Bevar Christiania OOO ???

Bevar Christiania OOO ??? Mimbo
jeg synes at vi skal bevare Christiania fodi det er en del af København som skiller sig ud fra de stramme regler og det pæne liv. Det er kultur historie og samlingspunkt for livet med frihed, lighed og fællesskab.
Jeg elsker selv at komme der, men det er selvfølgelig ærgeligt at stedet oss er samlingspunkt for rockere, kriminalitet og pusherer...men hvad synes du?

Jeg synes at .... Anonym
.... Christiania skal nedlægges !

Stedet har i alt for mange år, "fået lov til" at køre på et meget forkert grundlag.

Det må være eks. være rimeligt, at vi alle betaler fuld elpris, vand, varme o.s.v. .............. sådan har det ikke altid været på Christiania !!

Udover det - så har det været samlingspunkt for hashkøbere og rygere ...... jeg kan simpelthen ikke se hvad godt det nogensinde har skullet gøre !!!

Delvis ret! keks
Jeg er enig i at beboerne på Christiania skal betale for vand, el osv.
Men jeg støtter bevarelsen af fristaden, for det er et sted hvor dem der ikke vil falde i samfundets stramme rammer har frihed. Graffitimalere har masser af lovlige vægge, skatere har en stor hal og fx Loppen støtter unge musikere og hjælper dem frem! Desuden er folkene på fristaden de mest åbne og hjælpsomme mennesker, der i et Købnhavnsk lejlighedskompleks ville blive ousidere...

Christiania er et fantastisk sted med en afslappet atmosfære man burde nyde, ikke hade pga enkelte mediefrempressede fejl!

yes yes maude
ja, det er præcis det jeg tænkte da jeg statede debatten...jeg ku bare ikke lige sætte de ord på...

Christiania støtter de undertrykte, og nu bør vi støtte Christiania...

En lukning ... Anonym
.... er nu, efter min mening, stadig det bedste !

Støtter de undertrykte ......hmm ......ja, måske dem som ikke, i forvejen, kan finde ud af at begå sig i det danske samfund på lige fod med alle andre.
Burde man så ikke hjælpe dem til det,- istedet for, indirekte, at godtage steder som Christiania ?

hmm... maude
jeg ved det sku ikk, det er meget svært at lave en ordning alle vil gå ind for, og selvfølgelig ville det være bedst hvis samfundet kunne hjælpe de undertrykte, men KBH har ikke værktøjerne til at hjælpe alle...

Nej, desværre ..... Anonym
..... gid alle kunne hjælpes med hvad de havde behov/brug for .....

Det er, efter min mening, dog ingen hjælp at lade et "sted" som indeholder mange negative ting, blive .....det tiltrækker jo netop svage mennesker, som savner fællesskab af en eller anden art.

All is $$$$$$ and $$$$$ skytsenglen
Mimbo fanger en væsentlig pointe:
På den ene side rockere, kriminialitet, puschere ...
Og på den anden side - politisk og journalistisk uhørte argument - at Christiania rent faktisk er den største turistmagnet i Danmark. Tivoli og den alt for lille havfrue kan godt pakke sammen.

men Hvor Mimbo slipper grebet og overlader til SOL´s kompetente ide-panel at supplere, er det mig et åndeligt "kald fra himlen" at nævne, at interessen for at jævne Christiania med jorden, nok bunder i, at vi i alt for lang tid har haft en overborgmester, med et lille "Brixtofte-gen" i maven, som har ført borgerlig politik i København. Hvad jeg mener med det, spørger den skeptiske SOL-læser mistænkeligt, med armene over kors.

Forklaring følger naturligvis - jeg er jo profet!.
Sagen er den, at det er attraktivt at bo med vandmiljø.
Nogle har "ondt i røven" over, at man kan trives et så attraktivt sted. Disse så helst Christianitterne bosiddende på en losseplads, så Christiania kunne ryddes med jorden, og genopstå som millionær-boliger for nyrige udenlandsdanskere .....


Har jeg ret - Jeg besvarer selv mit spørgsmål: Ja, gu har jeg ret!.


Sålede

men nu taler vi vist oss kun om... Anonym
den negative del af Christiania...

stedet er jo også samlingssted for koncerter, caféer, kunst, cykler og spisesteder...og der kommer altså også "normale" mennesker der hygger sig, og nyder at københavn er så dejlig som den er....

resten af københavn er blevet så pisse snobbet, så Christiania er en lettelse at træde ind i, når man kommer der....


hilsen mimbo

Nej tak Anonym
Min holdning lægger sig tæt op ad den af M47.
Jeg synes at Christiania i sin nuværende form bør ophøre totalt - først og fremmest af den simple grund, at det blev skabt på ulovligt grundlag.
Christiania bygger på simpelt tyveri. I starten var der ingen el og vand, og flipperne følte ingen solidaritet med det etablerede samfund, så de koblede sig gratis på el- og vandnettet.

Jeg deler ikke opfattelsen af christianitter som værende specielt venlige eller tolerante mennesker, tværtimod. Kan nogen nævne end anden befolkningsgruppe, som i den grad ser sig selv i et modsætningsforhold til det øvrige samfund, nogen som er så hadefulde og bitre...?
Hvilke børn får en mere indoktrinerende opdragelse end christianitternes? Jehovas vidner og muslimske fundamentalister måske...
Mange af dem taler pæne ord om flygtinge og indvandrere. Der bor desværre bare ikke nogen. Burde de ikke flytte ud i Mjølnerparken og være tæt på de mennesker de vil være solidariske med?

Kan nogen nævne et andet område i DK, hvor man skal vurderes på sin person kan få lov at bo - et sted hvor kun folk med bestemte holdninger må være.

I tv så jeg en christianit der noget dramatisk sammenlignede politiet med de israelske soldater i Palæstina. Nej hør, hvis vi skal drage paralleller til Mellemøsten, så er CHRISTIANITTERNE de JØDISKE BOSÆTTERE. Det er dem der bygger huse på steder de ved de ikke må, og 30 år senere får besked på at fjerne sig, og da protesterer "jamen vi har jo altid boet her".

Tit hører man om rigmænd der opfører ulovlige sommerhuse udfra devisen "lettere at få tilgivelse end tilladelse". Tit viser det sig at lov er lov, og de får besked på at rive det ned igen. Jeg vil gætte på at christianitterne græder tørre tårer over det...

At store dele af kultureliten bakker op med en genindspilning af den platte og dæmagogiske "I kan ikke slå os ihjel" (nejnej, rolig nu små venner) gør ingen indtryk på mig; de har deres på det tørre.
Jeg har selv familie i Kbh som aldrig færdes i det ellers naturskønne område, bl.a. på grund af de bidske hunde (en del af charmen..?)

Christinia er et egoistisk og usolidarisk projekt. Lad området gå tilbage til danskerne...

Jep Stine84
100% enig!!

tak for jeres mening.. mimbo
jeg vil sige at efter jeg startede den her dabat, er min mening om christiania meget mixet. selvfølgelig vil jeg stadig gerne bevarer stedet, og vil stille op til alle demonstrationer mm. men samtidig synes jeg da også at alle skal betale lige meget for de samme ting.
der er mange faktorer i denne debat, da alle har deres egen holdning til hvor meget stedet betyder for københavn, og turisme.

jeg tror aldrig vi kommer til en løsning på problemet, så politikerne må finde en udvej..

RYD CHRISTIANIA!!! Futte
Jeg synes at en flok samfundsnassere af den kaliber burde få et arbejde og blive integreret i det danske samfund så vi kan præsentere Danmark som et pænt og ordentligt land! Så kunne de også komme til at betale deres del til samfundet! Man kan ikke forvente at få i hoved og r*v, når man ikke laver noget.. Øhh.. altså bortset fra hvis man bor på Christiania..
Ryd lortet og kom videre i livet, det der er altså totalt passé!! Slut færdig!!
Gør ligesom så mange andre og gå ind på www.vu.dk og bestil din egen "Ryd Christiania T-shirt"..

Det er jo "sort" omsætning... rubbles
Det kan godt være at mange turister besøger Staden, men det betyder jo ikke at de bidrager til den danske økonomi. Det meste af den omsætning turisterne lægger i Staden bliver jo nok ikke ligefrem opgivet til skattevæsenet. Og det er vel også en af grundene til man vil rydde Staden.. Og hvorfor skal jeg betale for at bo i min bolig, hvis man ikke skal betale tilsvarende for at bo på Staden???

bevar Christiania, men... demo
..hashen skal væk. Hvis et samfunds eksistensgrundlag er baseret omkring hash, skal det jævnes med jorden og overstrøes med salt. Men hvis Christiania kan tilbyde mere end det, politisk såvel som ideologisk og kreativt set, bør det bevares.
Social omvæltning, som Christiania i sin tid, så vidt jeg ved, stod for, handlede vel om mere end at ryge sig skæv. Og hvis ikke, er det på tide at lave det om.
Hash gør folk til savlende nikkedukker. Man kan ikke forandre samfundet hvis man knap kan gå på sine ben i sin rus.

Bevar Christiania Mollerz
Hvad er det liige i snakker om. Christiania skal da bevares. Selvom jeg bor i Jylland, så støtter jeg det stadigvæk. Jeg har været der en gang og siden dengang har jeg husket stedet som en MEGET positiv oplevelse. Jeg vil også tilføje at nogen af Danmarks og måske verdens bedste restauranter ligger derude. Min onkel skulle til et møde og der skulle de spise derude. Han sagde til mig at han aldrig i sit liv havde fået noget bedre mad.
Det er jo efterhånden ved at være en del af landets historie. Det er det eneste sted i verden at der er en fristad i et land, og det skal da bevares. Den 1% i skatten skal i sq nok overleve. Vi får det igen i turismen som kommer til Danmark.

Og med hensyn til hash.
Jeg synes det er synd at det er ryddet. Før havde man en stor del af hashen i KBH samlet på Christiania, men nu er det over hele kbh.
Jeg håber virkeligt ikke at Christiania bliver ryddet og jeg ville komme til den endelige demonstation hvis det var nødvendigt...

Forstod i budskabet?!?!

CHRISTIANIA SKAL BEVARES !!!!!!!!!!!

om bevarelse af christiania kingtonni
jeg sybtes at christiania skal bevares på grund af at det er et stykke dansk kultur som staten prøver at rive væk. jeg har selv været der for at købe et enkelt gram hash for at prøve det nå men nok omk det. Da jeg gik rundt var der flere som spurgte om jeg ville sidde hos dem og det ville jeg jo ikke da vi var 15 mennesker men at folk er så høflig er helt utrolig og det er jo et smukt sted både husene og bygningerne har selv været inde i et af dem. dem som bor der. Han har måske brugt 15 25 år om at bygge et hus op og nu vil de bare smide dem ud og rive husene ned, det ligner ikke noget. Hva ville du sige hvis du boede i en bilogblok eller dit eget hus og du så blev smidt ud?
jeg ville blive skide sur og skuffet over at den danske stat kan gøre sådan noget. men jeg går ind for at bevare christiania ikke pgs hashen men pga husene menneskerne og det frie liv mvh tonni

Venstres ungdom !! Anonym
Det er da utroligt !! det er første gang at jeg har læst alle indlæggene i en debat - der er sågar en der skriver at han kender nogen, der bor i København som ikke kommer på Christiania pga. de bidske hunde - debatten er 80 % styret af unge håbefulde politikere fra den højre del af folketingssalen - men hvor er det sørgeligt at de kommer med så "kvalificerede" indlæg !!! I bund og grund handler det vel om retten til at være den man er - ikke at passe ind i den nuværende regerings firkantede rammer - at være anerledes !!! ikke at trives med (og det er absolut ikke det samme som ikke at tage et ansvar) og dele den nuværende regerings samfunds- og menneskesyn ensretningen og individets her kommer JEG og JEG skal nok klare mig "mentalitet" som givet - men tilgiv mig - jeg kender nogen som var med da Christiania blev "besat" pga. bolignød osv. og mange af dem bor der faktisk endnu - det er ikke altsammen "pusherstreet" og såkaldte nassere!!!

RYD!!! Røde
Ryddes skal der sgu, men ikke Christiania ... næeh, nej lad os få ryddet venstre af vejen i stedet !!!

yes yes... yes yes
ja ud med VU...hvad fanden laver de...?

det er sku helt pinligt at vi har dem her i landet...

Udsolgt : ( Anonym
Desværre er VU tshitene pt udsolgt. Håber der kommer flere, for jeg vil da med glæde støtte op om den gode sag så vi kan få jævnet det sted med jorden.

hehe OOO
jeg turde sku ikk tage den t-shirt på....der er nemlig lovet bank til dem der blir set med dem....

take care...

UUUUUH Anonym
Bor heldigvis langt væk fra det sted. Men hvis en eller anden hashomtåget tumpe vil banke mig, så kan han da bare komme an. Bagefter ville jeg så støve en masse ligesindede op og tæve dem bærer den originale tshirt, det kunne blive festligt. Nej helt ærligt, at tæve folk pga en tshirt, det fortæller da vist alt om de mennesker der støtter op omkring om fri"hash"staden.

uhhhh selv ikk-københavner OOO
..hvis du skal banke alle dem der rende rundt med de originale t-shirts (+ mig), så får du meget travlt....
siden du ikke selv bor i kbh, så jeg tror jeg heller ikke du egentlig ved hvor mange støttere der er...

men du er da velkommen til at komme med dit eget budskab, jeg siger bare at jeg har hørt hvad de gør ved folk med de t-shirts..

velkommen til det rigtige liv.

Christiania skal væk! baremigann
Jeg er nu også af den mening, at staden skal væk.
Jeg har læst div. og endnu ikke fundet en saglig grund, som kunne ændre min mening.

Bl.a. har beboerne på Christianshavn prøvet at samarbejde med Christiania med negativ resultat.
Beboerne havde ligeledes spurgt om lov til at låne boldbanen, da de var i bekneb, men fik afslag.

Staden har på intet tidspunkt være interesseret i andre end sig selv, hvad der kan undre, da de fra det øvrige samfund gerne vil ha i hoved og røv. For ikke at tale om deres piveri, ved de ulovlige byggede huse m.m.

Christiania krænker min retsbevidsthed!

Nå nå Anonym
Det var såmænd ikke fordi jeg har planer om at banke folk. Prøver bare at pointere hvor latterlige jeg finder sådanne trusler. Med hensyn til dit budskab om det virkelige liv. Hvad ret har du egenglig til at belære mig om dette. Med mindre du er 30 år ældre end mig og har deltaget i alle større konflikter gennem danmarkshistorien, kan jeg svært se hvad din overlegne livserfaring bunder i.
Jeg holder mig desuden altid mindst to broer væk fra hovedstaden, så jeg er pænt kold overfor hvor mange københavnere der render rundt og spiller violin over Christiania. Jeg ville nok også få tæsk alligevel med eller uden tshirt i kbh, med alle de fantastiske "kloge" mennesker der render rundt i gaderne. Men fred være med det, det er jer der skal bo med jer selv, jeg kommer sgu aldrig til det, så hellere flytte til Nordpolen.

logik for burhøns! hm....
Tsk..

Hvordan kan i kalde jer selv for normale?

Tror i der ligenu at det kun er på christania der bliver solgt hash?:/ Det bliver solgt over det hele...

Lad vær med at forsvar det.... Christania er et tag selv bord for 13 årige crackheads! Jeg har selv set små teens få et over dosis af et eller andet lort de havde sniffet!


Jeg forstår jer virkelig ikke, hvordan i kan støtte et sted hvor de sælger hash på sådan et plan... kultur historie? Hvad snakker i om? frihed?

Tag til normandiets kyster, så skal du se frihed!

Christiana er overvuderet...

teens og folk fra 25 år og ned syntes at det er et sejt sted, fordi man ligesom kan være en gangsta pimp drugdealer og sælge sit stas... Folk skulle prøve at komme til harlem i new york og se hvor fedt den der ghetto lifestyle egentlig er!

fact er at danmark er et lille unintressant land der ikke har nogen tourist stuff eller noget der er værd at se! Så christania er ligesom bare blevet det unikke i DK, fordi folk vil bo i et område hvor alle stinker af tis og lege hippie freaks...

Jeg har ingen respekt for dem! Jeg har boet 4 år i USA og har været i ghettoen og boet der. Jeg har prøvet at være 10 minutter fra at dø fordi jeg tog noget stuff jeg senere troede var heroin! Jeg har prøvet at blive truet på livet med en pistol fordi jeg tog en anden mands joint.. jeg har prøvet at være i gæld pga af stofmisbrug og måtte sælge stoffer for at betale min gæld af! Jeg har stadig min 9mm fra det gademiljø jeg kom fra...

Kom senere i fængsel i et halvt år, for at have solgt coke til teens! Det var bare endnu federe.. racisme, undertrykkelse, og folk med dødstraf der var skræmmende. det er virkelig som i film med vagterne der smugler stoffer ind, som speed! Under hele min tid var der tre der fik skåret halsen over med en skarp genstand(det eneste folk havde som våben... skruetrækkere, stykker af glad som de gemte i røven)!

Jeg er kommet ud af det nu, og det er jeg glad for, men vær gang jeg kommer i nærheden af christania for jeg det indtryk at langt de fleste derude tror de er seje for at være en mild version af det jeg har gjort. fyldt med folk der har skrævet et eller andet racistisk på et S-tog og har siddet i fængsel i et par nætter, eller nogen drenge der skulle gøre en flok piger skæve og have lidt gruppevoldtægts sjov, uden hun ville bemærke det..

Og folk synes ærlig talt de er seje. Folk sidder og lytter til mainstream rap musik og drømmer om at få en overkrop som 50 Cent og de andre hardcore rappers..(:/)

Ingen her i lille lyserøde DK har nogen ide om hvad Christania egentlig står for og i kan ikke udtale jer om overhovdet hvordan whores og crack freaks bliver påvirket af det.

min gode vens lillebror blev ødelagt efter et års forbrug af hash. han blev simpelthen dum, og mistede alt hvad han ejede. hash ødelægger en på lang plan og det ødelægger flere hjerneceller end i kan forstille jer.

fuldkommen latterligt at høre på! bevar christania...

I synes i er hip fordi i har røget lidt af det, og sniffet lidt af det der og taget en sprjøte af det der, og har været skæve i skater hallen eller nede ved søen eller bare vandre omkring på staden - Men i er egentlig kun nogen tabere hvis i vælger den livstil.

Ikke kun fordi folk der vælger at gøre det der, kun er en skygge af virkelig stofmisbrugere, men opføre sig som-om-at-livet-er-noget-lort-og-jeg-har-kun-mit-pot-nu!

Godt for jer. I er så seje og livlige! I lever virkelig jeres liv fuldt ud med spænding og danger ved ethvert hjørne... Wow... Jeg beundre jer...*sigh*...

lyder jeg som en nar der drager til mange konklusioner - Ja... Men jeg ved ikke hvad jeg skal sige! Det ville være umuligt for mig at lave en konstruktiv besked om det her, for det rør mig så dybt. Har jeg fornæret dig, så undskylder jeg, men der er ikke mange mennesker i DK der har nogen ide om hvad jeg har oplevet med stoffer, og kriminalitet der fungere i små doser på christania.

Det handler om at de unge har en ide om at det er sejt at leve på den måde, og er det egentlig et fedt forbillede?

Det handler om at tage stoffer. Hash er måske ufarligt for de fleste, men det går virkelig sådan op af bakke indtil man har prøvet det meste! nogen kan ikke stoppe med at tage hash... folk bliver ekstremt dumme af at tage hash, og minder mere og mere om retards! 3/4 teenagere over 14 år har prøvet at tage hash! DK har flest teenangere I VERDEN der drikker og går til fester vær uge... Det er gruppepres folkens! Hvis du er mor eller far, så tro mig... Når de når 6 klasse vil de allerede gå ned og splejse et par gram hash og lære og rulle lortet! jeg var vikar før jeg tog til USA, og jeg har set det på tæt hold! Man er en taber hvis man ikke ryger.. Smøger er totalt yt! Det er kun for mormor.. hash er bad ass ifølge dem!De sagde også at alle de prostituerede ville blive spredt over hele danmark hvis de fjernede dem alle og pornobutikkerne fra Istergade, men det er jo ikke sket, og der er blevet godt ryddet op!

Mange folk kan ikke se det større perspektiv! Folk kan ikke se hvad det gør ved den kommerende generation! Aldrig har vi haft så mange selvmord blandt piger i danmark, aldrig har vi haft så mange teenagere der går til psykolog og er deprimeret og aldrig har vi haft så mange der dropper ud af gymnasiumer.. Hvad fortæller det jer? - Det fortæller jer at der er noget fuldkommen galt med de nuværende teenangere!

Folket har viljen til at vælge - Så vælg dog det rigtige.

/jonas

slap af mester.. OOO
med mit velkommen til det rigtige liv mener jeg at jeg simpelthen ikke tror på du ved hvor meget Christiania betyder for københavn. det er et kæmpe samlingssted for mange mange mennesker der godt kan sidde på jorden. det er et sted hvor folk ikk behøver at være pæne i tøjet, det er et sted hvor der bliver lavet forrygende god mad, et sted der laves fantastisk kunst og andet krativt, det er et sted hvor der er de mest syrede koncerter, du overhoved kan forestille dig.

jeg er sikker på at hvis du gav mig lov til at vise dig den del af københavn man ikke oplever hvis man ikke selv bor her, ville du få et bedre forhold det. jeg er født og opvokset i københavn, og jeg har altid været utrolig stolt over at vise Christiania frem, med eller uden hash, for jeg ryger ikke engang selv.

men jeg ved godt at der er mange typer som dig, der bare har en holdning som de ikke ønsker at justere, så det er sku helt iorden...og i øvrigt fed idé med at du holder dig 2 broer væk fra hovedstaden...det skal nok sætter gang i dit liv...

good luck...!

Hilsen fra the_mig Anonym
Jeg kan se at mine indlæg alle er skrevet som anonym, det var ikke meningen. Så her er mit brugernavn, for jeg ville så nødig have at Christianias trofaste diciple skal gå og tro at jeg ikke tør stå ved mine ord.
Og de kan da se om de kan finde mig, jeg skal nok være klar med VU tshirt og motorsav, hvis nogen virkelig er hjernelamme nok til at ville skade andre pga en tshirt.

Well put LarsH
Kunne ikke have sagt det bedre selv. Hader de hippier, de er noget af det mest intolerante og inskrænkede...

bevar? Anonym
Jeg synes Christiania skal bevares, men ikke i sin nuværende form.
Selve den socialistiske ide er jo som bekendt gået fløjten og det med at der er plads til dem der ikke kan fungere i det 'normale' samfund mener jeg er en gennemtærsket floskel, som overhovedet ikke har hold i nutidens Christiania.
Opbygningen af Christianias samfund er endnu et spændende eksperiment, men det burde lettere at komme ind udefra end det er tilfældet idag, hvor det virker som om en flok blomsterbørns børn regerer.

Kulturelt synes jeg det er et lækkert fristed og tilbuddene derude er gode supplementer til kbhs øvrige tilbud. Hash eller ej, så er det dejligt alternativt at komme på Christiania og bare indsnuse atmosfæren.
Den del synes jeg er værd at bevare!

____________ ____________
hvor har du dog lært alle de fremmedord...tror du at du bliver mere respekteret som menneske hvis du bruger er en masse fremmedord eller hva?

Helt sikkert tykke.lykke
er helt enig..! De har levet sådan hele deres liv..

PEACE OUT!!!

Huh? LarsH
Hvilke fremmeord? Var der noget der gik for stærkt for dig - så er der hjælp at hente i en ordbog, Hr. Streg

Bevar! Forsvar! Mc Clemens
Christiania, staden er lig med frihed
Et pusterum hvor skæve eksistenser har et fristed
Prøv at lukke os ned - det ender med borgerkrig
Siger til de borgerlige
DET BLIVER OVER VORES LIG!!

tænk lige på invasion
tænk lige på hvad der vil ske vis men selv eller 2 prøvede hash:
man skal bare være sikker på man kan stoppe..!!
jeg ryger selv og holder 3 uger fri fra alt.. min e mail breakfree@sol.dk bare skriv.. kan måske gi nogen svar.

hygge...

Intolerancen længe leve . . . Anonym
Hvor er det dog nedtrykkende at læse alle de indlæg, hvor vores verdensberømte intolerence ånder og lever i bedte velgående. Hvorfor skal vi allesammen kunne placeres på en eller anden tilfældig hylde her i samfundet og være som alle andre? At jeg "skal indordne mig" er noget af det værste nogen kan sige til mig. Ingen af os har nogensinde fået valget om i hvor høj grad vi vil fungere i systemet. Og hvorfor monstro ikke? Fordi vi har sgu ikke noget valg!!! -og det er satme fucked up!

Ligesom alle mennesker er forskellige har alle mennesker også forskellige måder at leve på. Nogen har det fint med at have et 08-16 job, tage på charterferie om sommeren og så blive pensioneret når de bliver 65, eller hvor meget det er. Men det gælder desværre bare ikke os allesammen. Og gud ske lov for det! Ellers ville der ikke være meget der adskilte vores verden fra en myretue, hvor alt jo foregår systematisk, som en velsmurt maskine.

Vi er mennesker, vi mere end bare en velsmurt maskine, så giv dog plads til folk der ikke orker at leve på denne måde!

Det gør jeg f.eks. ikke selv, men er alligevel med til at bidrage til systemet der hvor jeg kan og hvor jeg synes det er rimeligt.

min forretning min forretning
at lukke christiania er at lukke min forretning
hvordan skal jeg afsætte mine billige cigaretter og stærk tobak hvis ikke på staden
jeg skal måske tvinges til at rende rundt i byen på
mødestederne/klubberne ?
tænk på os der ikke har det så let

Bevar Christania Anonym
Luk det - ulovligt men vigtigst fuld af stoffer der stader alle og gavner ingen paanaer kriminelle!!!

selvfølgelig skal Christiania bevares!! ... da Silva
Jo da ... Selvfølgelig skal Christiania bevares!
Og du har helt ret i, at det er kulturhistorie, men det vil det stadig være, hvis Christiania ikke eksisterer længere ...
Jeg mener, at det for rigtig mange mennesker vil være en grim social deroute, ikke længere at have Christiania ...
Mennesker, som fungerer både fysisk, psykisk og socialt netop dér ... og måske kun dér, og for hvem det ville være et rædselsfuldt liv at få tilbudt en hvilken som helst lejlighed i enten Købehavn eller omegn - uanset de midler og tilbud, der så end måtte følge med.
For mig handler kampen om Christiania primært om livskvalitet! og dét at tvinge diverse begreber om livskvalitet ned over hovedet på andre mennesker, som ikke har den samme opfattelse, minder efter min mening grimt om kontrol!
selv er jeg vel ikke sådan kommet på Christiania, udover et par gange eller 3 om året, men jeg har da aldrig følt mig uvelkommen derude og i alle samfund vil der være "brådne kar", det er der også i samfundet uden for Christiania. Vi lukker vel ikke kommunerne, hvis der findes rockere eller narko - det vil være den enkeltes ansvar, og det må det også være på Christiania!
for 30 år siden stiftedes Christiania udfra tanken om frihed lighed og fællesskab, men det var dengang - enhver kamp kræver sine ledere!

Hvor er det trist . . Anonym
at du som aldrig vil nærme dig Kbh alligevel kan sidde og brokke dig over et enkelt kontroversielt område, for idealister og folk der endnu ikke er håbløst hjernevaskede af vores system. Hvis du aldrig kommer der eller bare i nærheden så lad dog for helvede være med at brokke dig! Desuden hvis du tænker dig lidt om, er det også en smule mere brovokerende at gå rundt med en t-shirt, hvor der står at du gerne så at over 700 menneskers hjem blev revet ned, end en hvor der står at du gerne vil undgå det.
Det er sgu da så intolerent som noget kan blive. De har sikkert aldrig gjort dig noget, så lad dem dog være i fred.

Yep!! 0ph31i4
..Er helt enig i hvad du skriver, og har selv købt en sådan t-shirt.. jeg havde den på en dag, og næsten alle mine venner var bestemt IKKE enig i hvad jeg mente, men det er deres egen sag.

Jeg mener at der må gøres ét eller andet, ved den måde Christiania er på nu!

Bevar det dog! m.l.p
Jeg synes også vi skal bevare Christiania.. Jeg mener.. Hvad er det der er så slemt ved det? Mange af mine venner er uenige med mig, og siger:"De skal ikke have lov til at være melde sig ud af vores samfund" osv. Det kan da godt være de ikke skal.. men jeg syntes nu alligevel det skal bevares. Altså.. Der er jo ikke nogen der siger det går ud over jer udenfor Christiania. Men hey! Hvis det er hvad I tror, skal I selvfølgelig have lov til det..

min historie om friestaden der redet mig www.luna_kira@sol.dk
helt ærligt... har du nogen sinde selv været der med åbne øjne? at hjælpe de undertrygte! hvad taller du om? det er godt at hjælpe de undertrygte, men du skriver som om alle på friestaden er undertrygte. mit blod bobler når jeg læser folk som dig skrive noget og christiania de ikke ved en skid om! men okay jeg slapper af for du lyder som et menneske der har levet i en meget borgerlig famillie og dinne forældre har nok altid talt ned til dette sted, og børn bliver for minne øjne(for det meste) meget lige som det de vokser op i. jeg er selv vokset op i en meget borgerlig famillie hvor alt kom and på at lære skolen, vilket VAR MEGET SVÆRT for mig(jeg er ordblind) minne forældre syntes lige som du at mennesker bare skulle rette sig efter hvad resten af det borgerlige samfund, jeg blev moppet i skolen fordi at jeg ikke var helt som de (men jeg syntes nu også det er helt fint at være "som de andre") og det eneste jeg vidste var at det skulle jeg være, så derfor kunne jeg jo ikke noget troed jeg selv fordi jeg ikke havde fået af vide at det som jeg kunne også var godt selv om at jeg ikke var den bedste i timerne osv, osv... engang havde jeg hørt nogle mennesker talle om fristaden de talte om hvor dejligt de havde haft det den forige dag, jeg kunne godt lide menneskerne fordi de havde lys i deres øjne, jeg siger ikke at folk der vil lukke staden ikke har lys i deres øjne, men den her glade måde de var på tiltrak mig bare så megt, minne forældre talte godt en gang imellem om fristaden men det var meget negativt om de mennesker der var der ude, de talte om nogle stofmisbrugere, nogle sumbere, nogle mislykkede helt i modsætning til de dejlige mennesker jeg havde set. jeg så flere mennesker i løbet af et halvt års tid som virkede som dejlige og rere mennesker mennesker. jeg kan huske en gang hvor jeg var kommet i kontakt med nogle af menneskerne. første gang var på nørreport jeg kan ikke huske helt hvordan jeg kom i kontakt med dem, jeg kan bare huske at de var dem der kontaktede mig, jeg var ked af det den dag og det kunne de se, så de talte med mig så jeg blev glad og jeg følte mig tryg mellem dise folk. da de spurgte om jeg vil med ud på staden, sage jeg ja selvom jeg vidste minne forældre ikke ville have det. jeg tog med der ud.

det var sommer, solen skinnede. vi gik end af hoved engangen og jeg kiggede ud over den lille vej lidt i stykker lidt bulet men dejlig, vi gik videre og vi kom forbi boderne med alle de dejlige smukker jeg kunne dufte blomster, og se træer længere væk. jeg kiggede på de meget smukke smukker meget længe og blev helt forelsket i dem... alle mennesker smilede til mig, helt ægted man kunne mærke at de mente det. jeg kunne høre reggea i minne øre på fuld pawer! vi gik forbi nogle meget smukke lidt tykke mavedanser piger vi gik længere op til søen en af minne nye venner begynde og spille på den guitar han havde på rykken, alle hans venner sang med på de sange som de alle sammen kunne det lød så smukt også selvom de ikke alle sammen var lige gode til at synge. de hentede nogle kolde øl for det var lørdag og snar også lørdag aften. jeg begynde at tale meget med en af pigerne og vi faldt rigtigt godt i snak, jeg fortalte jeg aldrig havde været her før om minne forældre om min skole osv alt det jeg aldrig havde fortalt til nogle før, hun var megewt klog af sage nogle meget kloge ting. hu n spurgte og jeg vil med til frest den samme aften. jeg kom med til fest det var så skønt med trommer om med al´t jeg havde aldrig haft det så godt! jeg blev entodeseret lidt i reggea musiken ´som jeg blev helt vild med! efter den oplevelse kom jeg der ofte og der var en jeg møde der ude der opdagede mindt talent for at malle og tagne han tog mig med til hans dejlige maller værksted og lod mig malle med, aldrig før det var jeg rigtig blevet rost for det jeg var god til og det var fantastisk! christiania lærte mig mig selv at kende nu er jeg lykkelig med min mad vi er et ungt par og vi har en dejlig lille pige, min kærestes job kløre godt og det gør det også med minne bileder. grunden til jeg fortalte min historie var for at fortælle dig, og andre snever synet mennesker at man ikke skal udtalle sig om noget man ikke ved noget om! og at christiania ikke kun er for folk der ender på bunden. christiania skal bevares så alle der ikke er "som de andre" også kan få en sjance...

tag jer dog sammen christion
min mening

DE BUMSER SKAL VÆK, TAG JERES HASH MED JER OG SKRID!!!!!!!!!!

Christiania ??? mandaabenraa
Selve ideen Christiania kan jeg godt lide. Der er mange spændende aktiviteter. Der er vel også mange som bor der , som har svært ved at bo andre steder. Jeg har været der , og hash m.m. var ikke noget problem at få fat i. Kriminalitet kan jeg ikke lide , det er nok det der ødelægger Christiania. Jeg har også set deres hjemme side , det er meget spændende hvad der laves af aktiviteter.

Christiania M.B.Pedersen
Jeg opfordre andre til at købe denne:
https://secure.vu.dk/webshop/vare.php?vid=236

bevar! Anonym
Jeg synes at det er helt okay at man bevare Christania. Det virker som om at folk har det hyggeligt der og føler sig hjemme og velkomne. Jeg har aldrig selv været der men har set en masse í TV om det, og jeg synes at der ser hyggeligt ud, minuset er bare alt det hash og det lort det er der vist meget af det er ikke så godt, men ellers er min mening at Christania skal bevares!

knuz Iben...

Intolerent ? the_mig
Det kan godt ske du finder mig intollerent, men det kan ikke passe at en flok hipier og narkomaner skal true folk på liv og førlighed fordi vi er nogen der mener det sted er en hån mod enhver fornuft.
Og nej de har ikke gjort mig noget, og det er da sørgeligt hvis de skal have væltet deres huse, men mig bekendt så har staten i samarbejde med stofhandel betalt de huse, og så har jeg ikke ondt af dem.
"Hjernevaskede af vores system", hold nu kæft. Systemet går ud på at man ved at arbejde får penge og dermed råd til hus og diverse. Synes det lyder fair. Hvis man ikke kan indordne sig under det, så fint, besæt noget jord og knald et skilt op, men så skal man fandme heller ikke forvente at det "system", man har sagt nej til, betaler gildet. Så lad dem da endelig beholde deres sted for min skyld, men de skal ikke have en rød øre af mine skattepenge til at købe hash for. Men så ville de sgu nok flytte af sig selv hvis det blev indført.
Derfor vil jeg brokke mig, og jeg kan blive ved, for jeg kan ikke klare sådan nogle typer som sidder og tuder over det onde onde system, men som modtager bistand og lignende med kyshånd. Sådan en flok hyklere.
Jeg kan kun give folk på Christiania et godt råd. Lav noget fornuftigt, der giver penge, eller hold kæft og indorden jer, og vær taknemmelig for at systemet ikke bare skider på jer, som i skider på resten af det danske samfund.

Pas på med det : ) the_mig
Jeg har hørt herinde, vist nok fra 000, at alle med den tshirt får tæsk. Så hvis du har købt den så pas på. Hvis du fornemmer lugten af hash kan du aldrig vide om der står en omtåget bums parat til at tæve dig med en indtørret lort. De hårde drenge spiser vist både søm og glasskår, så det bliver rigtigt farligt når den er godt tør.

Det er en skamplet på vor samfund hvidbjerg
Alfaltér området.!!!!

... Og gør samtidig nartkotika lovligt, så vi fjerner økonomien i det, og får det væk fra gaderne. Jeg er da ligeglad med om folk vil ødelægge deres egne liv. Det skal ikke gå ud over andre.

Sælg det lovligt, tjen skattepenge på det - og reducer følge kriminaliteten.

Det er det dummeste jeg har hørt længe hvidbjerg
Der er da ingen pæne turister der sætter sine ben der, det er kun for bumser.

Bevar og forsvar!!! Cathrine M J
Ja, helt klart! Selvfølgelig skal Christiania bevares. Vores land er ved at blive en del af EU og har næsten intet særligt over sig, nu hvor Europas lande ligner hinanden mere og mere er det godt med noget anderledes. Desuden ville der blive en masse hjemløse i DK hvis Christiania blev nedlagt.
Hvis nogen har besøgt Christiania før vil de sikkert være helt enige med mig i at menneskene der er utrolig hyggelige og der er en rigtig fed atmosfære derovre.
Hvis Christiania skal nedlægges pga. at de ryger hash skal hele staden jo nedlægges. Hvor fedt er det?! DK er kendt for KBH.
Dem der vil nedlægge Christiania, vil det kun fordi de har ondt i røven over at beboerne ik betaler skat, men så prøv at se hvordan de bor? det er er heller ik særlig meget at betale skat for.

BEVAR CHRISTIANIA! -winthergirl@sol.dk

Jeg vil osse!! igen
Jeg sidder her i det nordligst jylland og prøver at se det rimelige i at jeg som skatteyder betaler til en "fristad"...helt der ovre.. så må det da også være MIN stad... nu spørger jeg nogle af jer som evt. bor i "staden" kan jeg bare opgive alt jeg har og gi los? Kan jeg bare flytte ind og I så fald hos hvem? hvad ville der ske hvis alle de stive "borgerdyr"/skatteydere gjorde det samme? Jeg så nogle flotte huse i tv derfra, og jeg kunne da godt finde et jeg ville bo i, sikke mange penge man kunne spare sammen, det har de andre jo også gjort for det er vel en fristad.. eller hvad?

BEVAR CHRISTIANIA!! Mig selv!!!
Du har ret i det med at det er frihed, lighed og fællesskab på christiania.. selvom det er samlingspunkt for rockere puchere og kriminalitet, det er stadig christiania.. det er kultud og historie ja!.. BEVAR CHRISTIANIA!!

Jævn skidtet! Der Sturmbannführer
Mage til intetsigende diskusion skal man lede længe efter.
Man tillader en bande autonome udbrydere af et samfund beholde et ulovligt indtaget, og for øvrigt statsejet, område.
Stedet er blevet indbegrebet af lovløshed og ligegyldighed, og politikerne tillader det, det er jo nærmest lige kriminelt.
Men det er jo også med til at koste stemmer ved et valg, så ingen tør jo rode med dette problem.
MHT. stofmisbruget, så er jeg indforstået med, at det ikke er alle beboere i området der indtager euforiserendestoffer og det er da godt for dem. Disse udløbere burde jo nok jage disse samfundets ødelæggere på porten, men de får måske procenter?
MOTTOET MÅ VÆRE :
RYD CHRISTIANIA, BRÆND HELE LORTET NED!

BEVAR CHRISTIANIA Julie Fra Christiania
Først vil jeg sige at jeg syntes det er latterligt at de fleste der skriver det skal lukkes ikke engang tør skrive jeres navn...

det skal siges jeg bor derinde og der er mange af jer der ikke aner hvad i snakker om....
der er vildt hyggeligt derinde.. jeg ville fx ikke kunne bo andre stedre....

og hvis i er imod det jeg siger kan i skrive på july_star@sol.dk--....

000 BEVAR CHRISTIANIA 000

Det lyder jo ganske flot alt sammen, men... anonym
Som sagt lyder det jo ganske flot alt sammen - et liv med frihed og fællesskab. Men for en pige som jeg selv, fra Midtjylland, er chancerne for at være en del af den frihed og det fællesskab meget små. Jeg vil ikke kunne komme og blande mig med jer bare sådan uden videre, nej nej, der skal jeg kende en på enten den ene eller anden måde. Det siger sig jo selv at den nok så flotte frihed og her er der plads til alle ikke rigtig hænger sammen. For har du ingen tilknytning, kommer du bare ikke ind! Lighed, hvor ses det?

På den ene måde vil jeg skam gerne at Christania bliver bevaret, fordi det er en kultur historie. Men på den anden måde vil jeg hellere at det blev revet ned og bygget til almene boliger, for det er det i den grad ikke! Men det skal ikke være min beslutning, bare min mening...

LOOSER ! I dont give a F...
Der er fanme' ikk andet end ludere og lommetyve derude
Så hvad er du ?

Der må og skal gælde samme regelsæt for alle i DK, Christ. og Kongehuset med. Luk begge dele ned, og sæt os fri.

Tabere Mollerz
Jeg vil faktisk godt give dig ret i noget af det...
Jeg har aldrig prøvet hash eller andre euforiserende stoffer og det er jeg da lykkelig for... Men jeg er da også tit blevet kaldt en taber. Men mange af mine venner har prøvet det, og jeg har også haft det helt inde på livet. En af mine venner/veninder/kald-det-hvad-i-vil var ude i et overdrevet misbrug. Det startede med Hash, så lidt coke/kokain, så lidt amf/amfetamin, så lidt sne/heroin og så også en E-pille i ny og næ. Hun er ude af det, men jeg tror hun har taget skade af det. Man kan ikke mærke det på hende for hun er skide flink osv. men alligevel...
Jeg vil opfordre alle til at LADE VÆRE MED AT PRØVE DET!!!
Nogen kan tåle det... Andre kan ikke... Og når jeg siger det sådan så mener jeg at nogen kan nøjes med at ryge det en gang og så er det det, mens andre ikke kan tåle det og så lige skal prøve igen, og igen, og igen osv. Så bliver det coke, så bliver det amf, så bliver det sne og så bliver det alle de der forbandede piller!!
Lad være!! I ødelægger jeres liv ved at gå i de hårde stoffer...
Hash i sig selv skader ikke... Det er alle de hårdere stoffer der skader.. Hash eller Cannabis som det hedder er ved at blive godkendt som lægemiddel... Men hold jer fra det alligevel!!!
Det var så min kommentat... Tag den til efterretning eller lad være.. Det betaler sig at holde sig væk fra stofferne...

hmm OOO
før syntes jeg at du havde nogle gode agumenter, og det var en god debat vi havde, men når du skriver i sådan et "jeg-er-8-år" sprog mister jeg lidt for dig igen...

men køb alle de t-shirts i vil, siger bare at det ikke lige er amager eller derom i skal bærge dem...og nej jeg tror ikke det er "de-hash-omtoget-personer" som du omtaler der kommer og slår derned, det er nok mere dem der er vokset op derude, og føler at dit budskab stinker...

bare det at du gerneralisere ALLE der kommer derude, viser hvor lidt indblik du har i den verden...he he, du sku vide hvad du går glip af...

men ha det godt...

hvor skriver du ikke... anonym
..en doktor disputats i det, nu du er så klog at informerer mig om at jeg kan tage en fremmedordbog i brug hvie jeg ikke forstå dine utrolig inviklede ord...?

øben øjnene www.luna_kira@sol.dk
at du kan stå og sige det når et menneske lige så fint har skrvet at det er dejligt at os mennesker ikke alle sammen er ens siger så meget om dig. du kan skiu godt komme her og kalde alle dem der er på christiania bumser men det siger bare noget om at du aldrig har været der, ihvertfald ikke med åbne øjne der kommer både det du kalder bumser der kommer finne mennesker og skønne mennesker tykke mennesker tynde mennesker voksne fornuftige mennesker og ikke så fornuftige mennesker osv ligesom der gør i resten af københavn forskelen er bare at de mennesker der er der er åbne mennesker. at sige der kun kommer bumser der ude er dt samme som at kalde mig og alle jeg kender for bumser og det er de bestemt ikke! min farmor kommer også meget der ude og hun er nok det du ville kalde et fint menneske hun har sku båed stor lejlighed sommerhus ved havet og på landet ligner en rimands dame, gir penge til gode gerninger osv.. og nej hun snyder ikke med skat hendes mand (som går ende for at christiania selvfølgelig skal bevares) er bare diraktør for et stort bogforlag man kan sku godt være det du kalder et fint menneske og aligevel støtte og opholde sig på friestaden, fordi det er et dejligt sted at være når man bliver gamel fordi folk er så søde der er stille og roligt og dejlig frad der ude smuk natur osv der ude alt det som oi der ikke harværet der man som bare udtaller sig om noget de kun har hørt men ikke set ikke ved noget om! jeg er så trat af jer mennesker der udtaler jer om noget i ikke ved noget om! og det du kalder en bums er ikke mere bums end de sneversynet mennesker som dig!

Som at snakke til en dør . . Anonym
Det er mig nu helt tydeligt, at du er en af den type mennesker jeg aldrig vil kunne blive enig med. Først og fremmest skal det siges at langt strørstédelen af husene på Staden er bygget af DEM SELV! Ikke noget statsstøttet socialt byggeri her. Forestil af se dit hus som du selv har bygget med dine egne hænder blive revet ned!

Det er én ting. For det andet så er jeg godt klar over hvordan systemet virker, og det fundamentale i at man arbejder og derved får en sjat penge til at dække ens udgifter osv. er der selvfølgelig heller ikke noget galt i. Det jeg ikke bryder mig om er den indskrænkenthed og det begrænsede råderum, som man bliver nødt til at leve under. At blive passet i hoved og røv ligemeget hvad der er galt og at lade systemet passe dem, der har det svært istedet for selv at vise lidt menneskelighed, og selv gøre en indsats, at ens liv meget hurtigt kan blive én stor rutine fordi at "hjulene jo fanden skal køre", ligger meget fjernt fra min opfattelse af medmenneskelighed. Selvfølgelig skal hjulene da også køre rundt, men efter min mening er det bare en meget høj pris der betales andre steder, især taget i betragtning at vores egen øko. situation altid får højeste prioritet.

For det 3. tror jeg nærmest aldrig at nogen bliver slået ned ude på Staden. Man passer på hinanden på en anden og langt mere menneskekærlig måde, end i resten af landet. Det er nok snarere de folk man ser derude der får én til at tro, at det meget let kunne være tilfældet. Men i det øjeblik man træder ind gennem åbningen, ved man at det er en anden mentalitet og åbenhed der regerer og så er det sgu ligemeget om man er en afdanket grønlænder med en stor hund eller "relativ" alm. person (som jeg selv) der kommer på besøg. Ingen er bedre end andre og alle føler sig trygge.

Mht. dit synspunkt omkring at mange af folkene på Staden er på bistand kan jeg kun sige at jeg hellere end gerne betaler de få % af mine skattekroner på at støtte de folk der gider at operetholde et sted som Staden. Nogle gange har man sgu brug for at komme lidt væk fra alle de spidse albuer og kynismen i vores samfund og finde lidt ærlig medmenneskelighed ved folk som man ikke nødvendigvis behøver at kende, og som ikke lige er blevet sendt fra kommunen med tasken fuld af lykkepiller eller noget lignende.
Det er så her at vi er helt fundamentalt uenige, så det kommer vi sgu nok ikke videre med . . .


P.S Der er så utroligt mange fordomme om Staden og de folk der kommer derude. Hvis du ikke kan holde ud at se en hippie i ny og næ, eller en person der ryger sig skæv eller lign. så er der sgu ikke plads til mange mennesker i din verden. Der er mange flere mennesker der ryger end du lige går og tror, og rigtig magne af dem har faktisk et fornuftigt forhold til det. Men det hører man jo aldig om . . .

Helt galt på den frøken . . . Anonym
Nej man kan selvfølgelig ikke bare uden videre komme rendende og sige at der kunne man forresten også godt tænke sig at bo. Utroligt mange ville gernen bo der, men kan ikke komme til det af den simple grund at vis Staden skal fugnerer som den gør idag, er der kun plads til et begrænset antal mennesker. Bliver det for overrrendt kan det ganske simpelt ikke hænge sammen. Så som det altid hatr været er det kun de få og heldige der får lov til at bo der. Men det betyder IKKE, som du ganske givet har misforstået, at man ikke kan få del i ligheden og friheden og alle de andre gode ting. De er der fra det øjeblik du træder ind gennem indgangen. Man træder ind i et fællesskab hvor alle er lige, og vhor alle har lige meget ret til at være, det er det der er det smukke ved Staden og det må der aldrig pilles ved.

Det lyder som om at du aldrig har været der, så gør dig selv den tjeneste og tag over og besøg det en dag. Hvis du har et åbent sind, og glemmer alt hvad du har hørt andre steder fra, vil du hetl sikkert få en hyggelig da derovre.

godt det gik godt 37er
jeg læste din historie godt det gik godt.det er jo bare ikke alle det er gået så godt for, men hvem har skylden? det var nok gået skævt alligevel.for dem .jeg var selv forbavset da min nevø sagde sin læreplads op og flyttede der ud,en normal ung mand som ikke er bange for at arbejde det var vel i 1978-80.jeg har aldrig været der ,før 2004 hvor jeg gik igennem ,og mit intryk af CHR.er bestemt noget andet end , hvad jeg havde hørt-- HAS---kakkelovne -cykler-. Jeg syntes så bestemt CHRISTIANIA sKAL BEVARES som kulturelt stad,

nej 37er
fra starten da man indtog CHR.har der været for og imod, lovligt eller ej det er vel med tiden blevet lovligt ,vi har vennet os til det,og der var mangel på lejligheder,om man havde børn eller ej .dengang(DE turde indtage CHR.fra det område som stod øde hen.......
...MEN en ting er hvad kommer så, JO stort byggeri med lejlighedder som ikke er til at betale ,og op i højden så den tager udsigten til grønt .HVEM er det der kan købe de lejligheder..JA..
Jeg har været igennem CHR.1 gang og jeg syntes der bliver lavet så meget godt ,restruring af ting bla.og sjælen er med ,folk der inde er glade dejligt.lad det være som det er, VI FÅR IKKE FLERE PENGE ALIGEVEL ,men tit er det jo vi ikke kan tåle naboen får noget ,er det ikke misundelse?

skamplet top secret
JA ja kultur og sammenvære, det er altsammen meget godt, men Christiania har været i lang tid et sted for narkomaner, og de uretfærdige forhold de med vand og el i forhold til andre, mener jeg kan simpel hent ikke rigtigt. Regeringen har jo resursor på at afvende narkomaner, og Chirstiania modarbejder det, så det kan komme til at koste mange penge, og gæt hvem der kommer til at betale for det os!!! Med andre ord det går ud os andre borger, så min mening er klar, Chirstiania skal have samme forhold som andre byer, og det narko pest skal væk. Hvis det ikke er muligt, mener jeg, at Chirstiania skal væk!!!!!!!! Med narko pest som den har i sig, og ingen skal kom sige til mig, at det er ikke et stor problem for det er det, og det er faqs!!!!!!!!!!!

Lighed for alle Kim
Når man i disse dage nærmest "plager" folketinget om at der skal være lighed for alle og jeg skal komme efter dig, ja så hører, eller læser man tit i aviser m.m. om folk der har gjort det til en vane at klage over bare det mindste, og oftest kommer fra beboer fra kristianina eller autonome, så kigger de ikke sig selv over skulderen. - Ja, slev synes jeg at kristianina er en turistatraktion på lige fod med alt andet, men hvis ret skal være ret, så skal det nedlægges. Fordi,hvis der skal være lighed for alle, ja så gælder det sgu ALLE. At beboerne har visse økonomiske fordele ved at bo på kristiania, er helt forkert. Tænk bare på alle de studerende der søger til københavn for at finde noget at bo i. Her skal de betale en skyhøj husleje, og for hvad`! 50 km2... Selv på kristiania findes der beboer med gode jobs. Tænk lidt på fremtidens unge studerende. Hvor mange lejligheder/kollegier kunne der ikke være plads til der. Så hvor er det så lige at retfærdighed/ligestilling kommer ind i billedet???

På den igen . . . l_krogh
Christinia mjodarbejder behandlingen af narkomaner. Det der nok det dummeste jeg nongensinde har hørt. Tror du at de narkomaner der holder til derude automatisk ville gå i behandling hvis Staden blev nedlagt? Nej det tror jeg sgu heller ikke. Grunden til at der er narkomaner på Staden er at der bliver de behandlet med respekt og ligeværdighed i modsætning til resten af samfundet. Desuden skal du heller ikke se Staden som værende en narkobule. Ganske vist bliver der handlet med hash derude, men det er efterhånden kun i meget begrænset omfang. Og hash er desuden en meget mild form for narkotika som, efter min mening, ikke er mere skadeligt end at drikke alkohol.
Med mindre du gerne vil have flere narkomaner i dit kvarter, skal du være taknemmelig for at mange istedet opholder isg på Staden, hvor ganske givet aldrig har tænkt dig at sætte dine fødder.

Nope T-shirts er der nok af!! Futte
Ville bare lige oplyse at t-shirten ikke er udsolgt har set den i dag! Så skynd dig at bestil den inden den bliver udsolgt igen! Bær din holdning med stolthed! Vi har i Danmark ytringsfrihed, så sig hvad du vil og men hva du vil!! Hyg jer!

narkomaner på ca? Anonym
Der er så vidt jeg ved ikke nogen narkomaner på Christiania (ca). Det har været fast politik på ca siden 1900hvidkål at afvise narkohandel, det være sig -handlere og -købere, nej narko kan købes alle vegne i kbh,- Istedgade, hovedbanen og en hel del steder man ikke lige forestiller sig, men det er temmelig svært på ca, og man skal passe på hvem man spørger... til gengæld sælges der sikkert stadig hash pot svampe olign på trods af politiets nye aktioner.
Men vis mig en christiania-narkoman, i stedet for alle de gamle sange om at der er (sælges, købes,bruges) narko, og jeg vil æde min gamle hat. det er bare løgne og rygter som kun afslører budbringerens manglende kendskab til fakta.
OOOOg selvfølgelig skal ca bevares, der dør flere af alkohol end af noget andet misbrug i dk, men hvem taler om at forbyde værtshusene og rive dem ned??...

Hallo alle sammen! bare mig
Hallo, syntes i ikke snart at det er blevet et mode fænomen at vi alle sammen skal være for Christiania? Syntes jeg.. Som om at folk ser alle de bevar christiania bluser og tænker, jamen så er det jo nok rigtigt. De der er for skal vi ikk bare forkorte det CH, er også tit dem der siger at man ikk skal vise reklamer til børn og unge og de skal danne deres egen livsopfattelse.. hvad er det så lige i selv har gang i, med de bluser? Er det måske meget bedre..-ja jeg spørger bare!
Når man så prøver og tage en diskution op med folk omkring det, så er mange af deres agumenter for CH, at det er et socialt eksperiment, en kultur og at det ikke er så slemt som det lyder...
Jamen fint nok siger jeg så bare. Socialt eksperiment? yes, det er så prøvet og er nu bevist at det måske ikk lige er blevet det man havde tænkt sig ikk... Hvis i så gerne vil beholde det, fint! -så flyt det over til thy lejeren hvis det er den måde i gerne vil leve på.. Det ligger midt i KBH på grunde der er meget mere værd end det de SIGER de betaler.. Hvis christiania er så skide godt for jer og en del af jeres liv, hvad er så problemet med at flytte det til et sted der ikke genre lige så mange folk?
Har selv været derinde...! op til flere gange og har set det jeg burde se, kan godt være det er hyggeligt for det er det da- ingen tvivl om det. Men det kan bare ikke fungere på den måde det gør. Eks... det er en fristad ikk´, det vil sige at det er et sted alle har lov til at komme og gøre hvad de vil uden og blive hængt ud. godt så.. et meget enkelt spørgsmål-hvorfor er det så lige at man ikk må tage billeder derinde? og hvis man gør bliver man udlovet tæsk. Så er det jeg kun kan spørger jer og mig selv...-er det så en fristad hvor alle kan have lov til og være-- dette var kun et af uendeligt mange eksempler! håber folk vil tage denne diskution videre op på grund lag af mit indlæg, og komme med fornuftige svar

BRÆND LORTET NED!!! MODSTANDER!
BRÆND DET FUCKING LORT NED, KAN BARE IKKE TAGE "BEVAR CHRISTANIA" T-SHIRTEN, GIDER IKKE CHRISTANIA!!!! BRÆND BARE LORTET NED!

Jamen hvorledes bodega
Hvordan klarer du så en blind på gaden, et armbind, med ligeledes 3 prikker, den er svær ikke? Skubber dem ud på vejbanen eller løber bare skrigende bort?
Tænk sig engang de går også rundt med "våben", de er også farlige for samfundet, og ofte bærer de også mørke genstande for øjnene, - så de ikke er til at genkende, hvis de begår en ulovlig handling.

Turister undertægnet GUD
Christania er det andet mest besygte sted ud over tivoli så det der pis kan du ikke bruge til en skid

mmmmmmmm.. OST!!!!! ostemand
jeg synes ost smager godt. jeg kan ikke lide ost som smager af lort. jeg kan bedst lide de oste som smager af ost. hvorfor sælger de ikke bare ost på staden istedet for?


fuck hvor smager ost godt!!!

Sygt Man AnonyM
Jeg Synes christiania er en syg sted man... nå jeg har det dårligt går jeg derover sammen med mine venner og ryger en joint man... det er sku dejligt man... tag jer sammen...;);)

hahahaha ælllllllllllll
lortet skal væk so

Væk med det m-fidusen
Jeg er fløjtende ligeglad med staden.. for min skyld kunne de rive lortet ned og bygge noget PÆNT!! Men det er åbenbart stadigvæk en atraktion for turister, danskere osv!! Så rive det ned.. så vidt kommer det nok aldrig!!

I er i undertal Anonym
Jeg vil sige at i nok ender med at blive i undertal med hensyn til både stemmer og magt!

Og forresten synes jeg meget bedre om de trøjer, hvor der står "Ryd lortet" og hvor en af de gule prikker er en bulldozer!

jeg mener det mådsatte N;A
jeg bevar christiania jeg mener af vis men får den væk hvor skal de da så bo men det med jiont og alt det er jeg ikke med på men af lige vel vis nu det var jer selv :D helsen N;A

ryd da lortet Magnus jensen
jeg syntes ærligt talt at de skulle ryde lortet. hash handel på åben gade hvad er det for et signal at sende... stod det til mig skulle det væk jeg vill sågar lægge bulldozer til...

RYD LORTET

FÅ DIG ET LIV gud
hva fanden er der galt med dig man skal sku da bevarer det, hvorfor skal det brændes.
det er sku da dansk historie. FÅ DIG DOG ET LIV

GET A LIFE NUMSE
FÅ DIG ET LIV DU ER SKU DA FOR LAM AT HØRER PÅ

Ryd lortet nu !!! Ryd Lortet !
Ryd dog lortet, så kan i sgu lære det.....

Ryd dog lortet.

lol -3390 JJ
du ret sej :-/

Helt klart anonym
Jeg mener helt klart at vi skal bevare Christiania. Med Pusher Street. Det er da bedre de har det der end alle mulige andre steder. Det skal klart BEVARES SOM DET ER!!!!!!!

Her kan du købe "Ryd Christiania" t-shirts mingo
Jeg har fundet stedet hvor man kan købe de herlige T-shirts med de gode budskud

http://www.vuaarhus.dk

BEVAR CHRISTIANIA!!! FORSVAR CHRISTIANiA!! amber
Christiania skal bevares..!! det er for fedt at være der og det skal bevares og forsvares!! christiana er bare for fedt!! I LOVE CHRISTIANIA!!!!!!!!!!!

95% karisma
Til "bare mig"

Nu er det sådan at fristaden betyder meget for rigtig mange københavner, så nytter det lige som ikke noget at flytte den til thy lejeren og vi er nogen som er villige til at tage deres love alvorligt!!! Jeg vil refarere til den afstemmning der blev lavet nogle år tilbage, angående bevarelsen af Christinia... 95 % af de mennesker som stemte, stemte for at det skulle blive som det var... Det blev det desværre ikke:-( Og det var selv om folket havde talt! Foruden det så syntes jeg at dem som ikke føler for stadens velbevarende burde være glade og tilfredse, de har jo opnået hvad de mener er det bedste..

hva tænker i på???!! modstander
Hvis man vil bevare chirstiania, er det man vil bevare, en flok skæve kriminelle!!! Som vi oven i købet skal betale for... VI betaler for at de fx, kan komme på sygehus!! Det er da noget svinerig!!!

Du har ret B@mze
Jeg syntes ikke at nogen som helst i Danmark skal have lov til at bo og leve anderledes bare fordi de bor et bestemt sted.

Ja, luk det. Hellere idag end imorgen H e n r i k
Forvildede mig derind igår fordi en argumenterede med at det var en genvej fra Holmen til Amagerbro (Yderst dikutabel genvej i øvrigt).

Vi formåede at blive chikaneret intet mindre end tre gange af personer som åbenbart mente at have mere adkomst til at fædes på området end os.

Mig bekendt er det lige så offentligt et sted som Kongens Have. Mere offentligt faktisk. Christiania har jo ingen åbninstider.

Hvordan disse usoignerede personer kan mene at de har mere ret til at færdes på stedet end os andre er mig en gåde.

At Christiania er rugekasse for alskens amoralsk udskud fik jeg dog for alvor syn for igår.

Luk det. Det er et mislykket eksperiment.

ryd så pisset anders fjog
lav det om til hundetoilet eller læg nogle dyre rigmands boligere der så der kan komme penge i statskassen de er jo så asociale der ude og kun tænker på dem selv og bidrager ikke til resten af samfundet så ryd pisset eller endnu bedre giv det til politiet så kan de få et nyt HQ der er pænere end det gamle

Bevar! m.l.p
Hvorfor går folk og siger det er unfair at Christianitter ikke betaler skat... De er frie, er det virkelig så slemt??? - Er det måske fedt at alle vi andre skal betale skat? Nej vel!! Så hvorfor er vi så sure over at de gør hvad de føler for. Bare fordi nogen har en anden overbevisning end dig, betyder det ikke altid, at deres ikke er lige så rigtig som din! Accepter dine medmennesker som de er.. Lad dem da gøre som de vil...

>< Et postkort til Danmark - Digt af: Gorm Henrik Rasmussen(Christiania, april 2004) ><

- Jeg sad på Månefiskeren og kiggede på livet i solskinnet. Jeg så drankere på vandvognen og bumser med sol i sindet. Jeg så grønlændere og afrikanere, nordmænd og indianere. Jeg så mange med smil på læberne, men ingen af regeringens medlemmer. Jeg så ingen kontordomiciler, ingen varehuse, parkeringspladser eller biler. Folk cyklede og færdedes til fods. Jeg så den svævende gangbro som fører ind i sommerens løvskjul, jeg så forårets grønne skud og efterårets mudrede stier, jeg så de sneklædte volde der gør København så smuk ved vinter. Jeg så en by i byen. Med tårne og trapper så fuld af omveje som sindets labyrinter. Og jeg spurgte en kvinde som kom forbi: "Hvem ejer alt dette?" Hun svarede: "Det gør du!"

lol BEVAR ooo
fuck you

Over jeres lig... Fyren
Christiania bliver ryddet - og retfærdigheden kommer til at ske fyldest!

Riv lortet ned - staten skal have sit besatte land tilbage og alle i Danmark skal være stillet lige, ingen må som de asociale christianitter lukke sig ude fra samfundet og fællesskabet!

O O O Julie , Esbjerg
Jeg er så fucking træt af folk der siger alt det pis om christiania .. christiania er jo så fucking over hyggeligt <3 .
og hvis i nu ikke kan lide christiania ,
hvor kan i så ikke bare lade dem være ? .
de passer jo sig fucking selv , ik ? .

så luk nu , med alt jeres klamme pis .

- Christiania skal bevares .
Vend dig til tanken SVIN ! .

Christiania Isabella
Jeg synes at den skal ikke lukkes....hvis den lukker vil der mange grønlænder som har ingen at bo.....

ses i helvede metanica
fuck dig dit svin du er en noooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooob

Frihed? Mig!
Ih, hvor liberalistisk ,ensretning, Sieg Heil!

Turisme Birger Bongmix
Få ting er lige så kendt som Christiania! Hvis du spøgr en turist om danmark er Christiania og bacon det eneste han kan huske! Uden Christiania er danmark bare øldrikkende nudister! Afnormaliser dit liv og ryd Christiansborg.
Og dig der vil ha billigere boliger i stedet for staden! Det findes, smut til ørestad og bli der. På christiania er der plads til alt andet end snæversynede modstandere af frihed! Fy for satan siger jeg bare!

bevar CHRISTIANIA!!!!!!!!!!!!!!! sand
bevar CHRISTIANIA!!!!!!!!!!!!!!![:)]

dem der siger CHRISTIANIA skal rydes er mega dumme sand OOO
dem der siger CHRISTIANIA skal rydes, er mega dumme. OOO

jeg er kun 13, men når jeg bliver stor skal jeg bo sand OOO
jeg er kun 13, men når jeg bliver stor, skal jeg bo helt klart bo på på CHRISTIANIA.

Kom nu.. Christiania infomati
Til alle jer herinde jeg bor på christiania og jeg kan høre mange fakisk ikke ved så meget om fristaden christiania,

Christiania betaler meget i skat og jo vi betaler vand og husleje og el vi betaler faktisk mere en hvad man gør ude i byen og mange af de dårlige rygter du høre over nyhedder stammer fra medierne som faktisk er ikke sandt den måde politiet kommer er helt skandaløst i har måske aldrig hørt i år 2011 julemarket på christiania fredligt hyggelidt sted hvor politiet tog en lille pige og trude hende med en pistol og råbte stop det eller jeg skyder hende der er mange ting som det som i ude i byen ikke høre om.

dddd støt christiania 100
uden christiania vil danmark miste mange penge på alle de turister som man kan selv høre fra eksperter i usa og andre store lande Christiania er et sted som du kun kan finde i danmark, danmark burde være stolte men isteden for vil de sætte folk på gaden... det er en fristad ikke en krig zone alle menesker kommer på christiania