betyder penge alt for dig ????

betyder penge alt for dig ???? urimelig
mange børn passes i institutioner fra de åbner til der lukkes ganske enkelt fordi forældrene har for travlt til at tage hånd om dem . de er på arbejde så de kan tjene til ferier , fladskærme , og andre forbrugsgoder .
nu skal i ikke tro jeg generaliserer , men som pædagog ved jeg hvad jeg taler om ,
selv folk der holder fri vælger at sende deres børn i instition den dag for at få ro, men tænker i nogensinde på at barnet hver dag også har en arbejdsdag og har brug for det samme , og selvfølgelig også jeres selskab , på andre tider end når alle er trætte efter en lang arbejdsdag .

personligt synes jeg mange af os burde skamme os , og jeg forstår ikke hvorfor flere mennesker vælger at få flere børn, når de allerede kan se , at der dårligt er tid til den første i kuldet.

jeg forstår godt hvorfor børn og unge idag har en helt anden mentalitet end tidligere , de har jo ikke længere deres voksne forbillede .

danmark er et trist land for børn & unge .
er du selv bedre mod dine børn , og vælger forbrugsgoderne fra ????

Nej men for Don Ø gør det smukke mig
Forza FCK

jeg er nød til at arbejde 123
fra kl 7 - 16.30 for at tjene penge så vi kan få mad på bordet, det er ikke alle der har et job med en god løn, når man arbejder i butik er man lavest lønnet og er nød til at have sit barn passet i mange timer, barnets far har samme arbejdstider og er bestemt heller ikke højt lønnet. Vi har ikke råd til en ny bil og fladskærm og andre forbrugsgoder, men vi elsker vores dejlige dreng og holder ham hjemme så ofte det kan lade sig gøre, vi render ikke ude om aftenen og har ikke gæster/besøger ikke venner hver weekend men er sammen med vores dreng så meget som muligt.

Tænk lige over at vi altså ikke alle kan skære ned på arbejdet da der skal penge til for at få mad på bordet og regningerne betalt.

Vil du se et stjerneeksempel? dulkis
http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=16&conference=170&posting=701939

Det er så forældresiden - og den er godt nok ringe, men samtidig er besparelserne slået igennem så børnehaven efterhånden er forbudt for børn.

Når jeg ser på den daginstution min unger havde (de er idag 30-24-23) og så det mine børnebørn er blevet tilbudt, så kan jeg kun sige det er trist at være barn idag.

Den sidste melding jeg hørte, kom fra en kollega. Hendes barn havde netop været på den eneste "lejr" man tilbyder i hans børnehave. Mine børn var 3 dage afsted hvert år. Nu er det altså reduceret til èn gang i hele børnehaveforløbet med én overnatning. Flot!!

Hun fortalte også at legeredskaber var fjernet og ikke erstattet på legepladsen. Snorerne i ungernes vindjakker klippet af og udetiden begrænset - altsammen fordi man "gjorde alt" for at børnene ikke skulle komme til skade.

What?!!!

Forældrene er hoppet på den. De nævnte forandringer skyldes da udelukkende, at der ikke længere er så meget personale i instutionen, at de kan overskue 60 børn, men der er indskrevet 64.

Hvad bliver det næste "pædagogiske tiltag"? Børneasylernes amfi? Så kan de sidde stille - holde deres mund og morer sig.

Jeg er bedsteforældregenerationen, så jeg synes ikke det er "min sag" længere. Hvorfor finder I Jer i det som forældre?

Børn eller forbrugsgoder? dulkis
så simpelt er det desværre ikke (nyuddannet, hva´?)

Spørgsmålet er i langt højere grad, om vi er i stand til at forsørge de børn, vi sætter i verden SAMTIDIG med vi også har tid nok til at lære dem at kende og tage os ordentligt af dem.

Regn ud hvor mange timers arbejde, der skal præsteres til en gennemsnitsløn for at "holde en familie i luften" - Det er vist ved den tid vi skal have nogle skattelettelser til de lavest lønnede - er det ikke?

Det ville måske også være værd at overveje om ikke hustandsindkomster over DKK 700.000 kunne undvære børnechecken helt eller delvist, så de enlige forsørgere kunne tilgodeses og måske på den måde gå ned i arbejdstid. 30 timer må være rigeligt på arbejdsmarkedet, hvis man skal være både far og mor.

MIn opfattelse Forældrerepresentanten
er en helt anden.

De børn der er i institutionen fra den åbner til lukketid, er de børn vi sædvanligvis betegner som socialt svage. Børn hvis forældre er på overførselsindkomst - hvis der overhovedet er 2 forældre! Ja, der er da også et par af de socialt stærke forældre der ikke har fattet meningen med forældrerollen - men 90 % af de børn der tilbringer mere tid i institutionen end godt er, er børn af de socialt svage.

Sjovt nok er det så i samfundets øjne godt nok. Hellere i institutionen end hjemme hos middelmådige forældre der alligevel ikke gider dem.

Men hvis insitutionen er god nok til de svages børn, er den det så ikke også til de stærkes børn?

Eller er det bare endnu engang jante der stikker sit grimme fjæs frem, og er misundelig over, at nogen har en karriere de er glade for tillige med en god løn... der ligge væsentligt over en pædagogs?

til dulkis urimelig
nej er ikke nyudannet , men kan godt forstå du tror det , for det er de tanker der slår ned i en nyuddannet , men selv om jeg er pædagog er jeg også menneske og ser gang på gang børn som står og græder når mor eller far går . ( alle ved jo godt hvor de helst ville være ) det skærer dybt i hjertet når de små er drøntrætte når de bliver afhentet fordi de har været der hele åbningstiden der kommer ikke en dråbe mere energi fra dem de får spist når de kommer hjem og så tilder de ofte .

egentligt har min tråd ikke så meget med det at gøre som menneskesynet på det lille barn . jeg føler at mange mennesker ikke bare vil have så de lever et nogenlunde anstændigt liv , de vil have alle goderne ....

tit og ofte hører jeg forældre der snakker sammen og fortæller om deres ombygning/tilbygning carport, fladskærm osv osv . disse forældre er tit og ofte dem som har børnene hos os længst tid .

inden jeg blev pædagog arbejdede jeg i en virksomhed hvor alle tjente rigtig godt , en af kolllegaerne havde svært ved at få børn , og da det så endeligt lykkedes sagde han at nu ville han have forlænget barsel ikke tage overarbejde osv.osv

han glædede sig kort sagt , men kort efter fødslen var han tilbage og valgte at få alle de ekstra vagter man kunne få , og barslen blev på 14 dage ;0((((( så er det man tænker sit - men det skulle have været i en helt anden tråd ;0)))

den var grov urimelig
jeg er lykkelig over mit job søde ven og ganske tilfreds med min løn ( selvom det ikker verdens højeste ) , men måske er de din egen dårlige samvittighed over manglende kontakt med dit barn der får dig til at fare sådan i blækhuset hmmm...... vi kan jo tro hvad vi vil .

det er ganske enkelt ikke korrekt at de er kontanthjælpsmodtagere og andre svage forældre , der har anbragt børnene længst tid . faktisk synes jeg at den gruppe du der omtaler har et ret godt net blandt andre i samme situation . så fordi de ikke har en karierre med høj løn gør dem altså ikke til dårligere forældre - desværre der skød du forkert

Jeg tager ikke fejl forældrepræsentant
Tværtimod!

Jeg har selv 3 børn, og er forældrerepræsentant i såvel daginstitution som skole, og har altid været det.

Jeg arbejder selv 30 timer om ugen, så mine børn er ikke i institutionen særligt længe. Men jeg se hvilke børn der er der når jeg afleverer og når jeg henter. Sjovt nok de samme ansigter, og sjovt nok børn af forældre på overførselsindkomst.

Jeg oplever også misundelsen fra visse forældre som pædagoger, når de spydigt bemærker at vi jo også er heldige, at jeg ikke behøver arbejde fuld tid.

Tja - enten er det held, eller også er det intellekt. Det job min mand har, er han ikke kommet sovende til. Det samme gælder mit job - jeg har bare valgt at jeg vil være sammen med mine børn, og deltage i deres daglidag (derfor forældrepræsentant). Ikke alle i høje karrierestillinge kan træffe det valg. Enten arbejder de, eller også gør de ikke.

Småborgerlige pædagoger der bliver misundelige over den store bil, og påstår det er synd for børnene at de skal passes af... Ups! Det er synd for børnene at du skal passe dem! Det var vist ikke det du ville sige vel? Men det er rent faktisk det du siger.

Hvis det er synd for karriereforældrens børn at være i institutionen, så er det også synd for alle de andre børn. Men hvad der er mere vigtigt: Find dig et job, hvor det ikke længere er synd for dine omgivelser at du er der.

Det kan da godt være at en karriereforældre vælger at tage en fridag uden børn. Men mon ikke denne karriereforældre også har valgt at købe assistance i hjemmet, så de slipper for selv at vaske tøj og gøre rent? På den måde har de mere tid sammen med børnene. Men det ser du ikke, vel. Du ser bare, at der er en mor der holder fri, uden sit barn.

Forlanger du også af den arbejdsløse, at hun først må aflevere sit barn kl 9:30 og skal hente igen senest kl. 14:00? Eller er det kun os der har de gode jobs, der ikke må benytte os af åbningstiderne?

Du skal lære at passe børnene, og ikke blande dig i, hvornår de bliver afleveret og hentet igen. Så ville det være knap så synd for børnene.

Ikke alle! kiroq
Jeg personligt nyder mit barns selskab. Alle fritimer jeg væk fra arbejde, ferie, fridage etc., har han også fra børnehaven. Jeg arbejder 40 timer i ugen, men ville gerne ned på 30. For nemlig at have mere tid til mit barn. Men sagen er jo at man er nødtil at arbejde, en indkomst i hjemmet er desværre ikke nok i dag.

sure opstød hvad ???? urimelig
du virker på mig som en meget bitter person , fedt for dine børn de ikke skal være der hele tiden ;0( - jeg elsker mit arbejde og har faktisk et firma ved siden af som går strygende , så misundelse er der bestemt ikke tale om , du lyder faktisk ret afstumpet siden du taler omn misundelse , når jeg her taler om små mennesker der har et surt liv . jeg genkender slet ikke det billede du giver af sociale tilfælde som du skriver .

det gælder godt nok alle samfundslag og indkomst , men dem som har meget vil gerne have mere .

jeg går tilfældigvis sammen med disse børn hver dag og elsker mit arbejde og kommer tæt på rigtig mange børn , når de fortæller at mor og far ikke har haft tiden til at læse lege eller andet med dem , eller når en af de større børn kommer hjem på min adresse for at få selskab for der er ingen hjemme ( klokken 8 om aftenen !!! ja det hænder faktisk )

jeg gider bare ikke høre på den med misundelse for jeg mangler bestemt ikke noget , og stod det til mig havde alle mennesker vundet i lotto så børnene fik bedre vilkår , men så var der stadig nogen der ville have mere !!! sådan er det bare

Min bemærkning om "nyuddannet" dulkis
var egentlig fordi I alle sammen kommer med det største gåpåmod og de bedste intentioner og efter 5 år bliver i indadvendte i blikket og forsvarer selv de mest urimelige nedskæringer i instutionen.

Jeg blive så glad - på børnenes vegne - hvergang jeg møder en ildsjæl.

læste du det link jeg smed til dig?

Afstumpet? Forældrerepræsentanten
Så du mener jeg er afstumpet, fordi jeg antyder at du er misundelig?

Tja - det er så din holdning. Jeg er som sagt mor til 3 børn. Har fulgt dem alle i insitututionen og nu 2 af dem i skolen. Har været forældrerepræsentant i alle bestyrelser, vuggestue, børnehave, skole og SFO.

Dernæst... Har du overvejet hvar mit arbejde er? Næppe. Foruden det stykke arbejde jeg laver i min frittid, så indebærer mit arbejde også en vi kontakt til socialt belastede familier. Og det er sjovt nok de socialt belastede familier der altid står forrest i køen til en institutionsplads ¨, mens de der arbejder og betaler skat skal klare den selv. Hvorfor? Fordi det er synd for børnene at være hjemme hos disse forældre.

Jeg ER tæt på tingene, og jeg ser hvilke børn der bliver svigtet. Det er i langt højere grad børn af socialt belastede forældre, end børn af arbejdende forældre.

Det er skamløst af dig, at du ukritisk sætter alle familier med 2 jobs og dermed 2 indkomster op som dårlige familier. Det er jo overhovedet ikke tilfældet, tværtimod.

Børn der kommer hjem til din privatadresse om aften... Hvis ikke du straks sætter en stopper for det, ville jeg som forældre omgående sætte en stopper for dit arbejde med børn.

Og børn er nu engang ude og leje om aftenen, også til kl. 20. Hvad med der børn af alkoholikere der som 10-11 årige render rundt på gaden til kl. 1-2 stykker om natten? Mange af dem i deres første brandert? Dem er det måske ikke synd for? At de har elendige forældre? Eller er det OK at være elendig forældre, hvis bare man kan hænge sine hat på kontanthjælpen?

Du er fuldkommen ude af trit med virkeligheden.

du er sgu et håbløst tilfælde urimelig
jeg gider næsten ikke svare dig længere for du vil simpelthen misforstå alting så det er nærmest umuligt

men at gøre dig til proffessor fordi du sidder med 3 børn og er forældrerep . er altså bare ikke ensbetydene med at du ser alting beklager så er den ikke længere .....

jeg skriver flere steder i mine indlæg at jeg ikke generaliserer og det gør jeg bestemt heller ikke fordi man er 2 velfungerene forældre med kernesunde børn , nej jeg mener at børn svigtes alt for tit & i alle samfundslag .

så kan det ikke siges tydligere . men du opfatter garanteret dette indlæg igen som du vil og ikke som det var beskrevet .

dette var et wake up call til alle de forældre der sætter guld og glimmer over børnenes trivsel - intet andet

Har du set dig selv i spejlet for nyligt? Forældrerepræsentanten.
"Hvis du vil ændre verden, skal du starte med manden i spejlet" er der et gammelt ordsprog der siger.

Du kalder mig både afstumpet og håbløs, fordi jeg ikke køber din påstand?

Og så mener du jeg ikke ser alt. Det gør du altså heller ikke! Vi kanbegge kun tale om hvad vi ser i hverdagen. Mens du kaster dig over sindkomst familierne, henleder jeg din opmærksomhed på, at der er børn med langt større problemer, end at mor holder en fridag uden dem. Og det tager du som en fornærmelse?

Nu er jeg ret sikker på, at du ikke passe mine børn i dagligdagen. Havde der været sådan en snæversynet jantelovsrytter til stede i mine institutioner, havde jeg omgående sat dig på plads. Lær at se helheden - det ville i den grad klæde såvel dig som mange andre pædagoger.

nu gider jeg dig simpelthen ikke mere urimelig
du fatter jo ikke en bjælde men tager tingene fornærmet op hele tiden , du VIL kun se tingene fra en side .dermed basta .og nej passer sikkert ikke dine børn , de er sikkert søde, men sikke en forældre ....pyh

se forslaget fra "dulkis" en anden forældrerep.
og kommenter det. Det ville jo være noget for dig.

rigtig godt forslag ;0)) urimelig
jeg har lige skimtet siden dulkis nævner , så hel gal er jeg altså ikke .... rigtig godt dulkis;0)))) http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article211653.ece

til dulkis urimelig
hej dulkis
ja jeg læste det med stor interesse men sådan som den kvinde var , findes der jo mange af - men heldigvis også det modsatte ;0) ja jeg er en der brænder for de mindstes vilkår , for jeg synes de er virkelig dårlige ,så jeg gør det jeg kan for at ændre blot små ting i hverdagen . men kan høre vi har meget ens synspunkter ;0)))