevet opkrævet penge for at bo hjemme da det jo er en selvfølge at jeg altid kan bo gratis hos mine forældre som holder af mig. men hvis man vil opkræve penge af sine børn for at have dem boende hjemme så mener jeg at man i fællesskab bør fastsætte et beløb på 1500-2000 og at i som forældre så ligger disse penge til side og giver ham tilbage når engang han flytter for der får han nok brug for dem. Den løsning har flere af mine venners forældre brugt og den har virket fint..

At opkræve penge for at bruge dem i jeres husholdning mener jeg der er en fejl og en måde at jage jeres børn fra hus og hjem, at smide dem ud hjemmefra sagt på en anden måde.

Held og lykke med det..

ude airimorten
det er jo ikke alle forældre der har røven fuld af mønter og når man er fyldt 18 år er det sgu ret og rimeligt at man betaler for sig selv især når man har et fuldtids job ellers kan man jo tage sig sammen og se at finde sit eget og flytte hjemmefra alt andet er nasseri

min erfaring jacob.lykke
da jeg boede hjemme betalte jeg 500 kr til min forældre i måneden, som et lille bidrag til diverse...
tilgengæld for det lave beløb skulle jeg så sætte 1500 kr ind på en bolig opsparing.
så jeg betalte 2000 kr hver måned, men størstedelen kom mig selv til gode da jeg flyttede for mig selv.

det er mit forslag, nu studerede jeg så havde selvfølgelig ikke lige så mange penge som hvis jeg arbejdede fuldtid, men synes dette er en god løsning, så må i selv finde ud af beløbsstørrelsen.

mh Jacob

Naiv mor/læge/30år
Du får det til at lyde som om, at dine forældre har betalt din kost og logi, fordi de holder af dig. Sådan tror jeg ikke nødvendigvis det forholder sig. Dine forældre har betalt fordi de havde økonomisk mulighed for at betale. Det at de holder af dig - er sådan set sagen uvedkommende.
Det er ikke alle, der samme økonomiske muligheder som dine forældre - eller er villige til at lide afsavn, så sønnen kan bruge hele sin månedlige løn på sjov og ballade. Derfor kan de nu stadig godt elske og holde af deres afkom.
Jeg tænker på om det er aldersforskellen, der får mig til at tænke anderledes end dig. Det er sikkert en del af det - men jeg synes nu alligevel at dine forældre skulle have lært dig at tingene ikke kommer flyvende fra himlen. At der er nogen der skal knokle for at pengene - og at ikke alle familier har lige meget til rådighed.
Tro mig - jeg holder rigtig rigtig meget af min søn, og det er en lektion, han bare skal lære.

selvfølge koster det at bo hjemme filtut
Jeg gav 1500 for at bo hjemme, og det syntes jeg da var meget rimeligt.
Filtut

jeg mener at carmenfreya
en trediedel af hans indkomst er en god måde at regne satsen ud på

Jeg betale hjemme allerede som 16 årig da jeg kom i lære, og det var en trediedel af min elev løn, som dengang var 1710 kr om måneden ( 1977 - 1979 ) så jeg betalte 500 hjemme dengang.

Men ellers som andre svarer, så er 1500 - 2000 sikkert et passende beløb nu om dage

Kærlig hilsen
Carmen

Det er kun sundt carmenfreya
for unge at være med til at betale hjemme, så snart de begynder at tjene penge selv.

Det er en måde, stille og roligt at lære på, at ude i samfundet da er der ikke noget der er gratis.

Har man været vandt til at få alt foræret, ja så får man et chok den dag man flytter hjemmefra, og opdager hvor dyrt det er.

Selv betale jeg hjemme allerede som 16 årig, da jeg kom i lære og havde en fast månedsløn.

Jeg betalte lige knap en trediedel hjemme hvilket dengang var 500 kr om måneden ud af en løn på 1710 kr om måneden ( før skat ) Derudover skulle jeg selv betale for min a-kasse /fagforening, samt min andel af sygekassen danmark, således at jeg på den måde lærte at vænne mig til faste udgifter, og at man altså ikke kan bruge hele sin løn på fornøjelser

Og nej jeg er ikke tudsegammel, såmænd kun 45 ;o)

Kærlig hilsen
Carmen

Wake-up Madmor
Det er ikke at smide sine unger ud og det har intet at gøre med om man kan lide dem eller ej, men at lade dem agere gratister i hjemmet er dårlig opdragelse. Og minder om manglende interesse i at lære dem, hvad livet udenfor murerne indeholder.

Mon ikke det er et udslag af manglende modenhed at forældrene skal sørge for opsparingen. Det burde et ungt menneske selv kunne klare at administrere, men det er jo nok administrationsevnen det går mest ud over.

Er det godt stil Annbritt
at være nasserøv? Selvom det er ens forældre er det da nasseri.

Selvfølgelig kan dine forældre lide dig, men kan du lide dem? Hvis du kunne lå du ikke til byrde.

Fremragende ide Ygm
Har selv haft samme ordning og det er en rigtig god ide.

jaaah jacob.lykke
hvor vil du hen? jeg synes også det er rimeligt at skulle betale, har heller ikke ytret mig om det modsatte..

mh Jacob

Det er jo den gode gamle jens261
sag, og den er fremme ret tit i de små hjem.
DET KOSTER alså det der med at føre hånden fra bordet og til munden.
Man gør ikke de unge en tjeneste ved ikke at tage noget for kost osv. for så går det rigtigt galt for dem den dag de flytter hjemmefra.
Der var en der skrev om en opsparing, det tror jeg er en rigtig god ide.
Hvis du gører godt rent pengemæssig, så hans penge ikke er kærkommen i det daglige, kan du undvære de penge fra ham, så vil det for ham være en MEGET stor hjælp, med en opsparing, men det er noget du skal gøre, det er ikke noget han selv skal styre, for så går der ged i det, når vennerne står der og vil i byen, så låner vi lige lidt på kontoen.
Da' han er over 18 år, og dermed går jeg ud fra får alm. løn ligesom vi andre, så ville jeg sætte betalingen til 3000 - 4000 kr pr./mdr. alt efter hvor meget han får udbetalt, alså efter skat.

Du kan være glad for, jens261
at jeg ikke er din far, for så blev du taget ved vingebenet, og sat udenfor.
Du er en af de personer der får det virkeligt svært, når du en dag får fem forskellige spark.

meget vanskeligt spørgsmål. Pastor Pilmark.
enlige mødre får ca. 1000 kr. pr. barn pr. måned, samt en børnecheck 4 gange om året.

jeg syntes at 2000 kr. er i underkanten, når han nu har arbejde, for det beløb kan han ikke engang få et værelse.

4 til 5000 kr. pr. måned må være rimeligt, hvis han også laver mad, vasker op, og selv holder sig med sodavand, og andet slik.

hvis han flyttede hjemmefra, vil han hurtigt finde ud af hvad de forskellige ting koster, jeg er en næsten gammel gris nu, så jeg kan sagtens klare mig for 1000 kr. til kost, og jeg bor gratis, da min lejlighed er betalt, så jeg betaler ca 1000 kr. i fællesudgifter, men jeg får penge retur for varme.

du kan jo diskutere de forskellige udgifter med ham, og selvom han skal betale ca. 5000 kr. pr. måned, kan du jo bare spare pengene op, og give ham dem, når han engang flytter hjemmefra, alt er forandret, jeg fik 11 kr pr. uge, da jeg var i lære, og 32 kr. pr. uge, da jeg var indkaldt hos milli, billetten hjem kostede 36 kr. så jeg havde ikke råd til at komme hjem.

jeg har aldrig fået økønomisk hjælp hjemmefra, hvis jeg skulle bo hjemme en kort periode, skulle jeg have penge med til kost og logi, ellers var det ud igen.

1/3 af lønnen Anonym
Mine forældre havde den regel at vi skulle ligge 1/3 af vores løn så snart vi havde et fuldtidsjob (ikke studiejob).

Jeg synes egentlig at det var en meget god regel - selvom det betød at jeg betalte lidt ekstra end min søster, da jeg fik mere i løn. Mine forældre indførte "reglen" da de synes at vi skulle lære at tingene i livet koster penge.

ja det blir maj74britt
et chok at vågne op i den virkelige verden hvis ikke afkommet lære det inden de skal stå på egne ben... Det burde næsten være undervisningspligtigt fra omkring 10 års alderen.. den almindelige matematik giver ikke begreb om prisen for et/en almindelig godt liv/dagligdag...

hvad der er brug for husleje
Nu er jeg ikke mor, men værge for min bror!

Eller var, da han nu er 22år.

Han bor dog stadig hos mig og har et fuldtidsjob!
Han er 14dags lønnet og aftalen er, at han skal betale 1200kr hver 14 dag.

Hver anden uge står han for opfyldning/vedlighold af køleskabets indhold.

Håber du kan bruge det!

Det er nogle jens261
meget fornuftige forældre du der har, for når du så flytter hjemmefra, og måske sammen med en kæreste, så er du godt rustet, så kan vi jo så kun håbe på at kæresten også er det, for ellers går det galt.

Hej

Selvfølgelig skal de bidrage 'Ravne'-mor
Mine drenge, som i år har sabbatår og fuldtidsjob, skal hver betale 3.000 kr. pr. måned for kost, logi, vask mv. Herudover gør de rent i hovedparten af huset hver uge.
De synes, det er mange penge, men de har et væsentligt større rådighedsbeløb (som de også skal spare lidt op af) end min mand og jeg.