Big Bang Projekt udskudt!

Big Bang Projekt udskudt! emilieduus
Big Bang maskinen, "Large Hadron Collider" er gået lidt i stykker. Maskinen blev overophedet og der med, måtte forskerne slukke den og tilkalde en brandbil. Maskinen lavede hellium udslip og dermed skal maskinen nu laves og tjekkes igennem igen. Maskinen kommer derfor først i brug igen om et par måneder. Det tager tid for maskinen at starte og derfor udskydes BIG BANG Projektet også. De skyder ikke partiklerne sammen før Januar eller Februar 2009. Så nu er vores sikkerhed på jorden sikret ca. 3 måneder.

Skulle dit indlæg... piglet45
...måske være lagt under Astronomi, eller bare videnskab....? [;)]

Jeg tror faktisk at vi skal lade være med at bekymre os så meget for dette projekt. Forskerne har ingen grund til at sætte jordens og vores eksistens på spil vel...?

Nej Nej! emilieduus
.... Jeg er heller ikke bange, jeg fortalte netop om dette for at berolige folk. Desuden har forskerne helt styr på det. :) De har arbejdet på det i flere år, over 10 år. Nok 11 år.

Nope :) elway
Hvis du kender lidt til projektet, så skyldet det at hele systemet bruger ligeså meget strøm som hele Århus, og da elpriserne stiger om vinteren i Frankrig & Schweiz grundet øget forbrug, så er det væsentlig billigere at vente til foråret..

Heliumsystemet sprang læk, fordi en fejl i en ledning fik en af LHC's magneter til at forlade sin superledende tilstand.

Ikke 11 år, men... dinofelis
20 år, har de arbejdet på det :-) og det er blevet udsat til marts...

Naiv... Anonym
Racen Homo Sabiens er ikke kun på toppen af fødekæden fordi det er smarteste dyr.
vi er på toppen fordi vi har fantasi og 2 tommelfingre.
Og Fantasien er én vidunderlig ting ja, MEN den er også det modsatte der gør at vi dominere alt og alle.
Alle jordens skabninger gør vi vores bedste for at de bukker under og adlyder os og ikke nok med det så er vi jo en magt gal race.
Den magt galhed gør at vi har gjord så mange dumme ting i vores søgen efter viden.
Hvis der landte en ufo et sted i en by ville regeringerne slås om det og hvis får mange mennesker havde set det BANG farvel by og så ville vi skylle skylden over på dem der nok ud over os ville være mest besat i at få fat i den teknologi, russerne eller amrikanerne.
Skete det i demark ville danmarks tid som frit land være talte.
skete det i amerika ville rusland og amerika komme op og tottes.

OG sansynligheden for at der kommer et sort hul bare i mini størelse er der nok og det ville nok betyde enden på os.

Vi snakker om en kraft der er så øhhh ja kraftig(kunne ikk finde et bedre ord) at den kan suge selve lyset til sig.

Ikk nok... Anonym
Om de så arbejde i 500 år på det ville de ikk have styr på der og det ved de.
De er bare for nysgerrig og for magtgale(ang. vide alt og kontrolere alt og kun dem.)'

Alle ting ang. sortehuller er teoratisk.

Link: http://politiken.dk/videnskab/article549040.ece

Indslag om bigbang maskinene.


Lille risiko for verdens undergang
Der er dog en lille hage. Selv CERN har måttet erkende, at der er en - ekstremt lille - risiko for at verden går under, når de får tændt for verdens hidtil største maskine.

Det skyldes risikoen for, at der dannes ganske små sorte huller inde i acceleratoren. Disse sorte huller frygter kritiske videnskabsmænd kan opsluge og destruere jorden på et øjeblik.

De fleste fysikere mener dog, at risikoen for jordens undergang er mere science fiction end realiteter, selv om CERN's fysikere medgiver, at acceleratoren kan komme til at skabe sorte huller.

»Den forventede levetid af et sort hul vil være meget lille«, understregede CERN-folkene i juni.

Klagere vil have forbud
I 2003 forsøgte den teoretiske fysiker Adrien Kent ved Cambridge Universitetet at rejse en debat om, hvor teoretisk risikoen for en altødelæggende katastrofe skulle være, før man droppede eksperimentet.

I marts forsøgte syv klagere ved en amerikansk domstol at få nedlagt forbud mod, at superacceleratoren overhovedet må startes.

De har lavet en rapport der virker meget overbevisende og meget professionel.
Men kan alle lave og jeg mener ikk at en håndfuld forskere i jagten på viden til os alle har om det så kun er i teorien lov til at starte noget der kan mene enden for os alle.

også derfor jeg er imod Atom-bomben.